Kezdőlap (Granulóma)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Granulóma

Betegségek  Görcsroham  Granuloma inguinale

Limfogranulóma tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: Lymphogranuloma inguinale, limfogranulóma ingvinále, LGI, negyedik nemi betegség, Chlamydia trachomatis, Chlamydia fertőzés) ...


Lympfogranulóma inguinales
Kategória: Felnőttkori fertőző betegségek
megosztás ...

KÖLDÖK GRANULÓMA-/KÖLDÖK GOMBA/
Köldök sarjszövetes burjánzása- köldökgomba
A gombás eredetű fertőzéshez semmi köze sincs, az elváltozás gomba alakú alkjáról kapta ezt a nevet - a köldök granuloma, ami egyszerű vadhús -, nem ritka elváltozás.

(másnéven: Lymphogranuloma inguinale, limfogranulóma ingvinále, LGI, negyedik nemi betegség, Chlamydia trachomatis, Chlamydia fertőzés) ...

A granulóma annuláre krónikus, jóindulatú, ismeretlen eredetű bőrbetegség, melyre gyűrű alakban elhelyezkedő kicsi, kemény, kiemelkedő csomók jellemzőek; közepükön ép, vagy kissé besüllyedt bőrrel.

fonal~, összenövések,
véralvadási zavarok, (Syncumar-kezelés alatt a mély szöveti injekciók kontraindikáltak),
ante finem állapotok.

Az ulcus molle (lágy fekély) és a limfo~ a mi kultúrkörünkben ritkábban előforduló kórképek, melyek szintén fekélyképződéssel, zegzugos járatok kialakulásával, de már fájdalommal is járnak a megfertőzött területen. A turizmus sajnos ezeket is importálhatja, így szűrésük fontos.

- Limfo~: Chlamydia trachomatis okozza
- Chlamydiosis: szintén Chlamydia v. Ureaplasma okozza, más tünetekkel mint a fentebbi
- Trichomoniasis: T. vaginalis okozza, mely parazita
- Nemi szervi candida: gombás fertőzés, belső szervekből kerülhet át ...

Ebben a megfogalmazásban nem mindig tekinthető regulációs gócnak egy gyulladt mandula vagy egy fog~, de egy rezekált gyökér körüli hegszövet igen. A patogén gócok, a zavarómezők 80%-a a fej-nyak régióban található (mandulák vagy azok hegei, melléküregek, fogak).

Vérbaj (szifilisz) ", Kankó (gonorrea) ", Nem-gonokokkuszos húgycsőgyulladás és klamidia-okozta méhnyakgyulladás ", Limfo~ venereum ", Kankroid ", Ágyéki ~ ", Trichomóniázis ", Nemi szervi függölyök ", Egyéb nemi betegségek "
Vissza Főoldalra ...

A szarkoidózis a test különböző szerveiben sarjdaganat (kórosan felszaporodott gyulladásos sejttömeg - ~) képződésével járó megbetegedés. A szarkoidózis oka ismeretlen. Fertőzés, kóros immunválasz és öröklött tényezők kóroki szerepét feltételezik. Általában 20-40 éves kor között alak...

A macskakarmolási betegségben és nyúlpestisben (tularaemia), gyulladásos eredetű sarjszövet, ~ képződhet a mirigyállományban.
Cikkünk a hirdetés után folytatódik
A fültőmirigy-duzzanatot kiváltó egyéb tényezők ...

Ez egy olyan fajta sarjdaganat, amelyben a mész lerakódott. Mivelhogy a mész lerakódása időbe telik, az elmeszedett granuloma általában egy öreg ~.

Az allergénekkel szemben a szervezetben ellenanyagok képződnek, melyek az adott allergénnel szemben érzékennyé teszik, szenzibilizálják a szervezetet
Az allergén újabb behatása esetén kémiai mediátorok szabadulnak melyek gyulladásos reakciókat váltanak ki. Gyulladásban nem ritka a ~ képződés.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Ekcéma, Nyirokcsomó, Kiütés, Bőrbetegség, Fertőző betegség?

◄ Görcsroham   Granuloma inguinale ►
 
RSS Mobile