Kezdőlap (Frigiditás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Frigiditás

Betegségek  Forrázás  Frontérzékenység

frigiditás
Frigiditás - lelki okai
A női nemi vágy gyengesége, hiánya vagy gátoltsága. Általában mély trauma vagy belső konfliktus húzódik meg a hátterében.


Frigiditás - Testi baj vagy lelki zavar?
A frigiditásnak anatómiai okai vannak. Az ilyen beteg valóban "hideg", hiányzik mind a szexuális vágy, mind a szexuális reagálókészség, teljesen érzéketlen, nincs hüvelyi nedvesedése, nem keletkezik a nemi szervében vérbőség, nem érez szexuális izgalmat.

FRIGIDITÁS - LELKI OKAI
A szexuális jellegű problémák mögött mindig félelem húzódik, valamint arra való képtelenségünk, hogy valóban elengedjük ma­gunkat. A frigiditásnak sokféle oka lehet, melyek számos ponton egybeesést mutatnak az impotenciát kiváltó tényezőkkel.

Frigiditás
A frigiditás gyakran társul más szexuális problémákkal (fájdalmas közösülés, szexuális averziók /ellenszenv/, medencetáji fájdalmak, a lubrikáció /hüvelynedvesedés/ eltűnése), és idősebb korban a klimax is frigiditást okozhat a nők egy részénél. Okai: ...

A frigiditás tulajdonképpen egy gyűjtőfogalom, mely magába foglalja például a szexuális vágy hiányát vagy csökkenését, a szexuális ingerekre való érzéketlenséget és az orgazmus teljes hiányát is.

~A nemi vágy hiánya, vagy csökkent volta. A köznyelv az orgazmus elérésének képtelenségét jelöli ezzel a szóval, holott az csak következménye a csökkent nemi vágynak. A ~ érintheti bármelyik nemet.

~ - hidegség, kilégűlési képtelenség, a szexuális öröm megérzésének hiánya vagy zavara, a nemi vágy hiánya, vagy csökkent volta. A nő szexuális zavarának jellemzésére, gyakran helytelenül használt kifejezés.

~ vagy gondterheltség?
A szexuális élet a párkapcsolatok szerves részét képezi, mégis sokszor (főként a hosszabb ideje élő kapcsolatoknál) alábbhagy. Nincs kedvem,...
~ és szexuális problémák ...

A ~t gyakran csak a nőkre alkalmazzák, pedig ez a férfiak betegsége is. Oka gyakran pszichés eredetű, komoly testi elváltozás ritkán okozza. A háttérben számok ok szerepelhet, gyerekkori traumától kezdve, a nélkülözésig, depresszióig.

~, impotencia: Félelem az ismeretlentől, az odaadástól, az önkontroll elvesztésétől, a haláltól, a megnyílástól, és a sikertelenségtől.
Gerinc, hát: támaszt keresek, vagy túl sok a teher rajtam
Gerincproblémák: Az egyenesség, őszinteség, emberség jelképe.

- testi szinten megjelenhető egészségügyi probléma lehet: fejfájás, szexuális elutasítás (potencia zavar, ~) agresszió hiperaktivitás.
A második fontos állomás a 8. hét, ami a nyaki hetessel áll kapcsolatban, ha itt éri stressz, akkor nyak-váll-kar-fül problémák jelentkezhetnek.

Urogenitális rendszer: Impotencia, inkontinencia, veseköves görcs, enuresis nocturia, prosztatamegnagyobbodás, hólyaggyulladás, ~, sterilitás, menopausa.

Valamikor a férfiak egyetlen szót használtak a női szexuális funkciózavarok megjelölésére: a ~t (szó szerint: hidegség, a latin frigidus = hideg). Ma már ez a homályos és lekicsinylő kifejezés nem elfogadott.

Az álmatlanság,alvászavar,nyugtalan alvás,elalvási nehézség, rémálmok, nehéz ébredés szexuális érdektelenség, impotencia,~,csökkent fizikai, szellemi és szexuális teljesítőképesség. 3.

A méh eltávolítás önmagában nem okoz szexuális zavarokat (~, orgazmushiány, stb.). Vannak azonban olyan esetek, amikor a méh eltávolítását a beteg a nőiességétől való megfosztásként éli meg, ezzel önértékelési zavara alakul ki.

Használható nehéz légzés, általános gyengeség, hideg végtagok, általános lehűlés, nemi működés csökkenése (impotencia, ~) esetén. A vékony testalkatú egyének gyógynövénye.

Állatkísérletekből kiderült, hogy ösztönzőleg hat a szexuális magatartásra, tehát a placebo-hatás kizárt. A csodaszer segítséget jelent a lelki eredetű ~, valamint a lelki vagy részben szervi eredetű merevedési problémák esetében is.

Ezek a gyógyszerek hatással lehetnek a nemi ösztönre és a normális szexuális funkciókra (merevedési zavar, ~).
Ugyanakkor, ezek a változások nem feltétlenül a gyógyszerszedés következményének tudhatóak be. Éppen ezért a gyógyszerszedést nem szabad abbahagyni.

gátlások (~) sőt szex.
aberrációk alakulhatnak ki.
- pszichoanalitkus elmélet ? fallikus szakasz (fallosz görög szó ? pénisz, hímvessző)
fiúknál Ödipusz-konfliktus, lányoknál Elektra-konfliktus utána identifikáció ?
azonosulás a saját nemű szülővel. (Sigmund Freud)
).

A szervezetünkben kialakult bármely probléma, tünet, betegség, panasz hátterében a biológiai szabályozás zavarai állnak. Így van ez a nőgyógyászati betegségek esetében is, mint például a makacs, visszatérő folyások, különféle vérzészavarok, meddőség, ~, hüvelygyulladás, klimax, allergia, ...

A ~ mint tünet Mit jelent a hiperaktív hólyag? Mik a veserák korai tünetei? Ne játssz a tűzzel! ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Félelem, Szorongás, Depresszió, Impotencia, Menstruáció?

◄ Forrázás   Frontérzékenység ►
 
RSS Mobile