Kezdőlap (Gombás köröm)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Gombás köröm


 

Gombás köröm

Betegségek  Gombás fertőzés  Gombás megbetegedés

-KRÓNIKUS GOMBÁS KÖRÖMHÁZGYULLADÁS
...
Posted by Dr. Bauer Bela at 16:27 345 678 ...


fertőzés
A fertőzés szintén nagyon gyakran fordul elő. Kialakulására hajlamosíthat például cukorbetegség, valamint a köröm sérülésével járó állapotok. A kéz vagy a láb körmei is megbetegedhetnek.

Gombás körömfertőzés
Harc a gombák ellen - A gombaellenes szerekről ...

A és láb
Színe sárgás, fénytelen, homályos, (néha fehéres vagy zöldesbarna), a szabad éle megvastagodik, és az elszíneződés lassan az egész körömre ráterjed.

Az atlétaláb, 'zsoké viszketés' és a gombás köröm fertőzések gyakori fertőzések (a népesség kb. 10%-a szenved láb és körömgomba fertőzésben), amelyek egyik személyről a másikra terjedhetnek.

A kézen jelentkező fertőzés általában nem okoz panaszokat, de amellett, hogy csúnya. romolhat a kéz finom tapintási funkciója.

A láb körmein sokkal gyakrabban keletkeznek gombás körömbetegségek, mint a kéz körmein. A körmökön látható jeleket mindig a szervezetet ért zavar részjelenségének kell tekintenünk.

Ha a lábkörmeink megvastagodtak, elszíneződtek, repedez­nek és töredeznek, valószínűleg fertőzést kap­tunk, ami lábgombásodás kialakulásához vezethet.

A gombás köröm megvastagszik, sárgássá vagy fehéressé elszíneződik, eldeformálódik. Berepedezhet, illetve a körömágyról is leválhat. Orvoshoz általában az esztétikai probléma miatt fordulnak az érintettek.

Az első konzultáció során az orvos megvizsgálja a végtag keringését, a körmöket, szükség esetén mintát vesz a rész alól és ezt a laboratóriumban kitenyésztve kimutatják a kórokozó gombát, majd megvizsgálják, ...

Ha a használatukat túl korán abbahagyják, akkor a fertőzés nem szűnik meg teljesen, és a kiütés kiújul. A gombás körömre ciklopirox tartalmú körömlakk kenhető.

A szín- és formaváltozása szembeötlő. Gombásodásra tesz fogékonnyá a túlzott cukorfogyasztás és a gyengén működő immunrendszer. Apró fehér pöttyök, csíkok mechanikai sérülésre vagy cink-, szelén- és kálciumhiány jeleit tükrözik.

Lásd még: Lásd még: Körömgomba, Gombás fertőzés, Viszketés, Gombásodás, Cukorbetegség

Betegségek  Gombás fertőzés  Gombás megbetegedés

 
RSS Mobile