Kezdőlap (Herpes genitalis)

 Betegségek 

  » »
 
   

Herpes genitalis

Betegségek  Hernia  Herpes simplex

Herpes genitalis - herpesz a nemi szerveken
A herpeszvírusok családjába tartozó vírusok a leggyakrabban fertőzést okozó kórokozók. A Herpes egyaránt okozhat fertőzést az ajak, az orr bőrén és a nemi szerveken is.


(Herpes genitalis)
Elfakadt hólyagocskák amelyek mély hegeket hagytak vörös gyulladásos kerülettel.
A kép forrása:
Family Planning Association of Western Australia Inc.

Herpesz a nemi szerveken (herpes genitalis)
A genitális herpesz kezelése a tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul. A nemi herpesz tünetei és kezelése.

Herpes genitalis
A herpeszvírus egyik típusa az ajakherpesz kialakulásáért felelős. A másik típusú kórokozó, a herpes genitalis-vírus, a nemi szerveken okoz elváltozásokat, és ma már ez az egyik leggyakoribb nemi úton átvihető betegség.

Herpes genitalis: a herpes simplex vírus által okozott szexuális úton terjedő fertőzés, mely az első fertőzés esetén szeméremtesti fájdalmat, oedemat, a szeméremtesten hólyagokat okoz, ...

Herpes genitalis

A nemi szervek herpesze, a herpes simplex vírus okozza.
Nemcsak a nemi szerveken, a végbélnyílás környékén, hanem az ajkakon is okozhat elváltozást.

Herpes genitalis - lelki okai
Itt az AIDS ellenére megközelítőleg a leggyakoribb nemi betegségről van szó. A herpes simplex vírus már felbukkant az övvonalon felül, mint ún.
1. típus, amely az ajkakat és az arcot keresi fel és csúfítja el.

Herpes genitalis
Az elterjedt vírusfertőzés közeli rokona az ajakherpesznek, jellemző tünetei a nemi szervek környékén megjelenő apró, viszkető hólyagocskák, melyek fertőző váladékot tartalmaznak.

Herpes genitalis női
nemi szervnél
Ha a vírus egyszer beköltözött a szervezetbe, akkor egész életen át a megtámadott dúcokban marad.

Herpes genitalis. A lappangási idő rövid elsődleges fertőzés esetén, a léziók csoportos előfordulásúak és fájdalmasak. A nyirokcsomó megnagyobbodás kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor a csomók érzékenyek.
Ulcus molle (lágy sánker) ...

Herpes genitalis
A nemi szervek, a végbélnyílás körüli bőr és a környező területek nemi úton terjedő betegsége, amelyet a herpes simplex vírus okoz. lásd bővebben !!!További, szexuális úton terjedő fertőzések !!!Herpes genitalis.

latin név Herpes genitalis
csoport Bőr és nemi betegségek
szakterület Bőrgyógyászat, Szülészet-nőgyógyászat ...

(másnéven: Herpes genitalis, nemi szervi herpesz, genitális herpesz) A nemi szervi herpesz lényegében a nemi szervek tájékán, végbélnyílás környékén, a gáton, fartájon, a combok felső részén megjelenő, fertőző hólyagos bőrgyulladás.

Herpes simplex, herpes genitalis
Herpes zoster
HPV és Pox vírusok okozta betegségek
Kaposi sarcoma ...

Az egyik a HSV I, vagy más néven herpes labialis, mely az ajakherpesz kialakulásáért felelős. A másik a HSV II, vagy herpes genitalis, ez a genitáliák herpeszéért felelős (nemi herpesz). ...

Az USA-ban a nyolcvanas években nagy pánikot okozott, hogy a lakosság körében robbanásszerűen terjedni kezdett a nemi herpesz (herpes genitalis).

Lásd még: Lásd még: Herpesz, Nyirokcsomó, Nemi betegség, Nemi beteg, Herpes simplex

Betegségek  Hernia  Herpes simplex

 
RSS Mobile