Kezdőlap (Fogfájás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Fogfájás


 

Fogfájás

Betegségek  Fogérzékenység  Foghiány

Fogfájás
A fogfájás két leggyakoribb okozója, a két leggyakoribb szájbetegség, a fogínygyulladás és a fogszuvasodás. A fogszuvasodás során, a fogakra lerakódó lepedék megtámadja a fogzománcot, illetve az alatta húzódó dentint.


FOGFÁJÁS
A szájüregben élő bakté­riumok egy része a cukros vagy keményítőtartalmú élelmiszerek lebontásával olyan savat termel, amely megtámadja a fogzomán­cot, és szuvasodást okoz. A fogfájásnak azonban más okai is lehetnek.

fogfájás
Álmatlanság alvászavar - lelki okai
Minthogy alvás során mindaz a tudat felszínére kerül, ami napközben a tudattalanba leszorult, az elalvás eredendő bizalmat követel tőlünk, valamint azt a képességünket, hogy lecsökkentsük, ...

Fogfájás, fogínyproblémák
A fogak, keménységük ellenére, ugyanolyan élő részek, mint a test egyéb részei ...

fogfájás
(odontalgia). Többé-kevésbbé heves fájdalom, a fog vagy vele összefüggő rész megbetegedésének egyik kórtünete. A fogbetegségek legállandóbb kisérője, de nem minden fogbetegségnél és a fogbetegségek nem minden szakában van meg. F.

Fogfájás okai
A fájdalom köztudottan szubjektív élmény, nehezen mérhető - ám mindig valamilyen szöveti károsodás valódi vagy lehetséges veszélyére figyelmeztet. A fogfájdalom sem kivétel, mindig valamilyen bajt jelez. ...

Fogfájásra
Ha hétvégén tör rád a kínzó fogfájás, és nem tudsz orvoshoz menni, hasznos lehet némi házi segítség. Vegyél a szádba pár szem szegfűszeget, majd hagyd kicsit felpuhulni őket, és rágd össze.

A fogfájás jellegzetes, kínzó fájdalom, amely legtöbbször a fogszuvasodás szövődményeként alakul ki.
A fogászati problémák, fogfájás tünetei ...

Gyors segítség fogfájásra: házi praktikák
Ha valakinek fáj a foga, előbb vagy utóbb mindenképp fogorvoshoz kell fordulnia, mert csak szakember segíthet a probléma megoldásában.

Fogfájás
Előfordulhat, hogy a fog érzékennyé válik és gyermekünk fájdalomra panaszkodik. Hogyan meséljük el gyermekünknek, hogy miért fáj a fog, hogyan kezeljük a fogfájást otthon és mikor forduljunk szakemberhez?
tovább ...

1. Fogfájásenyhítő olaj
4 ml hordozóolaj (pl. napraforgóolaj)
6 csepp teafaolaj
4 csepp kamillaolaj
2 csepp szegfűszegolaj
2 csepp borsmentaolaj ...

Heveny fogfájás
Lehetőleg ne kísérje a gyereket az egész család, ne csináljunk nagy felhajtást! A legfontosabb, hogy soha ne csapjuk be őt azzal, hogy ?biztos nem fog fájni, csak megnézik a fogadat".

Fogfájás
A legtöbb fogfájást a szuvasodás. Néhány esetben a fájdalmat tályog vagy a korona körüli íny gyulladása (perikoronitisz) hozza létre. Nagyon ritkán a fogfájás orrmelléküreg-gyulladás (szinuszitisz) következménye.

Fogfájás szuvasodás,s tályogképződés, a gyökeret határoló fogíny (perikoronitisz) vagy az arcüreg gyulladása (szinuszitisz) következtében jöhet létre.
Fogínygyulladás ...

Fogfájás ", Állkapocstörés ", Törött, mozgó és kiesett fogak ", Elmozdult állkapocs ", Fogászati kezelés utáni problémák "
Vissza Főoldalra ...

Fogfájás csillapítása benzokain géllel
A Journal of the American Dental Association oldalain bemutatott klinikai vizsgálat szerint a benzokain nevű fájdalomcsillapító gél 10 és 20 százalékos koncentrációja is hatékony a fogfájós esetek kezelésében.

Fogfájás. odont- + G. algos, fájdalom
odontalgiás
Jelző, a fogfájásra vagy jellemzőjére vonatkozik..

Fogfájás esetén 3-5 percig kell erős nyomást gyakorolni körömmel a megfelelő fogterület vetületére; a lábujjak két oldala, a lábhát és a talp zónái.

A fogfájás mindig a legrosszabbkor jön, de egyik fájdalom sem könnyíti meg az életünket. A fogfájást okozhatja rossz , szuvas fog, a gyökerek gyulladása, gennyesedése és mielőbbi orvosi ellátást igényel.

Ne a fogfájás vezessen el a fogorvoshoz..
5 leggyakoribb tévhit a fogápolasról / Trident Esztétikai és Családi Fogászat
Napjaink slágere a fogfehérítés ...

hólyagok fogfájás pszichológiai zavar tüdőtágulás kézmosás szív és érrendszeri betegségek dehidratáció lassú vezetés zöldhályog penészedés-gátló hörgők figyelem légkondi ízületi rendellenesség méh kiabálás magas vérnyomás rendszeres mozgás bőrtünetek ...

Egyszerű gyógyír fogfájásra
Nem is gondolnánk, de a megoldás arra a tompa fogfájásra, ami általában este vagy éjjel erősödik, kint található a konyhában.
Mit lát a fogorvos a szánkban?

- fogfájásban, szülés utáni és posztoperativ fájdalomban
- rákos folyamatokban (csont metasztázis)
- krónikus gyulladásos eredetű fájdalmak enyhítésére
- un. 'algiás' fájdalmak enyhítésére: izom, ér, izület, mialgia,
kefalgia, vasalgia, stb ...

a hát, karok, lábak, has fájdalma, merevsége, ágyék-táji fájdalom, álmatlanság, arcfájdalom, csökkent terhelhetőség, állóképesség, derékfájás, éjszakai izzadás, emlő fájdalom, étvágytalanság, fáradtság, fejfájás, fogfájás, fogyás, fokozott étvágy, ...

A gyakorlatban elterjedt, de bírálható orvosi javaslatra jelentős mértékben kerülnek felhasználásra analgetikumként is (elsősorban fogfájások, a menstruációs ciklussal kapcsolatos panaszok stb.).

Nagy a különbség a fogfájás, fejfájás, hasfájás, az izom- vagy ízületi fájdalom között. A fájdalom különbözik aszerint is, hogy milyen érzést vált ki. Lehet szúró, hasogató, görcsös, lüktető, szorító és még ezer más.

-Fájdalomcsillapító - fejfájás, fogfájás, napszúrás, rovarcsípés esetén.
-Fertőtlenítő hatású kenőcs - bőrfertőzés esetén.
-Görcsoldó - gyomorrontás, hasmenés esetén.
-Gyulladáscsökkentő kenőcs (vényköteles) - napégés, medúzacsípés esetén.

A hazai gyakorlat szerint csak akkor fordulunk orvoshoz, amikor már valami komoly problémánk, például tartós és elviselhetetlen fogfájásunk van.

Mindennapi hűlésnél vagy akár fogfájásnál az ember küzd állapota ellen, sokszor úgy viselkedik, mintha semmi baj nem volna. Túl az önuralmon, panaszát igyekszik nem létezőnek tekinteni: ("… semmi az egész").

fogfájást (N.mandibularis), a fogorvos nem talált semmit. Minden esetben az lett a vége, hogy a herpes a megfelel? helyen kijött a felszínre és ekkor megsz?ntek a panaszok.

Tapintsuk meg a gyermek arcát, állkapcsa és füle környékét, hogy lássuk, nem orrmelléküreg-gyulladás, fogtályog, fogfájás vagy fülfájás okozza-e a bajt.

Vagy: a fogfájást el lehetne mulasztani főbelövéssel, csak nem éri meg.

Kodeinnel vagy etilmorfinnal kombinálva súlyos fájdalom esetén is hatékony, ezért fejfájás, fogfájás, menstruációs görcsök, izom- és idegfájdalmak ellen előszeretettel alkalmazták.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Cukorbetegség, Diabétesz, Allergia, Depresszió

Betegségek  Fogérzékenység  Foghiány

 
RSS Mobile