Kezdőlap (Fülfájás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Fülfájás

Betegségek  Füldugulás  Fülfertőzés

Fülfájás
A fülfájásnak számos oka lehet. Leggyakoribb a középfülgyulladás néven ismert fertőzés. Elsősorban hat éven aluli gyerekeknél fordul elő. Ennek az az oka, hogy a garattól a fülig terjedő cső az ún.


Fülfájásra kövirózsa
Olvasva: 1367
Náthás megbetegedésekre egyik leginkább ajánlott növénye a gémorr (Erodium cicutarium): "Ha valaki náthás, vegyen gémorrt, ennél kevesebb őszi margitvirágot (Chrysanthemum parthenicum), és ennél is kevesebb szerecsendiót, törje ezeket porrá és keverje össze.

FÜLFÁJÁS - LELKI OKAI
A fülfájás, mint a heveny gyulladások általában, egy meg nem élt belső konfliktusra utal. Az embernek fáj, hogy valamit meg kell hallgatnia. 'Képtelen valamit tovább hallgatni." Vagy éppen valami mást szeretne hallani.

Fülfájás esetén ne fogyasszunk:
Zsiradékokban gazdag ételeket, melyek segítheti a hallásromlást.
Szóljon hozzá! ...

Fülfájás
A fülfájás a tompa, lüktető érzéstől a nehezen elviselhető, hasítóan éles fájdalomig terjedhet
Oka többnyire fertőzés, gyulladás, mely orvosi beavatkozást igényel. Gyermekeknél gyakoribb betegség.

A fülfájásról gyermek-fül-orr-gégész szemmel
1 . oldal
Honnan is tudhatják a szülők? - Orrcsepp és fülfelszúrás - Ritka szövődmény - Ha a gyerek nagyothall ...

fülfájás
A fül minden részében igen érzékeny szerv, azért már kisebbszerü betegségek is aránylag nagy fájással járnak. A F.

Fülfájásra infralámpa
Füldugulás - Kövirózsa-csepp, Bioptron lámpa
Füldobolás, mi okozza?

Fülfájás, fülzúgás, nagyothallás
A fül igen bonyolult szerkezet". A működésével, zavaraival, gyógyításával kapcsolatos kérdéseket próbálunk válaszolni az alábbiakban.
1. Milyen az emberi fül felépítése? Hogyan működik a hallás? ...

Fülfájás, középfül-gyulladás
Csecsemőknél és kisdedeknél életkori sajátosságok következtében gyakori a fülfájás. A fülfájást leggyakrabban a külső hallójárat, vagy a középfül gyulladása okozza.

Főoldal Betegségek Betegségek részletesen Fül-orr-gégebetegségek Fülfájás és fülzúgás
A hiba nem az Ön fülében van! - Tévhitek és remények
fülcsengés, fülzúgás, fülsípolás ...

Fülfájás
A fülfájás gyakori jelenség a kisgyermekek életében. Érdemes együtt meleg, sós borogatás készíteni rá és amikor az már megtette jótékony hatását és enyhülnek a fülfájdalmak, érdemes picit beszélgetni a fülről, hogy a gyermek megértse, honnan erednek a fájdalmai.
tovább ...

Fülfájás ((középfülgyulladás - otitis media):elfojtott belső konfliktus, az engedelmesség hiánya; felhívás arra, hogy jobban figyeljek befelé; túlságosan is mások kívánságaira hallgatok ...

Fülfájás kezelése
Alex orrmanduláját 1 évvel korábban vették ki, és bár ritkultak a középfül gyulladásos megbetegedései, nem múltak el teljesen.
Ezért döntöttünk a 'kiegészítés' mellett, és eleinte hetente, majd kéthetente és végül havonta kapta a kezelést.

Fülfájás
A legáltalánosabb kezelés a fülfájásra a fül mögötti területen a piócák alkalmazása volt. Emellett még javasolták a fül átmosását, mégpedig a lehető legforróbb vízzel, amit a beteg még el tud viselni.
Szexfüggőség ...

A fülfájásra hajlamos kisgyerekek és szüleik rémálma, amiről mindenkinek egy szó villan asz eszébe: felszúrás.

A fülfájás mint kísérő tünet
A szülőket gyakran félrevezető tünet a fülfájás.

Fülfájás
A fülfájás gyakran bakteriális fertőzés eredménye, amikor a dobhártya mögötti üregben (a dobüregben) felgyülemlő folyadékban kórokozó baktériumok szaporodnak el. Normális esetben a dobüreg a fülkürtön keresztül az orrüreggel közlekedik, így a kórokozók nem tudnak elszaporodni.

Fülfájás kisugározhat a tonsillaris regioba (és fordítva is).
Streptococcus pharyngitis hasfájással járhat.
Kórisme ...

Fülfájás
Valószínűleg mindenkinek fájt már a füle. A panasz oka néha egyszerűbb, máskor összetettebb.
Tovább...

Fülfájás, fülfolyás, halláscsökkenés, láz, fájdalom, váladékürülés, szédülés, fejfájás, hányás.
diagnózis
kezelés ...

Fülfájás
Idegentestérzés az egyik fülben
fülbe sugárzó fájdalom, rágáskor, vagy ha megnyomod a hallójárat előtti kis pöcköt (tragus), fokozódik
halláscsökkenés
büdi váladékozás ...

Fülfájás, fülzúgás, füldugulás, nyomásérzés a fülben
Autophonia
Halláscsökkenés ...

Fülfájás. oto- + G. odyne, fájdalom
otoencephalitis
Encephalitis, melyet a középfülről és csecsnyúlványról ráterjedő gyulladás okoz. oto- + G. enkephalos, agy, + -itis, gyulladás ...

A fülfájás egy olyan probléma, mely igen kellemetlenné teheti a mindennapjainkat. A fülfájással nehéz együtt élni, pedig számos ok, betegség lehet okozója e fájdalomnak.
A dobhártya betegsége jelentheti az egyik problémát.

A fülfájás egyik leggyakoribb oka a középfülgyulladás. A középfül - más néven dobüreg - apró, levegővel telt csontos üreg, amelynek csak egy kijárata van: a fülkürt, ez a vékony csatorna, amely a garat felső részébe nyílik. A külső hallójárattól a dobhártya választja el.

A fülfájást fájdalomcsillapító szájon át adásával csillapíthatjuk bármely láz, és fájdalomcsillapító alkalmas a fülfájás csillapítására. Fülcsepp használata felesleges, hisz a gond a dobhártya mögött van, ahova a fülcsepp nem jut be.

elhúzódó fülfájás
esetenként gennyes fülfolyás
Ilyenkor nagyon fontos, hogy újra biztosítva legyen a dobüreg szellőzése, és a folyadékot is el kell távolítani. Az orvos ilyenkor fel szokta szúrni a fület.

Tünetek: 1. Fülfájás, 2. Kidomborodó piros dobhártya, 3. Fül mögötti pirosság, dagadás, érzékenység, 4. A fül elállása, 5. Láz, 6. Megemelkedett fehérvérsejt szám, 7. Homályos légcellák, folyadék vagy csontfelépítés rendezettségének elvesztése a röntgenképen, 8. Perioszt alatti tájog ...

Arcüreg gyulladás, fülfájás
Tüdő és mellhártya gyulladás, hörgő gyulladás
A nátha kezdeti tünetei az enyhe hidegérzet, didergés, az orrnyálkahártya gyulladása, torokkaparás, torokfájás, a későbbi stádiumokban pedig a köhögés, fejfájás, végtagfájdalmak, néha láz.

Fül, orr, gége:
fülfájás
Has és emésztő rendszer:
hányás, hányinger
Általános tünetek:
hidegrázás, láz, levertség ...

A gyulladás kialakulásakor erős fülfájás jelentkezik és enyhe halláskárosodás jöhet létre. A fülben lüktető fájdalom lép fel. A beteg lázas lehet. Középfül-gyulladás esetén a dobüregben folyadék szaporodhat fel, mely elgennyesedhet.

A kezdődő sajgást, enyhe fülfájást, sőt viszonylag erős fájdalmat is el lehet mulasztani a fül száraz, meleg bekötésével. Az egyik lehetséges módja ennek a vászonba tett meleg só ráhelyezése a fülre. A fülkürt-szellőzés biztosítása érdekében orrcseppet adunk.

A gyerekek torok- és fülfájásról panaszkodnak, különösen nyeléskor és rágáskor. A betegség a fertőzés után 2-3 héttel jön ki. Védőoltását érdemes beadatni, különösen a fiúk esetében.Figyelem! ...

Fülfájásra panaszkodott, ami miatt elvitték a háziorvoshoz.
Ő, nem adott neki semmit rá, mondván nincs láza, majd elmúlik. Egyre fáradékonyabb lett, étvágytalan, szinte már nem evett semmit, a legyengülés miatt bekerült a kórházba.

Kisgyermekek fülfájása esetén gyors fájdalomcsillapítást eredményez a fülre helyezett, meleg sót tartalmazó zacskó. Hasonló hatású az infralámpa is, ami megfázások esetén segíti az orrmelléküregek tisztulását.

Mindannyian megtapasztalhattuk már a fülfájást. A fülfájásnak több oka lehet és nem minden esetben ugyanaz a gyógymód, mert lehet, hogy többet ártunk , mint használunk. Ha a fülfájásunk megfázás, nátha következménye, valószínűleg a váladék húzódott a fülünkre.

Urechi fül orr gége, fülészet, fülfájás
Urechi nas, laringe, otologie, dureri auriculare. Urechea este organul de simĹŁ al auzului Ĺźi al echilibrului nostru.

A betegség heveny formája egyértelműen felhívja magára figyelmedet, ugyanis szinte elviselhetetlen fülfájással társul. Azonban ne tévesszen meg, ha a fülzúgáson és enyhe feszítő érzésen kívül semmi mást nem tapasztalsz. Az idült középfülgyulladás sokáig lappangó formában is rombolhatja egészségedet.

Fontos jel, hogy a fülfájás fekvő helyzetben mindig erősödik. A gennyes középfülgyulladás kezelésének első, leglényegesebb lépése a fájdalomcsillapítás szájon át és fülcsepp formában. Régebben sokkal gyakrabban döntött a fül-orr-gégész a dobhártya felszúrása mellett.

Makacs fülfájásokat mulasztottak el a tűk. Egy besenyőtelki beteg epilepsziás rohama közben elesett, beütötte a fejét, vérömleny nyomta az agyát, megműtötték, de nem tudott járni, és a fél arca is lebénult. Szalay Miklós vállalta a kezelését.

Szintén nagyon rossz közérzettel, magas lázzal, fülfájással, légzési nehezítettséggel, orrdugulás-érzéssel jár az orrmandulák gennyes gyulladása. A betegségre jellemző, hogy a betegek, akik korábban nem horkoltak, éjszaka igen hangosan horkolni kezdenek.

Leggyakrabban a garatűri fertőzések terjednek át a középfülre. Tünetei: fülfájás, átmeneti hallásromlás, láz, dobhártya vörössége, gyulladása, akár átszakadás és genny ürülése a fülön át. A gyakran visszatérő fülgyulladásnak elejét vehetik az orrgaratmandula eltávolításával, orrműtéttel.

- elzáródik a fülkürt, ami heveny fülfájást eredményez;
- elzáródnak a melléküregek nyílásai, azok gyulladásához vezetve előbb-utóbb;
- nem utolsósorban dünnyögő, kellemetlen pszichés hatással járó hangot okoz; ...

- ha az indulás előtti napokban érzi, hogy orrdugulása, fülfájása van, forduljon fül-orr-
gégészhez. Jelezze, hogy repülőútra készül: a gégész az orron keresztül egy erős szívóval szabaddá tudja tenni a hallójárat felé
vezető csatornát.

Ha a láz nem emelkedik 38,5 fok fölé, gondoljunk a Ferrum phosphoricumra és adjuk D6 vagy D12 hígításban. Megerősíti ezt a szert, ha a beteg vérszegény, gyenge, orrvérzésre hajlamos, fülfájása és száraz köhögése jelentkezik.
Torokfájás, orrdugulás, köhögés, tüsszögés ...

Általában a kellemetlen érzés a kihúzást követő 2-3 napon belül enyhülni kezd, majd hirtelen rosszabbodik, néha az alsó fogaknál fülfájás is kíséri. Habár az állapot önmagától is elmúlik egy vagy több hét alatt, a szájsebész érzéstelenítésben kitisztítja a fogágyat, ami megszünteti a fájdalmat.

A 2-3 cm-es bodzahajtás igen jó hashajtó, gyümölcsének nedve a köszvény ellenszere. A bodzabefőtt- illetve lekvár vese- és hólyagöblítő, kiváló tüdőtisztító. Teájával gőzölögtetést is végezhetünk fülfájásnál, rekedtségnél. Virágának izzasztó, vizelethajtó hatása van. Gyógyteának a virágát gyűjtjük.

Ennek következtében a gyomorsav vagy az epeváladék visszafolyik a nyelőcsőbe, ami gyomor- és nyelőcsőégést, nyelési nehézséget, görcsöt, savfelböfögést, puffadást és alvászavart válthat ki, de előfordulhat akár mellkasi fájdalom, krónikus köhögés, sőt még fülfájás is.

Erős, lüktető fülfájás, éjszakai nyugtalanság, a magas láz mindig gyors segítséget igénylő állapot. Minden ilyen panasz esetén javasolt a fül-orr-gégész rendelő felkeresése. Ilyen esetekben gyakran szükségessé válik a dobhártya metszésével a felgyülemlett gennyes váladék kiürülésének elősegítése.

Nem csak azért, mert eleve (szülés után leginkább) gyengébbnek, fáradtabbnak, kimerültebbnek érezzük ilyenkor magunkat, hanem sajnos igencsak korlátozott azoknak a szereknek a tárháza, amelyeket bevethetünk a tünetek, mint például a hőemelkedés, láz, fájdalom (akár fej-, torok- vagy fülfájás), ...

álhangszalagok területéről indul ki. Ilyenkor a rekedtség mint tünet később jelentkezik. A hangszalag fölötti területről kiinduló daganatok torok- vagy fülfájást is okozhatnak, és a nyakon csomó formájában jelenhetnek meg.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Hasmenés, Izzadás, Antibiotikum, Fülgyulladás, Vitaminok?

◄ Füldugulás   Fülfertőzés ►
 
RSS Mobile