Kezdőlap (Hidegrázás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hidegrázás

Betegségek  Hideg veríték  Higanymérgezés

hidegrázás
Aggodalom - lelki okai
Az aggodalom általában az ismeretlentől való félelem egy formája, amely a szorongás állapotához áll a legközelebb.


A gyötrő hidegrázás mérsékelhető, ha a kezdet kezdetén lázcsillapító kúpot helyezünk a végbélbe, és ez által alacsonyabbra állítjuk testünk hősszabályozóját, de úgy is, hogy a beteget többrétegű takaróval fedjük, hogy a hő leadást így is gátoljuk.

Szívdobogás, hidegrázás, kézremegés
Az idegösszeomlás tünetei
Az állandó feszültség előbb-utóbb elvezet a teljes kimerülésig. Ismerd meg az idegösszeomlás tüneteit! ...

-hidegrázás, láz tapasztalható, a seb nem gyógyul, kellemetlen szagú, erősen váladékozik,váladéka gennyes, a seb környéke duzzadt, pír látható.
- Ilyen esetekben a tetanus oltás szükségessége is mérlegelendő.
Jön a nyár, óvjuk bőrünk épségét, de ha nem sikerül, legyen ...

Láz, hidegrázás, deréktáji fájdalom, septicus állapot
tartalomjegyzék
adatlap
TABULARIUM UROLOGIAE ...

~
Súlyvesztés, gyengeség
Amennyiben a tuberkulózis extrapulmonális (nem a tüdőben zajló), többféle tünetet okozhat: ...

~
láz
hányinger, hányás, vagy mindkettő
influenzaszerű tünetek
vízzel teli hólyag, mely alatt vörös, érzékeny, nyersbőr található
bőrhámlás, a napsugarak kitettsége után 4-7 nappal ...

~, hőemelkedés, rossz közérzet, az érintett véna lefutása mentén a bőr kipirosodott, duzzadt, nyomásérzékeny, valamint fájdalmas, kemény kötegezettség (megalvadt vér) tapintható. A mélyvénás trombózissal ellentétben az érintett végtag nem duzzadt.
A vénafalgyulladás diagnózisa ...

~: bőr erek összehúzódnak, a beteg sápadt, a hónalj hőmérséklet még norm lehet, de végbélben már magas. A láz megszünhet hirtelen, vagy lépcsőzetesen. A tartósan magas láz után hirtelen hőmérséklet csökkenés lobáris pneumoniára utalhat.

: ~, köhögés, magas láz, rossz közérzet
Comments are closed.
Previous Post
« Tífusz ...

A ~sal, myalgiával kísért lázas periódusok 2-3 hétig tartanak. Jellegzetes bőrkiütés kíséri, migráló, erythematosus, macularis rash formájában. A peritonealis gyulladás következtében hányinger-hányás, hasi fájdalom gyakori tünet. Periorbitalis odema és conjunctivitis szintén gyakori tünet.

Láz, ~ jelentkezik, ha a kő mellett a vizelet fertőzött és a lezárt üregrendszerben a nyomásfokozódás a baktériumokat a veseállományba "préseli" a vesemedence és a veseparenchyma gyulladását okozza. A lázzal, ~sal jelentkező beteg azonnali kórházi ellátást igényel!

Diagnosztika ...

magas láz, ~
fej- és izomfájás
ilyenkor a kórokozók száma a vérben magas
néhány nap múlva a kórokozó eltűnik a vérből, a láz megszűnik
a láztalanságot 5-10 nap után újabb lázroham követi
ez a periódus többször ismétlődik ...

Falciparum-maláriában a roham ~sal kezdődhet, a beteg testhőmérséklete fokozatosan emelkedik, majd hirtelen visszaesik. A roham 20-36 órán keresztül tarthat, és jobban megviseli a beteget, mint a vivax-maláriában, a fejfájás is gyötrőbb.

rossz közérzet, fáradtság;
orrváladékozás, vagy orrdugulás
fejfájás, (alább olvashat róla)
~, hőemelkedés vagy láz
étvágytalanság
köhögés
tüsszögés
ritkábban izomfájdalom ...

Jellemző a láz, ~, rossz közérzet, gyengeség, esetleg háti fájdalom, oldalszúrás, szapora felszínes légzés, arckipirulás, köhögés (száraz, hurutos, fájdalmas stb.). Mint látjuk, a tünetek sem típusosak, vagyis nemcsak a tüdőgyulladásra specifikusak.

Gyomorfájdalom, ~
Gyomorsav, szódabikarbóna - 76 éves anyósom
Gyomorfájdalom - B12 injekció miatt?

Hirtelen kezdődik ~sal és magas lázzal. Leggyakoribb előfordulási helye az arc, a fülkagyló, a láfej, a lábszárak és a karok. Általában egyoldali, legyengült szervezetű embereknél kétoldali is lehet.

Sárgászöld köpet, ~, vérköpés, fejfájás, izzadás, étvágytalanság, izom-ízületi fájdalmak. Súlyos esetben légzési elégtelenség, szepszis, tályog alakulhat ki.
Kezelése, alkalmazott terápiák ...

Tünetei lehetnek a ~, deréktáji fájdalom, magas láz, esetleg gennyvizelés. Kialakulhat a véráram vagy a húgyutakból továbbterjedő fertőzés útján. Gyógyszeres kezeléssel gyorsan gyógyítható.
Még ajánljuk
Interjú - Alzheimer, a feledékenység betegség ...

Fő indikációk:
~, láz, csont- és izomfájdalmak, először száraz, majd hurutos köhögés
Orrdugulás, tonsillitis
Gyengeség, szédülés, kábaság, ólmos fáradtság ...

A többnyire magas lázat, ~t, gyakran szeptikus lázmenetet, elesettséget, étvágytalanságot, deréktáji tompa, ritkán görcsös fájdalom kísér. A vesetájék kifejezetten nyomásérzékeny, a beteg ütögetésre fájdalmat jelez, és vékony alkat esetén a vese tapinthatóvá is válik.

általános állapotromlás, arcfájdalom, csökkent terhelhetőség, állóképesség, egyik kar megduzzadása, éjszakai izzadás, emlő fájdalom, fáradtság, fejfájás, fényérzékenység, fogyás, fokozott étvágy, fokozott szomjúságérzés, gerinc fájdalom, gyengeség (fizikai), hasi fájdalom, hát fájdalom, ~, ...

Klinikailag vezető tünetek: láz, derékfájdalom, ~, hányinger, hányás.

A lázat gyakran ~ kíséri, ilyenkor érdemes haemokultúrára vért venni a kórokozó kimutatására. Ha a láz nem szűnik, ~ok, száraz, kínzó, nem produktív köhögés kínozza a beteget, a különben máskor hatékony antibiotikus kezelés mellett, tüdőtályogra kell gondolni; ...

A ~ vagy borzongás a betegség kezdeti tünete lehet. Az első egynéhány napban gyakori a láz, akár a 39-39,5 C fokot is elérheti. Testszerte, leginkább a háttájon és az alsó végtagban sajgó fájdalom jelentkezik.

A láz kialakulását reszketés, ~ kísérheti. Hosszantartó láz esetén a beteg szervezete kifárad, a beteg legyengül. A láz miatt fokozódik a folyadékleadás; ha az elvesztett folyadékot nem pótolják, kiszáradás léphet fel. A beteg étvágytalan.

A tünetek hirtelen kezdődnek, ~, torokfájás, nehezített nyelés, gyakran hányás, hasi fájdalom jelentkezik. A láz magasra szökik, elérheti a 39,6-40 oC-ot is. Jellemző a skarlátvörös - intenzíven gyulladt - torok, a tüszős mandulagyulladás - Figyelem! ...

A téli időszakban, a láz és köhögés, ~ és a fejfájás, az ízületi fájdalmak és a fokozott fáradtság megjelenésével, az influenzát okozó vírusok elszaporodtak a szervezetünkben.

~, fogyás, verejtékezés lehet jelen. A bal szívfélben lévő fertőzött növedékből (vegetáció) a vérárammal elsodródó darabok az agyban változatos neurológiai eltéréseket (például végtag-gyengeséget, bénulást, beszéd-, illetve látászavart) tudnak okozni.

A fő tünet a láz visszatérő rohama, mely típusosan 2 vagy 3 hétig tart, ~sal és erős, a törzset és a felső végtagokat érintő izomfájdalmakkal jár. A tipikus bőrkiütés vörös és fájdalmas és megfelel az alapját képező bőr-izom terület pontszerű gyulladásának.

A betegség rendszerint lázzal, vagyis 38 °C-nál magasabb testhőmérséklettel kezdődik, amit egyéb tünetek is kísérhetnek, például ~, borzongás, fejfájás, rossz közérzet és testszerte jelentkező fájdalmak. A betegek egy részénél már a betegség kezdetekor észlelhetők enyhe légúti tünetek.

A gyulladáskor szokásos korábbi láz, ~ legtöbbször még kérdésre sem jut a páciens eszébe.

A heregyulladásokat, melyekről a későbbiekben szólunk, egyértelművé teszi a magas láz, gyakran ~, és az igen heves fájdalom. A nem gyulladásos megbetegedések egymástól való elkülönítése sokszor nem problémamentes, de igen lényeges a további kezelés szempontjából.

Először fejfájás, ~, hányinger (nauszea), hányás, 40 °C-t elérő láz, és nagyfokú kimerültség mutatkozik. Ezután jellemző a kifejezett gyengeség, az ismétlődő ~ és az igen erős izzadás.

A betegség első fázisa rendkívül heveny: Torokgyulladással, magas láz, ~, nyelési képtelenség, magas pulzusszám, rosszullét, hányás jellemzi. A mandulák vérbőek, fehér lepedékkel fedettek, a nyelv szintén lepedékes, majd a lepedék leválását követően mélyvörös színű.

Ha a makacs hasmenés 2 napnál tovább tart és más tünetek is jelentkeznek, mint például hőemelkedés, láz, gyomorfájdalmak, fejfájás, ~, mindenképpen keressük fel az orvost, hogy minél előbb kiderülhessen a háttérben álló ok. Gyermekeknél azonban nem szabad napokig várni.

A könnyü esetekben főfájás, ~ után a combhajlás, comb, hónaljárok, nyak, áll alatti nyirokmirigyek megduzzadnak, fájdalmasak és gyorsan genyedésbe mennek át. A betegség kezdetén gyakori a hányás.

A diagnózis kimondásához az alábbiak közül legalább négynek meg kell jelennie: heves szívdobogás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a mellkasban, izzadás, remegés, fulladás és/vagy fuldoklás érzete ( gombóc a torokban"), hányinger, szédülés, ~, zsibbadás, meleg- vagy hideghullámok.

Hirtelen fellépő ~, magas láz, rossz közérzet jellemzi. A bőrelváltozás környezetétől élesen elhatárolódik, vörös színű, duzzadt, meleg tapintatú és fájdalmas. Szélei mentén lángnyelvszerűen növekszik, mert a gyulladás a nyirokutak mentén tovább terjed.

A ~os és lázas rohamokkal járó betegség akár halálos kimenetelű is lehet. A tünetek néhány esetben akár évek múltán is többször visszatérnek. A malária biztos megelőzése, a fertőzött szúnyog csípésének kerülése.

Tünetek: A tünetek kialakulását három-négy napig tartó rossz közérzet, ~, láz, hányinger, hasmenés és vizeletürítési nehézségek előzhetik meg. A fertőzés által megtámadott bőrterületen kezdetben fájdalom vagy bizsergés, viszketés tapasztalható.

Az új H1N1 influenzavírus fertızés tünetei hasonlóak a szezonális influenzáéhoz - többek között láz, köhögés, torokfájás, orrdugulás vagy -váladékozás, izomfájdalom, fejfájás, borzongás, ~ és kimerültség érzés jelentkezhet.

étvágytalanság, fogyás, fáradékonyság, ~, izzadás), ezek azonban nem jelentenek segítséget a kórisme és a kórjóslat megállapításában, de fontos a dokumentálásuk az egyéb objektív jelekkel például a súlyvesztéssel, vagy növekedési elégtelenséggel együtt.

Amikor a fertőzött vörösvértestek felszakadnak és az élősködők kiszabadulnak, a betegnek hirtelen ~a és akár 40 °C fölé emelkedő láza lesz. Gyakori a fejfájás, a végtagfájdalom és a hányinger. Néhány óra múltán a láz jellemző módon alább hagy, és erős izzadás lép fel.

Egyes esetekben láz, ~, gyengeség lép fel. A fájda­lom 4 órával a behatást követően tetőzik, 2-3 napig tart, és 5-7 nap múlva a bőr hámlani kezd. A súlyos égés duzzanattal, hólyago­sodással jár. Ismételt leégés hatására a bőr gyorsabban öregszik, megnő a bőrrák kockázata.

A Streptococcus számos más betegséget is okoz a szervezetben, de leglátványosabb és legveszélyesebb bőrbetegségként létrehozhatja az orrbáncot, mely magas lázzal, ~sal, elesett állapottal járó élénkvörös duzzanattal, feszülő, szúró fájdalommal jár az érintett bőrterületen.

Nem szabad összekeverni a lázgörcsöt a ~sal. Ez utóbbi leggyakrabban bakteriális fertőzés kapcsán lép fel, és a kórokozókból kiszabaduló ún. pyrogének, lázkeltő anyagok okozzák a testhőmérséklet hirtelen megemelkedését.

A szúnyogcsípés után, 6 -16 nappal kezdődik ~sal, melyet erős verítékezés követ. Szabályosan (ciklikusan) 48 - 72 óránként ismétlődő rohamokban egymást váltják a láztalan és lázas időszakok. Lép-, májduzzanat, súlyos formában idegrendszeri jelek és veseelégtelenség a főbb tünetek.

Gyakran ~, borzongás az influenza első jele. Az első napokban gyakori a láz, a hőmérséklet 39-39,5 °C-ig emelkedhet. Gyakori a hát tájéki és a lábak fájdalma, erős fejfájással járhat.

Bakteriális, streptococcus okozta fertőzés, mely ~sal, torokfájással kezdődik, majd néhány napon belül kiütések jelennek meg a testen, először a nyak, mellkas, könyök tájékán és a lágyékhajlatban, majd a kiütések végül átterjednek az egész testre.

A prosztatitisz járhat magas lázzal, ~sal, de a gyulladással összefüggésben előfordulhatnak rossz közérzethez vezető tünetei is (a prosztata duzzanata, feszülése, alhasi és gáti panaszok, fájdalom, a húgycső érzékenysége, vizelési inger).

Az akut prosztata-gyulladás általában ~sal, lázzal, sürgető gyakori vizelési ingerrel, égő, fájó vizeléssel, gát- és deréktáji, herékbe sugárzó fájdalommal, gyakori éjszakai vizeléssel, vérvizeléssel, izom- és ízületi fájdalommal jár.

A láz felszálló szakában is észlelhetünk hasonló elváltozást, '~' kapcsán. A teendőket a fennálló ok határozza meg. Ha fázik, jó melegen bugyoláljuk be, a fürdetés, tisztázás utáni teendőket pedig minél gyorsabban végezzük el, ill. a fürdetés idejére kapcsoljunk be egy hősugárzót.

Influenza: 39 C fok körüli lázas állapot, ~, erős köhögés, légszomj és arcüregi fájdalmak. Ugye mindenkinek ismerősek ezek a tünetek?
Influenza
Az influenzavírusnak két típusa létezik: 3 csoport ismert A, B, és C típusú influenza, de mindegyikbe számos törzs tartozik.

A hipotermia jelei lehetnek a fáradtság, ingerlékenység, zavartság, ~, sápadt és hideg bőr, ügyetlenség, letargia, elmosódott beszéd vagy az ésszerűtlen cselekvés, álmosság. Gyermekeknél a tünetek között lehet, hogy a bőr hideg, bár egészséges színű.

általános tünetek (láz, naponta kétszer jelentkező ~, jelentősebb fogyás, általános gyengeségérzés, hasi puffadás, gyomor-bél tünetek - hányás, hányinger -, hirtelen jelentkező magasvérnyomás, sápadtság, vérszegénység)
Vizsgálatra (szűrésre) ajánlottak köre ...

A diagnózis a gyulladásos jelek (láz, ~, magas fehérvérsejtszám, CRP), a cholestasis (emelkedett bilirubin- és pozitiv májfunkciós értékek), valamint az epeutak tágulatának, illetve ennek okainak kimutatásán alapszik.

- Ha általános rosszullét mellett hányinger, hányás, verítékezés, láz, ~ jelentkezik.
- Keressük fel a háziorvost, ha felpüffed az arc, a szem, a kéz vagy a láb, ha ödéma alakul ki valahol.
- Forduljunk orvoshoz, ha a veséket "trauma" érte, tehát megütöttük, megütötték őket.

Hányinger, hányás
Étvágytalanság
Láz, ~
Viselkedés megváltozása
Hasmenés vagy székrekedés
Amennyiben úgy gondolja, hogy gyermekének vakbélgyulladása van, azonnal forduljon (gyermek)sebészhez.

A hőtermelést az élénkebb anyagcsere- és izomtevékenység, az akarattól független ~, a hőmegtartást pedig az erek összehúzódása biztosítja. A hőtermelést ellensúlyozza a hőveszteség, amit a párolgás, a hősugárzás, a hőátadás, és az erek kitágulása okoz.

Kezdeti tünetek közé tartozik a magas láz, ~, ízületi-és izomfájdalmak, erős fejfájás, szem fájdalom és fényérzékenység, hányinger, és a hányás. A bőrkiütés ritka. Gyakran előfordul, hogy rövid időre eltűnnek a tünetek, majd 2-3 napra ismét visszatérnek. Ez az ún. két szakaszos láz.

A skarlát betegség hirtelen kezdődik torokgyulladás tüneteivel, magas lázzal, ~sal, hányással, néha erős hasi fájdalmakkal.
A torok és a garat erősen belövellt, a nyálkahártyán pontozott pirosság látható. A mandulákon tüszők is megjelenhetnek.

Tünetei: -rossz közérzet, ~, étvágytalanság
-magas láz
-a nyálmirigyek duzzadtak, tapintásra érzékenyek - fájdalmasak ...

Rickettsia conorii okozta sporadikusan előforduló megbetegedés mediterrán partvidéken, súlyos ~, magas láz, ízületi fájdalom, tonsillitis, hasmenés, hányás, és a harmadik-ötödik napon nem konfluáló kiemelkedő maculák megjelenése jellemző, combokon jelennek meg először, ...

A betegséget láz, ~ kíséri. A fartájék vastag bőrén a gyulladás nem képes kitörni, helyette a végbél körüli laza zsírban terjed tova, napról napra mind nagyobb területet elpusztítva a mélyben. A betegség sürgős műtéti megoldást követel.

A baktériumok által okozott tüdőgyulladások jellegzetes tünetei: a hirtelen kialakuló, magas láz, gyakran ~, köhögés, rossz általános közérzet, Sápadtság, hányás és hát- és hasi fájdalom különösen csecsemőkorban gyakori.

A láz többnyire csak enyhe, a magas láz és a ~ gyanítható szövődményekre utal.

havi vérzést serkentő, szélhajtó, féregűző, enyhe altató hatású; gyermekkori vérszegénység, alacsony vérnyomás, vérszegénység, görcsös köhögés, tüdőtágulás, gombafertőzés, hörghurut, tuberkulózis, asztma, renyhe emésztés, bél- és húgyúti fertőzések, szélszorulás, influenza, nátha, ~, ...

A nagyon erős szorongás és a pánikroham a következő tüneteket okozhatja: szabálytalan szívverés érzése (palpitáció) izzadás remegés hóhullámok ~ légszomj fojtogató érzés mellkasi fájdalom hányinger szédülés ájulásérzés zsibbadás, ...

- gyomorfájdalom, hátfájás
- megrövidült légzés
- szédülés
- bal váll, ill. kéz fájdalom
- mellkasi fájdalom, szorítás, égés, nyomás, diszkomfort
- 'gombóc a torokban'
- ~
- hányinger, émelygés
- halálfélelem
- a tünetek alacsony intenzitással indulnak és pár perc alatt erősödnek ...

- Quincke-ödéma (angioneurotikus ödéma)
- rekedtség
- ~, remegés
- hányinger, hányás
- hasi fájdalom, hasmenés
- nyugtalanság, zavartság
- köhögés, sípoló, nehezített légzés (asztma)
- szédülés, vérnyomásesés, ájulás
- légzési és keringési elégtelenség ...

A legnagyobb veszély ebben az esetben az, ha a vizelet teljesen elakad és befertőződik. A kialakuló vesemedence-gyulladásra a fájdalom mellett a magas láz, ~ utal. Ezt muszáj orvosnak megmutatni, különben a gyulladás a vesét károsítja.

Az új típusú influenza tünetei nagyon hasonlítanak a szezonális influenza megszokott és jól ismert tüneteihez, melyek többek között a következők: láz, köhögés, végtagfájdalom, fáradtság, kimerültség, ~, fejfájás, orrfolyás, torokfájás, légzési nehézség, ...

Az influenza egy vírus által okozott fertőző betegség, amely cseppfertőzéssel vagy közvetlen érintkezés útján jutnak be szervezetünkbe, ahol beépülve a sejtekbe gyors szaporodásra képesek. Fő tünetei a hirtelen kezdődő láz, ~, izomfájdalom, elesettség, étvágytalanság, fejfájás, szédülés, ...

hányinger, hasi feszülés, fájdalom
testi elidegenedés érzése
paresztéziák vagy zsibbadás
kipirulás, hevülés vagy ~
mellkasi fájdalom, nyomás, szorítás
halálfélelem
megőrüléstől, önkontroll elvesztésétől való félelem ...

A vesemedencét és veseparenchymát egyaránt érintő heveny gyulladásos betegség az akut pyelonephritis. Deréktáji, vesetáji fájdalom, hányinger, hányás, ~ és magas láz jellemzi. Általában enyhe vagy középsúlyos betegség képében jelentkezik.

A penicillin beadása után a betegek közel felénél egy napon belül jellegzetes válaszreakció alakul ki, amelynek oka a szervezetben tömegesen pusztuló kórokozók felszaporodás. Ennek tünetei: láz, verejtékezés és ~, fejfájás. A jelenség múlandó állapot.

a ~, vérszegénység és lépmegnagyobbodás. Gyakori kísérő tünet a rheumatikus jellegű izom vagy ízületi fájdalom. A lázrohamok 6-24 órát tarthatnak, harmad-negyednaponként követhetik egymást.

A körkörös, terjedő pirosság (az úgynevezett erythema migrans) az esetek 70-80 %-ában jelenik meg. Néhányan náthaszerű tünetekre panaszkodnak ebben az időszakban, ami lázzal, ~sal, fejfájással és fáradtsággal, ízületi és izomfájdalommal, duzzadt nyirokcsomókkal járhat.

A tünetek változhatnak attól függően, hogy milyen keresztmetszetű ér záródik el: erős mellkasi fájdalom, köhögés (esetenként véres köpettel), nehézlégzés, szapora légzés, szapora szívverés, verejtékezés, ~, eszméletvesztés.

Megjelenésében új, sárga gennyes foltokkal tarkított vörös területek és régebbi barna kiszáradt pontok keveréke jellemzi. A pustulosus pikkelysömör velejárói lehetnek influenza-szerű tünetek, mint a láz, ~, fogyás és fáradság.

Hányinger, hányás, hasmenés, gyomortáji görcsös fájdalom, ~, gyakran 40 fokig emelkedő láz jelentkezik. Fejfájás, szédülés, vérnyomásesés gyakori, a beteg elájulhat, a vér kalciumszintjének a normális érték alá csökkenése jeleként a keze zsibbad, lábikragörcse van.

A leggyakrabbak közé tartoznak: vérszegénység, testi fájdalmak, fáradtság, hányinger, fertőzések (bakteriális), és a kezek-lábak érzékenységének elváltozásai (neuropátiák). Azonnal értesíteni kell az orvost, ha fertőzési tünetek jelentkeznek (láz vagy ~).

Mellékhatások: Mellékhatásként influenza-szerű tünetek, például magas láz, ~ és émelygés alakulhat ki. Bizonyos betegeknél nagyon súlyos reakció alakulhat ki az infúzió adása után, például légzési nehézség és szív problémák.

Ekkor alakul ki az úgynevezett "vesecolica", ami egy általános tünetektől (hányinger, hányás, borzongás, ~, puffadás, csuklás, a belek leállása, verejtékezés stb.) kísért igen erős, akár az elviselhetetlenségig fokozódó görcsös fájdalom, mely a vesetájról indulva a hólyag irányába húzódik.

Gyakori a szeméremcsont feletti diszkomfort érzés, ami sokszor csak nyomásra kiváltható fájdalom formájában jelentkezik, de ez a tünet teljesen hiányozhat is. Lehet enyhe hőemelkedés - a magas láz és ~ szövődmény kialakulását jelzi.

Ezért a gyűrűzés után láz, ~, gyengeség, rossz közérzet, alhasi ,végbéltáji fájdalom esetén haladéktanul fel kell keresni a kezelőorvost. Gyorsan elkezdett szélessávú antibiotikum a súlyos szövődmény kialakulását előzheti meg.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Láz, Daganat, Hányinger, Köhögés, Hányás?

◄ Hideg veríték   Higanymérgezés ►
 
RSS Mobile