Kezdőlap (Helyi érzéstelenítő)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Helyi érzéstelenítő

Betegségek  Helikobakter  Hemangióma

Helyi érzéstelenítők
Helyi érzéstelenítők - localanaestheticumok
Helyi érzéstelenítők azok a vegyü1etek, amelyek megfelelő koncentrációban helyileg
alkalmazva ideiglenesen gátolják az idegvezetést mind a motoros, mind a sensoros ...


Helyi érzéstelenítők
Azok a gyógyszerek, amelyek az ingerület kifejlődését és tovaterjedését reverzibilisen képesek gátolni.
Hatásuk: Az idegi aktivitás gátlása, az axon feszültségfüggő natrium csatornák blokkolása által.
Következmény: az akciós potenciál keletkezésének gátlása.

Helyi érzéstelenítő és szteroid injekció adása értelmetlen és káros.
Az okok és hajlamosító tényezők kizárása nélkül a kezelés általában nem eredményes
hirdetés
Kapcsolodó cikkek ...

- Helyi érzéstelenítők és szteroidok
A fájdalom és a gyulladás csökkentésére helyi érzéstelenítő tartalmú krém alkalmazása javasolt, esetleg szteroidoskészítménnyel kombinálva.

A helyi érzéstelenítők a periférián avatkoznak be és a makk idegvégződéseinek érzékenységét csökkentve megnyújtják a magömlésig eltelt időt.

~ hatása van
jelentős intrinsic sympathomimeticus aktivitás
hatékonyabb, mint a propanolol
hasonlóan hatékonyak: ...

~k, például viszkózus lidokain csökkenti a fájdalmat. Helyileg alkalmazott szteroidokat naponta 2-3-szor kell a bőrbe dörzsölni, hogy a tüneteket enyhítse.

~t fecskendezünk a második vagy harmadik borda alá. Különösen a borda periosteumát környező szöveteket kell jól elérzésteleníteni.

~k
Hydrogelum anaestheticum (nyálkahártya, bőr) Mucilago ad catheterem (katétercsúsztató) Susp. anaesthet.
Fájdalomcsillapítók ...

A ~ket a fájdalmas területre vagy közvetlen környékére juttatják a fájdalomcsillapítás érdekében. Például ~t fecskendeznek a bőrbe kisebb sebészi beavatkozás előtt. Ugyanezt a módszert lehet alkalmazni bármilyen sérülés okozta fájdalom csillapítására.

A ~k az égett bőrfelületet megnyugtatják, ugyanis csökkentik az irritációt és a fájdalmat, ezáltal pedig nem fogod piszkálni. Ha lehetséges, keress olyan érzéstelenítőt, amely lidokaint tartalmaz.

- növekszik a ~ hatás,
A tudományos megfigyelés szerint egy óra vízbe merülés - úgy, hogy a fej kint van- különböző hőmérsékleteken (32 ° C, 20 °C és 14 °C fok) eltérő eredményeket mutatott.

Borsosmenta. Fő hatóanyaga, a mentol fokozza a nyál és epetermelést, gyenge görcsoldó és gyulladáscsökkentő, enyhe ~, hűsítő, antiszeptikus hatású.

rostokban gazdag étrend
székletlágyító készítmények
nehezen emészthető élelmiszerek kerülése
fokozott folyadékbevitel
ülőfürdő
Gyógyszerek
- ~k és szteroidok ...

A területet fertőtlenítőszerrel megtisztítják és ~szer injekcióval érzéstelenítik. Amikor a mintavétel helye elzsibbadt, tűt vezetnek a bőrön keresztül a csontba.

A szemnyomásmérés előtt egy csepp ~t teszünk a szembe, hogy a szaruhártya érzékenységét megszüntessük. Ezután a fejet az áll és homloktartó segítségével a mérőhelyen (ún. réslámpa) rögzítjük. A beteg tágra nyitja a szemét és egyenesen előre néz.

Kezelésében legegyszerűbb módszer a fagyasztás, vagy ~ krém használata utáni eszközzel (ún. Volkmann kanál) történő eltávolítás. Klinikánkon ez utóbbi eljárást alkalmazzuk.

A véralvadék miatt fájdalmas aranyeret ülőfürdővel kezelhetjük, kiegészítve a ~ kezeléssel, fájdalomcsillapító és a vénák kiürülését elősegítő gyógyszerekkel.

A véralvadék miatt fájdalmas aranyeret ülőfürdővel kezelik, kiegészítve a már említett ~ kezeléssel, a vénák kiürülését elősegítő gyógyszerrel.

A készítmények általában ~t (pl. lidokain), gyulladáscsökkentő hatóanyagot vagy érszűkítőt, illetve ezek kombinációját tartalmazzák. Gyógynövényalapú készítmények közül a varázsdió-kivonatot tartalmazó szerek a leggyakoribbak.

~t (pl. lidokaint) alkalmazva az orr elzsibbad, így abba az orvos betekinthet, felderítheti a vérzés helyét. Enyhe vérzéskor a kezelés gyakran ennyiből áll.

A gyógy­szertárakban számtalan olyan készítmény kapható, amely ~-, gyulladáscsökkentő szer és enyhe szteroid keverékét tartalmazza, s a fő kiváltó okot, a gyulladást szünteti meg. Semmi esetre se használjuk azonban ezeket a termékeket hét napnál tovább.

A szájüregi akupunktúrában a ~k általános terápiás szernek bizonyultak, de előfeltétel, hogy csökkentett koncentrációban és érösszehúzó anyag (adrenalin) nélkül alkalmazzuk ezeket. A lidocain (procain, xylocain) 0,5?1%-os oldata az általában alkalmazott injekciós folyadék.

Hatóanyag: vérzéscsillapító, ~, bizmut, cink, perubalzsam, ricinusolaj.
Alkalmazás: applikátor van, napi 2-3x.
Javallat: fájdalom, viszketés, vérzés, gyulladás, szárító, gyulladásgátló, enyhe fertőtlenítő, bőrvédő, -hámosító, síkosító ...

Ha nagyon csúszunk ki az időből, és még mindig nagy a letapadás, vagyis szűk a nyílás, akkor egy speciális ~ krém használata mellett az orvos egy gömbölyű végű eszközzel óvatosan elválaszthatja a fitymát a makktól. Fájdalomcsillapítás nélkül nem nyúlunk így fütyihez! ...

Kézenfekvő a ~k ilyen formában történő alkalmazása is. Ezek közül a lidokainnal olvashatók kísérletek az adott rendszerben. A mikrosebészeti beavatkozásokhoz szükséges érzéstelenítés mellett a transdermalis lidokaint alkalmazzák erythromelalgiás fájdalom csillapítására is. [21] ...

Az afta kezelésére léteznek ~t tartalmazó ecsetelők, melyek szintén fájdalomcsillapító hatásúak. kórházi körülmények között c-vitaminos ecsetelést is szoktunk alkalmazni.
Bakteriális felülfertőződés és fekélyek kialakulása esetén antibiotikumra is szükség lehet.

A korán kezdett masszázs káros, ~ és szteroid adása tilos.
A túl korán kezdett sportterhelés fokozza az újrasérülés esélyét.
Kapcsolodó cikkek
Sportbalesetek helyszíni ellátása - elsősegély teendők ...

Regionális anesztéziánál a fájdalmat vezető idegek ingerületvezetését kikapcsoljuk ki, közvetlenül a műtéti terület helyén, ~ hatást okozó, injekció formájában beadott gyógyszer segítségével .

~t juttatnak a környékére.
A sebész egy-két kisebb vágást ejt. Ezeken keresztül elmetszik a két ondóvezetéket. A metszett végeit elkötik, összevarrják, elektromos kauterrel 'megforrasztják'. Ezt követően felszívódó varrattal összeöltik a vágások helyét.

Az allergének leggyakrabban közönséges anyagok: a farmergombokban, ékszerekben, bizsukban, fém óraszíjakban illetve bőr óraszíjak és övek csatjában lévő nikkel és króm, műszálas anyagok, mint például a nylon, olyan gyógyszerek, mint az antibiotikumok vagy a ~k, ragasztók, ...

Anafilaxiás shock: allergiás reakció következtében jön létre, a kiváltó allergének általában gyógyszerek - antibiotikumok, ~k -, diagnosztikus vizsgálathoz használt kontrasztanyagok, gyógyszerek, rovarmérgek.
Neurogén shock: központi idegrendszeri sérülés következménye.

A szemész vékony tűvel, 0,1-0,2 ml szteroid hatóanyagú vizes oldat és ~ keverékét fecskendezi a csomócskába. A kezelés sikerességi aránya 80%. Abban az esetben, ha a jégárpa az első injekció után nem szívódik fel, azt meg lehet ismételni 2 hét után.

A kenőcs hatástalansága, vagy húgyúti fertőzés fennállása esetén a kisajkak szétválasztása sebészileg egyszerűen megoldható. Ilyenkor ~ alkalmazása után kézzel szétválasztjuk a kisajkakat.

Tünetileg javasolnám, hogy étkezés után öblítse ki a száját Salvus vízzel, majd szopogasson el egy kanálnyi Suspensio Anaestheticát, ez ~t, lidocaint tartalmaz, és családorvosa felírhatja, talán segít könnyebben átvészelni a terápia mellékhatásait.

A valódi allergiás reakció a gyógyszerrel való második találkozáskor jelenik meg. Leggyakrabban a penicillin, szulfonamidok, görcs elleni gyógyszerek, az állati eredetű inzulinkészítmények, a ~k és a jód váltanak ki allergiás reakciót.

Bár a penicillin-allergia kockázata alacsony, megelőzés céljából erre is figyelni kell. A fő kényelmetlenséget a fájdalom miatt a penicillin injekciók jelentik. ~k, és a helyesen beadott injekciók előtti ellazítás ajánlottak.

~ csepp alkalmazásával kellemetlen, de nem kínzásnak nevezhető ez a beavatkozás, mert egy meglevő csatornába fecskendezzük a mosófolyadékot. Kérem, hogy ha valóban az utóbbi tüneteket látja, járjanak végére, mert jó lesz lerakni ezt a gondot és ...

berendezések gyakran okoznak heget a megbízhatatlan energialeadás és a környező szövetek felforrósítása miatt.) A kezelés alatt minden egyes lövésnél pattogó hang hallatszik, s apró gumiszalag csapkodásához hasonló érzetet lehet tapasztalni. Nagyobb felület esetén lehetőség van ~ ...

A helyileg (lokálisan) használt anesztetikumok az érző idegeket bénítják, és az alkalmazott testrészen fejtik ki hatásukat: az adott testrészt érzéketlenné teszik.
Pl. a műtéti altatáshoz általános anesztetikumokat használnak, a kisebb sérülések ellátásakor un. ~ket.

A hisztamin érzékeny beteg feltétlenül tájékoztassa az orvost kontrasztanyagos vizsgálatot, altatást, ~ adását megelőzően! Ezen beavatkozások előtt antihisztamin hatású gyógyszert kell adni a betegnek.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szteroid, Daganat, Viszketés, Antibiotikum, Allergia?

◄ Helikobakter   Hemangióma ►
 
RSS Mobile