Kezdőlap (Helyi érzéstelenítő)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Helyi érzéstelenítő


 

Helyi érzéstelenítő

Betegségek  Helikobakter  Hemangióma

Helyi érzéstelenítők
Helyi érzéstelenítők - localanaestheticumok
Helyi érzéstelenítők azok a vegyü1etek, amelyek megfelelő koncentrációban helyileg
alkalmazva ideiglenesen gátolják az idegvezetést mind a motoros, mind a sensoros ...


Helyi érzéstelenítők
Azok a gyógyszerek, amelyek az ingerület kifejlődését és tovaterjedését reverzibilisen képesek gátolni.
Hatásuk: Az idegi aktivitás gátlása, az axon feszültségfüggő natrium csatornák blokkolása által.

Helyi érzéstelenítő és szteroid injekció adása értelmetlen és káros.
Az okok és hajlamosító tényezők kizárása nélkül a kezelés általában nem eredményes
hirdetés
Kapcsolodó cikkek ...

- Helyi érzéstelenítők és szteroidok
A fájdalom és a gyulladás csökkentésére helyi érzéstelenítő tartalmú krém alkalmazása javasolt, esetleg szteroidoskészítménnyel kombinálva.

A helyi érzéstelenítők a periférián avatkoznak be és a makk idegvégződéseinek érzékenységét csökkentve megnyújtják a magömlésig eltelt időt.

helyi érzéstelenítő hatása van
jelentős intrinsic sympathomimeticus aktivitás
hatékonyabb, mint a propanolol
hasonlóan hatékonyak: ...

Helyi érzéstelenítők, például viszkózus lidokain csökkenti a fájdalmat. Helyileg alkalmazott szteroidokat naponta 2-3-szor kell a bőrbe dörzsölni, hogy a tüneteket enyhítse.

Helyi érzéstelenítőt fecskendezünk a második vagy harmadik borda alá. Különösen a borda periosteumát környező szöveteket kell jól elérzésteleníteni.

A helyi érzéstelenítőket a fájdalmas területre vagy közvetlen környékére juttatják a fájdalomcsillapítás érdekében. Például helyi érzéstelenítőt fecskendeznek a bőrbe kisebb sebészi beavatkozás előtt.

A helyi érzéstelenítők az égett bőrfelületet megnyugtatják, ugyanis csökkentik az irritációt és a fájdalmat, ezáltal pedig nem fogod piszkálni. Ha lehetséges, keress olyan érzéstelenítőt, amely lidokaint tartalmaz.

A helyi érzéstelenítők beadási módszerétől függően beszélünk helyi érzéstelenítésről (infiltrációs, lokális anesztézia) vagy vezetéséses érzéstelenítésről - ide tartozik a szelektív idegblokk, idegfonat érzéstelenítés (plexus blokád), ...

Kiváltható helyi érzéstelenítő hatású anyagok befecskendezése által az epidurális (kemény agyhártya feletti, illetve a megfelelő idegrendszeri területet burkoló kemény hártya feletti) területre, ...

rostokban gazdag étrend
székletlágyító készítmények
nehezen emészthető élelmiszerek kerülése
fokozott folyadékbevitel
ülőfürdő
Gyógyszerek
- Helyi érzéstelenítők és szteroidok ...

véve a nitrogénnek egy olyan szerves vegyülete, mely ugyan hasonlít a szervezetünkre többé-kevésbé jótékonyan ható egyéb anyagok szerkezetéhez - mint amilyen a fájdalomcsillapítóé, szívritmus-szabályozóé, légzésjavítóé, helyi érzéstelenítőé, ...

A területet fertőtlenítőszerrel megtisztítják és helyi érzéstelenítőszer injekcióval érzéstelenítik. Amikor a mintavétel helye elzsibbadt, tűt vezetnek a bőrön keresztül a csontba.

A szemnyomásmérés előtt egy csepp helyi érzéstelenítőt teszünk a szembe, hogy a szaruhártya érzékenységét megszüntessük. Ezután a fejet az áll és homloktartó segítségével a mérőhelyen (ún. réslámpa) rögzítjük.

Kezelésében legegyszerűbb módszer a fagyasztás, vagy helyi érzéstelenítő krém használata utáni eszközzel (ún. Volkmann kanál) történő eltávolítás. Klinikánkon ez utóbbi eljárást alkalmazzuk.

A véralvadék miatt fájdalmas aranyeret ülőfürdővel kezelhetjük, kiegészítve a helyi érzéstelenítő kezeléssel, fájdalomcsillapító és a vénák kiürülését elősegítő gyógyszerekkel.

A helyi érzéstelenítő hatása 1,5-2 óra elteltével megszűnik. A fájdalom első jeleire érdemes fájdalomcsillapító tablettát bevenni.

A véralvadék miatt fájdalmas aranyeret ülőfürdővel kezelik, kiegészítve a már említett helyi érzéstelenítő kezeléssel, a vénák kiürülését elősegítő gyógyszerrel.

A készítmények általában helyi érzéstelenítőt (pl. lidokain), gyulladáscsökkentő hatóanyagot vagy érszűkítőt, illetve ezek kombinációját tartalmazzák. Gyógynövényalapú készítmények közül a varázsdió-kivonatot tartalmazó szerek a leggyakoribbak.

Helyi érzéstelenítőt (pl. lidokaint) alkalmazva az orr elzsibbad, így abba az orvos betekinthet, felderítheti a vérzés helyét. Enyhe vérzéskor a kezelés gyakran ennyiből áll.

Kis gyermekek esetében különösen jó hatású az általános és regionális technika kombinálása, amikor az elaltatást követően kapja meg a gyermek a helyi érzéstelenítőt, így már ezt a szúrást sem érzi.

A gyógy­szertárakban számtalan olyan készítmény kapható, amely helyi érzéstelenítő-, gyulladáscsökkentő szer és enyhe szteroid keverékét tartalmazza, s a fő kiváltó okot, a gyulladást szünteti meg.

A szájüregi akupunktúrában a helyi érzéstelenítők általános terápiás szernek bizonyultak, de előfeltétel, hogy csökkentett koncentrációban és érösszehúzó anyag (adrenalin) nélkül alkalmazzuk ezeket. A lidocain (procain, xylocain) 0,5?

Egyik tanítványa, Koller ugyanebben az évben a kokain kiváló helyi érzéstelenítő hatásáról számolt be. A Parke Davis cég nagyban árusította a szert cigarettákban, alkoholtartalmú italokban ("Coca Cordial"), spraykben és tablettákban.

Hatóanyag: vérzéscsillapító, helyi érzéstelenítő, bizmut, cink, perubalzsam, ricinusolaj.
Alkalmazás: applikátor van, napi 2-3x.

Ha nagyon csúszunk ki az időből, és még mindig nagy a letapadás, vagyis szűk a nyílás, akkor egy speciális helyi érzéstelenítő krém használata mellett az orvos egy gömbölyű végű eszközzel óvatosan elválaszthatja a fitymát a makktól.

Kézenfekvő a helyi érzéstelenítők ilyen formában történő alkalmazása is. Ezek közül a lidokainnal olvashatók kísérletek az adott rendszerben.

A korán kezdett masszázs káros, helyi érzéstelenítő és szteroid adása tilos.
A túl korán kezdett sportterhelés fokozza az újrasérülés esélyét.
Kapcsolodó cikkek
Orrcsonttörések ...

Regionális anesztéziánál a fájdalmat vezető idegek ingerületvezetését kikapcsoljuk ki, közvetlenül a műtéti terület helyén, helyi érzéstelenítő hatást okozó, injekció formájában beadott gyógyszer segítségével .

Helyi érzéstelenítőt juttatnak a környékére.
A sebész egy-két kisebb vágást ejt. Ezeken keresztül elmetszik a két ondóvezetéket. A metszett végeit elkötik, összevarrják, elektromos kauterrel 'megforrasztják'.

közönséges anyagok: a farmergombokban, ékszerekben, bizsukban, fém óraszíjakban illetve bőr óraszíjak és övek csatjában lévő nikkel és króm, műszálas anyagok, mint például a nylon, olyan gyógyszerek, mint az antibiotikumok vagy a helyi érzéstelenítők, ...

Lásd még: Lásd még: Szteroid, Daganat, Viszketés, Antibiotikum, Szindróma

Betegségek  Helikobakter  Hemangióma

 
RSS Mobile