Kezdőlap (Herpes genitalis)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Herpes genitalis


 

Herpes genitalis

Betegségek  Hernia  Herpes simplex

Herpes genitalis - herpesz a nemi szerveken
A herpeszvírusok családjába tartozó vírusok a leggyakrabban fertőzést okozó kórokozók. A Herpes egyaránt okozhat fertőzést az ajak, az orr bőrén és a nemi szerveken is.


()
Elfakadt hólyagocskák amelyek mély hegeket hagytak vörös gyulladásos kerülettel.
A kép forrása:
Family Planning Association of Western Australia Inc.

Herpesz a nemi szerveken (herpes genitalis)
A genitális herpesz kezelése a tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul. A nemi herpesz tünetei és kezelése.


A herpeszvírus egyik típusa az ajakherpesz kialakulásáért felelős. A másik típusú kórokozó, a -vírus, a nemi szerveken okoz elváltozásokat, és ma már ez az egyik leggyakoribb nemi úton átvihető betegség.

Herpes genitalis: a herpes simplex vírus által okozott szexuális úton terjedő fertőzés, mely az első fertőzés esetén szeméremtesti fájdalmat, oedemat, a szeméremtesten hólyagokat okoz, ...A nemi szervek herpesze, a herpes simplex vírus okozza.
Nemcsak a nemi szerveken, a végbélnyílás környékén, hanem az ajkakon is okozhat elváltozást.

Herpes genitalis - lelki okai
Itt az AIDS ellenére megközelítőleg a leggyakoribb nemi betegségről van szó. A herpes simplex vírus már felbukkant az övvonalon felül, mint ún.
1. típus, amely az ajkakat és az arcot keresi fel és csúfítja el.


Az elterjedt vírusfertőzés közeli rokona az ajakherpesznek, jellemző tünetei a nemi szervek környékén megjelenő apró, viszkető hólyagocskák, melyek fertőző váladékot tartalmaznak.

Herpes genitalis női
nemi szervnél
Ha a vírus egyszer beköltözött a szervezetbe, akkor egész életen át a megtámadott dúcokban marad.

. A lappangási idő rövid elsődleges fertőzés esetén, a léziók csoportos előfordulásúak és fájdalmasak. A nyirokcsomó megnagyobbodás kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor a csomók érzékenyek.
Ulcus molle (lágy sánker) ...

Herpes genitalis
A nemi szervek, a végbélnyílás körüli bőr és a környező területek nemi úton terjedő betegsége, amelyet a herpes simplex vírus okoz. lásd bővebben !!!További, szexuális úton terjedő fertőzések > !!!Herpes genitalis.

latin név
csoport Bőr és nemi betegségek
szakterület Bőrgyógyászat, Szülészet-nőgyógyászat ...

(másnéven: Herpes genitalis, nemi szervi herpesz, genitális herpesz) A nemi szervi herpesz lényegében a nemi szervek tájékán, végbélnyílás környékén, a gáton, fartájon, a combok felső részén megjelenő, fertőző hólyagos bőrgyulladás.

Herpes simplex,
Herpes zoster
HPV és Pox vírusok okozta betegségek
Kaposi sarcoma ...

Az ajkat, a szájnyálkahártyát, a fej és a felsőtest bőrét a herpes labialis, a nemi szerveket a herpes genitalis vírus támadja meg. Ezek a vírusok az egészséges emberek bőrén és nyálkahártyáján is megtalálhatóak.

Az USA-ban a nyolcvanas években nagy pánikot okozott, hogy a lakosság körében robbanásszerűen terjedni kezdett a nemi herpesz ().

Lásd még: Lásd még: Herpesz, Immunrendszer, Nemi beteg, Nemi betegség, Viszketés

Betegségek  Hernia  Herpes simplex

 
RSS Mobile