Kezdőlap (Hátfájás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Hátfájás


 

Hátfájás

Betegségek  Hasvíz  Háziporatka

Hátfájás terhesség alatt
A terhesség alatti hátfájáson nem lepődik meg senki, hiszen ilyenkor nagymértékben nő a testsúly, és a súlypont is áthelyeződik, a járás is megváltozik.


Hátfájás, Derékfájás
A hátfájás oka, különböző okokból eredhet, de a leggyakoribbak, a háton lévő izmok megerőltetése, az ízületi gyulladás, a csigolyáknál lévő szalagok vagy a porckorongok sérülése, ...

Hátfájás férfiaknál
Jellemzően fiatal korban, férfiaknál jelentkezik a kínzó fájdalommal és gyorsult vérsüllyedéssel járó Bechterew-kór, amely a gerincoszlop egy részének fokozatosan kifejlődő, végül teljes merevséget okozó betegsége.

Hátfájások
Olvasva: 544
A legtöbb ember szenved a hátfájástól. Melyek a hátfájás főbb okai, és mit tehetünk a kellemetlen tünetek csillapítása érdekében?

HÁTFÁJÁS
A hátfájást elsősorban a hátizmok meghúzódása, a csigolyák közti porcko­rongok sérülése vagy - el­sősorban idősebb korban -a csigolyák kis ízületeinek elváltozásai idézik elő.

Hátfájás

A hátfájás a leggyakoribb oka az orvos felkeresésének, melyben alkalmanként vagy gyakrabban szenvednek az emberek. Egyrészt nehéz fizikai munka okozhat túlterhelést a hátnak és vezethet panaszokhoz.

hátfájás, testtartás
Napjainkban az ülőmunka jelenti az egyik legsúlyosabb civilizációs ártalmat. Többségünk nap mint nap elszenvedi, mások munkájukon túl időznek sokat monitos előtt, hiszen a világháló képes "beszippantani" az embert.

Hátfájás, kimerültség, hányinger
A női szívinfarktus tünetei
Az infarktus nem csak a férfiakat érinti. Előzd meg a bajt, és változtass időben szokásaidon! ...

Hátfájás terheseknél
A hát középső és alsó szakaszán jelentkező tompa fájdalom a terhesség általános kísérőjelensége. A kis fokú merevséggel együtt jelentkező fájdalom némileg akadályozza az ülő vagy fekvő helyzetből való felkelést.

A hátfájás okai
1 . oldal
Életkor szerint - Különböző eredet - Izom eredetű hátfájás - Mellkasi, hasi szervi eredet - A kezelésről ...

Hátfájás, derékfájás
A fájdalom nem betegség, hanem jelzés.
Nagyon fontos része az emberi szervezet működésének. Jelzi, hogy a csigolyák kimozdultak a helyes, szimmetrikus állapotukból.

hátfájás
igen különböző okokból származhatik. Ilyenek: izomgyengeség, tulerőltetés, gerincoszlop és gerincagybetegségek, lumbago, bordaközti idegzsába, neurasztenia, a mellhártya megbetegedései stb.

masszőz gyógyító torna gerin fájdalom izom fájdalomcsillapítás gerinc gyógyító torna porckorongsérv Schroth gerinctorna masszírozás hátfájás gerinc stabilizáló tréning nyakmasszázs gyógytornász Schroth féle torna nyakfájdalom derékfájás ...

Egészséges Betegségek Egészségportál » Leggyakoribb Betegségek » Hátfájás
Hátfájás ...

Hátfájás - ülőmunkától
Ugyancsak nagy hátfájós csoportot alkotnak a modern munkakörülmények (irodai ülő munka és főleg számítógépek kezelése) okozta statikus izomtúlterhelés, mely a fiatal felnőttek hátfájásának leggyakoribb oka.

A hátfájás rendkívül gyakori, az emberek 60-70 százalékát érinti élete során.

Hátfájást nemcsak a hirtelen rossz mozdulat vagy a nagy súly emelése okozhat. Meglepő, mennyi apró rossz szokás vezethet fájdalmas állapothoz.

Kim Davies: Hátfájás és egyéb mozgásszervi fájdalmak és enyhítésük
Dr. Jürgen Fischer: 100 jó ötlet gerincpanaszokkal küszködőknek
Renate Zauner: A hátfájás. Fájdalomtól a gyógyulásig ...

hátfájás, okok, életmód
Hátfájást nemcsak a hirtelen rossz mozdulat vagy a nagy súly emelése okozhat. Meglepő, mennyi apró rossz szokás vezethet fájdalmas állapothoz.

Hátfájás
A háti gerinc fájdalma nagyon gyakori panasz a mindennapi életben, amely mögött igen sokfajta elváltozás állhat. Nem minden hátfájás mozgásszervi eredetű: hátfájást okozhat például tüdő- és mellhártyagyulladás, epekő, gyomorfekély stb.

A hátfájás kezelése
» Részletek
Akupunktúra isiász és hátfájás esetén ...

3. Hátfájás
Ha a nadrág túl szűk, az háttáji idegrendszeri kompressziót okozhat, hasonlóan a combnál említett módon. Tünete a comb zsibbadása és a hát fájdalma.
4. Ájulás ...

- A hátfájás szoptatás alatt annak jele, hogy az anya testhelyzete nem megfelelő. A csecsemő feje szopáskor csak enyhén hajlított helyzetben legyen, mert ha a fej túlzottan hátra hajlik, a nyelés nehezített.

Hátfájás kezelése otthon
Elege van már a munkanapok végén jelentkező görcsös hátfájásból? Íme, pár azonnal enyhülést hozó trü...
Nyújtó gyakorlatok ...

Hátfájás, paralízis (gerincre terjedő TBC)
Gyengeség anémia következtében (csonttuberkulózis)
Ízületi fájdalom ...

Hátfájás
Spondylitis ankylopoietica, sokféle fertőzés
Hátfájás a punctio környékén ...

A hátfájás nem válogat egyaránt jelentkezik mindegyik korosztálynál és nemnél is, lehet valaki fiatal, öreg, nő, vagy férfi sajnos elég gyakori betegség.

A hátfájáshoz egyéb tünetek is társulnak: étvágytalanság, fogyás és vérszegénység. Ha a bordákat és a hátgerincet összekötő ízületek begyulladnak, mély légvétel esetén a fájdalom korlátozhatja a mellkas kitágulását.

A hátfájás manapság civilizációs népbetegség. Bonyolultsága abból adódik, hogy több kiváltó oka is lehet.

Ha hátfájásunk van, fontos, hogy kiderítsük, vajon a csontritkulás okozza-e, mely zömében eredményesen kezelhető.
Idős betegek esetében kisebb elesés hatására vagy a járdaszegélyről lelépve is combnyaktörés következhet be.

Az én hátfájásom 2012.november elején kezdődött, kivizsgálások sora, gyulladás csökkentő gyógyszerek, fizikoterápia(mivel azt mondtak a gerincferdülésem miatt begyulladt egy idegszál).

témakör: Hátfájás
Kérdés a cikkhez

A gerinc ágyéki szakaszának karbantartása III
forrás: Természetgyógyász ...

izomfájdalmak, hátfájás
torokfájás
A köhögés kezdetben rendszerint száraz, majd később átalakul hurutossá (bőséges köpetürítéssel). Kisebb gyermekeknél a köhögés hányást is provokálhat.

Lásd még: Lásd még: Hüvelygyulladás, Infarktus, Szívinfarktus, Ínhüvelygyulladás, Agyvérzés

Betegségek  Hasvíz  Háziporatka

 
RSS Mobile