Kezdőlap (Hátfájás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hátfájás

Betegségek  Hasvíz  Háziporatka

Hátfájás, Derékfájás
A hátfájás oka, különböző okokból eredhet, de a leggyakoribbak, a háton lévő izmok megerőltetése, az ízületi gyulladás, a csigolyáknál lévő szalagok vagy a porckorongok sérülése, esetleg a csigolyák elmeszesedése.


Hátfájás férfiaknál
Jellemzően fiatal korban, férfiaknál jelentkezik a kínzó fájdalommal és gyorsult vérsüllyedéssel járó Bechterew-kór, amely a gerincoszlop egy részének fokozatosan kifejlődő, végül teljes merevséget okozó betegsége.

HÁTFÁJÁS
A hátfájást elsősorban a hátizmok meghúzódása, a csigolyák közti porcko­rongok sérülése vagy - el­sősorban idősebb korban -a csigolyák kis ízületeinek elváltozásai idézik elő. Ál­talában néhány napig tartó probléma, de lehet elhúzó­dó, akár munkaképtelensé­get okozó állapot is...

Hátfájás

A hátfájás a leggyakoribb oka az orvos felkeresésének, melyben alkalmanként vagy gyakrabban szenvednek az emberek. Egyrészt nehéz fizikai munka okozhat túlterhelést a hátnak és vezethet panaszokhoz.

hátfájás, testtartás
Napjainkban az ülőmunka jelenti az egyik legsúlyosabb civilizációs ártalmat. Többségünk nap mint nap elszenvedi, mások munkájukon túl időznek sokat monitos előtt, hiszen a világháló képes "beszippantani" az embert.

~ ellen
~ ellen: képeken 7 hétköznapi apróság, amivel segíthetsz magadon
Az ülőpárna használata vagy a felülések enyhítik a ~t.

~ terheseknél
A hát középső és alsó szakaszán jelentkező tompa fájdalom a terhesség általános kísérőjelensége. A kis fokú merevséggel együtt jelentkező fájdalom némileg akadályozza az ülő vagy fekvő helyzetből való felkelést.

A ~ okai
1 . oldal
Életkor szerint - Különböző eredet - Izom eredetű ~ - Mellkasi, hasi szervi eredet - A kezelésről ...

~, derékfájás
A fájdalom nem betegség, hanem jelzés.
Nagyon fontos része az emberi szervezet működésének. Jelzi, hogy a csigolyák kimozdultak a helyes, szimmetrikus állapotukból.

~
igen különböző okokból származhatik. Ilyenek: izomgyengeség, tulerőltetés, gerincoszlop és gerincagybetegségek, lumbago, bordaközti idegzsába, neurasztenia, a mellhártya megbetegedései stb.

masszőz gyógyító torna gerin fájdalom izom fájdalomcsillapítás gerinc gyógyító torna porckorongsérv Schroth gerinctorna masszírozás ~ gerinc stabilizáló tréning nyakmasszázs gyógytornász Schroth féle torna nyakfájdalom derékfájás Gerincgyógyítás manuálterápia sérv fájdalom izületi fájdalom ...

~ - ülőmunkától
Ugyancsak nagy hátfájós csoportot alkotnak a modern munkakörülmények (irodai ülő munka és főleg számítógépek kezelése) okozta statikus izomtúlterhelés, mely a fiatal felnőttek ~ának leggyakoribb oka.

A ~ rendkívül gyakori, az emberek 60-70 százalékát érinti élete során.

~sal igen sokan fordulnak orvoshoz, ez a kórházi ápolás ötödik leggyakoribb oka. A derékfájásnak számtalan oka lehet, de sok egyszerű megoldás is létezik elkerülésére, kezelésére.
" ...

~, okok, életmód
~t nemcsak a hirtelen rossz mozdulat vagy a nagy súly emelése okozhat. Meglepő, mennyi apró rossz szokás vezethet fájdalmas állapothoz.

~
A háti gerinc fájdalma nagyon gyakori panasz a mindennapi életben, amely mögött igen sokfajta elváltozás állhat. Nem minden ~ mozgásszervi eredetű: ~t okozhat például tüdő- és mellhártyagyulladás, epekő, gyomorfekély stb.
Okok ...

A ~ kialakulásának okai
A ~ mindig csak tünet. Hátterében sokféle betegség vagy funkciózavar állhat. Mikor a ~sal szakemberhez fordulunk, a kezelőorvosunk, vagy gyógytornászunk megpróbálja kideríteni a fájdalom okát. Az ok nagyon sokrétű lehet.

A ~ csökkentésére hatékonyabb az akupresszúra, mint a fizikoterápia
Az akupresszúra hatékonyabban csökkentette a ~t a fizikoterápiánál egy taiwani kutatócsoport vizsgálata során, olvashatjuk a BMJ február...
Alexander-technika ~ ellen ...

A ~ kezelése
» Részletek
Akupunktúra isiász és ~ esetén ...

3. ~
Ha a nadrág túl szűk, az háttáji idegrendszeri kompressziót okozhat, hasonlóan a combnál említett módon. Tünete a comb zsibbadása és a hát fájdalma.
4. Ájulás ...

- A ~ szoptatás alatt annak jele, hogy az anya testhelyzete nem megfelelő. A csecsemő feje szopáskor csak enyhén hajlított helyzetben legyen, mert ha a fej túlzottan hátra hajlik, a nyelés nehezített.

~ kezelése otthon
Elege van már a munkanapok végén jelentkező görcsös ~ból? Íme, pár azonnal enyhülést hozó trü...
Nyújtó gyakorlatok ...

~, paralízis (gerincre terjedő TBC)
Gyengeség anémia következtében (csonttuberkulózis)
Ízületi fájdalom ...

~
Spondylitis ankylopoietica, sokféle fertőzés
~ a punctio környékén ...

A ~ nem válogat egyaránt jelentkezik mindegyik korosztálynál és nemnél is, lehet valaki fiatal, öreg, nő, vagy férfi sajnos elég gyakori betegség. A ~ kialakulásának egyik leggyakoribb oka a túlterhelés, ha valaki nehéz fizikai munkát végez szinte biztos, hogy jelentkezni fog nála.

A ~hoz egyéb tünetek is társulnak: étvágytalanság, fogyás és vérszegénység. Ha a bordákat és a hátgerincet összekötő ízületek begyulladnak, mély légvétel esetén a fájdalom korlátozhatja a mellkas kitágulását.

A ~ manapság civilizációs népbetegség. Bonyolultsága abból adódik, hogy több kiváltó oka is lehet.

Ha ~unk van, fontos, hogy kiderítsük, vajon a csontritkulás okozza-e, mely zömében eredményesen kezelhető.
Idős betegek esetében kisebb elesés hatására vagy a járdaszegélyről lelépve is combnyaktörés következhet be.

Az én ~om 2012.november elején kezdődött, kivizsgálások sora, gyulladás csökkentő gyógyszerek, fizikoterápia(mivel azt mondtak a gerincferdülésem miatt begyulladt egy idegszál).

témakör: ~
Kérdés a cikkhez

A gerinc ágyéki szakaszának karbantartása III
forrás: Természetgyógyász ...

izomfájdalmak, ~
torokfájás
A köhögés kezdetben rendszerint száraz, majd később átalakul hurutossá (bőséges köpetürítéssel). Kisebb gyermekeknél a köhögés hányást is provokálhat. A tünetek általában 7-14 napig tartanak, de előfordulhat, hogy elhúzódnak akár három-négy hétig is.

Izomgyengeség, ~, törékeny csontok, csontritkulás.
Tejtermékek, olajoshal, zöld levélzöldségek, szezámmag, mák.
800 mg ...

Tipikus, hogy az influenzás beteg először fejfájásról, láb-, kar-, ~ról panaszkodik, mely tüneteket borzongás, hőemelkedés és gyengeségérzet kísér. Az első néhány napban gyakori a láz, akár a 39-39,5 C fokot is elérheti, rendszerint 3-5 napig tart.

Útipatika nyaraláshoz Genetikai örökségünk is vezethet ~hoz Gomba ellenes kezelés Herpesz, tűnés! Eltudom kerülni a rákot?

Állandó ~ Az állandó ~ rossz előjel. Ha a hát csontjai elgyengülnek, eltörhetnek vagy egyszerűen összeeshetnek idősebb korban.

Bár a lumbágó egyszerű [~]?t jelent, rendszerint a hát alsó részének, az ágyéki gerincszakasznak a [csigolya közti porckorong]? sérülésével kapcsolatos fájdalma. Amikor a fejlődése során az ember két [láb]?

Később már előfordul, hogy aggódni kezdenek a ~ miatt, ami még feszültebbé teszi a háti izmokat. Ez természetesen növeli a fájdalom mértékét. Hamarosan egy ördögi kör indul be, amiben a fájdalom érzelmi stresszt okoz, ami pedig az izmokat teszi még feszesebbé.

Mindenekelőtt engedjenek meg a derék és ~ra vonatkozóan néhány hazai statisztikai adatot!
2000-ben több mint 56 000 kórházi ápolás történt derékfájás (porckorongsérv ideggyök érintettséggel, illetve anélkül és kopásos gerincbetegségek) miatt.

A betegséget erős fej- és ~, hasi fájdalom, hányinger, hányás, ízületi és izomfájdalmak kísérhetik. A rövid tünetmentes időszak után jön a második lázas időszak.

Orto Szaküzletek a Bauerfeind ortézisek széles választékát kínálják súlyos ~ és gerinctáji bántalmak esetén. E termékek között megtalálhatók a SecuTec® Lumbo és SecuTec® Dorso funkcionális ortézisek, valamint a SofTec® Dorso és SofTec® Lumbo többfunkciós ortézisek.

A szakemberek több mint 11 000 ~sal küzdő férfit kísértek figyelemmel, és megállapították, hogy azok közül, akik magas dózisban szedtek opioidokat legalább négy hónapon át, 19 százalékuknak erekciós zavarra is írtak fel orvosságot, míg azok közül, ...

Jellemző rá a görnyedt tartás és a kis intenzitású ~. A betegek egy részénél marfanoid vonások figyelhetők meg: aránytalanság a törzs és végtagok hossza közt. Az enyhébb esetek gyakran a gerincelváltozások iskolai szűrővizsgálatánál derülnek ki.

Néha nincs nyilvánvaló oka a ~nak.
Reumatizmus: olyan fájást és fájdalmat jelent, mely az ízületek körül keletkezik. Ezt nem fertőzés vagy sérülés okozza, hanem gyakran az ízület túlterhelése vagy egészen enyhe sérülés. Ez általában rövid idő után meg is szűnik.

Azt mondják, hogy a próbák során felvett kényszeredett testhelyzetek, a szimfonikus zenekarok zenészeinek több mint felénél okoznak ~t. Zenészként gyakran korlátozott, szűk terekbe vagyok bezárva, a célnak kevéssé megfelelő kényelmi szempontokkal.

A ketoprofen nem-szteroid gyulladásgátló (NSAID), melyet kisebb sérülések, íngyulladás, kisízületi gyulladás, ~ és vénagyulladás külsőleges kezelésére alkalmaznak.

A havivérzés előtt és alatt általános rossz közérzet, ~, hányinger és heves szívdobogás fordul elő. Az okok sokrétűek. Lelki okok, a stressz, az időváltozás, a hormonzavar és az altesti rák is kiválthatják. Többnyire a vegetatív idegrendszer túlérzékenysége váltja ki a kellemetlen tüneteket.

A csontritkulás nem jár jellegzetes fájdalmas tünetekkel vagy mozgásbeli elváltozással, de a tompa ~ egy korai figyelmeztető jel lehet. Ennek az az oka, hogy a csontsűrűség vesztesége a csigolyáknál különösen hangsúlyos. Ezek nem specifikus tünetek. ezért gyakran félreértik.

A sérülés leírása: a ~ nagyon gyakori úgy atlétáknál, mint nem atlétáknál. Különböző erejű lehet. Terjedhet az idegesítő enyhe fájdalomtól egészen a nagyon erős, mozgásképtelenné tevő fájdalomig. A ~ oka nagyon sokrétű és összetett. A következő 4 ok a leggyakoribb: ...

More in gerinc, gerincferdülés, gerincvédelem, ~, hátfájdalom, tanácsok hátfájósoknak
Hanyag tartás vagy gerincferdülés?
Nyugat-európai felmérések szerint az emberek harmada-fele panaszkodik ~ miatt. A "mintha be lenne rozsdásodva"-érzés legtöbbször a rossz tartásból ered. Sokaknál...

Gyakorta társul egyéb funkcionális kórképekkel, mint például fej- és ~, fibromyalgia, krónikus fáradtság, dysmenorrhoea, nőgyógyászati és/vagy urológiai betegség gyanúját felvető kismedencei panaszok. A betegek a krónikus panaszok, tünetek miatt orvostól orvoshoz járnak.

Füstszínű vagy vöröses vizelet.
A vizeletmennyiség csökken.
Puffadt arc.
Súlyos fej- vagy ~.
Az állapot gyermekekben hirtelen, felnőttekben lassabban alakul ki.
Olykor heveny torokgyulladást követően (körülbelül tíz nap múlva) jelentkezik.
Időtartam ...

hu, ~ lap.hu, Intim lap.hu, Izom lap.hu, Izzadás lap.hu, Kopaszodás lap.hu, Klimax lap.hu, Magasvérnyomás lap.hu, Mérés lap.hu, Prevenció lap.hu, Számítógép lap.hu, Szűrővizsgálat lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu, Turbódiéta lap.hu
DR.

Más esetekben előfordulhat, hogy a szívinfarktus más betegségre hasonlít, akár mint a gyomorhurut, szédülés vagy ~. Lehetséges, hogy az infarktussal járó kellemetlen érzés néhány óra után elmúlik, de ez nem azt jelenti, hogy a szív nem sérült.

Általában kísérő megoldás, olyan panaszok esetén ajánlott, mint a derékfájás, gerincbántalmak, ~, lúdtalp, nyaki fájdalom, csontritkulás és egyéb mozgásszervi panaszok, illetve különböző sérvek. Műtét utáni regeneráció esetén is fontos része lehet a gyógyulásnak.

A Nurofen Forte 400mg bevont tabletta csökkenti a fájdalmat és a lázat, mérsékli a gyulladást, csökkenti a fejfájást, a migrénes fejfájást, a menstruációs fájdalmakat, a ~t, a reumás- és izomfájdalmakat, a fogfájást, a neuralgiás fájdalmakat, a meghűléses és influenzás tüneteket.

korban is üzenhet, például könnyen törő csontokkal, állandó, kínzó ~sal.

Étvágytalanság, hasmenés, görcsős hasi fájdalmak a jobb oldalon, fogyás, fáradtság, levertség, visszatérő láz, ~.
További lehetséges tünetek: ...

A Kalmopyrin hatóanyaga az acetilszalicilsav a nem szteroid fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik. Alkalmazható enyhe és középerős fájdalmak: például fejfájás, fogfájás, ~, ízületi fájdalmak és menstruációs fájdalom; továbbá lázas, ...

A depresszió mindezek mellett számos testi panaszt is létrehozhat, így például emésztőrendszeri betegségeket (emésztési zavar, székrekedés, esetleg hasmenés, fejfájás, ~). Nagyon sok depressziós ember szorong is.

A vese-húgyhólyag működési körhöz tartozó akupunktúra pontok alkalmasak a vizeletképző és -elvezető, valamint a genitális rendszer problémáinak megoldására, egyes fejfájások, arcidegfájdalmak, ~ok kezelésére, valamint a homloküreg, a garat és a belső fül betegségeinek kezelésére.
Irodalom ...

Az esetleges tünetek: némi láz, hüvelyfolyás, nem menstruációs vérzés, ~, alhasi fájás és fájdalmas közösülés.
Férfiak: A tünetek még ritkábbak, mint a nőknél, de előfordulhatnak fájdalmas hereduzzanatok, folyás a húgycsőből, vagy égető érzés vizeléskor.

Az ikerterhesek ve­szé­lyez­te­tettek, náluk korábban és erősebben jelentkezik hányinger, ~, szé­kelési, vizelési panaszok, magas vérnyomás. Gyakoribb a vérzés, sőt, a ve­télés is.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Hüvelygyulladás, Infarktus, Szívinfarktus, Ínhüvelygyulladás, Agyvérzés?

◄ Hasvíz   Háziporatka ►
 
RSS Mobile