Kezdőlap (Herpesz)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Herpesz

Betegségek  Herpes zoster  Herpesz szimplex

Herpesz veszély nyáron
A nyári ajakherpesz a leggyakrabban a megszokott behatásokon kívül a napsütés, illetve a napégés hatására jön elő.


Herpesz
A herpesz a szervezetben megbújó fertőzés, mely időről-időre újra jelentkezik, így beszélhetünk a herpesz aktív és passzív időszakáról.

Herpesz szimplex
Tünetek A herpeszes szájnyálkahártya-gyulladás hét-tíz napig tartó, a gyermekek számára rendkívül kellemetlen tünetekkel - magas lázzal, fájdalommal, evési és nyelési képtelenséggel - járó állapot.

Herpeszkínok
A herpesz rendkívül fájdalmas, napokig, hetekig sok kellemetlenséget okozó bőrleváltozás, mely a téli hónapokban különösen sokakat érint. Sajnos nem ritka a gyakori kiújulás és a gáttájékon történő megjelenés sem.

Herpesz a nemi szerveken (herpes genitalis)
A genitális herpesz kezelése a tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul. A nemi herpesz tünetei és kezelése.

Herpeszvírus-fertőzés: ki kapta kitől?
Olvasva: 342
Azok a páciensek, akik régóta egy partnerrel élnek, és frissen észlelt genitális (a nemi szerveket érintő) herpeszvírus-fertőzéssel jelentkeznek, gyakran teszik fel a kérdést: 'Megcsal a párom?

HERPESZ KIALAKULÁSÁNAK - LELKI OKAI
A herpesz a bőrbetegségek egy típusa, melynek során az arcon, az ajkakon vagy a nemi szerveken apró, folyadékkal teli, viszkető hólyagocskák jelennek meg. Ezek a hólyagocskák egyértelműen valamilyen belsőleg fennálló konfliktusra utalnak.

Herpeszfertőzés
A herpes simplex kiújuló vírusfertőzés, amelyet a Herpes simplex vírus-1 (HSV-1), illetve -2 (HSV-2)okoz. Az előbbi a szájon, az arcon és a szemen megjelenő apró, tiszta folyadékot tartalmazó, egyenként vagy csoportosan kialakuló hólyagocskák okozója.

HERPESZ
DIAGNÓZIS, TÜNETEK
A herpeszvírus különböző fajtái más-más helyen okoznak megbetegedéseket a szervezetben. A különböző vírusokat az orvosi szakirodalomban egy számmal jelölik (HSV-1, HSV-2 stb.).

Herpesz tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
A herpesszel kapcsolatos elégtelen vagy téves információk a betegséggel járó apró hólyagocskák - az állra vagy a szem környékére való - kiterjedését is okozhatják, ...

Herpesz

A herpeszvírus-fertőzés fájdalmas hólyagok képződésével jelentkezik, általában az arcon. Ritka esetben csak egyetlenegyszer lép fel és soha többé.
Másoknál a tünetek visszatérő jelleget mutatnak.

Herpesz
A herpesz bőrelváltozás, bőrbetegség, amelyet égő, viszkető érzéssel járó sűrűn egymás mellett elhelyezkedő, csoportos hólyagocskák jellemeznek ...

A herpesz kezelése:
Ajakherpesz kezelése:
Az ajakherpesz kezelést nem igényel, magától gyógyul. A hólyagok beszáradását segítheti kortokoszteroid tartalmú krém használata.

A herpeszfertőzésről dióhéjban
Orvosi rovat
Nézzük, mi is a veszély forrása s lehet-e bármilyen formában védekezni ellene.

Herpesz
Vírus okozza, mely normális esetben is megtalálható a szájban és az emésztőcsatornában, de általában csak akkor okoz elváltozást, ha az immun-rendszer legyengül.

herpesz
Sömör, lázkiütés.
Latin orvosi szakszó (herpes) a görög herpó (kúszik, mászik) ige nyomán.

Herpesz, alvászavar és túlsúly ellen: hogyan fogyaszd a citromfüvet?
A citromfű nemcsak kellemes aromájú gyógynövény, de számos egészségügyi panaszon segít.
Forrás: Femina.hu ...

A genitális herpesz témakör alatt részletesen leírtam az L-lizint, mint valódi megoldást! Ajakherpeszre is tökéletesen működik.
Gyógyszerek:
zovirax ...

Herpeszvírus okozta agyvelőgyulladás:
Kérdés:
Ötéves kisfiam októberben esett át herpeszvírus által okozott agyvelőgyulladáson. A baloldali halántéklebenyben aktivizálódott a vírus. Az egy hónapos kezelés után, neurológiai maradványtünet nélkül bocsátottak haza.

Herpeszvírus-fertőzések
Az emberek többsége gyermekkorban átesik herpeszfertőzésen. A kórokozó cseppfertőzéssel, közvetlen érintkezéssel terjed.

Herpesz
A herpeszvírus egyike a legelterjedtebbeknek, az emberek nyolcvan százaléka élete során megfertőződik vele, legtöbbször már iskoláskorban.

Herpesz /herpes simplex vírus-fertőzés/
A herpes simplex vírus (HSV) fertőzés a bőrön és a nyálkahártyákon idéz elő ismétlődő jelleggel kicsi, fájdalmas, folyadékkal telt hólyagokat.
A herpes simplex vírus két fajtája létezik: a HSV-1 és a HSV-2.

HERPESZFERTŐZÉSEK
A herpeszvírus-fertőzésekre a hólyagképződés a jellemző. Az első fertőzés tünetmentes lehet, de kiterjedt formában, fájdalmas tünetekkel is jelentkezhet.

A nemi herpesz szappannal is terjed?
Tisztelt doktornő! A szobatársamnak hüvelyi herpesze van, és közösen használjuk a szappant. Mekkora az esély rá, hogy megfertőződjek a közös szappanhasználattól?
Kedves levélíró! ...

Az ajakherpesz
Többnyire az ajak szélén szokott jelentkezni, kis hólyagok formájában. Viszkető, égető érzés kíséri, évente többször is kiújulhat. A hólyagocskák fala gyorsan megsérül, így már csak a nedvedző, majd sárgás pörkkel fedett hámhiány látható.

A herpeszes bőrgyulladás jellemző tünete a fájdalmas bőrpír és duzzanat, melynek felületén apró, víztiszta bennékű hólyagok jelennek meg. Pár nap után a hólyagok tartalma zavarossá, gennyessé válik, majd a hólyagok felszakadnak.

A herpesz fertőzés kezdeti tünete,eleinte feszítő-, égő-, és vöröses duzzanattal jár, majd apró hólyagocskák jelennek meg. A hólyagok teteje áttetsző, sárgás- fehér, bennük a folyadék fertőzőképes vírusokat tartalmaz. A kiütéses terület nagyon érzékeny, fájdalmas.

Az ajakherpesz, más néven a herpas labialis egy olyan fertőzés, ami során a száj körül fájdalmas, folyadékkal telt hólyagok jelennek meg.

Genitális herpesz
Az egyik leggyakoribb szexuális érintkezés útján terjedő betegség. A betegség első megjelenését követően a herpeszvírus inaktiválódik, azonban a bőr alatti idegsejtekben lappangva megmarad; újabb megjelenéskor visszavándorol a bőr felszínére, és ismét kellemetlen tüneteket okoz.

Genitalis herpesz I
Herpes Simplex Virus type 2 (HSV-2)
1. Mi ez?
A genitális herpesz virusfertőzés, amely fájdalmas hólyagokat okoz. Nemi érintkezés útján terjed, így érintheti a nemiszerveket, a végbélnyílást és ezek környékét.

Genitális herpesz
(Herpes genitalis)
Elfakadt hólyagocskák amelyek mély hegeket hagytak vörös gyulladásos kerülettel.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > A > Ajakherpesz
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Ajakherpesz ...

Kapcsolódó cikkek az Övsömör (herpesz zoszter) rovatban olvashatók.
Értékelje a cikket:
Nyomtatható verzió ...

Herpesz
A népesség nagy része küzd a visszatérő herpesz vírussal. A fertőzés időről-időre megjelenik az ajkakon, a szájzugban, az orr környékén. A lezajlása 1-2 hét. először csak bőr pír majd égető viszkető érzés kíséri a betegséget.

Herpesz fent, herpesz lent
Az utóbbi időkben egyre gyakoribb a herpeszfertőzés. Úgy az 1-es (ez az arcon az ajkakon és a szemben okoz kiütéseket), mint a 2. típusúé, ami a nemi szerveket támadja meg. Harminc év alatt az érintettek száma négyszázszorosára emelkedett! ...

Herpesz tenyésztés. Folyadék mintát vesznek egy felfakadt elváltozásból (ehhez a vizsgálathoz ez a leggyakrabban alkalmazott minta). Ezt megfelelő körülmények mellett tápfolyadékban inkubálják, hogy a vírust felszaporítsák és izolálják.

Herpesz genitális
Herpeszvirus okozta megbetegedés. Mint az ajakherpesz az idegganglionokban lakik, és időnként kiszabadulva okozza a panaszokat. Folyadékkal teli fájdalmas, viszkető hólyagok jelenkeznek a nemi szerveken. Kis nedvedző fekélyek maradhatnak utána.

Herpeszfertőzés
A hangulatnak megfelelő kezelés jó ereménnyel járhat.
Szemölcs ...

A herpesz szimplex keratitisz a herpesz szimplex vírus által okozott szaruhártya-fertőzés.

Herpesz vírus elleni gyógyszer (acyclovir) is adható, de újabb tanulmányok szerint a szteroid kezelés hatékonyabbnak tűnik.

Herpeszvírusok
Viszonylag nagyméretű és összetett szerkezetű, örökítőanyagként DNS-t tartalmazó állati és emberi vírusok. Jelenleg 8 fajtájuk ismert, például a Herpes simplex vírusok, a Varicella-Zooster vírus, a Cytomegalovírus és az Epstein-Barr vírus.
Heveny ...

Herpeszre (a PMS-sel összefüggő herpesz gyakori a Natrium Chloratum és a Sepia alkatúaknál): Rhus toxicodendron C15 (napi 2x5 golyó), Nitricum acidum C9 (napi 2-3x5 golyó).
Emlőpanaszokra: Lac caninum C9 (napi 2x5 golyó), Conium maculatum C9 (napi 1-2x5 golyó), Phytolacca (napi 1-2x5 golyó).

A herpesz vírus ennek a több mint 90 tagot számláló víruscsaládnak csak az egyik képviselője. Egy egész sor borzalmat okoznak egészen a rákig. A vírusok szemszögéből nézve az egyik legsikeresebb famíliáról van szó. Viselkedésük a maffiáéhoz hasonlítható.

Ajakherpesz - okok, tünetek, kezelési módok

Van, aki élete során csak egyszer-kétszer szenved ajakherpesztől, mások rendszeresen küszködnek ezzel a makacs vírussal. Gyermekkorban gyakoribb jelenség, de a herpesz életünk során bármikor megjelenhet ajkunkon vagy szájüregünkben.

2.4 Herpeszvírusok nukleinsav-szintézisét gátló anyagok
2.4.1 Aciklovir és valaciklovir
2.4.1.1 Hatásspektrum
2.4.1.2 Hatásmechanizmus
2.4.1.3 Rezisztencia
2.4.1.4 Egyéb jellemzők ...

- A herpeszvírus fertőzés a gyomor-nyombél területén kifekélyesedést okozhat
Vékonybél területén :
- Tisztázatlan okú boholyatrófia (nyálkahártya sorvadás ), melynek következménye fogyás, hasmenés ...

Olykor herpeszes sebekből álló kis csomók képződnek az ínyen vagy a szájpadláson; ezek is körülbelül egy hétig tartanak, majd elmúlnak.

Amikor a herpeszvírusok megfertőzik a hámsejteket, akkor a sejt génjeit utánozzák, és velük együtt replikálódnak. De amikor az érző idegsejtekbe jutnak be, látenssé válnak, nem replikálódnak.

Az aktív herpesz spontán jól gyógyul, de kiújulása bármikor előfordulhat.
Megelőzés ...

Szájüregi herpesz szimplex fertőzés ", Egyéb szájsebek "
113. FEJEZET - A száj daganatos megbetegedései
Jóindulatú daganatok ", Rákmegelőző állapotok ", Rosszindulatú daganatok " ...

Szinoníma: herpeszes keratitis.
infectiosus bovin , fertőzéses bovin
a szarvasmarhák betegsége, amelyet a Moraxella bovis baktérium okoz. Jellemzője a blepharospasmus, conjunctivitis, könnyezés, a cornea homályosodása és kifekélyesedése. Szinoníma: fertőző szemgyulladás (angolban pinkeye) ...

Genitális herpeszek
A szájon található herpeszhez hasonlóan a nemi szervek bőrén és nyálkahártyáján is előfordulhat herpesz. Ezt a HSV (Herpes Simplex Virus) egy másik fajtája okozza, de éppen olyan makacs, nehezen kiirtható és fertőzőképes, mint szájon élő társa.

Gyógyfüvek herpesz ellen
Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Messegue)
» Részletek ...

Az övsömört a herpesz vírus okozza. A vírus a szervezetbe kerülés után az idegsejtek dúcaiban rejtőzködik - akár évtizedeken át. Innen éled újra valamilyen kiváltó tényező hatására, és terjed az idegek lefutása mentén. A diólevél főzete természetes vírus-, gomba- és baktériumölő.

Az USA-ban a nyolcvanas években nagy pánikot okozott, hogy a lakosság körében robbanásszerűen terjedni kezdett a nemi herpesz (herpes genitalis).

A bélflóra helytelen működésére utalhatnak a következő bőrelváltozások: bőrgombásodás, bőrallergia, herpesz, pikkelysömör (psoriasis), dermatitisz.
Allergia: ...

Viszont tudjuk, hogy a herpesz vírusok az első megfertőződés után 'beköltöznek" az idegdúcokba és ott sokszor évtizedekig, sokszor élethosszig tünetmentesen szunnyadnak, vagy manifesztálódnak és övsömört 'okoznak".

Júlliusban egy nemi herpesz és tüdőgyulladás megjelenését követték a panaszok. Rettentő féjdalmat éreztem székeléskor, függetlenül a széklet állagától, s mindig csak a székelés kezdetekor, pontosan mintha egy sebet érintene. Vér nem jelentkezett.

Használható láz, lázat követő gyengeség, sárgaság, májgyulladás, máj- és lépmegnagyobbodás, vérképzési zavarok, genitális herpesz, akne, bőrviszketés, fekélyek, izületi gyulladás, nemi szervi sebek, sebkezelés esetén. Európa egyik legjobb és legrégebben használt gyógynövénye.

Szintén szexuális úton terjed a genitalis (nemi szervi) herpesz. A vírus által okozott kórkép a nemi szervek területén fájdalmas, apró hólyagos elváltozást okoz.

Ilyet válthat ki például a herpeszvírus. A herpeszes hólyagok tartalma fertőz, ezért nem érdemes piszkálni őket: ha felnyílnak, nagyobb területre terjedhetnek át. Inkább kenje be mielőbb az érintett területet herpesz elleni kenőccsel. A másik, klasszikus hólyagos vírusfertőzés a bárányhimlő.

A DNS tartalmú herpesz vírusok közé tartozik, és a légutakon keresztül, tehát cseppfertőzéssel terjed. Lappangási ideje 10-21 nap, de már 1-2 nappal a jellegzetes kiütés megjelenése előtt fertőz. A kiütések beszáradása után, rendszerint 5-6 nap elteltével a fertőzőképesség megszűnik.

HIV-vírus, herpeszvírus), ritkábban toxikus fertőzések és gombák okozzák. Kialakulhat helyi gyulladás (középfül-, mandula-, orrmelléküreg-gyulladás) továbbterjedése következtében, vagy egy vírus elleni autoimmun reakció esetleg gyógyszeres kezelés eredményeként (aszeptikus meningitisz).

A korai szakasz lázzal, Candida gombafertőzéssel, herpesz vírus okozta kórképek megjelenésével, fokozott éjszakai verítékezéssel jár. A Candida gomba fehér, foltos elváltozást okoz a szájüreg nyálkahártyáján, és a gombás fertőzés a nyelőcső fájdalmas kifekélyesedéséhez vezethet.

Az ekcémás gyermeket herpeszes családtagtól, óvoda- és iskolatárstól védeni kell, mert az ő számára a herpeszes felülfertőződés súlyos betegséget okozhat. A herpesz víruson kívül az ekcémás egyének a közönséges és az ún.

Ezzel elkerülhetőek a nemi betegségek (például HIV fertőzés, herpesz, szifilisz stb.). Vannak azonban olyan fertőzések, amelyek ellen nem véd meg a kondom sem: ilyen például a HPV fertőzés, amely bőrkontaktus útján is terjed, és méhnyakrákot okozhat.

A só vírus ölő hatása miatt kiválóan alkalmas herpesz kezelésére illetve megelőzésére. A benedvesített sószappannal kenjük be a beteg bőrfelületet. Minél gyakrabban kenjük, annál hamarabb múlik el illetve szárad le a hólyagocska. A sebek pedig 2-3 napon belül nyomtalanul eltűnnek.

A legveszélyesebb kórokozó a humán papillómavírus (HPV), de jelentős mértékben fokozza a kockázatot a nemi szervi herpesz, a chlamydia trachomatis, sőt a teljesen aspecifikus gyulladások tartós fennállása is.

Kórokozója a bárányhimlő vírusához hasonló herpesz vírus.
A gerincvelői érzőideg- vagy agyidegdúc heveny, vírusos eredetű gyulladása. Az érzőideg lefutása mentén, a bőrön és/vagy a nyálkahártyán hólyagos elváltozás jelenik meg.

- A herpesz víruscsaládba tartozó vírus okozza, a világon mindenhol előfordul, meglehetősen nagy számban. Az emberek 90 százalékát fertőzi meg tíz éves korig, a kevésbé fejlett országokban pedig a gyerekeknek szinte 100 százaléka átesik a fertőzésen, csaknem tünetmentesen.

A szoptatási időszakban az anyukánál előforduló vírus okozta fertőzések közül - a nátha és influenza mellett - a herpesz a leggyakoribbak közé tartozik. A nátha és influenza gyógyszeres kezelése általában tüneti kezelést jelent, azaz láz- és fájdalomcsillapítók alkalmazását.

A herpeszvírusok családjába tartozó cytomegalovirussal (CMV) fertőzöttek körében azt tapasztalták, hogy akik "csak" hordozók voltak, átlagosan 4 évvel kevesebbet éltek, mint a nem fertőzöttek.

Ez a tünetet általában méhnyakgyulladás (cervivitis) esetén tapasztalható, amelyet Chlamydia, herpesz ill. gonococcus (a kankó kórokozója) is okozhat. A szexuális együttlétek során a mélyebb behatolás fájdalmat okozhat a betegnek, és gyakran tapasztalható hüvelyi viszketés ill. - érzékenység.

25 éves lány vagyok. Még nem voltam HPV szűrésen, de a partnerem nemiszervén időnként megjelenik valami herpesz szerű (a nemi herpeszről úgy tudom, hogy nem múlik el magától). Lehet, hogy HPV?
HELP!
ancsi ...

Bizonyos fertőző betegségek (HIV, nemi herpesz, stb.)
Kezelhetetlen terhességi magasvérnyomás / toxaemia
Cukorbetegség súlyos formái
Magzat elhelyezkedése (harántfekvés, medencevégű fekvés bizonyos esetei)
Koraszülés egyes esetei
Ikerszülés bizonyos formái
Fájásgyengeség
… ...

aszeptikus (nem szeptikus) tehát enyhe agyhártyagyulladás eseteit, de ezt a csoportot külön részletezni lehet egy a liquor- vagy vérmintán elvégzett PLR, vagy szerológiai vizsgálat lefolytatásával, ami ki tudja mutatni az enterovírus, herpesz szimplex 2.

STD (sexually transmitted disease) - szexuális úton terjedő betegségek (pl. szifilisz, kankó, herpesz, AIDS. HPV, chlamidyasis, trichomonas, stb.) összefoglaló neve.
Stein-Leventhal szindróma - lásd Policisztás ovárium szindróma
Stóma - lásd Sztóma ...

egyes igazolt vírusbetegségek esetén (HIV, HPV, Herpesz genitalis)
nem megfelelő szexuális higiéné
családban előfordult méhnyakrák ...

ha valakinek egyéb, szexuális úton terjedő betegsége van (például chlamídia, herpesz),
a dohányzás, ...

Favus herpetiformis a test favusának atípusos formája. A pikkelyszerű felrakódások mellett herpeszszerű papulák, hólyagok láthatók.
Kezelés ...

Az aromaterápiát egyes gyógyítók eredményesen alkalmazzák bakteriális, illetve vírusos fertőzések, bőrproblémák, immunrendszeri zavarok, izomműködési rendellenességek, izületi gyulladások és herpeszes hólyagok kezelésére.

Leggyakrabban afták és herpeszek esetén, sebészeti beavatkozások kapcsán, bármilyen szájnyálkahártya-gyulladásban, ínygyulladásban (kiegészítő kezelésként), extrakció utáni sebfertőzésben, előtörő bölcsességfog körüli gyulladásban használjuk.

Tünetek: száraz nátha, tüsszögéssel, láz szomjúsággal, hideg hatásra dugult orr, hurutos, reumás, herpeszes megbetegedések, izomfájdalom, fázós különlegesen zsémbes ember
Rosszabb: nyirkos-hideg, nyugalom
Javul: száraz-meleg, mozgás ...

Viszont az ajkakon feltűnő herpeszek, a szájnyálkahártya nehezen gyógyuló gyulladásai mögött allergiás jelenségek, gyógyszerérzékenység, bizonyos vegyszerek okozta foglalkozási ártalmak, de akár tuberkulózis vagy daganatos betegségek előjelei is állhatnak.

A méhnyakrák leginkább azokat érinti, akik szexuális partnerüket gyakran váltogatják, akik túl fiatal korban kezdték a nemi életet, akiknek más, nemi úton terjedő fertőzése van (pl. chlamydia, a nemi szervek herpesze), illetve akiknek immunrendszere legyengült.

Egy esetleges herpesz a külső nemi szerveken a hímvessző érintésére rendkívül fájdalmas lehet. A mélyen vagy az alhasban jelentkező fájdalomnak is többféle oka lehet: méhsüllyedés, petevezeték-gyulladás, endometriózis vagy petefészekciszta.

Medic Poliklinika a következő betegségeken segít: allergia, hajhullás, candida, ekcéma, puffadás, hasmenés, székrekedés, reflux, HPV, herpesz, arcüreggyulladás, szénanátha, asztma, bronhiále, biológiai fogászat, fogászat, homeopátia, pszoriasis, prosztatitisz.

Előfordulásuk rendkívül szoros összefüggésban van az alacsony testhigiénés kultúrával, a népességek életkörülményeivel. Ide sorolhatjuk az orbáncot (erysipelas), az óvart (impetigo), a bőranthraxot, a herpeszvírusok okozta fertőzéseket, de bizonyos szempontok alapján a leprát is.

Kiemelkedő fontosságú formája az ajakrák, mely esetében legtöbbször az alsó ajkon jelentkezik. Bizonyított a napfény kártékony hatása mellett a dohányzás (pipa) szerepe. A nemiszervek rákja esetében gyakran találunk vírusos fertőzést (kondilóma, herpesz), ezért fontos az ilyen irányú szűrés is.

Napjainkban jelentős előrelépés tapasztalható az AIDS-ellenes gyógyszerek fejlesztése terén, de újabb lehetőségek nyílnak a hepatitis-, a herpesz-, a cytomegalovirus és a respiratorikus syncytialis vírus okozta fertőzések kezelésében, valamint az influenza hatékony profilaxisára és terápiájára is.

differenciál diagnózisában minden mellkasi fájdalommal járó állapot szerepet kap, így: az izom betegségek, csont, ideg, artritisz, gasztrointesztinális megbetegedések, az özofagusz betegségei (oesophagitis), intratorakális tumorok, ideggyógyászati megbetegedések (intercostalis neuralgia), herpesz ...

Azt az általános klinikai megfigyelést, hogy a stressz fokozza a fertőzések (megfázás, vírusfertőzések, herpesz) kialakulását, mára már tudományosan is alátámasztották azáltal, hogy kimutatták, hogy ha fellép egy fertőzés, a stresszhormon nem csak az immunjelző anyagokat nyomja el, ...

betegségek, Irritábilis bél szindróma: hasfájás, puffadás, Aranyér, Gyomorfekély, Epekő-betegség, Reflux, Vakbélgyulladás, Hasnyálmirigy-gyulladás, Epehólyag-gyulladás, Gastritis, Fekélyes vastagbél-gyulladás, Crohn-betegség
fertőző betegségek, AIDS, Candida
Szalmonellózis, Tuberkulózis, Herpesz, ...

Helyileg, tömény (huszonhat százalékos) kristálysóoldatba mártott vattapamaccsal nemi úton terjedő vírusos fertőzések: condyloma, herpesz, szemölcs is eredményesen kezelhető. Egy-másfél százalékos oldata hüvelyöblítésre alkalmas.

A herpesz makacs, kiújulásra hajla­mos kór, mert vírusa megbújik az idegdúcokban, ahonnan bármikor kiszaba­dulhat. Sajnos a legtöbb nemi betegség vertikális transzmisszió révén is terjed: a terhes nő a méhen belül a magzatot, szüléskor az újszülöttet is megfer­tőzheti.

Gyomorégések következtében is az orvos nagy mennyiségű (1000mg) pantoténsav fogyasztását szokta javasolni.
- A pantoténsav fontos szerepet játszik, a stressz, depresszió szorongás csökkentésében, a migrénes fejfájás tünetének enyhítésében, az alkoholizmus leküzdésében.
- Herpesz és gasztritisz ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Daganat, Fertőző betegség, Allergia, Szindróma, Bőrbetegség?

◄ Herpes zoster   Herpesz szimplex ►
 
RSS Mobile