Kezdőlap (Füldugulás)

 Betegségek 

  » »
 
   

Füldugulás

Betegségek  Fülcsengés  Fülfájás

füldugulás
Szeptember óta rendszeresen (kb. háromhetente) bedugul a fülem. Amikor elmegyek a fülészetre, kimossák, és újra hallok, de egyre makacsabbul jön vissza a dugulás. Decemberben kétszer volt, aztán január elején és most februárban is.


Füldugulás, esetenként fülfájdalom.
Leggyakrabban fültisztítást vagy hajmosást követően dugul be a beteg füle.
tünetek
Fájdalom
Füldugulás ...

Füldugulás - Ismétlődő probléma
Füldugulás, alacsony testhőmérséklet
Füldugulás, fülpiszkáló - Dobhártyaszakadás ...

A füldugulás oka lehet a külső hallójáratban felgyülemlett fülzsírdugó miatt. Ezt ki kell tisztítani, mosni.
A középfül eredetű füldugulásnak a legenyhébb oka a náthás fülkürtelzáródás és a folyadék felhalmozódás. Az orrlégzést kell rendezni.

Nagyothallás füldugulási érzéssel felléphet nyomáskülönbségnél (repülőgépen, búvárkodásnál, nagyobb szintkülönbség hirtelen megtétele esetén), mely esetben többnyire elégséges az erőteljes nyelés vagy rágógumi rágása.

Kisgyerekeknél ez a jelenség, igen gyakori, kutatók szerint, esetleg lehet valami kapcsolat, a füldugulás és a csecsemők által elfogyasztott tápszer között.

Fülfájás, fülzúgás, füldugulás, nyomásérzés a fülben
Autophonia
Halláscsökkenés ...

Nagyobb gyermekek fülzúgásról-búgásról, füldugulásról és enyhébb halláscsökkenésről is beszámolhatnak.

A náthát követően egy vagy két napra, ritkán akár egy hét múlva is a fülekben teltségérzést, pattogást, füldugulást érzünk. A hallás csökken. Némelyek úgy érzik, mintha hordóból beszélnének.

Fájdalom jelentkezik, a duzzanat, váladék hatására füldugulás, halláscsökkenés alakul ki. Az idült forma esetén a tünetek enyhébbek, főleg viszketés, hámlás a vezető tünet.

Az álkapocs-ízület, és a fül belső szerkezetének összefüggése miatt kialakulhat füldugulás, fülpattogás, vagy akár migrén is! ...

Hányinger, hányás, fülcsengés, füldugulás érzése, szemrezgés (nystagmus).
Központi eredetű szédülés esetén kísérő tünet lehet
Fejfájás, kettős látás, beszédzavar, mozgászavar.

A hallás az érintett oldalon csökkenhet, és a nagyobb gyermek füldugulás érzésről (pattogás, kattogás, ropogás stb.) panaszkodhat. A fülben felhalmozódó savós folyadék miatt a gyermek úgy érzi hogy “víz ment a fülébe, ami nem tud kifolyni'.

Gyakran végeznek adenotomiát azokban a gyermekekben, akiknek a füldugulása nem szűnik meg 3 hónap alatt, még tympanostomiás tubus behelyezése után sem. A műtéti megoldást részesítsük előnyben 3 (-5<) dokumentált középfülgyulladás után is.

A közép és belső fül sérülések hallászavart, füldugulást, szédülést, fájdalmat és fülzúgást okozhatnak. A hallójáratból származó vérzés, vagy tiszta savó (liquor) csorgása koponyacsont-törésre, intracraniális sérülésre utal.

A csikorgatás okozhat halántéktáji fájdalmat, tarkófeszülést, nyaki feszülést, sőt, hátfájást is. Az állkapocsízület és a fül belső szerkezetének összefüggése miatt kialakulhat füldugulás, fülpattogás vagy akár migrén is.

Lásd még: Lásd még: Orrdugulás, Nátha, Daganat, Hurut, Antibiotikum

Betegségek  Fülcsengés  Fülfájás

 
RSS Mobile