Kezdőlap (Fülgyulladás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Fülgyulladás


 

Fülgyulladás

Betegségek  Fülfolyás  Fülkürthurut

Fülgyulladás
A középfülgyulladás (otitis externa) a külső fül és a hallójárat gyulladása. A fülgyulladás gyakorlatilag egy bőrgyulladás.


A fülgyulladás és kezelése
Az őszi-téli időszakban a közösségbe kerülő gyermekek gyakran panaszkodnak fülfájásra. A fülgyulladással kapcsolatban dr. Csányi Mártát, a Budai Allergiaközpont fül-orr-gégész orvosát kérdeztük.
Árulkodó jelek ...

Fülgyulladás
Leggyakrabban a garatűri fertőzések terjednek át a középfülre. Tünetei: fülfájás, átmeneti hallásromlás, láz, dobhártya vörössége, gyulladása, akár átszakadás és genny ürülése a fülön át.

A fülgyulladást a népi gyógyászatban székfűből készített tea párolgásával gyógyították. 2-3 liter vízben 4-5 csipetnyi kamillavirágot főztek fel és utána fölé tartották a fájós fület, úgy, hogy a fejet egy nagyobb kendővel letakarták.

A fülgyulladás elkerülhető
Ebben az időszakban nem csak a hűvös, szeles időjárás kedvez a fülbetegségek kialakulásának, de az óvodai, iskolai úszástanfolyamok, ...

Középfülgyulladás
A középfülgyulladás nem más, mint a középfül fertőzése. A fertőzés következtében folyadék képződik a középfülben, ami fülfájást, átmeneti süketséget okoz. Kisgyerekeknél gyakori e megbetegedés.

Külsőfülgyulladás
Otitis externa, Ear canal infection, Hallócsatornagyulladás, Hallójáratgyulladás, Külsőfülgyulladás, Fülcsatornagyulladás ...

Középfülgyulladás
latin: otitis media (otitisz média)
Elsősorban gyermekek körében gyakori, 12 éves kor alatt az egyik leggyakoribb betegség. Megkülönböztetjük a gennyes, bakteriális fertőzés által okozott és a savós középfülgyulladást.

Középfülgyulladás kezelése kezelése
A krónikus középfülgyulladás és arcüreggyulladás sok ember életét megkeseríti.

Középfülgyulladás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...

A középfülgyulladás
A középfülgyulladás általában felső légúti fertőzések, megfázások után alakul ki. A betegség gyanúja esetén mindenképpen keressék fel gyermekorvosukat illetve kérjék fül-orr-gégész szakorvos segítségét! ...

Középfülgyulladás tünetei és kezelése gyermekkorban
Középfülgyulladás tünetei és kezelése gyermekkorban ...

A középfülgyulladás időnként szinte teljesen tünetmentes lehet, ahol a tünetmentes szakok akut fellángolásokkal váltakoznak.

A középfülgyulladás legtöbbször a felső légutak, az orrüreg vagy a garat megfázásos eredetű gyulladásának átterjedése a fülre a fülkürtön keresztül, mert ezen a járaton nemcsak a levegő, ...

Mik a középfülgyulladás tünetei?
Sokszor nehéz megállapítani, hogy a gyermek otitis mediában szenved, hiszen gyakran olyan életkorban alakul ki, amikor a kicsi még nem tud beszélni. Néhány specifikus jel lehet: ...

Aromaterápia fülgyulladás és arcüreggyulladás ellen
Olvasva: 1407
Akár az antibiotikummal történő kezelés is megelőzhető fülszúrás esetén. Pusztán illóolajokkal is csodát lehet tenni a fülgyulladás nagyon kezdetleges fázisában.

Krónikus középfülgyulladás
A krónikus (más szóval idült) középfülgyulladásnak három ismérve van: lyuk a dobhártyán, állandóan vagy időszakosan folyó fül és az ezekhez társuló, többé-kevésbé kifejezett halláscsökkenés.

Betegséglexikon Középfülgyulladás
" onclick="return iwiwshare_click()" target="_blank"
" onclick="return twittershare_click()" target="_blank" ...

Ismétlődő középfülgyulladás:
Kérdés:
Van egy most 9 hónapos kisfiunk. Kb. 2 hónapja antibiotikumon él. Az ok mindig középfülgyulladás volt.
Kórházban is volt, ahol vashiányon és középfülgyulladáson kívül kívül mást nem találtak.

Fülgyulladás - lelki okai
A fülgyulladás olyasmivel kapcsolatos kényelmetlenséghez kötődik, amit nemrégen hallottam.

A fülgyulladások kezelése
Fülgyulladások esetén az orvos reflexszerűen felírja az antibiotikumot, ami súlyos kórkép esetén ésszerű, de a leggyakoribb - és általában enyhébb - esetekben nem üdvözölhető megoldás.

középfülgyulladás, kezelés, nátha, gyermek
A középfülgyulladás igen gyakori betegség, különösen azoknál a kisgyerekeknél, akiknek gyakran folyik az orruk.

Középfülgyulladás
Legtöbbször a garatűri fertőzés terjed át a fülkürtőn a középfülre. Ilyenkor fülfájás, átmeneti hallásromlás észlelhető. Felszökik a láz, a dobhártya vörössége és duzzanata jellemző.

Középfülgyulladás
Tudj meg többet a középfülgyulladásról és arról, hogy milyen hatással lehet a gyermekedre!
Előző 1 … 4 5 6 7 8 … 10 Következő ...

Középfülgyulladás
A betegség heveny formája egyértelműen felhívja magára figyelmedet, ugyanis szinte elviselhetetlen fülfájással társul. Azonban ne tévesszen meg, ha a fülzúgáson és enyhe feszítő érzésen kívül semmi mást nem tapasztalsz.

Középfülgyulladás
A középfülgyulladások rendkívül gyakoriak 3 hónapos és 3 éves kor között, és sokszor megfázáshoz társulnak. A kis gyermekek több ok miatt hajlamosak a középfülgyulladásra.

Középfülgyulladás kezelése
A gyermekek jelentős százalékánál a középfülgyulladás az új orvostudományi protokollok alapján antibiotikum nélkül is biztonságosan gyógyítható.

Középfülgyulladás
Fülészeti status
Húgyúti fertőzés vagy egyéb súlyos fertőzés ...

Középfülgyulladás ", Savós középfülgyulladás ", Torokgyulladás (faringitisz) ", A torok- és az orrmandulák túltengése ", Halláskárosodás ", Idegentestek a fülben és az orrban ", Nyaki duzzanatok ", Gége-papillómák "
277. FEJEZET - A szem betegségei ...

Középfülgyulladás
Otitis media; a középfülnek, azaz a dobüregnek savós vagy gennyes gyulladása.

Középfülgyulladás, melyet a fülkürtön át odajutó orrváladék okoz.
secretoros s media
Syn serosus otitis.

A középfülgyulladás hátterében többnyire nátha, orrdugulás áll. Ilyenkor ugyanis a fülkürt nem tud szellőzni. Sőt: elég egy erősebb orrfújás és váladék, a váladékkal pedig kórokozók préselődnek a fülkürtön keresztül a dobüregbe.

A középfülgyulladás igen gyakori betegség, különösen azoknál a kisgyerekeknél, akiknek gyakran folyik az orruk. A legújabb kutatások szerint a kisgyerek náthája az esetek 61 százalékában fertőzéses középfülgyulladással végződik.

Lásd még: Lásd még: Középfülgyulladás, Antibiotikum, Daganat, Herpesz, Hasmenés

Betegségek  Fülfolyás  Fülkürthurut

 
RSS Mobile