Kezdőlap (Hasfájás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Hasfájás


 

Hasfájás

Betegségek  Hascsikarás  Hasfájdalom

Hasfájás, Hasgörcsök
A vastagbél az altest középső részének a jobb oldalától a bal oldaláig nyúlik. Itt található az epevezeték is, ahogyan a vékonybélbe torkollik.


Hasfájás
Amikor látszólag semmi oka nincs a babának a sírásra, hiszen nem éhes és nem álmos, mégis nyűgös és szemmel láthatóan nem érzi jól magát, olyankor nagy valószínűséggel a hasa fáj.

Hasfájás

Fájdalmak a hasüreg területén. Kísérő tünetként felléphet böfögés, hányinger, hányás, bélhangok, bélgázképződés.

A hasfájás és kezelése
A hasfájás egy nagyon komplex területe az orvostudománynak mind gyermek-, mind felnőttkorban. Hátterében számos megbetegedés állhat az egészen banális problémáktól a súlyos, mielőbbi műtéti beavatkozást igénylő kórképekig.

Hasfájás, székrekedés
lisztérzékenység, tejcukor-érzékenység
Szülésem után 3 hónappal erős hasfájás jelentkezett nálam székrekedéssel társítva, kivizsgálásra mentem vakbélgyulladás gyanújával, ...

Hasfájás
A hasi fájdalom alapvetően az alábbi mechanizmusokkal jöhet létre: ...

Gyomorfájás és hasfájásra, illetve hideg, rendellenes gyomor-és lépfunkciók esetén a Kan Csianggal együtt alkalmazzák. Hideg nedvesség és hasmenés kezelésére a Cang Csuval és a Csen Pivel kombinálják.
Ellenjavallat: ...

Hasfájás óvodás és kisiskolás korban:
Kérdés:
Fiam 7 éves. Pár hónapja reggeli autóutunk alkalmával felkeveredett a gyomra. Ez nem volt újdonság, mert ez már kisebb korában is előfordult, de már egy ideje nem küzdöttünk utazási problémákkal.

Hasfájás
A hasfájás pontos okának kiderítése nemegyszer komoly fejfájást okoz az orvosnak, hisz számtalan kór és megszámolható - ám így is túl sok - belső szervünk tehető felelőssé a panaszokért.

Hasfájás akkor is fennállhat, ha semmiféle kóros eltérés nincs a háttérben. Felmerülhet a kérdés, hogy ilyen esetben vajon mi okozza?

Hasfájás elleni intézkedések, avagy hogyan kell kezelni a kólikát?
Nagyon érdekesek a csecsemők reakciói a kólikával szemben. Egy részük az édesanyjuk hangjától vagy halk zenétől zenétől, mások a porszívó vagy autó motorhangjátol nyugszanak meg.

Hasfájásra legtöbben bevesznek egy savlekötőt vagy emésztés segítőt, pedig a fájdalom hátterében nem biztos, hogy emésztési probléma áll. Ezen a területen több ideg találkozik, így máshonnan is kiindulhat a fájdalom.

A hasfájás a negyedik és a hatodik hét között a leg­rosszabb, és megmagyaráz­hatatlan okból később, három-négy hónapos korban enyhül.

A hasfájás meglepően gyakori jelenség. A statisztikák szerint minden negyedik magyar ember, többségében nők érintettek a problémában. A 30. és 50.

Csecsemőkori hasfájás
Ha a kisbaba lábait felhúzva kivörösödött fejjel rendszeresen sír, hasa puffadt, izomzata állandóan megfeszített, akkor valószínűleg éles hasi fájdalma van.
Az állapotot okozhatja: ...

A terhesség korai szakaszában a hasfájást gyakran okozza a túlzott stressz és fáradtság, figyeljünk hát oda testünk jelzésére, amivel a babát és minket akar megvédeni! ...

Hasfájás
A hasfájás egy olyan tünet, aminek hátterében nagyon sok dolog húzódhat meg. Az okok feltárása alapos felderítőmunkát igényel sokszor az orvostól, szükség van a kísérő tünetek felismerésére is.

Hasfájás, szédülés, hasmenés, gyakori vizelés: stressz hatására aktiválódott a szimpatikus idegrendszer és e miatt gyorsabbá válik a szívdobogás, hogy a vér ilyenkor az izmokba és tüdőbe jusson el (minél gyorsabban tudj elfutni).

Hasfájásra probiotikum és prebiotikum? Igen!
A család majd kicsattan a boldogságtól, amikor megérkezik közéjük a legújabb családtag.

Hasfájás
Az egész gyermekkor folyamán igen gyakori panasz. Teljesen ártalmatlan vagy jelentős, veszélyes oka egyaránt lehet. A gyerekkorban gyakran a hastól nagyon távoli szervek betegsége is hasi fájdalommal járhat (pl.

Hasfájás és hasmenés lehet septicaemia korai jele.
Láz nélküli helyi fertőzéseket (otitis, sinusitis) megszokott módon kezelhetünk, ha a beteg általános állapota jó.
Vírusos fertőzések ...

Hasfájás, puffadás - irritábilis bél szindróma?
Homeopátia és a gyermek
Anatomical Illustration of Acupuncture Points - könyv ...

hasfájás
szabálytalan szívritmus (arritmia vagy szívelégtelenség)
lezuhanó vérnyomás ...

Hasfájás, savtúltengés - Nem szűnő probléma
Hasfájás, hőemelkedés - 33 éves nő
Hasfájás vírusfertőzés óta - 11 hónapos kisfiú ...

Hasfájás-CMV
Hasfájás, savtúltengés - Nem szűnő probléma
Hasfájás, hőemelkedés - 33 éves nő ...

-hasfájás
-jellegzetes kiütések, melyek test szerte (hajas fejbőr, tenyér, talp) megjelennek, de nem egyszerre. A kiütések a következőképpen alakulnak ki.

Tünetek: 1. Hasfájás (főleg a has felső része), 2. Hányás, ami nem felel a standard gyógymódra, 3. Nyelőcsőgyulladás, 4. Hasmenés, 5. Fekély betegség, 6. Súlyvesztés
vissza a lexikon főoldalra
vissza a szótár főoldalra ...

Kimerültség, hasfájás, csuklás, lábgörcs? Az almaecet sok mindenben megkönnyítheti a hétköznapjait
1-10 a 27 közül
1
2
3 ...

Minden olyan hasfájás ,
amely hirtelen (=előzmények nélkül) kezdődött,
4-6 órán belül magától nem szűnik,
hanem fokozódik ,
heveny hasi kórképre gyanús,
ezért sürgős sebészeti vizsgálatot igényel! ...

Csecsemőkori hasfájás
Sok fiatal szülő idegeit teszi próbára a csecsemőkori kólika. Ha valóban csak hascsikarásról van szó, az ártalmatlan dolog, általában idővel magától megszűnik. A baba szépen fejlődik, gyarapszik, és alapvetően egészséges.

- diffúz panaszok (hasfájás, puffadás, szédülés, levertség, stb.),
- allergia,
- gombás betegségek, ...

* Kólika, sírás, hasfájás
Minden baba sír valamennyit - nap mint nap -, és általában az esti elalvás előtt órákban kifejezetten nyűgösek 2 hetes és 4 hónapos kor között. Ez így van az igény szerint, de időre szoptatott, és tápszeres babákkal is.

Bármilyen betegség, hasfájás, görcs esetén Kamilla tea. Súlyos betegségből való felépülés vagy nagyfokú kimerültség után Kamillafürdőt kell venni.

Lásd még: Lásd még: Allergia, Nátha, Hasmenés, Ekcéma, Daganat

Betegségek  Hascsikarás  Hasfájdalom

 
RSS Mobile