Kezdőlap (Fizioterápia)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Fizioterápia


 

Fizioterápia

Betegségek  Fizikai függőség  Flatter

Fizioterápia
A természeti erőforrásokat felhasználó gyógyító módszer.A a természeti energiákat használja fel gyógyításra (nem tévesztendő össze a fizikoterápiával, amin a köznyelv a villanykezeléseket érti)....
Amputálás utáni fantomfájdalmak ...

FIZIOTERÁPIA (lényege, módszerei, s résztvevői)
Papadimitropuloszné Duhaj Piroska - fiz.assz., eü.-i szakoktató 2005. 08. 09.

a fájdalom csillapítására
A különböző típusai a fájdalom csillapítására, keringésjavításra, az izmok erősítésére, a kontraktúrák (izmok kötőszövetes átalakulása) oldására szolgál.

Fizioterápia
Szükség lehet fizioterápiára az izmok görcsének és a gyulladásnak a csökkentésére. Ehez még szükség lehet rehabilitációra, hogy megelőzhetők legyenek a jövőbeni hasonló esetek.


Kezelési lehetőségei közül igen fontos a , amely segít a fájdalom, a merevség leküzdésében, javítja az ízület mozgékonyságát és az izomerőt.

Fizioterápia
A szénsav jó értágító, a szénsavas gyógyvizek a bőrben lévő erek kitágítása révén jelentős vérnyomáscsökkentő hatással járnak.Fürdők: otthonra széna-, fenyő- és vérbőséget okozó illóolajos (mentol, eukaliptusz, kámfor, rozmaring...) fürdőket ajánlunk. Nagyon jó fájdalom-és gyulladáscsökkentő a holt tengeri sós fürdő is.

A fizioterápia is a rehabilitáció egyik pillére. A fájdalomcsillapítás alternatív módszerei (akupunktúra, transcutan elektromos ingerlés) is hasznosak lehetnek.

A jobb, mint a kortizon
Holland kutatók vizsgálata alapján bebizonyosodott, hogy teniszkönyök esetén a val hosszú távon jobb eredmények érhetők el, mint a kortizoninjekcióval.
Tovább ...

Mi a fizioterápia jelentősége a rheumatoid arthritisben?
A gyulladásos folyamat fizioterápiával nem befolyásolható, de az ilyen kezelések segítenek megőrizni az ízületek mozgástartományát, javítják a közérzetet, csökkentik a fájdalmat.


A gyógykezelések e csoportja - mely a nevét is onnan kapta -, hogy a természetben található energiaforrásokat használ fel a terápiában.

Fizioterápia világnap
Szeptember 8. a fizioterápia világnapja annak emlékére, hogy 1951. szeptember 8-án alakult meg a Gyógytornászok Világszövetsége. A világnapot 15 éve, 1995-ben tartották meg először, Magyarországon 1998-ban rendezik meg.

: A fájdalomcsillapító, az izmok vérkeringését javító elektromos kezelések fontos kiegészítői a gyógyszereknek. Legfontosabb azonban a naponta, rendszeresen végzett speciális gyógytorna.
Minősítéseink:
Kiemelt ügyfeleink: ...

Fizioterápia és rehabilitáció
csillapítja a fájdalmat, csökkenti az izomgörcsöket
javítja a szövetek vérellátását, anyagcseréjét, salakeltávolítási mechanizmusait ...

(torna, masszázs, elektroterápia, fürdő) csak a heveny tünetek megszűnte után jöhet szóba.

A fizioterápia a természetes eszközök, módszerek gyógyászati alkalmazása.[1] ...

- , gyógytorna a fájdalom és merevség mérséklésére, az ízületi mozgás javítására, az izomerő növelésére.
- Hőpalack- ill. jégtömlő kezelést javasol.

A korai fizioterápia szerepe rendkívül fontos az izommerevség megelőzésében. Ez a jelenség a lebénult végtagokban fordul elő, ahol a nem használt izmok és inak megmerevednek, megrövidülnek, és kóros helyzetben rögzülnek.

Szóba jöhet (UH, iontoforézis, galvánkezelés), súlyos esetben pedig a testrész gipszelése. Ha az említett hagyományos módszerek nem segítenek, akkor csak a műtét hozhat megoldást.

Gyógytorna, fizioterápia:
A fellángolások idején pihentetés, sínezés szükséges, de a kezelés különböző szakaszai eltérő intenzitású és típusú fizioterápiát igényelnek. Alapvető szabály, hogy a gyulladásos szakban az ízület tornáztatása tilos.

:
A JDM gyakori fizikális tünete az izomgyengeség és az ízületi merevség, amelyek a mozgásképesség és az erőnlét csökkenését eredményezhetik. Ezek a hátrányos képességek rendszeres s tevékenységgel javíthatók.

Fizikoterápia és fizioterápia
Különböző, konzervatív módszereket felhasználó gyógymódok. Mellékhatásuk, kockázatuk többségükben minimális, így az első körben választandó kezelések közé tartoznak.

A legtöbb esetben a és a testmozgás a panaszokat javítja. Anatómiai eltérés vagy az artéria elzáródása esetén sebészeti megoldásra lehet szükség.

A kezelés főként a gyógyszeres kezelés és a fizioterápia/rehabilitációs technikák kombinálásán alapul, amelyekkel megőrizhető az ízületek funkciója és hozzájárulnak a deformitások megelőzéséhez.
1) Nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek (NSAIDs).

alkohológia, allergológia és klinikai immunológia, anaesthesiológia és intenzív terápia, belgyógyászati szakrendelés, bőr- és nemibetegellátás, csecsemő- és gyermekgyógyászat, diabetológia, , fogszabályozás, fül-orr-gégészet, ...

főiskolai docens, a Semmelweis Egyetem ETK Fizioterápiai Tanszék vezetője a harmonikus női egészség kialakítását, megtartását emelte ki elsősorban.

hu, lap.hu, Fájdalomcsillapító lap.hu, Fejfájás lap.hu, Gasztroenterológia lap.hu, Gyermeklélektan lap.hu, Hiperaktív lap.hu, Hátfájás lap.hu, Intim lap.hu, Izom lap.hu, Izzadás lap.hu, Kopaszodás lap.hu, Klimax lap.

A fizioterápia fegyvertárába tartozik az elektrostimuláció, amely a hüvelybe vagy a végbélbe elhelyezett kúpokba szerelt elektródákkal történik. A gerincvelői hólyaggátló reflexek aktiválására használják őket.

Az ortopéd sebészen keresztül válik elérhetővé a megfelelő osteoporosis torna (kazettán ill. beutalón keresztül), gyógytorna , valamint vérvételt és vizeletmintavételt követően amennyiben szükséges antiOP gyógyszerek szedése is lehetséges.

Hatékony az azonnal megkezdett fizioterápia. Jegelésel, ultrahangkezeléssel és manuálterápiával a diszkomfort-érzés csökkenthető.

A beteg rehabilitációjának alapja a rendszeres és megfelelő gyógytorna és . A bénult végtag ízületei merevek, ezáltal az izommunka is akadályozott.

A gyógyszeres kezelés jó kiegészítője a fizioterápia, a gyógyfürdő. De megjelentek újfajta terápiás lehetőségek is, mint például a biológiai terápia, mely a tartósan gyulladt ízületben lezajló, s elváltozásokhoz is vezető folyamatokat fékezi, ...

Lásd még: Lásd még: Daganat, Rehabilitáció, Gyógytorna, Akut, Szindróma

Betegségek  Fizikai függőség  Flatter

 
RSS Mobile