Kezdőlap (Herpes genitalis)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Herpes genitalis

Betegségek  Hernia  Herpes simplex

Herpes genitalis - herpesz a nemi szerveken
A herpeszvírusok családjába tartozó vírusok a leggyakrabban fertőzést okozó kórokozók. A Herpes egyaránt okozhat fertőzést az ajak, az orr bőrén és a nemi szerveken is.


(Herpes genitalis)
Elfakadt hólyagocskák amelyek mély hegeket hagytak vörös gyulladásos kerülettel.
A kép forrása:
Family Planning Association of Western Australia Inc.

Herpesz a nemi szerveken (herpes genitalis)
A genitális herpesz kezelése a tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul. A nemi herpesz tünetei és kezelése.

Herpes genitalis
A herpeszvírus egyik típusa az ajakherpesz kialakulásáért felelős. A másik típusú kórokozó, a herpes genitalis-vírus, a nemi szerveken okoz elváltozásokat, és ma már ez az egyik leggyakoribb nemi úton átvihető betegség.

Herpes genitalis: a herpes simplex vírus által okozott szexuális úton terjedő fertőzés, mely az első fertőzés esetén szeméremtesti fájdalmat, oedemat, a szeméremtesten hólyagokat okoz, melyek felszakadását követően fájdalmas fekélyek keletkeznek, a lágyéki nyirokcsomók fájdalmas duzzanatával ...

~

A nemi szervek herpesze, a herpes simplex vírus okozza.
Nemcsak a nemi szerveken, a végbélnyílás környékén, hanem az ajkakon is okozhat elváltozást.

~ - lelki okai
Itt az AIDS ellenére megközelítőleg a leggyakoribb nemi betegségről van szó. A herpes simplex vírus már felbukkant az övvonalon felül, mint ún.
1. típus, amely az ajkakat és az arcot keresi fel és csúfítja el.

~
Az elterjedt vírusfertőzés közeli rokona az ajakherpesznek, jellemző tünetei a nemi szervek környékén megjelenő apró, viszkető hólyagocskák, melyek fertőző váladékot tartalmaznak. Előfordul, hogy az érintett lázas lesz, és nyirokcsomói is megduzzadhatnak.

~ női
nemi szervnél
Ha a vírus egyszer beköltözött a szervezetbe, akkor egész életen át a megtámadott dúcokban marad. A bőrgyulladást a termelődő ellenanyagok megszüntetik, de azok az idegsejteken belül maradó vírusokkal szemben hatástalanok.

~. A lappangási idő rövid elsődleges fertőzés esetén, a léziók csoportos előfordulásúak és fájdalmasak. A nyirokcsomó megnagyobbodás kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor a csomók érzékenyek.
Ulcus molle (lágy sánker)
Fertőzött coitális vagy egyéb traumák.

~
A nemi szervek, a végbélnyílás körüli bőr és a környező területek nemi úton terjedő betegsége, amelyet a herpes simplex vírus okoz. lásd bővebben !!!További, szexuális úton terjedő fertőzések !!!~.
Herpes simplex vírus (HSV) ...

latin név ~
csoport Bőr és nemi betegségek
szakterület Bőrgyógyászat, Szülészet-nőgyógyászat ...

Herpes simplex, ~
Herpes zoster
HPV és Pox vírusok okozta betegségek
Kaposi sarcoma ...

Kórokozója a Herpes simplex vírus melynek két vállfaja ismert. Az egyik a HSV I, vagy más néven herpes labialis, mely az ajakherpesz kialakulásáért felelős. A másik a HSV II, vagy ~, ez a genitáliák herpeszéért felelős (nemi herpesz). ...

Genitalis Herpes ~ a nemi herpesz,herpesz gyógyítása,genitális szemölcs
Genitalis Herpes (genitális szemölcs)
Genitalis Herpes ...

Az USA-ban a nyolcvanas években nagy pánikot okozott, hogy a lakosság körében robbanásszerűen terjedni kezdett a nemi herpesz (~).

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Herpesz, Nyirokcsomó, Nemi betegség, Nemi beteg, Herpes simplex?

◄ Hernia   Herpes simplex ►
 
RSS Mobile