Kezdőlap (Hányinger)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hányinger

Betegségek  Hányás  Háromnapos láz

HÁNYINGER, ÉMELYGÉS
Az émelygés és a hányin­ger rendkívül kellemetlen, kínzó érzés, amely gyakran hányással végződik. Bár kézenfekvőnek tűnhet azt gondolni, hogy oka kizáró­lag az emésztőrendszer valamilyen betegsége lehet, ez egyáltalán nem így van.


hányinger, hányás, kinetózis, hányáscsillapító
A hányás célja az, hogy a szervezetbe jutó mérgező anyagokat eltávolítsa. A hányást a hasizmok akarattól független összehúzódása hozza létre ellazult nyelőcső- gyomor közötti záróizomzat mellett.

Hányinger ellen
Hányinger ellen: 6 természetes módszer, a gyömbértől az akupresszúráig
Ha utazás közben rosszullét tör rád, próbáld ki a következőket! ...

Hányinger és hányás
Nagyon fontos a fokozott mértékű folyadékpótlás.

Hányinger elleni gyógyszerrel az agydaganat ellen
Az Adelaide Egyetem legújabb kutatásából kiderült, hogy az agydaganat növekedése megállítható egy olyan gyógyszerrel, melyet jelenleg a kemoterápia mellékhatásai ellen alkalmaznak.
h i r d e t é s ...

A ~ és a hányás jelzi, hogy a test a lehető leghamarabb szeretne megszabadulni attól a problematikától, aminek most a levét issza. Hogy a trauma élménye nem volt kellemes, azt a gyomor és a belek 4, nyelve mutatja.

~, hányás
~: hányáskényszer érzete, mely gyakran megelőzi a hányást. Hányás: a gyomortartalom a szájon keresztül, hirtelen, nagy erővel kilökődik
Kiváltó okai ...

Hányás, ~
A hányás folyamatában, agyunk hányásközpontja játszik szerepet, mely az emésztési folyamatok, testrészek és a vértől kapja az információkat. A verejtékezés, az erős nyálfolyás, a sápadtság és a szédülés, a ~ tünetei.

Hányás, ~

Az egyszerűbb okokból létrejött hányás nem komoly és rendszerint magától is elmúlik. Csecsemőknél és kisgyermekeknél azonban veszélyes lehet a gyors kiszáradás miatt.

Utazási ~re: gyömbér!
Öten vagyunk testvérek, és kiskorunkban a legkülönbözőbb módokon és helyeken hánytuk nyakon a szüleinket az autóban.

Rosszullétek és ~ a terhesség alatt
A felmérések szerint a nők közel 70%-át gyötri ~ vagy hányás a terhessége alatt. Bár ennek az okát pontosan még nem tisztázták a terhességi hormonok magas szintjével hozzák kapcsolatba, amely szokatlan a szervezetnek. Az első 12.

Főoldal Terhesség A terhesség kezdetén jelentkező reggeli ~ kezelhető
A terhesség kezdetén jelentkező reggeli ~ kezelhető
forrás: Medipress ...

Bélgyulladás, a Crohn-betegség, amely egy rendkívül kellemetlen bélbetegség. Azok a betegek, akik bélgyulladásban szenvednek, hasmenésről, fájdalomról, vérzésről, esetleg ~ről számolnak be.
Hogyan alakul ki a bélgyulladás?

~csillapítás
pyridoxinium chloratum; metoclopramidium; domperidonum; ...
Görcsoldás ...

~, hányás
Az alapbetegség gyógyítása, intravenás folyadékbevitel, metoclopramid vagy prochlorperazin kúp.
Zavartság ...

~ (nansea) tünetcsoport: émelygés, sápadtság, vérnyomás
esés, nagyfokú gyengeség, hideg verejtékezés
A hányás csökkenti az általános panaszokat, vesekő, hasnyálmirigy gyulladás esetén a hányás nem szünteti a panaszt ...

~ - nausea, nausea
haránt - transversus, transverse
harántcsíkolt izom - skeletal muscle, striated muscle ...

~ és éhség - Mitől lehet? Aranyér Tejallergia: Mivel pótolhatom a tejet?
További gyakori kérdések a témában
Kiemelt témák ...

~ (Nausea)
Émelygéssel járó rosszullét. Non-Hodgkin limfómában a kemo- és a sugárterápia okozhat ~t, ami antiemetikumokkal enyhíthető.
Vissza az előző szócikkre ...

~, hányás
Habár a szakemberek nem tudják egész biztosan, hogy mi okozza a terhességi hányást, a legvalószínűbb, hogy a magas HCG-szint tehető érte felelőssé, ami azt akadályozza meg, hogy méhed nyálkahártyája lelökődjön.

Ahányinger ésahányásgyógyszerekkel (antiemetikumokkal) rendszerint megelőzhető vagy csökkenthető.

A ~ oka az agyban, azon belül is a nyúltvelőben elhelyezkedő hányásközpont izgalma, aktiválódása, ez pedig számos tényező következménye lehet. A hányásközpontot ugyanis négy különböző helyről érkező ingerek aktiválhatják.

~, hányás
Milyen kiváltó tényezői lehetnek a hányásnak ?
- Gastrointestinális ( emésztőszervi) megbetegedések:
- Viscerális ( zsigeri) fájdalmak, például epecolica
- Gyulladásos megbetegedések, például akut gastroenteritis, hasnyálmirigy gyulladás, fekélybetegségek, hashártyagyulladás ...

~t okozhat a gyomornyálkahártya gyulladása, amely lehet romlott vagy fertőzött étel vagy túl sok alkohol fogyasztásának következménye, de okozhatja vírus- vagy bakteriális fertőzés is. Enyhe esetekben segíthet a diéta, illetve az alkohol mellőzése.

~, hányás, hasmenés, hasi kellemetlen érzések, véres széklet. (A bélben oldódó tabletta burka a székletben megjelenik, ez azonban normális jelenség.) ...

~, hányás, hidegrázás, nyaki duzzanat, kedvetlenség, sápadtság, szapora pulzus, vérnyomásesés. Bőrfertőzés esetén a bőr diftériája alakul ki. A betegség szövődménye lehet szívizomgyulladás, környéki idegek bénulása.

~, hasi fájdalom
A dilatatív cardiomiopathia gyógyszeres kezelésének célja:
a szívizom erősítése ...

~, hányás, fülcsengés, füldugulás érzése, szemrezgés (nystagmus).
Központi eredetű szédülés esetén kísérő tünet lehet
Fejfájás, kettős látás, beszédzavar, mozgászavar.

~, hasi fájdalom, fogyás - Édesanyámért aggódom
Címkefelhő
allergia bulvár cukorbetegség daganat depresszió diabetes diabetes mellitus diabétesz diagnosis diéta dohányzás egyetem egészségpolitika egészségügy elhízás emlőrák fejfájás fertőzés fogamzásgátlás fogamzásgátló fogyókúra folyás ...

~, émelygés, hányás
A ~ és az émelygés gyakori jelenség: a betegek mintegy kétharmadánál megfigyelhető. Általában már ébredés után, a reggeli órákban, éhgyomorra jelentkezik az egyébként is rosszul alvó betegnél, ezzel is fokozva a rossz közérzetet.

~, hányás
Fejfájás, szédülés
Homályos látás, viszketés
Bizonyos helyzetekben (gyógyszerallergia, egyéb ellenjavallatok, stb.) egyéb gyógyszerek is használhatók malária profilaxisra, de ezek alkalmazása részletes konzultációt tesz szükségessé a malária megelőzésében, ...

~, hányás estén gyömbér- vagy nadragulyalevél kivonatot tartalmazó készítményt alkalmazzunk (ez utazási betegség, tengeri betegség is használható).

~ vagy hányás, amely hányás elleni gyógyszerrel enyhíthető
hidegrázás
bizonytalanság
torokfájás (ha altatás közben egy csővel próbáltak segíteni a légzéseden) ...

~, hányás
hasi fájdalom
hasmenés
a colonban bakteriális hatásra 5-aminoszalicilát keletkezik belőle
Crohn-betegségben kevéssé hatékony ...

~, magas láz, fejfájás, tarkómerevség, fénykerülés, gyengeség, izületi fájdalom, eszméletvesztés.
A korai felismerés a beteg életét mentheti meg, a késlekedés tragikus következménnyel járhat.

~csökkentés,
mandulagyulladás, orrmelléküreg-gyulladás,
fülfájás, ...

~ és hányás terhesség kezdetén Szin.: nausea gravidarum
regimen
(ang.) gyógyszerszedésre vonatkozó kifejezés, pontosan szabályozott terápiás terv (életmód, betartandó előírások, dózisok stb.).

~, hányás, hasmenés, anorexia, rossz közérzet, emésztési zavarok, dehydratio, elektrolit-vesztés, kollapszus, fertőzések
letargia, tremor, ataxia, convulsio
domináns kórbonctani tünetek ...

-~
-teljes tünetmentesség
A fekélybetegség lehetséges szövődményei: ...

- ~re (felső állcsont)
- Nyelvre (alsó állcsont)
- A felesleges lenyomatanyag hátraáramlására! ...

A ~ és a hányás csökkenésével, a hasmenés mérséklődése után a diéta lényege továbbra is a tej és a tejtermékek mellőzése, valamint a zsír- és a fűszerszegénység. A gyomor-bélrendszer csökkent tűrőképessége miatt egyszerre csak keveset egyen a beteg, de többször naponta.

Émelygés, ~ esetén a szokásos ~csillapító 'útitabletta" jó hatású lehet.
Ha a gyógyszeres kezelés eredménytelen, ha a rohamok egyre gyakrabban ismétlődnek és súlyosbodnak, műtéti beavatkozás szükséges.

Hányás és ~ okai gyermekkorban Hányás és ~ (émelygés) okai gyermekkorban Idegen nevek: vomitus, nausea A hányás és a Tovább...
Nehézlégzés és légszomj gyerekeknél Nehézlégzés és légszomj gyerekeknél A nehézlégzés (dyspnoe, légszomj) a szervezet oxigénhiányát jelző tünet. A Tovább...

A láz és a ~ pár nap alatt elmúlik, de a hasmenés több napon át fennmaradhat, amennyiben a tüneteket tapasztaljuk, szakorvoshoz kell fordulni.

Magas láz,
~, hányás,
Hasi fájdalom,
Hasmenés,
Fokozódó keringési elégtelenség (shock),
Véralvadási zavar (DIC = disszeminált intravazális koaguláció),
Vérzékenység,
Többszörös szervi működési elégtelenség.

Tünetek: ~, hányás, hasmenés, illetve -csikarás, fejfájás és izomfájdalom.
Kezelés: A betegség az esetek többségében enyhe lefolyású. A kezelés bőséges folyadékfogyasztásból és kímélő diétából áll.

székrekedés, ~, kábultság, fejfájás, szájszárazság, általános gyengeség
Hosszú távú hatás
Nagyobb dózis szükséges ugyanahhoz a hatáshoz. Elvonási tünetek: nyugtalanság, izom-és csontfájdalom, hidegrázás, a láb önkéntelen rázogatása, hasmenés, hányás.

Erős fejfájás, ~, hányás, láz, szédülés, eszméletvesztés
Megelőzés
sapka viselése a tűző napon, esetenként vizesen, hosszabb pihenőidők beiktatása a munkavégzés közben, esetenként szieszta beiktatása a déli órákban[1] ...

Kemoterápiás ~
Hogyan csökkenthető a kemoterápia okozta ~ és hányás?
Új orvostudomány ...

A lenyelt étel ~ nélküli visszaáramlása (regurgitáció), mely bizonyos testhelyzetekkel (előrehajlás, fekvés) provokálható. A Zenker-divertikulum többnyire a bal oldalon helyezkedik el, így, ha a beteg jobb oldalára fekszik, regurgitációt tapasztalhat.

A betegnek, főleg gyereknek ~e lehet és esetleg hányhat is. A panaszok általában 2-3 nap múlva eltűnnek, a láz többnyire megszűnik, de előfordul, hogy 5 napig is eltart.

étvágytalanság, ~, puffadás
A petefészkek a méh két oldalán, a hasüreg alsó részén találhatók.

A fentiek mellett a lap kiemelten foglalkozik az onkológiai kezelések leggyakoribb mellékhatásával, a ~rel: bemutatja az okokat és 14 pontban összefoglalja mit tehet a beteg a gyötrő tünetek megelőzése érdekében.

kisugárzó fájdalom a mellkasból a váll, a kar, a hát vagy akár a fogak, állkapocs irányába;
egyre sűrűsödő mellkasi fájdalmak;
folyamatosan fennálló fájdalom a has felső részén;
légszomj;
izzadás;
megsemmisülés érzés;
ájulás;
~, hányás.

Szédülés és ~
A tünetek jelentkezhetnek túl intenzív tréning hatására, amikor a terhelés jelentősen meghaladja a fittségi szintedet.

- Hányás: gyakran ~ nélküli, úgynevezett sugárhányás; oka az agytörzs enyhe nyomása.

Fertőzéses esetben ~, hányás, hasfájás, nem magas láz, vizes-, vagy véres hasmenés a vezető tünet. A hasi fájdalom a nagy volumenű bélbe jutó folyadék okozta feszülés következtében alakul ki.

A kapszula enyhe ~t, fejfájást, hasi fájdalmat, kiütést okozhat. Ellenjavallat: Nem szabad oltani a következő esetekben: lázas állapot, súlyos testi leromlás, terhesség.

A klasszikus tünetek a kezdetben nem körülhatárolható, vagy a felhasba sugárzó fájdalom, melyet émelygés, ~, hányás és étvágytalanság kísérhet. Felléphet hasmenés vagy székrekedés is, és szinte mindig jelentkezik láz vagy hőemelkedés.

A ~ és a hányás miatt egyszerre csak kis adagokat szabad fogyasztani, néhány kortyot negyedóránként vagy tízpercenként.

Amennyiben az ember émelygéssel, ~rel, étvágytalansággal küzd, jobb, ha két-három óránként kis adagokat, híg dúsított leveseket, inkább hideg mint meleg fogásokat fogyaszt, és kerüli az erős szagokat, fűszereket.

Természetesen fontos megbeszélniük azt is, hogy a felírt gyógyszer hogyan hat, esetleg milyen mellékhatások várhatók (lazább széklet, ~, étvágytalanság, stb.).

Típusos esetben az étvágy fokozott, de a nagyon súlyos pajzsmirigy túlműködésben a beteg étvágytalanná válik, sőt ~e is lehet. A fiatal Basedow-Graves kóros betegek egy részében nincs súlyvesztés, meglepő módon a betegség bevezető szakaszában akár hirtelen súlygyarapodás is észlelhető.

Étvágytalanság, testsúlycsökkenés, felhasi fájdalmak, ~, hányás, tápcsatornai vérzések vethetik fel a gyomorrák gyanúját. Ha ez felmerül, akkor gyomortükrözést (gasztroszkópiát, felső pánendoszkópiát) kell végezni.

Ezek olyan mozgásra kialakuló szédüléssel, ~rel, hányással, verejtékezéssel, fejfájással járó állapotok, amelyek akkor keletkeznek, ha a mozgás, amely a belsőfülben lévő egyensúlyi szervre ható inger, szokatlan erejű, vagy irányú.

Sokat használ fel belőle a gyógyszeripar is jdalomcsillapító bedörzsölőkhöz, gyógyszerek íz- és szag javítására, ~ elleni, idegnyugtató, köhögéscsillapító szerek készítéséhez. Használja az édesipar is 'erős" cukorkák és rágógumik ízesítésére.

Gyakran ~ kíséri - márpedig ez nehezíti a gyógyszerek bevételét. Ezért ilyen esetben előbb a ~t kell megszüntetni - ezt leginkább kúppal érdemes: recept nélkül kapható ~-csillapítót kell használni ilyen esetben.

A misoprostol (egy szintetikus prosztaglandinanalóg) szignifikánsan csökkenti mind a gyomor-, mind a gyombélfekély gyakoriságát, de napi 4-szeri adagolás mellett az emésztőrendszeri mellékhatások (hasmenés, ~) gyakorisága jelentős.

Az idegen test esetleg azonnali spontán ~ és hányás formájában is kijuthat (direkten hánytatni se gyermeket, se felnőttet nem szabad, mert a nyelőcső sérülését válthatjuk ki!) de ha a nyelőcső perisztaltikus továbbító izommunkája nem tudja elmozdítani a tárgyat, ...

Tünetei a rossz közérzet mellett gyomorfájás, ~, hányás, hasmenés, de lázat is okozhat, ill. általános levertséget. A tünetek erőssége attól függ, hogy milyen típusú a fertőzés, ill. az élő baktériumok okozta esetekben, milyen mennyiségű törzs jutott a szervezetbe.

Rossz az étvágya, ~e van, reggelente gyakran hány is, ezért fogy.
Alvászavar, álmatlanság jelentkezik.
Éjszaka izomgörcsök lépnek fel.
Bokaduzzadás, ödéma alakulhat ki.
Reggelre a szem környéke bedagad.
A bőr száraz, gyakran viszket.
Gyakran kell vizelni, főleg éjjel.

Gyakori a gyomorhurut, gyomorfekély, ennek következtében ~, hányás, gyomorfájás, étvágytalanság jelentkezhet. Szövődményként hasnyálmirigy gyulladás is felléphet, mely a szénhidrát anyagcsere zavarához, cukorbetegséghez is vezethet.

A gyomor-bél mellékhatások, mint például a ~ és hányás, nem ritkák. Hogy figyelemmel kísérhessük a potenciális mellékhatásokat, a legfontosabb az, hogy rendszeresen ellenőrizzünk néhány laboratóriumi teszt eredményét (vérkép, máj-enzim, stb.).

A gyengeség, fáradékonyság, állandó rossz közérzet, a teltségérzet, ~, étvágytalanság, és az anyagcsere-folyamatok hanyatlása fogyáshoz vezet. Vitaminhiány tünetei jelentkeznek: végtagzsibbadás, nyelvégés, bőrgyulladás, vérszegénység.

Jelentkezhet ~, hányás, hasmenés, melyhez hasi görcsök társulnak. Jellemző a hidegrázás, a magas, akár 40°C-os láz. A széklet tartalmazhat vért is. Ritkán előfordulhat társuló ízületi gyulladás, ha a baktérium a véráram útján eljut az ízületekbe.

Az enyhe akut mérgezés tünetei a fejfájás, szédülés, ~, rossz körérzet, fáradság. Ezeket a tüneteket gyakran kezdődő influenzának vagy gyomorrontásnak tulajdonítják, és nem gondolnak CO jelenlétére.

- savanyú gyomortartalom visszaáramlása a garatba (regurgitatio) öklendezés, ~ nélkül, inkább fekvő testhelyzetben gyakoribb.
- nyelési nehézség
- fájdalmas nyelés (ritka panasz)
- ún. water brash: a reflux által reflexesen kiváltott hirtelen, nagy mennyiségű nyálelválasztás
...

Ilyenkor alvászavar, fejfájás, ~, emésztési problémák, kimerültség, ingerlé­kenység, stressz és depresszió enyhe tünetei jelentkezhetnek. Utazás előtt, illetve azt követően a lefekvés eltolásával érdemes próbálkozni.

Milyen okai lehetnek a ~nek?
Mindenki átélte már, hogy ~t érez, émelyeg, esetleg társul mellé gyomorfájás, rossz közérzet. A ~t mindig komolyan kell venni, mert önmagában nem betegség, mindig valamilyen betegségnek, állapotnak a kísérő tünete, aminek okát fel kell tárni.

Ezek közé tartozik a ~, a haspuffadás, előfordulhat vérnyomás-emelkedés, emlőérzékenység, ritkán migrénes fejfájás. Más tünetek a gesztagén fajtájával és adagjával állnak összefüggésben. Ilyenek a hangulatzavarok, a hízás, a pattanások, a feszültség.

szédülés, émelygés vagy ~
szurkáló vagy viszkető érzés az arcon, a szájban, a kézen vagy lábon (paresztézia)
gyomortájról kiinduló gyengeségérzet
hirtelen hasfájás, hasmenés, gyomorgörcs
elpirulás vagy reszketés ...

Kezdetben valamilyen vírusfertőzés, többnyire felső légúti hurut, zajlik (némelykor kiütéssel), majd később, általában a kezdettől számított hatodik nap táján, ismételt ~, hányás és hirtelen változó tudatzavar lép fel. A varicellás betegeknél általában a kiütés kialakulásának 4-5.

Emésztőszervi tünetek, száraz nyelv, ~, hányás, émelygés, étvágytalanság, csuklás és vérhányás jelentkezhet. A képet idegrendszeri tünetek, zavartság, először fokozott, majd kieső reflexek, kábultság színesítik. Szívműködés zavara, így EKG eltérések, szapora pulzus jelentkezik.

Sok esetben már ez is jelentős fájdalommal jár, de ha ebbe a zsákba bél csúszik a fájdalom fokozódik, ~, hányás, esetleg bélelzáródás, bélelhalás alakulhat ki. A betegség oka többnyire öröklött kötőszöveti gyengeség, melyet erős fizikai terhelés ( fizikai munka, sport ), elhízás elősegíthet.

Fokozott alarm-reakciók (fenyegetettség, aggodalom, félelem), szapora szívverés, néhézlégzés és nyomásérzés, fejfájás, szédülés, ~, puffadás, alvási nehézség, súlyos esetben görcs-görcsös állapot jellemzi a tüneteket.

Szorongás, halálfélelem, hidegverejtékezés, ~, hányás és fáradtságérzés kísérheti. A szívinfarktus jelentkezhet a felsoroltaktól eltérő, ún.

A napokban volt egy nem túl erős hasmenéssel(max. 5x ment a hasam), ~rel járó betegségem.1-2 napra rá, észrevettem h.van a végbél nyílásomon egy borsónyi csomó, ami különösebb gondot nem okoz, nem fáj, nem vérzik, nem ég, nyomásra puha tapintású.

Remisszió idején előfordulhat, hogy egyáltalán nincsenek tünetek, illetve esetenként előfordulhat hasmenés, görcsök, ~ és láz. A tünetek fellángolása akkor következik be, amikor a gyulladás ismét aktívvá válik.

Ha émelygünk, ~ünk van, szédülünk, vagy esetleg tengeribetegek vagyunk, egyszerűen csak oldjunk föl egy teáskanál gyömbérport egy pohár hideg vízben és igyuk meg. Hoszabb utakra mindig vigyünk magunkkal gyömbért, akkor is, ha nem vagyunk hajlamosak a tengeribetegségre! ...

1 - 3 hetes lappangás után gyomorfájdalom, ~, hányás, étvágytalanság, fáradtság, hasi diszkomfort érzés, mérsékelt láz és borzongás. Ezt követi a vizes hasmenés, jól hallható bélkorgással, haspuffadással, fokozott bélgáz-képződéssel.

A perifériás és centrális vestibularis szindrómák négy tünet - vertigo, nystagmus, egyensúlyzavar, ~ - kombinációjából jönnek létre. A vertigo a térbeli orientáció zavara. A nystagmus másodlagosnak tekinthető és a vestibuloocularis reflex irányspecifikus kiegyensúlyozatlanságának eredménye.

E mellett a has jobb felső részének feszülése, étvágytalanság, ~ szintén felléphet. Mivel a máj hatással van a hormonok átalakítására is, nőkön menstruációs zavarok, férfiakon pedig gynaecomastia (az emlők megnövekedése) is megjelenhet.

Felléphet hideg verítékezés, ~ vagy szédülés.
Ha ilyen tüneteket észlel magán, akkor azonnal helyezkedjen nyugalomba, hívjon segítséget, ne vezessen autót. Mellkasi fájdalom esetén, különösen ha további kísérőtünetekkel társul, ne várjon 5 percnél tovább.

A mielográfia általában szövődmények nélküli beavatkozás, de egyéni érzékenységtől függően néha mégis előfordulhat fejfájás, szédülés, ~, hőemelkedés, derékfájdalom a beavatkozást követő órákban vagy napokban. Ezek a tünetek általában két napon belül beavatkozás nélkül gyógyulnak.

Ismétlődő ~, hányás
Véres hányás
Véres székletürítés
Vashiányos vérszegénység
A székelési szokás (habitus) megváltozása (45 év felett): elhúzódó hasmenés, székrekedés, vagy hasmenés-székrekedés váltakozása ...

~, hányás,fény- és hangérzékenység általánosságban nem jellemző tünetek.
A kezelés gyakorta fájdalomcsillapító gyógyszerek adásával történik, ami azonban hosszú távon, vagy már krónikussá vált esetben a gyógyszermellékhatások (máj, vese, gyomorproblémák stb.) elkerülése miatt meggondolandó.

A Colitis ulcerosa terápiájában az első hatásos szer a sulphasalazine, bár mellékhatásként ~t, hányást, hasmenést és folsavhiányt okozhat. A szalicil régi és jól bevált szer, jelentősen csökkenti a gyulladást. Hatásos a remisszió indukcióban és fenntartásában.

Társulhat látászavarral, ~rel, hányással is. Lezajlása után gyakran fokozott vizeletürítés jelentkezik. A Mora kezelést a migrén alapos belgyógyászati kivizsgálása előzze meg. A migrén oka az agyi erek görcsös összehúzódása, mely rohamszerűen jelentkezik.

~, renyhe bélműködés, ingerlékenység, alhasi fájdalom) Ezért is hívják a terhességet találóan más állapotnak, mert sok élettani funkció megváltozik, és ennek lehetnek tünetei. Ezek nem feltétlenül kóros állapotok, csak a nem terhes állapothoz képest mások.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Daganat, Hányás, Meszesedés, Stroke, Szívbetegség?

◄ Hányás   Háromnapos láz ►
 
RSS Mobile