Kezdőlap (Hámló bőr)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hámló bőr

Betegségek  Hámdaganat  Hangképzési zavar

Hámló bőr, kifehéredett láb- és kézkörmök
Szintén a Candida jele lehet, ha bárhol a testfelületeden viszketést tapasztalsz. A bőröd felülete ilyenkor fehéres - vagy vakarózás hatására pirosas - színt ölthet, gyakran hámlik, és hólyagok keletkeznek rajta.


hámló bőr
bőrpírt
égő, viszkető érzés
néha hólyagok, sebek
A lábgomba a cipőben növekedésnek indulhat, különösen ott, ahol a cipő túl szoros, ahol még levegő sincs.

- hámló bőr
Banális elszarusodások a kézen és a lábon
A talpon és -nehéz fizikai munkát végzők esetében- a tenyéren tapasztalható bőrkeményedés normális jelenség. A fokozottan igénybevett, nyomásnak kitett, valójában folytonosan károsodó helyeken vastag szaruréteg képződik.

137. Hámló bőr - 2,5 hónapos baba
2,5 hónapos kislányom miatt fordulok Önhöz. Voltam már vele gyermekorvosnál, és bőrgyógyásznál is, de egyik sem győzött meg, é...
138. Alvásproblémák - 19 hónapos kislány ...

A generalizált hámló bőrgyulladás az egész bőrfelületre kiterjedő, erős bőrpírral és hámlással járó súlyos gyulladás. Bizonyos gyógyszerek (elsősorban penicillin, szulfonamidok, isoniazid, phenytoin és barbiturátok) is kiválthatják a kórképet. Egyes esetekben bőrbetegségek (atopiás ekcém...

Tipikus jelenség a Tinea esetén, a láb- és kézekcémához hasonlító állandó ~. Amennyiben átterjed a fejbőrre, úgy foltokban hajhullást idéz elő.

Tünetei a vörös viszkető, kontúrral rendelkező bőrfoltok, melyek legtöbbször hámló, kerek sebhelyeket hagynak maguk után. Tipikus az állandóan ~, ami a láb- és kézekcémához hasonlítható. Amennyiben a fejbőrre is átterjed, akkor foltos hajhúllást okozhat.

Az ichthyosis diagnózisa nagyon tág fogalom, mivel számos, száraz, ~rel járó örökletes kórkép tartozik ebbe a betegségcsoportba. Különböző formái az öröklődés típusa, a betegség klinikai képe (és az esetleg hozzá társuló egyéb rendellenességek), illetve a szövettani kép alapján különítik el.

jön szóba a szteroid mellékhatásai (izomgyengeség, izom- és izületi fájdalom, émelygés, hányás, láz, elvékonyodott, pikkelyes vagy ~, striák, fájdalmas, viszkető duzzanatok a bőrön, fokozott étvágy, súlygyarapodás, ödéma, vérnyomásemelkedés, zöld- és szürkehályog, csontritkulás, ...

- Száraz, ~, főleg a talpon.
- Vastag, sárga lábkörmök.

Mit várhatunk az orvostól?
- Ha a gomba megtámadta
a lábkörmöket, az orvos olyan gomba elleni gyógyszert ír elő, amelyet sokáig, esetleg kilenc hónapig is szedni kell. Néha csak a körmök eltávolítása vezet gyógyuláshoz.

ekcéma - Hosszan tartó bőrbetegség, mely megvastagodott, ~höz vezethet. Amennyiben a kézen jelentkezik, gyakran tűnik körömgombának.
psoriasis - Hosszan tartó bőrbetegség, mely jellemzője a kiemelkedő vörös vagy fehér foltok, amik a körmökön is megjelenhetnek.

Az ilyen csecsemőket már születéskor is a vörös, ~ jellemez, hajas fejbőrükön "koszmó", korpázó hámlás figyelhető meg.

fél éve a fenekemen egy pici duzzanat van a végbélnyílásnál kívül, amit ennek környékén néha viszkető érzés, és ~ kísér. Olykor vérzik picit, és a székletemben is néha átlátszó váladékot látok.

A Candida külső megjelenési formái: a korpásodás, a ~, a hüvelyi váladék, az ágyék környéki, illetve a hajlatok gombásodása, a lábujjak közti gombafertőzés, felnőttek esetében a vastagon, fehér lepedékkel fedett nyelv, gyermekeknél pedig a hiperaktivitás, a gyakori hasfájás, ...

Diagnózis: Krónikus, vissza-visszatérő, ~kiemelkedésekkel és plakkokkal járó betegség. A hámlást a bőr sejtjeinek kórosan gyors osztódása és cserélődése okozza. Bármilyen életkorban előfordulhat. Több kutató feltételezi, hogy a fehérje-anyagcsere egyfajta zavara állhat hátterében.
...

Riboflavin, B2-vitamin hiánya esetén először égő érzés jelentkezik a száj körül, az ajkakon, a nyelven, a nemi szerveken, majd vérbőség, ~gyulladás fejlődik ki a száj, a szem és az orr körül, esetleg a fülkagylón is. A nemi szervek (herezacskó, kisajkak) is érintettek lehetnek.

Az atopiás dermatitis száraz, ~ képében jelentkezik. A localis hydrocortisonra és bőrpuhító krémekre általában jól reagál.
A bárányhimlő a vesiculák és a gyors lezajlás jellemző.

A bőr felpuhítására, valamint a ~foltok eltávolításá­ra petróleumzselét is alkalmazhatunk, szükség szerinti gyako­risággal.
Belső olajozás ...

A tünet az égés súlyosságának függvénye.
Felszíni sérüléskor:
Pirosság.
Erős fájdalom.
Közepes mértékű sérüléskor:
Hólyagok, ~.
Az érintett testrész feldagadása.
Nagyfokú fájdalom.
Súlyos, nagyfokú sérüléskor:
A bőr fehér és viasz színű, vagy fekete és elszenesedett.
Nincs fájdalomérzet.

A szaglás és az ízlelés érzékenységének a csökkenése
Száraz ~
Rendszertelen menstruáció
Lelassult beszéd
Duzzadt arc és bokák
Bőr vastagodás ...

Száraz, ~: a faggyú- és verejtékmirigyek rosszul működnek (neuropátia), a lábszáron pikkelyszerű, erősen viszkető hámlás jelentkezik, a vakarás miatt sérülések, sebek alakulnak ki. Ilyen esetben célszerű hidratáló, zsírozó krémeket használni, kerüljék a hintőport.

olyan csomó, ami az emlőszövettől eltérő tapintatú, vagy nem múlik el
duzzanat, ami nem múlik el
az emlő bőrének ráncolódása vagy behúzódása
~ az emlőbimbó körül
az emlő alakjának megváltozása
a bimbó változásai, például befordulása
a bimbó váladékozása, különösen, ha az véres ...

A felnőttkori atópiás dermatitisz krónikus bőrbetegség, amit a stressz is kiválthat. Főként a hajlatokban jelenik meg, jellegzetes tünete a sápadt, száraz, ~foltok, általában van gyermekkori előzménye.

Kezelése: ...

Más nevén keratosis solaris. A bőr tartós napfénybehatás következtében évtizedek alatt kialakulú rákmegelőző elváltozása, amelyet pikkelyesen ~megvastagodás jellemez.
Acut
akut ...

Ez okozza a bőr berepedéseit, ami lehetővé teszi, hogy az ekcémát kiváltó faktorok a bőr mélyebb rétegeibe hatoljanak. Az ekcémának számos jele van: viszkető piros kiütés, amely időről, időre visszatér, száraz, foltos duzzadt, ~területek.

E hölgyek partnereinél is megjelenik a fertőzés enyhén ~jelenségek és/vagy közösülés utáni égő érzés kíséretében.
Candida fertőzés a szájpenész is, amely fehér krémszerű foltos felrakódásként jelentkezik, melyet le lehet kaparni a gyulladt nyelvről és szájnyálkahártyáról.

Célszerű kerülni az érintkezést a dörzsölő textíliákkal, mohairrel, gyapjúval is. Enyhe tünetek esetén ez önmagában is megfelelő lehet a tünetmentes állapot fenntartására. Erősebb bőrpír, viszketés, ~tünetek esetén azonban elengedhetetlenül fontos a hatóanyag-tartalmú helyi kezelés.

traumás sérülés, a chi pangása vagy a szülés után a gyermekágyi folyás késleltetett megindulása. A megrekedt vér gyakran jár erős fájdalommal, melyet sem meleg, sem hideg borogatás nem enyhít. További tünetei lehetnek a következők: vérzés, lilás bőrszín, sötét, lila ajkak, kiszáradt, ~.

A gombásodás a fertőzött részek szélein terjed, az érintett terület közepén idővel még némi javulás is megfigyelhető. Nemegyszer a lábujjak között megjelenő ún. kipállás az első figyelmeztető jel. Másik jellemző tünet lehet, ha a talp bőrén és a talpszéleken száraz, kissé pikkelyesen ~ ...

Tünetei közé tartozik a kitapintható csomó vagy megkeményedés az emlőben illetve a hónalj környékén, az emlő vagy az emlőbimbó érzékenysége, az emlő vagy az emlőbimbó alakjának megváltozása, váladékozás az emlőbimbóból, valamint vörös, duzzadt vagy ~ az emlőn vagy az emlőbimbón.

A pikkelysömör olyan bőrbetegség, amelyet a térdeken és a könyökökön megjelenő ~foltok jellemeznek. Ez a bőrbetegség évekkel megelőzheti az ízületi gyulladást. Más betegeknél ezzel ellentétben az artritisz már évek óta fennállhat, mikor az első pikkelysömörös folt megjelenik.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Viszketés, Bőrelváltozás, Bőrpír, Hurut, Folyás?

◄ Hámdaganat   Hangképzési zavar ►
 
RSS Mobile