Kezdőlap (Hidegrázás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hidegrázás

Betegségek  Hideg veríték  Higanymérgezés

hidegrázás
Aggodalom - lelki okai
Az aggodalom általában az ismeretlentől való félelem egy formája, amely a szorongás állapotához áll a legközelebb.


A gyötrő hidegrázás mérsékelhető, ha a kezdet kezdetén lázcsillapító kúpot helyezünk a végbélbe, és ez által alacsonyabbra állítjuk testünk hősszabályozóját, de úgy is, hogy a beteget többrétegű takaróval fedjük, hogy a hő leadást így is gátoljuk.

Szívdobogás, hidegrázás, kézremegés
Az idegösszeomlás tünetei
Az állandó feszültség előbb-utóbb elvezet a teljes kimerülésig. Ismerd meg az idegösszeomlás tüneteit! ...

-hidegrázás, láz tapasztalható, a seb nem gyógyul, kellemetlen szagú, erősen váladékozik,váladéka gennyes, a seb környéke duzzadt, pír látható.
- Ilyen esetekben a tetanus oltás szükségessége is mérlegelendő.
Jön a nyár, óvjuk bőrünk épségét, de ha nem sikerül, legyen ...

Láz, hidegrázás, deréktáji fájdalom, septicus állapot
tartalomjegyzék
adatlap
TABULARIUM UROLOGIAE ...

Hidegrázás
Súlyvesztés, gyengeség
Amennyiben a tuberkulózis extrapulmonális (nem a tüdőben zajló), többféle tünetet okozhat: ...

hidegrázás
láz
hányinger, hányás, vagy mindkettő
influenzaszerű tünetek
vízzel teli hólyag, mely alatt vörös, érzékeny, nyersbőr található
bőrhámlás, a napsugarak kitettsége után 4-7 nappal ...

Hidegrázás, hőemelkedés, rossz közérzet, az érintett véna lefutása mentén a bőr kipirosodott, duzzadt, nyomásérzékeny, valamint fájdalmas, kemény kötegezettség (megalvadt vér) tapintható. A mélyvénás trombózissal ellentétben az érintett végtag nem duzzadt.
A vénafalgyulladás diagnózisa ...

Hidegrázás: bőr erek összehúzódnak, a beteg sápadt, a hónalj hőmérséklet még norm lehet, de végbélben már magas. A láz megszünhet hirtelen, vagy lépcsőzetesen. A tartósan magas láz után hirtelen hőmérséklet csökkenés lobáris pneumoniára utalhat.

A hidegrázás vagy borzongás és magas láz esetén Aconitumot D12 vagy D30 potenciálban javasolhatunk, ha izzadás nélkül jelentkezik a láz. Az Aconitumra jellemző még, hogy nyugtalan, szorongó a beteg, az arca kipirult, bőre száraz, erős szívdobogásra és szomjúságra panaszkodik.

: hidegrázás, köhögés, magas láz, rossz közérzet
Comments are closed.
Previous Post
« Tífusz ...

A hidegrázással, myalgiával kísért lázas periódusok 2-3 hétig tartanak. Jellegzetes bőrkiütés kíséri, migráló, erythematosus, macularis rash formájában. A peritonealis gyulladás következtében hányinger-hányás, hasi fájdalom gyakori tünet. Periorbitalis odema és conjunctivitis szintén gyakori tünet.

Láz, hidegrázás jelentkezik, ha a kő mellett a vizelet fertőzött és a lezárt üregrendszerben a nyomásfokozódás a baktériumokat a veseállományba "préseli" a vesemedence és a veseparenchyma gyulladását okozza. A lázzal, hidegrázással jelentkező beteg azonnali kórházi ellátást igényel!

Diagnosztika ...

éjszakai hidegrázás okai
kéztőcsont fájdalom
hörcsög alagút
alagút szindróma alternatív kezelése
hörcsög alagút készítése
kéztőcsontok gyulladása
alagút szindróma talp
csuklószorító meddig kell használni
email europa co in loc:HU
ondózsinor ...

magas láz, hidegrázás
fej- és izomfájás
ilyenkor a kórokozók száma a vérben magas
néhány nap múlva a kórokozó eltűnik a vérből, a láz megszűnik
a láztalanságot 5-10 nap után újabb lázroham követi
ez a periódus többször ismétlődik ...

Falciparum-maláriában a roham hidegrázással kezdődhet, a beteg testhőmérséklete fokozatosan emelkedik, majd hirtelen visszaesik. A roham 20-36 órán keresztül tarthat, és jobban megviseli a beteget, mint a vivax-maláriában, a fejfájás is gyötrőbb.

rossz közérzet, fáradtság;
orrváladékozás, vagy orrdugulás
fejfájás, (alább olvashat róla)
hidegrázás, hőemelkedés vagy láz
étvágytalanság
köhögés
tüsszögés
ritkábban izomfájdalom ...

Jellemző a láz, hidegrázás, rossz közérzet, gyengeség, esetleg háti fájdalom, oldalszúrás, szapora felszínes légzés, arckipirulás, köhögés (száraz, hurutos, fájdalmas stb.). Mint látjuk, a tünetek sem típusosak, vagyis nemcsak a tüdőgyulladásra specifikusak.

Gyomorfájdalom, hidegrázás
Gyomorsav, szódabikarbóna - 76 éves anyósom
Gyomorfájdalom - B12 injekció miatt?

Hirtelen kezdődik hidegrázással és magas lázzal. Leggyakoribb előfordulási helye az arc, a fülkagyló, a láfej, a lábszárak és a karok. Általában egyoldali, legyengült szervezetű embereknél kétoldali is lehet.

Sárgászöld köpet, hidegrázás, vérköpés, fejfájás, izzadás, étvágytalanság, izom-ízületi fájdalmak. Súlyos esetben légzési elégtelenség, szepszis, tályog alakulhat ki.
Kezelése, alkalmazott terápiák ...

Tünetei lehetnek a hidegrázás, deréktáji fájdalom, magas láz, esetleg gennyvizelés. Kialakulhat a véráram vagy a húgyutakból továbbterjedő fertőzés útján. Gyógyszeres kezeléssel gyorsan gyógyítható.
Még ajánljuk
Interjú - Alzheimer, a feledékenység betegség ...

Fő indikációk:
Hidegrázás, láz, csont- és izomfájdalmak, először száraz, majd hurutos köhögés
Orrdugulás, tonsillitis
Gyengeség, szédülés, kábaság, ólmos fáradtság ...

A többnyire magas lázat, hidegrázást, gyakran szeptikus lázmenetet, elesettséget, étvágytalanságot, deréktáji tompa, ritkán görcsös fájdalom kísér. A vesetájék kifejezetten nyomásérzékeny, a beteg ütögetésre fájdalmat jelez, és vékony alkat esetén a vese tapinthatóvá is válik.

általános állapotromlás, arcfájdalom, csökkent terhelhetőség, állóképesség, egyik kar megduzzadása, éjszakai izzadás, emlő fájdalom, fáradtság, fejfájás, fényérzékenység, fogyás, fokozott étvágy, fokozott szomjúságérzés, gerinc fájdalom, gyengeség (fizikai), hasi fájdalom, hát fájdalom, hidegrázás, ...

Klinikailag vezető tünetek: láz, derékfájdalom, hidegrázás, hányinger, hányás.

A lázat gyakran hidegrázás kíséri, ilyenkor érdemes haemokultúrára vért venni a kórokozó kimutatására. Ha a láz nem szűnik, hidegrázások, száraz, kínzó, nem produktív köhögés kínozza a beteget, a különben máskor hatékony antibiotikus kezelés mellett, tüdőtályogra kell gondolni; ...

A hidegrázás vagy borzongás a betegség kezdeti tünete lehet. Az első egynéhány napban gyakori a láz, akár a 39-39,5 C fokot is elérheti. Testszerte, leginkább a háttájon és az alsó végtagban sajgó fájdalom jelentkezik.

A láz kialakulását reszketés, hidegrázás kísérheti. Hosszantartó láz esetén a beteg szervezete kifárad, a beteg legyengül. A láz miatt fokozódik a folyadékleadás; ha az elvesztett folyadékot nem pótolják, kiszáradás léphet fel. A beteg étvágytalan.

A tünetek hirtelen kezdődnek, hidegrázás, torokfájás, nehezített nyelés, gyakran hányás, hasi fájdalom jelentkezik. A láz magasra szökik, elérheti a 39,6-40 oC-ot is. Jellemző a skarlátvörös - intenzíven gyulladt - torok, a tüszős mandulagyulladás - Figyelem! ...

A téli időszakban, a láz és köhögés, hidegrázás és a fejfájás, az ízületi fájdalmak és a fokozott fáradtság megjelenésével, az influenzát okozó vírusok elszaporodtak a szervezetünkben.

A fő tünet a láz visszatérő rohama, mely típusosan 2 vagy 3 hétig tart, hidegrázással és erős, a törzset és a felső végtagokat érintő izomfájdalmakkal jár. A tipikus bőrkiütés vörös és fájdalmas és megfelel az alapját képező bőr-izom terület pontszerű gyulladásának.

A betegség rendszerint lázzal, vagyis 38 °C-nál magasabb testhőmérséklettel kezdődik, amit egyéb tünetek is kísérhetnek, például hidegrázás, borzongás, fejfájás, rossz közérzet és testszerte jelentkező fájdalmak. A betegek egy részénél már a betegség kezdetekor észlelhetők enyhe légúti tünetek.

A gyulladáskor szokásos korábbi láz, hidegrázás legtöbbször még kérdésre sem jut a páciens eszébe.

A heregyulladásokat, melyekről a későbbiekben szólunk, egyértelművé teszi a magas láz, gyakran hidegrázás, és az igen heves fájdalom. A nem gyulladásos megbetegedések egymástól való elkülönítése sokszor nem problémamentes, de igen lényeges a további kezelés szempontjából.

Először fejfájás, hidegrázás, hányinger (nauszea), hányás, 40 °C-t elérő láz, és nagyfokú kimerültség mutatkozik. Ezután jellemző a kifejezett gyengeség, az ismétlődő hidegrázás és az igen erős izzadás.

A betegség első fázisa rendkívül heveny: Torokgyulladással, magas láz, hidegrázás, nyelési képtelenség, magas pulzusszám, rosszullét, hányás jellemzi. A mandulák vérbőek, fehér lepedékkel fedettek, a nyelv szintén lepedékes, majd a lepedék leválását követően mélyvörös színű.

Ilyenkor a kezdődő influenza vagy megfázás tüneteit tapasztalhatjuk: száraz láz, hirtelen felszökő láz, hidegrázás, nyugtalanság, félelemérzet. Éjjel és főleg melegben a betegnek még rosszabb, így a száraz, rekedt, fájdalmas köhögés is, ami a hallgatónak ugató sípoló, szinte csengő hangot ad.

Ha a makacs hasmenés 2 napnál tovább tart és más tünetek is jelentkeznek, mint például hőemelkedés, láz, gyomorfájdalmak, fejfájás, hidegrázás, mindenképpen keressük fel az orvost, hogy minél előbb kiderülhessen a háttérben álló ok. Gyermekeknél azonban nem szabad napokig várni.

A könnyü esetekben főfájás, hidegrázás után a combhajlás, comb, hónaljárok, nyak, áll alatti nyirokmirigyek megduzzadnak, fájdalmasak és gyorsan genyedésbe mennek át. A betegség kezdetén gyakori a hányás.

A diagnózis kimondásához az alábbiak közül legalább négynek meg kell jelennie: heves szívdobogás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a mellkasban, izzadás, remegés, fulladás és/vagy fuldoklás érzete ( gombóc a torokban"), hányinger, szédülés, hidegrázás, zsibbadás, meleg- vagy hideghullámok.

Hirtelen fellépő hidegrázás, magas láz, rossz közérzet jellemzi. A bőrelváltozás környezetétől élesen elhatárolódik, vörös színű, duzzadt, meleg tapintatú és fájdalmas. Szélei mentén lángnyelvszerűen növekszik, mert a gyulladás a nyirokutak mentén tovább terjed.

A hidegrázásos és lázas rohamokkal járó betegség akár halálos kimenetelű is lehet. A tünetek néhány esetben akár évek múltán is többször visszatérnek. A malária biztos megelőzése, a fertőzött szúnyog csípésének kerülése.

Tünetek: A tünetek kialakulását három-négy napig tartó rossz közérzet, hidegrázás, láz, hányinger, hasmenés és vizeletürítési nehézségek előzhetik meg. A fertőzés által megtámadott bőrterületen kezdetben fájdalom vagy bizsergés, viszketés tapasztalható.

Az új H1N1 influenzavírus fertızés tünetei hasonlóak a szezonális influenzáéhoz - többek között láz, köhögés, torokfájás, orrdugulás vagy -váladékozás, izomfájdalom, fejfájás, borzongás, hidegrázás és kimerültség érzés jelentkezhet.

Amikor a fertőzött vörösvértestek felszakadnak és az élősködők kiszabadulnak, a betegnek hirtelen hidegrázása és akár 40 °C fölé emelkedő láza lesz. Gyakori a fejfájás, a végtagfájdalom és a hányinger. Néhány óra múltán a láz jellemző módon alább hagy, és erős izzadás lép fel.

étvágytalanság, fogyás, fáradékonyság, hidegrázás, izzadás), ezek azonban nem jelentenek segítséget a kórisme és a kórjóslat megállapításában, de fontos a dokumentálásuk az egyéb objektív jelekkel például a súlyvesztéssel, vagy növekedési elégtelenséggel együtt.

Egyes esetekben láz, hidegrázás, gyengeség lép fel. A fájda­lom 4 órával a behatást követően tetőzik, 2-3 napig tart, és 5-7 nap múlva a bőr hámlani kezd. A súlyos égés duzzanattal, hólyago­sodással jár. Ismételt leégés hatására a bőr gyorsabban öregszik, megnő a bőrrák kockázata.

A Streptococcus számos más betegséget is okoz a szervezetben, de leglátványosabb és legveszélyesebb bőrbetegségként létrehozhatja az orrbáncot, mely magas lázzal, hidegrázással, elesett állapottal járó élénkvörös duzzanattal, feszülő, szúró fájdalommal jár az érintett bőrterületen.

Az influenza hirtelen kezdődik, magas lázzal, hidegrázással, fejfájással, általános elesettségérzéssel. A legjobb azonnal ágyba feküdni, és lázcsillapítóval, bőséges folyadékfogyasztással segíteni a szervezetet, hogy leküzdje a fertőzést.

Nem szabad összekeverni a lázgörcsöt a hidegrázással. Ez utóbbi leggyakrabban bakteriális fertőzés kapcsán lép fel, és a kórokozókból kiszabaduló un. pyrogén, lázkeltő anyagok okozzák a testhőmérséklet hirtelen megemelkedését.

A szúnyogcsípés után, 6 -16 nappal kezdődik hidegrázással, melyet erős verítékezés követ. Szabályosan (ciklikusan) 48 - 72 óránként ismétlődő rohamokban egymást váltják a láztalan és lázas időszakok. Lép-, májduzzanat, súlyos formában idegrendszeri jelek és veseelégtelenség a főbb tünetek.

Gyakran hidegrázás, borzongás az influenza első jele. Az első napokban gyakori a láz, a hőmérséklet 39-39,5 °C-ig emelkedhet. Gyakori a hát tájéki és a lábak fájdalma, erős fejfájással járhat.

Bakteriális, streptococcus okozta fertőzés, mely hidegrázással, torokfájással kezdődik, majd néhány napon belül kiütések jelennek meg a testen, először a nyak, mellkas, könyök tájékán és a lágyékhajlatban, majd a kiütések végül átterjednek az egész testre.

A ribavirin-interferonos immunterápiának mellékhatásai is lehetnek, influenzához hasonló tünetek fordulhatnak elő: láz, hidegrázás, levertség, fejfájás, végtag- és csontfájdalmak, emésztőrendszeri, gyomor- és béltünetek jöhetnek elő.

A prosztatitisz járhat magas lázzal, hidegrázással, de a gyulladással összefüggésben előfordulhatnak rossz közérzethez vezető tünetei is (a prosztata duzzanata, feszülése, alhasi és gáti panaszok, fájdalom, a húgycső érzékenysége, vizelési inger).

Az akut prosztata-gyulladás általában hidegrázással, lázzal, sürgető gyakori vizelési ingerrel, égő, fájó vizeléssel, gát- és deréktáji, herékbe sugárzó fájdalommal, gyakori éjszakai vizeléssel, vérvizeléssel, izom- és ízületi fájdalommal jár.

A láz felszálló szakában is észlelhetünk hasonló elváltozást, 'hidegrázás' kapcsán. A teendőket a fennálló ok határozza meg. Ha fázik, jó melegen bugyoláljuk be, a fürdetés, tisztázás utáni teendőket pedig minél gyorsabban végezzük el, ill. a fürdetés idejére kapcsoljunk be egy hősugárzót.

A hipotermia jelei lehetnek a fáradtság, ingerlékenység, zavartság, hidegrázás, sápadt és hideg bőr, ügyetlenség, letargia, elmosódott beszéd vagy az ésszerűtlen cselekvés, álmosság. Gyermekeknél a tünetek között lehet, hogy a bőr hideg, bár egészséges színű.

általános tünetek (láz, naponta kétszer jelentkező hidegrázás, jelentősebb fogyás, általános gyengeségérzés, hasi puffadás, gyomor-bél tünetek - hányás, hányinger -, hirtelen jelentkező magasvérnyomás, sápadtság, vérszegénység)
Vizsgálatra (szűrésre) ajánlottak köre ...

A diagnózis a gyulladásos jelek (láz, hidegrázás, magas fehérvérsejtszám, CRP), a cholestasis (emelkedett bilirubin- és pozitiv májfunkciós értékek), valamint az epeutak tágulatának, illetve ennek okainak kimutatásán alapszik.

- Ha általános rosszullét mellett hányinger, hányás, verítékezés, láz, hidegrázás jelentkezik.
- Keressük fel a háziorvost, ha felpüffed az arc, a szem, a kéz vagy a láb, ha ödéma alakul ki valahol.
- Forduljunk orvoshoz, ha a veséket "trauma" érte, tehát megütöttük, megütötték őket.

Magas lázzal, hidegrázással, az érintett területen élénkvörös, lángnyelvszerűen terjedő bőrpírral jár. Elsősorban a végtagokon,itt is az alsó végtagon illetve az arcon alakul ki. A kórokozók apró sebeken (lábujjak közti, orrnyílásban kialakul berepedés) át hatolnak be a mélyebb bőrrétegekbe.

Hányinger, hányás
Étvágytalanság
Láz, hidegrázás
Viselkedés megváltozása
Hasmenés vagy székrekedés
Amennyiben úgy gondolja, hogy gyermekének vakbélgyulladása van, azonnal forduljon (gyermek)sebészhez.

A hőtermelést az élénkebb anyagcsere- és izomtevékenység, az akarattól független hidegrázás, a hőmegtartást pedig az erek összehúzódása biztosítja. A hőtermelést ellensúlyozza a hőveszteség, amit a párolgás, a hősugárzás, a hőátadás, és az erek kitágulása okoz.

Kezdeti tünetek közé tartozik a magas láz, hidegrázás, ízületi-és izomfájdalmak, erős fejfájás, szem fájdalom és fényérzékenység, hányinger, és a hányás. A bőrkiütés ritka. Gyakran előfordul, hogy rövid időre eltűnnek a tünetek, majd 2-3 napra ismét visszatérnek. Ez az ún. két szakaszos láz.

A skarlát betegség hirtelen kezdődik torokgyulladás tüneteivel, magas lázzal, hidegrázással, hányással, néha erős hasi fájdalmakkal.
A torok és a garat erősen belövellt, a nyálkahártyán pontozott pirosság látható. A mandulákon tüszők is megjelenhetnek.

Tünetei: -rossz közérzet, hidegrázás, étvágytalanság
-magas láz
-a nyálmirigyek duzzadtak, tapintásra érzékenyek - fájdalmasak ...

Rickettsia conorii okozta sporadikusan előforduló megbetegedés mediterrán partvidéken, súlyos hidegrázás, magas láz, ízületi fájdalom, tonsillitis, hasmenés, hányás, és a harmadik-ötödik napon nem konfluáló kiemelkedő maculák megjelenése jellemző, combokon jelennek meg először, ...

A betegséget láz, hidegrázás kíséri. A fartájék vastag bőrén a gyulladás nem képes kitörni, helyette a végbél körüli laza zsírban terjed tova, napról napra mind nagyobb területet elpusztítva a mélyben. A betegség sürgős műtéti megoldást követel.

A baktériumok által okozott tüdőgyulladások jellegzetes tünetei: a hirtelen kialakuló, magas láz, gyakran hidegrázás, köhögés, rossz általános közérzet, Sápadtság, hányás és hát- és hasi fájdalom különösen csecsemőkorban gyakori.

A láz többnyire csak enyhe, a magas láz és a hidegrázás gyanítható szövődményekre utal.

A nagyon erős szorongás és a pánikroham a következő tüneteket okozhatja: szabálytalan szívverés érzése (palpitáció) izzadás remegés hóhullámok hidegrázás légszomj fojtogató érzés mellkasi fájdalom hányinger szédülés ájulásérzés zsibbadás, ...

- gyomorfájdalom, hátfájás
- megrövidült légzés
- szédülés
- bal váll, ill. kéz fájdalom
- mellkasi fájdalom, szorítás, égés, nyomás, diszkomfort
- 'gombóc a torokban'
- hidegrázás
- hányinger, émelygés
- halálfélelem
- a tünetek alacsony intenzitással indulnak és pár perc alatt erősödnek ...

A legnagyobb veszély ebben az esetben az, ha a vizelet teljesen elakad és befertőződik. A kialakuló vesemedence-gyulladásra a fájdalom mellett a magas láz, hidegrázás utal. Ezt muszáj orvosnak megmutatni, különben a gyulladás a vesét károsítja.

- Quincke-ödéma (angioneurotikus ödéma)
- rekedtség
- hidegrázás, remegés
- hányinger, hányás
- hasi fájdalom, hasmenés
- nyugtalanság, zavartság
- köhögés, sípoló, nehezített légzés (asztma)
- szédülés, vérnyomásesés, ájulás
- légzési és keringési elégtelenség ...

Az új típusú influenza tünetei nagyon hasonlítanak a szezonális influenza megszokott és jól ismert tüneteihez, melyek többek között a következők: láz, köhögés, végtagfájdalom, fáradtság, kimerültség, hidegrázás, fejfájás, orrfolyás, torokfájás, légzési nehézség, ...

hányinger, hasi feszülés, fájdalom
testi elidegenedés érzése
paresztéziák vagy zsibbadás
kipirulás, hevülés vagy hidegrázás
mellkasi fájdalom, nyomás, szorítás
halálfélelem
megőrüléstől, önkontroll elvesztésétől való félelem ...

A vesemedencét és veseparenchymát egyaránt érintő heveny gyulladásos betegség az akut pyelonephritis. Deréktáji, vesetáji fájdalom, hányinger, hányás, hidegrázás és magas láz jellemzi. Általában enyhe vagy középsúlyos betegség képében jelentkezik.

A penicillin beadása után a betegek közel felénél egy napon belül jellegzetes válaszreakció alakul ki, amelynek oka a szervezetben tömegesen pusztuló kórokozók felszaporodás. Ennek tünetei: láz, verejtékezés és hidegrázás, fejfájás. A jelenség múlandó állapot.

a hidegrázás, vérszegénység és lépmegnagyobbodás. Gyakori kísérő tünet a rheumatikus jellegű izom vagy ízületi fájdalom. A lázrohamok 6-24 órát tarthatnak, harmad-negyednaponként követhetik egymást.

A körkörös, terjedő pirosság (az úgynevezett erythema migrans) az esetek 70-80 %-ában jelenik meg. Néhányan náthaszerű tünetekre panaszkodnak ebben az időszakban, ami lázzal, hidegrázással, fejfájással és fáradtsággal, ízületi és izomfájdalommal, duzzadt nyirokcsomókkal járhat.

A tünetek változhatnak attól függően, hogy milyen keresztmetszetű ér záródik el: erős mellkasi fájdalom, köhögés (esetenként véres köpettel), nehézlégzés, szapora légzés, szapora szívverés, verejtékezés, hidegrázás, eszméletvesztés.

Megjelenésében új, sárga gennyes foltokkal tarkított vörös területek és régebbi barna kiszáradt pontok keveréke jellemzi. A pustulosus pikkelysömör velejárói lehetnek influenza-szerű tünetek, mint a láz, hidegrázás, fogyás és fáradság.

Hányinger, hányás, hasmenés, gyomortáji görcsös fájdalom, hidegrázás, gyakran 40 fokig emelkedő láz jelentkezik. Fejfájás, szédülés, vérnyomásesés gyakori, a beteg elájulhat, a vér kalciumszintjének a normális érték alá csökkenése jeleként a keze zsibbad, lábikragörcse van.

A leggyakrabbak közé tartoznak: vérszegénység, testi fájdalmak, fáradtság, hányinger, fertőzések (bakteriális), és a kezek-lábak érzékenységének elváltozásai (neuropátiák). Azonnal értesíteni kell az orvost, ha fertőzési tünetek jelentkeznek (láz vagy hidegrázás).

Mellékhatások: Mellékhatásként influenza-szerű tünetek, például magas láz, hidegrázás és émelygés alakulhat ki. Bizonyos betegeknél nagyon súlyos reakció alakulhat ki az infúzió adása után, például légzési nehézség és szív problémák.

Ekkor alakul ki az úgynevezett "vesecolica", ami egy általános tünetektől (hányinger, hányás, borzongás, hidegrázás, puffadás, csuklás, a belek leállása, verejtékezés stb.) kísért igen erős, akár az elviselhetetlenségig fokozódó görcsös fájdalom, mely a vesetájról indulva a hólyag irányába húzódik.

Ezért a gyűrűzés után láz, hidegrázás, gyengeség, rossz közérzet, alhasi ,végbéltáji fájdalom esetén haladéktanul fel kell keresni a kezelőorvost. Gyorsan elkezdett szélessávú antibiotikum a súlyos szövődmény kialakulását előzheti meg.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Láz, Daganat, Hányinger, Köhögés, Hányás?

◄ Hideg veríték   Higanymérgezés ►
 
RSS Mobile