Kezdőlap (Hámló bőr)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hámló bőr

Betegségek  Hámdaganat  Hangképzési zavar

Hámló bőr, kifehéredett láb- és kézkörmök
Szintén a Candida jele lehet, ha bárhol a testfelületeden viszketést tapasztalsz. A bőröd felülete ilyenkor fehéres - vagy vakarózás hatására pirosas - színt ölthet, gyakran hámlik, és hólyagok keletkeznek rajta.


hámló bőr
bőrpírt
égő, viszkető érzés
néha hólyagok, sebek
A lábgomba a cipőben növekedésnek indulhat, különösen ott, ahol a cipő túl szoros, ahol még levegő sincs.

- hámló bőr
Banális elszarusodások a kézen és a lábon
A talpon és -nehéz fizikai munkát végzők esetében- a tenyéren tapasztalható bőrkeményedés normális jelenség. A fokozottan igénybevett, nyomásnak kitett, valójában folytonosan károsodó helyeken vastag szaruréteg képződik.

137. Hámló bőr - 2,5 hónapos baba
2,5 hónapos kislányom miatt fordulok Önhöz. Voltam már vele gyermekorvosnál, és bőrgyógyásznál is, de egyik sem győzött meg, é...
138. Alvásproblémák - 19 hónapos kislány ...

A generalizált hámló bőrgyulladás az egész bőrfelületre kiterjedő, erős bőrpírral és hámlással járó súlyos gyulladás. Bizonyos gyógyszerek (elsősorban penicillin, szulfonamidok, isoniazid, phenytoin és barbiturátok) is kiválthatják a kórképet. Egyes esetekben bőrbetegségek (atopiás ekcém...

Tipikus jelenség a Tinea esetén, a láb- és kézekcémához hasonlító állandó ~. Amennyiben átterjed a fejbőrre, úgy foltokban hajhullást idéz elő.

Tünetei a vörös viszkető, kontúrral rendelkező bőrfoltok, melyek legtöbbször hámló, kerek sebhelyeket hagynak maguk után. Tipikus az állandóan ~, ami a láb- és kézekcémához hasonlítható. Amennyiben a fejbőrre is átterjed, akkor foltos hajhúllást okozhat.

Az ichthyosis diagnózisa nagyon tág fogalom, mivel számos, száraz, ~rel járó örökletes kórkép tartozik ebbe a betegségcsoportba. Különböző formái az öröklődés típusa, a betegség klinikai képe (és az esetleg hozzá társuló egyéb rendellenességek), illetve a szövettani kép alapján különítik el.

jön szóba a szteroid mellékhatásai (izomgyengeség, izom- és izületi fájdalom, émelygés, hányás, láz, elvékonyodott, pikkelyes vagy ~, striák, fájdalmas, viszkető duzzanatok a bőrön, fokozott étvágy, súlygyarapodás, ödéma, vérnyomásemelkedés, zöld- és szürkehályog, csontritkulás, ...

ekcéma - Hosszan tartó bőrbetegség, mely megvastagodott, ~höz vezethet. Amennyiben a kézen jelentkezik, gyakran tűnik körömgombának.
psoriasis - Hosszan tartó bőrbetegség, mely jellemzője a kiemelkedő vörös vagy fehér foltok, amik a körmökön is megjelenhetnek.

Az ilyen csecsemőket már születéskor is a vörös, ~ jellemez, hajas fejbőrükön "koszmó", korpázó hámlás figyelhető meg.

fél éve a fenekemen egy pici duzzanat van a végbélnyílásnál kívül, amit ennek környékén néha viszkető érzés, és ~ kísér. Olykor vérzik picit, és a székletemben is néha átlátszó váladékot látok.

A Candida külső megjelenési formái: a korpásodás, a ~, a hüvelyi váladék, az ágyék környéki, illetve a hajlatok gombásodása, a lábujjak közti gombafertőzés, felnőttek esetében a vastagon, fehér lepedékkel fedett nyelv, gyermekeknél pedig a hiperaktivitás, a gyakori hasfájás, ...

Diagnózis: Krónikus, vissza-visszatérő, ~kiemelkedésekkel és plakkokkal járó betegség. A hámlást a bőr sejtjeinek kórosan gyors osztódása és cserélődése okozza. Bármilyen életkorban előfordulhat. Több kutató feltételezi, hogy a fehérje-anyagcsere egyfajta zavara állhat hátterében.
...

Riboflavin, B2-vitamin hiánya esetén először égő érzés jelentkezik a száj körül, az ajkakon, a nyelven, a nemi szerveken, majd vérbőség, ~gyulladás fejlődik ki a száj, a szem és az orr körül, esetleg a fülkagylón is. A nemi szervek (herezacskó, kisajkak) is érintettek lehetnek.

Az atopiás dermatitis száraz, ~ képében jelentkezik. A localis hydrocortisonra és bőrpuhító krémekre általában jól reagál.
A bárányhimlő a vesiculák és a gyors lezajlás jellemző.

A bőr felpuhítására, valamint a ~foltok eltávolításá­ra petróleumzselét is alkalmazhatunk, szükség szerinti gyako­risággal.
Belső olajozás ...

A tünet az égés súlyosságának függvénye.
Felszíni sérüléskor:
Pirosság.
Erős fájdalom.
Közepes mértékű sérüléskor:
Hólyagok, ~.
Az érintett testrész feldagadása.
Nagyfokú fájdalom.
Súlyos, nagyfokú sérüléskor:
A bőr fehér és viasz színű, vagy fekete és elszenesedett.
Nincs fájdalomérzet.

Száraz, ~: a faggyú- és verejtékmirigyek rosszul működnek (neuropátia), a lábszáron pikkelyszerű, erősen viszkető hámlás jelentkezik, a vakarás miatt sérülések, sebek alakulnak ki. Ilyen esetben célszerű hidratáló, zsírozó krémeket használni, kerüljék a hintőport.

A szaglás és az ízlelés érzékenységének a csökkenése
Száraz ~
Rendszertelen menstruáció
Lelassult beszéd
Duzzadt arc és bokák
Bőr vastagodás ...

olyan csomó, ami az emlőszövettől eltérő tapintatú, vagy nem múlik el
duzzanat, ami nem múlik el
az emlő bőrének ráncolódása vagy behúzódása
~ az emlőbimbó körül
az emlő alakjának megváltozása
a bimbó változásai, például befordulása
a bimbó váladékozása, különösen, ha az véres ...

A felnőttkori atópiás dermatitisz krónikus bőrbetegség, amit a stressz is kiválthat. Főként a hajlatokban jelenik meg, jellegzetes tünete a sápadt, száraz, ~foltok, általában van gyermekkori előzménye.

Kezelése: ...

Más nevén keratosis solaris. A bőr tartós napfénybehatás következtében évtizedek alatt kialakulú rákmegelőző elváltozása, amelyet pikkelyesen ~megvastagodás jellemez.
Acut
akut ...

Ez okozza a bőr berepedéseit, ami lehetővé teszi, hogy az ekcémát kiváltó faktorok a bőr mélyebb rétegeibe hatoljanak. Az ekcémának számos jele van: viszkető piros kiütés, amely időről, időre visszatér, száraz, foltos duzzadt, ~területek.

E hölgyek partnereinél is megjelenik a fertőzés enyhén ~jelenségek és/vagy közösülés utáni égő érzés kíséretében.
Candida fertőzés a szájpenész is, amely fehér krémszerű foltos felrakódásként jelentkezik, melyet le lehet kaparni a gyulladt nyelvről és szájnyálkahártyáról.

Célszerű kerülni az érintkezést a dörzsölő textíliákkal, mohairrel, gyapjúval is. Enyhe tünetek esetén ez önmagában is megfelelő lehet a tünetmentes állapot fenntartására. Erősebb bőrpír, viszketés, ~tünetek esetén azonban elengedhetetlenül fontos a hatóanyag-tartalmú helyi kezelés.

traumás sérülés, a chi pangása vagy a szülés után a gyermekágyi folyás késleltetett megindulása. A megrekedt vér gyakran jár erős fájdalommal, melyet sem meleg, sem hideg borogatás nem enyhít. További tünetei lehetnek a következők: vérzés, lilás bőrszín, sötét, lila ajkak, kiszáradt, ~.

A gombásodás a fertőzött részek szélein terjed, az érintett terület közepén idővel még némi javulás is megfigyelhető. Nemegyszer a lábujjak között megjelenő ún. kipállás az első figyelmeztető jel. Másik jellemző tünet lehet, ha a talp bőrén és a talpszéleken száraz, kissé pikkelyesen ~ ...

Tünetei közé tartozik a kitapintható csomó vagy megkeményedés az emlőben illetve a hónalj környékén, az emlő vagy az emlőbimbó érzékenysége, az emlő vagy az emlőbimbó alakjának megváltozása, váladékozás az emlőbimbóból, valamint vörös, duzzadt vagy ~ az emlőn vagy az emlőbimbón.

A pikkelysömör olyan bőrbetegség, amelyet a térdeken és a könyökökön megjelenő ~foltok jellemeznek. Ez a bőrbetegség évekkel megelőzheti az ízületi gyulladást. Más betegeknél ezzel ellentétben az artritisz már évek óta fennállhat, mikor az első pikkelysömörös folt megjelenik.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Viszketés, Bőrelváltozás, Bőrpír, Hurut, Folyás?

◄ Hámdaganat   Hangképzési zavar ►
 
RSS Mobile