Kezdőlap (Frigiditás)

 Betegségek 

  » »
 
   

Frigiditás

Betegségek  Forrázás  Frontérzékenység

frigiditás
Frigiditás - lelki okai
A női nemi vágy gyengesége, hiánya vagy gátoltsága. Általában mély trauma vagy belső konfliktus húzódik meg a hátterében.


Frigiditás és szexuális problémák
Olvasva: 376
A frigiditás gyakran társul más szexuális problémákkal (fájdalmas közösülés, szexuális averziók /ellenszenv/, medencetáji fájdalmak, a lubrikáció /hüvelynedvesedés/ eltűnése), ...

Frigiditás - Testi baj vagy lelki zavar?
A frigiditásnak anatómiai okai vannak.

FRIGIDITÁS - LELKI OKAI
A szexuális jellegű problémák mögött mindig félelem húzódik, valamint arra való képtelenségünk, hogy valóban elengedjük ma­gunkat.

Frigiditás
A frigiditás gyakran társul más szexuális problémákkal (fájdalmas közösülés, szexuális averziók /ellenszenv/, medencetáji fájdalmak, a lubrikáció /hüvelynedvesedés/ eltűnése), ...

A frigiditás tulajdonképpen egy gyűjtőfogalom, mely magába foglalja például a szexuális vágy hiányát vagy csökkenését, a szexuális ingerekre való érzéketlenséget és az orgazmus teljes hiányát is.

FrigiditásA nemi vágy hiánya, vagy csökkent volta. A köznyelv az orgazmus elérésének képtelenségét jelöli ezzel a szóval, holott az csak következménye a csökkent nemi vágynak. A frigiditás érintheti bármelyik nemet.

Frigiditás - hidegség, kilégűlési képtelenség, a szexuális öröm megérzésének hiánya vagy zavara, a nemi vágy hiánya, vagy csökkent volta. A nő szexuális zavarának jellemzésére, gyakran helytelenül használt kifejezés.

A frigiditást gyakran csak a nőkre alkalmazzák, pedig ez a férfiak betegsége is. Oka gyakran pszichés eredetű, komoly testi elváltozás ritkán okozza. A háttérben számok ok szerepelhet, gyerekkori traumától kezdve, a nélkülözésig, depresszióig.

Hatásos az impotenciánál, frigiditásnál és a terméktelenségnél. Azáltal, hogy normalizálja a szervezet hormonális szintjét, stimulálja úgy az agyközpontokat, mint a nemi szerveket is.

- testi szinten megjelenhető egészségügyi probléma lehet: fejfájás, szexuális elutasítás (potencia zavar, frigiditás) agresszió hiperaktivitás.
A második fontos állomás a 8.

Urogenitális rendszer: Impotencia, inkontinencia, veseköves görcs, enuresis nocturia, prosztatamegnagyobbodás, hólyaggyulladás, frigiditás, sterilitás, menopausa.

Valamikor a férfiak egyetlen szót használtak a női szexuális funkciózavarok megjelölésére: a frigiditást (szó szerint: hidegség, a latin frigidus = hideg). Ma már ez a homályos és lekicsinylő kifejezés nem elfogadott.

Az álmatlanság,alvászavar,nyugtalan alvás,elalvási nehézség, rémálmok, nehéz ébredés szexuális érdektelenség, impotencia,frigiditás,csökkent fizikai, szellemi és szexuális teljesítőképesség. 3.

A méh eltávolítás önmagában nem okoz szexuális zavarokat (frigiditás, orgazmushiány, stb.). Vannak azonban olyan esetek, amikor a méh eltávolítását a beteg a nőiességétől való megfosztásként éli meg, ezzel önértékelési zavara alakul ki.

Használható nehéz légzés, általános gyengeség, hideg végtagok, általános lehűlés, nemi működés csökkenése (impotencia, frigiditás) esetén. A vékony testalkatú egyének gyógynövénye.

Szexuális érdeklődés hiánya
Frigiditás, impotencia
Anorgazmia
Fájdalom közösülés alatt ...

Állatkísérletekből kiderült, hogy ösztönzőleg hat a szexuális magatartásra, tehát a placebo-hatás kizárt. A csodaszer segítséget jelent a lelki eredetű frigiditás, valamint a lelki vagy részben szervi eredetű merevedési problémák esetében is.

Ezek a gyógyszerek hatással lehetnek a nemi ösztönre és a normális szexuális funkciókra (merevedési zavar, frigiditás).
Ugyanakkor, ezek a változások nem feltétlenül a gyógyszerszedés következményének tudhatóak be.

gátlások (frigiditás) sőt szex.
aberrációk alakulhatnak ki.
- pszichoanalitkus elmélet ? fallikus szakasz (fallosz görög szó ? pénisz, hímvessző)
fiúknál Ödipusz-konfliktus, lányoknál Elektra-konfliktus utána identifikáció ?

kialakult bármely probléma, tünet, betegség, panasz hátterében a biológiai szabályozás zavarai állnak. Így van ez a nőgyógyászati betegségek esetében is, mint például a makacs, visszatérő folyások, különféle vérzészavarok, meddőség, frigiditás, ...

A frigiditás mint tünet Mit jelent a hiperaktív hólyag? Mik a veserák korai tünetei? Ne játssz a tűzzel! ...

Lásd még: Lásd még: Félelem, Szorongás, Depresszió, Impotencia, Menstruáció

Betegségek  Forrázás  Frontérzékenység

 
RSS Mobile