Kezdőlap (Granulóma)

 Betegségek 

  » »
 
   

Granulóma

Betegségek  Görcsroham  Granuloma inguinale

Limfogranulóma tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: Lymphogranuloma inguinale, limfogranulóma ingvinále, LGI, negyedik nemi betegség, Chlamydia trachomatis, Chlamydia fertőzés) ...


Lympfogranulóma inguinales
Kategória: Felnőttkori fertőző betegségek
megosztás ...

KÖLDÖKGOMBA-KÖLDÖK GRANULÓMA
Az újszülöttek 2/3-ának van bőrgyógyászati eltérése, melyeknek csupán egy része a szó szoros értelmében vett betegség.

(másnéven: Lymphogranuloma inguinale, limfogranulóma ingvinále, LGI, negyedik nemi betegség, Chlamydia trachomatis, Chlamydia fertőzés) ...

A granulóma annuláre krónikus, jóindulatú, ismeretlen eredetű bőrbetegség, melyre gyűrű alakban elhelyezkedő kicsi, kemény, kiemelkedő csomók jellemzőek; közepükön ép, vagy kissé besüllyedt bőrrel.

fonalgranulóma, összenövések,
véralvadási zavarok, (Syncumar-kezelés alatt a mély szöveti injekciók kontraindikáltak),
ante finem állapotok.

Az ulcus molle (lágy fekély) és a limfogranulóma a mi kultúrkörünkben ritkábban előforduló kórképek, melyek szintén fekélyképződéssel, zegzugos járatok kialakulásával, de már fájdalommal is járnak a megfertőzött területen.

- Limfogranulóma: Chlamydia trachomatis okozza
- Chlamydiosis: szintén Chlamydia v. Ureaplasma okozza, más tünetekkel mint a fentebbi
- Trichomoniasis: T. vaginalis okozza, mely parazita ...

Ebben a megfogalmazásban nem mindig tekinthető regulációs gócnak egy gyulladt mandula vagy egy foggranulóma, de egy rezekált gyökér körüli hegszövet igen.

Vérbaj (szifilisz) ", Kankó (gonorrea) ", Nem-gonokokkuszos húgycsőgyulladás és klamidia-okozta méhnyakgyulladás ", Limfogranulóma venereum ", Kankroid ", Ágyéki granulóma ", Trichomóniázis ", Nemi szervi függölyök ", Egyéb nemi betegségek " ...

A szarkoidózis a test különböző szerveiben sarjdaganat (kórosan felszaporodott gyulladásos sejttömeg - granulóma) képződésével járó megbetegedés. A szarkoidózis oka ismeretlen.

A macskakarmolási betegségben és nyúlpestisben (tularaemia), gyulladásos eredetű sarjszövet, granulóma képződhet a mirigyállományban.
Cikkünk a hirdetés után folytatódik
A fültőmirigy-duzzanatot kiváltó egyéb tényezők ...

Ez egy olyan fajta sarjdaganat, amelyben a mész lerakódott. Mivelhogy a mész lerakódása időbe telik, az elmeszedett granuloma általában egy öreg granulóma.

képződnek, melyek az adott allergénnel szemben érzékennyé teszik, szenzibilizálják a szervezetet
Az allergén újabb behatása esetén kémiai mediátorok szabadulnak melyek gyulladásos reakciókat váltanak ki. Gyulladásban nem ritka a granulóma képződés.

Lásd még: Lásd még: Ekcéma, Nyirokcsomó, Kiütés, Bőrbetegség, Fertőző betegség

Betegségek  Görcsroham  Granuloma inguinale

 
RSS Mobile