Kezdőlap (Fülzúgás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Fülzúgás


 

Fülzúgás

Betegségek  Fültükrözés  FVC

Fülzúgásra zúgás
A fülzúgás olyan tünet, amely mögött komoly betegség is meghúzódhat. Körültekintő kivizsgálás után azonban a legtöbb esetben szervi ok nem állapítható meg. Ilyenkor ún. idiopathias vagy pszichogén fülzúgásról beszélhetünk.


Fülzúgás - Tévhitek és remények
Melyik fülem cseng? - kérdezzük olykor, és a tippet csakis a balra várjuk, mert a néphit szerint ez jelent jó hírt.

Fülzúgás és halláskárosodás
Mi okozhatja a halláskárosodást, és milyen lehet úgy élni, hogy nem hallod a világ hangjait? Sajnos van olyan betegség, melyet nem lehet megelőzni, és bekövetkezik a hallás elvesztése vagy sérülése.

Fülzúgás, szédülés, Méniére-betegség tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása ...

Fülzúgás - Objektív és szubjektív panasz
A fülzúgás a hazai lakosság három-öt százalékát érinti. Két formája létezik: az objektív és a szubjektív fülzúgás.

Fülzúgás - lelki okai
Sípoláshoz, fütyüléshez, morajláshoz, zúgáshoz hasonló hangokat hallok, de ezek a hangok nem a külvilágból jönnek. Ez lehet időszakos vagy állandó jelenség, és különböző hangintenzitással jelentkezhet.

Fülzúgás
Az egyén nem figyel a belső hangra, a saját feje után megy, csökönyös. Fél attól hogy valami kiderül, esetleg emiatt döntéskényszerbe kerül.
Feladat: elfogadás, nyitott szívvel kell állni a dolgokhoz.

Fülzúgásnak más néven tinnitusznak nevezzük amikor az ember hangot érzékel anélkül, hogy az a valóságban is hallható lenne (bár az objektív fülzúgás esetén valóban van zajforrás például egy pulzáló ér).

fülzúgás
Vannak hangok, amelyeknek oka nem a külvilágban, hanem hallószervünkben van; ezek az egyéni v. alanyi hangérzetek; keletkezési helyük a halló szerv egyik-másik részének vmely beteges állapota.

Fülzúgás
A fülzúgás latin neve tinnitus, amelynek jelentése csengés, zúgás. Olyan hang hallását jelenti a fülekben, ritkábban a fejben, ami nem kívülről ered. Az érintett időnként vagy tartósan különféle hangokat hall a fülben, fejben.

Fülzúgás
A fülzúgás vagy fülcsengés (tinnitus) nem önálló betegség, hanem többféle megbetegedés tünete. Lehet egy- vagy kétoldali, átmeneti vagy tartós, magas vagy mély hangú, szubjektív vagy objektív.

A fülzúgás nehezen kezelhető!
A betegnek meg kell tanulnia a fülzúgásával együtt élnie és lehetőleg nem figyelni rá. Csendben a fülzúgás sokakat jobban zavar, ilyenkor halk zenét érdemes hallgatni.

A fülzúgás (tinnitus)
A fülzúgás, vagy a fülcsengés sokak életét megkeseríti, mivel visszatérő, vagy szűnni nem akaró formában jelentkezik.

Fülzúgás, pszichés eredet?
Fülzúgás, hepatitis C beteg rokon
Fülzúgás, szédülés - Van esély a gyógyulásra?

Fülzúgás, azaz tinnitus
Korunkban egyre nagyobb problémát okoz az érintetteknél a fülzúgás. Az ezzel foglalkozó szakemberek egybehangzóan állítják, hogy az utóbbi években hihetetlenül megnőtt a más-más jellegű fülzúgással orvoshoz fordulók száma.

Fülzúgással küzdök három éve. Voltam MR-en, Dopler vizsgálaotn, Rtg-en. Semmi nem derült ki amire rálehetne fogni, hoy mitől van a z egyre elviselhetőbb zúgás a fülemben, 2 hónapja szedem a Betaverin 24-et. Egy hónapja gyógytornázom.

A fülzúgás feltétlenül kivizsgálást igényel. Okozhatják vérkeringési zavarok, vérnyomás-emelkedés, cukorbetegség, vérszegénység, ritkán koponyaűri daganat. A fülzúgás általános oka valamely ideg-elem, elsősorban szőrsejt-károsodás.

A fülzúgás vagy fülcsengés - latinul tinnitusz - inger hiányában fellépő zúgó hangérzet. A kellemetlen zaj - melyet egyik vagy mindkét füled esetében is tapasztalhatsz - szinte bármilyen frekvenciájú lehet.

Fülcsengés, Fülzúgás
A fülcsengés, tudományos nevén tinnitus, fütyülő, sípoló, zümmögő, csengő hang a fülben, de akár váltakozva is jelentkezhet. Egy elhangolódott televízió hangjához hasonló zaj.

Fülzúgás és viszketés
Szakértő neve: dr. Székely Gábor
A kérdés szakterületi besorolása: Allergológia és klinikai immunológia ...

A fülzúgás differenciáldiagnosztikája
Anamnesist és vizsgálatokat 'A nagyothallás differenciáldiagnosztikája'
Légzéssel, pulsussal szinkron ...

A fülzúgás új kezelése
Little Rock - A kínzó fülzúgás megszüntethető és visszatérése is megelőzhető a koponya ismételt mágneses ingerlésével. Az első ilyen eset leírását a Laryngoscope szakfolyóirat júliusi száma közli.

A fülzúgás (tinnitusz) a fülben kialakuló, a környezeti zajoktól független hang.
A fülcsengés tünet, nem egy meghatározott betegség. Nagyon gyakori, az emberek 10-15%-át érinti valamilyen mértékben.

A fülzúgás időnként egészséges egyéneknél is jelentkezhet, néhány percig tart, és spontán szűnik. Súlyos és sokáig tartó fülcsengés alvászavart, fáradtságot és csökkent koncentrálóképességet okozhat.
Melyek a lehetséges szövődményei?

- FÜLZÚGÁS, fülcsengés (tartósan)
- LÁTÁSZAVAROK. Elmosódott kontúrok, fekete pontok látása.
- TÉVÉRZETEK. Érzéskiesések, túl érzékenység, zsibbadás a karokban, a kéz ujjaiban.

Fülzúgás - Tinnitus
A fülzúgás, latin nevén tinnitus, melynek jelentése csengés, csörgés.Olyan hang hallását jelenti az egyik, vagy mindkét fülben, ritkábban a fejben, ami nem emberen kívüli hangforrásból ered.

Fülzúgás, füldugó használata
Májbetegségre utalnak tüneteim? - 23 éves férfi
Terhesség, Mycoplasma fertőzés ...

Fülzúgás. Különböző hangérzetek (csengető, fütyülő, zúgó) megjelenése a fülekben.
TIPS
Transjugularis intrahepaticus portoszisztémás shunt.

A fülzúgás - tinitus - tünetei, gyógyítása
Tartós fülzúgás - tinitus - Ne éljen együtt vele!
Rosacea - Tavasztól őszig fokozódnak a panaszok - Mit tehetünk?

A fülzúgás és a depresszió gyakran kéz a kézben jár
A fülzúgás életminőséget rontó hatása lehangoltsághoz vezethet, ugyanakkor pedig a depresszió fokozhatja a fülzúgás hatását.
BŐVEBBEN
További cikkeink ...

A fülzúgás olykor elviselhetetlen, amihez gyakran alvászavar, depresszió és kimerültség is társul. Annak ellenére, hogy nem létezik egyetlen üdvözítő gyógymód, számos szelíd terápia bizonyult sikeresnek.

Tünetei: fülzúgás, forgó jellegű szédülés, émelygés, hányinger, halláscsökkenés.
A szédüléses, fülzúgásos roham idején elsődleges fontosságú az ágynyugalom. A beteg feküdjön le, kerülje az izgalmakat. Ha szükséges, vegyen be nyugtató gyógyszert.

Fülfájás, fülzúgás, füldugulás, nyomásérzés a fülben
Autophonia
Halláscsökkenés ...

Lásd még: Lásd még: Allergia, Asztma, Depresszió, Koleszterin, Köhögés

Betegségek  Fültükrözés  FVC

 
RSS Mobile