Kezdőlap (Gombás köröm)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Gombás köröm

Betegségek  Gombás fertőzés  Gombás megbetegedés

-KRÓNIKUS GOMBÁS KÖRÖMHÁZGYULLADÁS
...
Posted by Dr. Bauer Bela at 16:27 345 678 ...


Gombás körömfertőzés
A gombás körömfertőzés szintén nagyon gyakran fordul elő. Kialakulására hajlamosíthat például cukorbetegség, valamint a köröm sérülésével járó állapotok. A kéz vagy a láb körmei is megbetegedhetnek.

Gombás körömfertőzés
Harc a gombák ellen - A gombaellenes szerekről ...

A gombás köröm és láb
Színe sárgás, fénytelen, homályos, (néha fehéres vagy zöldesbarna), a szabad éle megvastagodik, és az elszíneződés lassan az egész körömre ráterjed. Formája eltorzul, alatta elpusztult körömdarabok gyűlnek össze, és végül leválhat a körömágyról.

Excilor toll gombás körömfertőzés kezelésére 1x
Jutavit Nail Repel Mycoclean stift 3ml
Kitonail 80mg/g körömlakk 3,3ml ...

Az atlétaláb, 'zsoké viszketés' és a ~ fertőzések gyakori fertőzések (a népesség kb. 10%-a szenved láb és körömgomba fertőzésben), amelyek egyik személyről a másikra terjedhetnek.

A láb körmein sokkal gyakrabban keletkeznek ~betegségek, mint a kéz körmein. A körmökön látható jeleket mindig a szervezetet ért zavar részjelenségének kell tekintenünk. Az időben történő orvosi kontroll segíthet feltárni a szervezet működési zavarát, az anyagcsere-betegséget stb.

Ha a lábkörmeink megvastagodtak, elszíneződtek, repedez­nek és töredeznek, valószínűleg ~fertőzést kap­tunk, ami lábgombásodás kialakulásához vezethet.

Érintett lehet a talp, a talpél, a lábhát, illetve a lábujjak közei. A ~ megvastagszik, sárgássá vagy fehéressé elszíneződik, eldeformálódik. Berepedezhet, illetve a körömágyról is leválhat. Orvoshoz általában az esztétikai probléma miatt fordulnak az érintettek.

A grépfrútmagcsepp vagy a fokhagyma segíthet orvosolni a ~fertőzést.

A 7 legfontosabb teendő napszúrás esetén, hogy ne súlyosbodjon a helyzet ...

Ha a használatukat túl korán abbahagyják, akkor a fertőzés nem szűnik meg teljesen, és a kiütés kiújul. A ~re ciklopirox tartalmú körömlakk kenhető. A körömgombásodás elleni kezelés akár 1 évig is eltarthat, és semmilyen biztosíték nincs arra, hogy hatásos lesz.

A ~ szín- és formaváltozása szembeötlő. Gombásodásra tesz fogékonnyá a túlzott cukorfogyasztás és a gyengén működő immunrendszer. Apró fehér pöttyök, csíkok mechanikai sérülésre vagy cink-, szelén- és kálciumhiány jeleit tükrözik.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Gombás fertőzés, Körömgomba, Ekcéma, Bőrbetegség, Viszketés?

◄ Gombás fertőzés   Gombás megbetegedés ►
 
RSS Mobile