Kezdőlap (Gégerák)

 Betegségek 

  » »
 
   

Gégerák

Betegségek  Gégemetszés  Gégetükrözés

Gégerák
A gége jelentése: (kifejezés, hangulat), hangszalag (kifejezés, nyelv).


Gégerák tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...

Gégerák

A gége hámrétegéből kiinduló daganatos elváltozás (laphámrák), amely mind az előfordulás gyakoriságában, mind jelentőségében kiemelkedik a gége daganatai közül.

A gégeráknak kezdetben nincsenek jellemző tünetei, ami alapján a betegség korán felismerhető volna. A betegség első jelei megfázásos panaszokra hasonlítanak.

A fej és nyaktájék egyik leggyakoribb rosszindulatú daganata a gégerák. A férfiaknál két-háromszor gyakoribb. Kialakulása kapcsolatban áll a dohányzással és alkoholfogyasztással. 50-55 éves kor fölött jelentkezhet.

A gégerák kialakulása
A rákos elfajulás a gége belső felületét borító nyálkahártyából indul ki, nagyobbrészt a hangszalagok területéről, valamint a hangszalag feletti részről, ritkábban pedig a hangszalag alatti területről.

Gégerák
Új hangképző szerv a gégerákos betegeknek
Daganat a garatban, nyirokcsomó-duzzanat ...

A gégerákok valamivel kevesebb, mint fele a hangszalagokból indul ki. Több mint 50 százaléka fölötte, és csak elenyészően kis része a hangszalagok alatt mutatható ki először.

Gégerák
A gégerák viszonylag ritkábban előforduló rákféleség: a két nemben az összes rákféleségeknek mintegy 1%-át képezi, a férfiakban azonban a rákok 2-3%-át teszi ki. Ugyanakkor a fej-nyak daganatainak több mint 25%-át adja.

Gégerák - lelki okai
A gégerák legfontosabb kockázati tényezője a dohányzás. A legerősebb dohányosok között a gégerák okozta halálozás valószínűsége 20x nagyobb, mint a nemdohányzóknál.

A gégerák 7 előjele
A gégerák szerencsére a viszonylag jól gyógyítható rákok közé tartozik, különösen akkor, ha nagyon hamar felfedezik a betegséget. »
«1 / 2 / 3 / ... / 14 / 15 / 16 / 17 / 18» ...

a gégerák oka és megelőzése:
A gégerák oka nem kellően tisztázott. Az viszont ismert, hogy a gégerákok leggyakoribb kiváltó oka az erős dohányzás. A kockázat nagysága az elszívott cigaretták számával növekszik.

Gégerák
A gégerák általában olyan emberek betegsége, akik túlzott mértékben fogyasztanak alkoholt és dohányoznak.
Tovább...

Gégerák
A nyak és fej területén kialakuló daganatok között gyakori a gége daganata, amely férfiakban gyakoribb, mint nőkben. Gyakorisága a dohányzással és az alkoholfogyasztással mutat összefüggést.
Panaszok, tünetek és kórisme ...

Gégerák ", Az orrmelléküregek rákja ", Az orr-garat rákja ", A mandula rákja "
Vissza Főoldalra ...

Gégerák
A rovat legfrissebb cikkei
Vírus miatt emelkedhet a torokrákos esetek száma ...

Gégerák
64-70 Gy
Melanoma malignum, hólyagrák, tüdőrák, szájüreg-garatrák, pajzsmirigyrák ...

Vezetô helyen áll a tüdô-, illetve gégerák. A dohányosok 10-11%-a betegszik meg tüdôrákban, a láncdohányosok pedig szinte kivétel nélkül ennek következtében halnak meg.

foniátria, fülfolyás, fülviszketés, fülzúgás, garat-anatómiája,élettana, betegségei, műtétei, garatmandula, gége, gyűrűporc, gégemetszés, garatbénulás, garatgörcs, garatnyálkahártya gyulladás, gégebénulás, gégegyulladás, gégedaganat, gégerák, ...

Ilyen például a gégerák, ahol egyértelmű a kapcsolat. Ugyancsak ismert tény, hogy a dohányzás az orr- és garatnyálkahártyának sem tesz jót, szerepe lehet ezen szervek idült gyulladásában. Azonban más összefüggéseket is találtak már.

Olykor, például gégeráknál egyénre szabott maszkkal biztosítják, hogy a sugárnyalábot pontosan a kezelendő helyre tudják irányítani. A kezelés előtt gondos vizsgálatok és mérések segítik a pontos célzást.

A sort a máj, a méhnyak- a gégerákkal lehet folytatni, majd a hólyagrák és a Non-Hodgkin limfóma, a leukémiás, prosztata- és hererákos megbetegedések következnek.

Számos bizonyíték szól amellett, hogy a rákelőző állapotok- és a gégerák kialakulásáért a dohányzás és alkoholfogyasztás igen nagy mértékben felelős.

Így a szájüregrák, garatrák, gégerák, nyelőcsőrák kialakulásának kockázata egyes becslések szerint akár a 10-szereséra is nőhet. Ez persze attól függően változik, hogy mennyi alkoholt milyen rendszerességgel fogyasztunk.

A magas karotinbevitel a hólyagrák, a méhnyakrák, a prosztatarák, a bélrák, a gégerák és a nyelőcsőrák kifejlődésének lehetőségét, majdnem 50 %-kal csökkentheti. A répában az alfa-karotin-tartalom magas, mely karotinoid kiváló tulajdonságokkal bír.

A pontos ok ismeretlen, de a dohányzás az egyik legfontosabb kockázati tényező: a szájüregi daganatos és a gégerákos betegek 75-80 százaléka dohányos. Az alkoholfogyasztás szintén fontos kockázati tényező.

Továbbá ott leselkedik még a száj-, torok-, és gégerák veszélye is.Ezeket 5-ször gyakrabban kapják meg azok, akik nem szívják le a füstöt, hanem csak pipáznak vagy szivaroznak.Kinek jó így élni?Tényleg megéri?

VIZSGÁLAT SZÜKSÉGES, MERT A GÉGERÁK HOSSZÚ IDDEIG EGYETLEN TÜNETE A
REKEDTSÉG
Az alsó légutak gyulladásos betegségei ...

"Férfi-klub", nemcsak férfiaknak
Dr. Mészáros Krisztina tart előadást a gégerákról és a korai felismerés lehetőségéről ...

Laringektómia (laryngectomia) : A gége sebészeti eltávolítása, melyet előrehaladott gégerák miatt végeznek. A beavatkozás a hang és beszédképzés elvesztésével jár.

+ Nem a betegnek kellene az orvost keresgélnie
+ Még mindig nem hisszük el, mi okozza a rákot
+ Gégerákot is okozhat a HPV
+ Új esély: tovább élhetnek a fej-nyaki daganatos betegek ...

A gége, a hangadás szerve, étkezéskor védelmet biztosít a légutaknak, az étel és a levegő útjának a szétválasztásával. Gyakori betegségei a rekedtség, gége-gyulladás, köhögés, súlyos esetben a fulladás. A cigaretta gyakran okoz gégerákot! ...

A dohányzás hajlamosít a gégerákra is, ezért a kialakult rekedtség fül-orr-gégészeti vizsgálata feltétlenül indokolt.

A pedagógusok, hangjukból élő színészek, énekesek karrierjét az énekescsomó veszélyezteti, ami a hangszálon a helytelen hanghasználat, túlerőltetés miatt fellépő apró megvastagodás. Ritkán rosszindulatú daganat, gégerák vezet a hangszín ...

a tüdôrák kialakulásáért (a nemdohányzók 2 százaléka gondolja ugyanezt), 7 százalékuk nem tartja felelôsnek ezeket a szív- és keringési betegségek kialakulásában (nemdohányzók: 3%), 5 százalékuk szerint ezek nem játszanak szerepet a gégerák ...

Lásd még: Lásd még: Daganat, Emlőrák, Pajzsmirigy, Allergia, Cukorbetegség

Betegségek  Gégemetszés  Gégetükrözés

 
RSS Mobile