Kezdőlap (Hemofília)

 Betegségek 

  » »
 
   

Hemofília

Betegségek  Hemodialízis  Hemoglobin

Hemofília
latin: hemophilia (hemofília)
A hemofília, vérzékenység, igen ritkán előforduló elsősorban örökletes vérzési rendellenesség, ami egyes véralvadási faktorok hiányában nyilvánul meg.


Hemofília - Tünetek, élet a betegséggel
A hemofília vagy vérzékenység egy öröklődő betegség, mely egyes véralvadási faktorok hiányában nyilvánul meg.

Hemofília
A nők maguk nem szenvedhetnek hemofíliában, csak a betegség hordozói lehetnek. Az esetek körülbelül 30 százalékában nem mutatható ki családi előfordulás, ezek új mutáció következményei.

Hemofília centrumok

ď"ż
Állami Egészségügyi Központ
(Országos Haemophilia Központ és Haemostasis Szakrendelés)
1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44.

Hemofília tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: Haemophilia) ...

Hemofília
Vérzékenységgel járó megbetegedés, melyet genetikai eltérések okoznak, és a nemi kromoszómákhoz kötöttek. A hemofília két formája közül a hemofíla-A a gyakoribb, mely a VIII.

hemofília
Vérzékenység.
Orvosi szakszó a latin haemophilia nyomán, ez a görög haima (vér) és philia (vonzalom) elemekből áll. hematit, hematológia, hemoglobin.

A hemofília a VIII:C, illetve a IX. véralvadási faktor veleszületett hiánya vagy működési rendellenessége következtében kialakult vérzékenység. A hemofíliának A és B-típusa különíthető el, ám tüneteikben ezek nagyon hasonlóak.

hemofília, vérzékenység, génterápia
Egyetlen génterápiás kezelés jelentősen megnövelte a véralvadáshoz nélkülözhetetlen egyik anyag szervezetben termelődött mennyiségét B típusú hemofíliában szenvedő embereknél, ...

Az esetek 2/3-ánál a hemofília olyan öröklődő betegség, mely a hibás X-kromoszóma átörökítése folytán alakul ki. Mindkét nem tagjai örökíthetik, azonban a nők rendszerint csak a betegség hordozói.

Három típusa közül a leggyakrabban a VIII-as faktor hiányát jelentő hemofília A a leggyakoribb (1:5000-10 000), a betegek 90%-a férfi.

Hatékony a génterápia a B típusú hemofília kezelésére
Egyetlen génterápiás kezelés jelentősen megnövelte a véralvadáshoz nélkülözhetetlen egyik anyag szervezetben termelődött mennyiségét B típusú hemofíliában szenvedő embereknél, ...

A hemofília kizárólag a fiúk betegsége?
Részben igen, hiszen a rendellenesség az X kromoszóma hibája miatt alakul ki. Ha a lányoknak hibás az egyik X kromoszómájuk, akkor a másik, az egészséges kromoszóma átveszi a sérült kromoszóma funkcióját.

Hemofília, Autoimmun betegség, Non-Hodgkin limfómák, ...
Nemi betegségek
Chlamydia, HPV, hegyes függöly, vírusos szemölcs, Tripper, kankó (gonorrhea), ...

Nekem a hemofília központban nézték teljesen ingyen :)
Boros gáborné
Válasz ...

Súlyos hiányállapotokban, mint például Hemofília A (VIII-as faktor hiány) és/vagy heveny vérzés felléptekor egy vagy több alvadási faktor pótlása válik szükségessé.

Szerzett gátlótestes hemofília alv. fakt. és imm.suppr. kez. igénnyel
D6950
Másodlagos thrombocytopenia ...

beteg-együttműködés - compliance , gyógyszer , trombózis , labor , hemofília ,
Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel!
A rovat legnépszerűbb hírei ...

Örökletes vérzéses hajszálértágulat ", Allergiás bőrvérzés (purpura) ", Alacsony vérlemezkeszám ", von Willebrand-betegség ", Hemofília (vérzékenység) ", Trombózishajlam (trombofília) ", Disszeminált intravaszkuláris koaguláció " ...

-Néhány példa a genetikailag örökölhető és eléggé gyakori betegségekből: törpenövés, óriásnövés, hemofília (vérzékenység), vakság, siketség, Down-kór stb.

Gátlótestes hemofília
Gázgangréna
Gázok felszaporodása az emésztőrendszerben
Gégefal veleszületett lágyulása
Gégefedő felszínének rákja.
Gégefedő gyulladása
Gégeporc rosszindulatú daganata
Gégevizenyő
Gennyes belsőfül- gyulladás ...

" Az angol embriológiai hatóságok társadalmi okok miatt 1993-ban betiltották a gyermekek nemének genetikai kiválasztását, de nem tiltotta meg a nemhez kötődő betegségek - hemofília, bizonyos izomsorvadások - elkerülését, ...

Ilyen vérképző szervi eltérés lehet a thrombocyta (véralvadást befolyásoló vérlemezkék)-szám-csökkenés, a thrombocyták működésének megváltozása, hemofília (vérzékenység), a fehérvérűségként ismert különböző leukémiák satöbbi Vannak érbetegségek, ...

Lásd még: Lásd még: Diabétesz, Allergia, Hematológia, Cukorbetegség, Depresszió

Betegségek  Hemodialízis  Hemoglobin

 
RSS Mobile