Kezdőlap (Fizioterápia)

 Betegségek 

  » »
 
   

Fizioterápia

Betegségek  Fizikai függőség  Flatter

Fizioterápia
A természeti erőforrásokat felhasználó gyógyító módszer.


Fizioterápia
A fizioterápia a természeti energiákat használja fel gyógyításra (nem tévesztendő össze a fizikoterápiával, amin a köznyelv a villanykezeléseket érti)....
Amputálás utáni fantomfájdalmak ...

FIZIOTERÁPIA (lényege, módszerei, s résztvevői)
Papadimitropuloszné Duhaj Piroska - fiz.assz., eü.-i szakoktató 2005. 08. 09.

Fizioterápia a fájdalom csillapítására
A fizioterápia különböző típusai a fájdalom csillapítására, keringésjavításra, az izmok erősítésére, a kontraktúrák (izmok kötőszövetes átalakulása) oldására szolgál.

Fizioterápia
Szükség lehet fizioterápiára az izmok görcsének és a gyulladásnak a csökkentésére. Ehez még szükség lehet rehabilitációra, hogy megelőzhetők legyenek a jövőbeni hasonló esetek.

Fizioterápia
Kezelési lehetőségei közül igen fontos a fizioterápia, amely segít a fájdalom, a merevség leküzdésében, javítja az ízület mozgékonyságát és az izomerőt.

Fizioterápia
A szénsav jó értágító, a szénsavas gyógyvizek a bőrben lévő erek kitágítása révén jelentős vérnyomáscsökkentő hatással járnak.

FIZIOTERÁPIA

Fürdők: otthonra széna-, fenyő- és vérbőséget okozó illóolajos (mentol, eukaliptusz, kámfor, rozmaring...) fürdőket ajánlunk. Nagyon jó fájdalom-és gyulladáscsökkentő a holt tengeri sós fürdő is.

Fizioterápia
A fizikoterápia a legősibb terápiás ág, amely a megelőzésben, gyógyításban,- az utóbbi
időben a rekreációban is -valamint a rehabilitációban egyaránt alkalmazható. Részei: -helioterápia(természetes napfénykezelés)
-ultraviola
-lézer ...

A fizioterápia is a rehabilitáció egyik pillére. A fájdalomcsillapítás alternatív módszerei (akupunktúra, transcutan elektromos ingerlés) is hasznosak lehetnek.

A fizioterápia jobb, mint a kortizon
Holland kutatók vizsgálata alapján bebizonyosodott, hogy teniszkönyök esetén a fizioterápiával hosszú távon jobb eredmények érhetők el, mint a kortizoninjekcióval.
Tovább ...

Mi a fizioterápia jelentősége a rheumatoid arthritisben?
A gyulladásos folyamat fizioterápiával nem befolyásolható, de az ilyen kezelések segítenek megőrizni az ízületek mozgástartományát, javítják a közérzetet, csökkentik a fájdalmat.

Fizioterápia
A gyógykezelések e csoportja - mely a nevét is onnan kapta -, hogy a természetben található energiaforrásokat használ fel a terápiában.

Fizioterápia világnap
Szeptember 8. a fizioterápia világnapja annak emlékére, hogy 1951. szeptember 8-án alakult meg a Gyógytornászok Világszövetsége. A világnapot 15 éve, 1995-ben tartották meg először, Magyarországon 1998-ban rendezik meg.

Fizioterápia: A fájdalomcsillapító, az izmok vérkeringését javító elektromos kezelések fontos kiegészítői a gyógyszereknek. Legfontosabb azonban a naponta, rendszeresen végzett speciális gyógytorna.
Minősítéseink:
Kiemelt ügyfeleink: ...

Fizioterápia és rehabilitáció
csillapítja a fájdalmat, csökkenti az izomgörcsöket
javítja a szövetek vérellátását, anyagcseréjét, salakeltávolítási mechanizmusait ...

Fizioterápia (torna, masszázs, elektroterápia, fürdő) csak a heveny tünetek megszűnte után jöhet szóba.

A fizioterápia a természetes eszközök, módszerek gyógyászati alkalmazása.[1] ...

- Fizioterápia, gyógytorna a fájdalom és merevség mérséklésére, az ízületi mozgás javítására, az izomerő növelésére.
- Hőpalack- ill. jégtömlő kezelést javasol.

A korai fizioterápia szerepe rendkívül fontos az izommerevség megelőzésében. Ez a jelenség a lebénult végtagokban fordul elő, ahol a nem használt izmok és inak megmerevednek, megrövidülnek, és kóros helyzetben rögzülnek.

Szóba jöhet fizioterápia (UH, iontoforézis, galvánkezelés), súlyos esetben pedig a testrész gipszelése. Ha az említett hagyományos módszerek nem segítenek, akkor csak a műtét hozhat megoldást.

Gyógytorna, fizioterápia:
A fellángolások idején pihentetés, sínezés szükséges, de a kezelés különböző szakaszai eltérő intenzitású és típusú fizioterápiát igényelnek. Alapvető szabály, hogy a gyulladásos szakban az ízület tornáztatása tilos.

Fizioterápia:
A JDM gyakori fizikális tünete az izomgyengeség és az ízületi merevség, amelyek a mozgásképesség és az erőnlét csökkenését eredményezhetik. Ezek a hátrányos képességek rendszeres fizioterápiás tevékenységgel javíthatók.

Fizikoterápia és fizioterápia
Különböző, konzervatív módszereket felhasználó gyógymódok. Mellékhatásuk, kockázatuk többségükben minimális, így az első körben választandó kezelések közé tartoznak.

A legtöbb esetben a fizioterápia és a testmozgás a panaszokat javítja. Anatómiai eltérés vagy az artéria elzáródása esetén sebészeti megoldásra lehet szükség.

A kezelés főként a gyógyszeres kezelés és a fizioterápia/rehabilitációs technikák kombinálásán alapul, amelyekkel megőrizhető az ízületek funkciója és hozzájárulnak a deformitások megelőzéséhez.
1) Nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek (NSAIDs).

Hatásos lehet a fizioterápia, nagyon fontos a gyógytorna, rendelkezésre állnak fájdalomcsillapító elektromos kezelések is. Ezek olyan eljárások, amelyekkel az ízületek mozgáshatárainak megtartását és az izomerő megőrzését segíthetjük.

alkohológia, allergológia és klinikai immunológia, anaesthesiológia és intenzív terápia, belgyógyászati szakrendelés, bőr- és nemibetegellátás, csecsemő- és gyermekgyógyászat, diabetológia, fizioterápia, fogszabályozás, fül-orr-gégészet, ...

főiskolai docens, a Semmelweis Egyetem ETK Fizioterápiai Tanszék vezetője a harmonikus női egészség kialakítását, megtartását emelte ki elsősorban.

hu, Fizioterápia lap.hu, Fájdalomcsillapító lap.hu, Fejfájás lap.hu, Gasztroenterológia lap.hu, Gyermeklélektan lap.hu, Hiperaktív lap.hu, Hátfájás lap.hu, Intim lap.hu, Izom lap.hu, Izzadás lap.hu, Kopaszodás lap.hu, Klimax lap.

A rákbetegeknek az erőnlétén, úgy a fizikai, mint a mentális állapotán javíthat a gyógytorna, illetve a komplett fizioterápia, de csak akkor, ha az személyre szabottan, az orvossal egyeztetve történik, mert ami hathat, az árthat is.

A fizioterápia fegyvertárába tartozik az elektrostimuláció, amely a hüvelybe vagy a végbélbe elhelyezett kúpokba szerelt elektródákkal történik. A gerincvelői hólyaggátló reflexek aktiválására használják őket.

Az ortopéd sebészen keresztül válik elérhetővé a megfelelő osteoporosis torna (kazettán ill. beutalón keresztül), gyógytorna fizioterápia, valamint vérvételt és vizeletmintavételt követően amennyiben szükséges antiOP gyógyszerek szedése is lehetséges.

Hatékony az azonnal megkezdett fizioterápia. Jegelésel, ultrahangkezeléssel és manuálterápiával a diszkomfort-érzés csökkenthető.

A beteg rehabilitációjának alapja a rendszeres és megfelelő gyógytorna és fizioterápia. A bénult végtag ízületei merevek, ezáltal az izommunka is akadályozott.

Fizioterápia, terápiás röntgen besugárzás a gyulladást jól csillapítja. Amennyiben a fentiek nem hoznak érdemi javulást, az érzékeny, gyulladt csonthártya fájdalma injekciós gyulladáscsökkentővel igen eredményesen kezelhető.

Syn fizioterápia. (2) Az egészség megőrzésével, a fizikai tehetetlenség megelőzésével, fájdalom, betegség vagy sérülés következményeként nyomorék emberek felkutatásával, rehabilitálásával és fizikális eszközökkel, szemben a gyógyszeres, ...

Fizioterápia segítségével illetve különböző légzőgyakorlatok alkalmazásával szintén a légúti váladéktól próbálják megszabadítani a beteget. Mindezek mellett a család és a gyermek pszichés támogatása lényeges.

A konzervatív kezelés szinte mindig hatásos, a fizikai aktivitás csökkentése, masszázs, fizioterápia, stretching, aktív és passzív gyógytorna gyakorlatok, gyulladáscsökkentő, keringésjavító gyógyszeres kezelés.

Kategória: Betegségek Címkék: beszűkült mozgás, fizioterápia, gyógytorna, ízületi kopás, megelőzés, örökletesség, protézisműtét, túlsúly
Minden vélemény számít!
Kattintás ide a válaszadás megszakításához ...

A megfelelő időben és módon alkalmazott fizioterápia jelentősen segíti a beteg mozgásszervi problémáinak javítását, s biztosíthatja a megfelelő életminőség megtartását.
(folytatjuk) ...

Gajdos Gábor
akupunktúra, fizioterápia, orvosi rehabilitáció, sebészet, traumatológia
Budapest
» Elérhetőség
» Bemutatkozás, specialitás ...

Ha a gyógyszerek és egyéb lehetőségek, a fizioterápia, gyógytorna, masszázs, gyógyfürdő, elektromos és egyéb kezelések, tehát a konzervatív eljárások nem hoznak eredményt, akkor jöhet szóba műtét, ...

Ha a szemben érzett fájdalom a koponya vagy a nyak izmaiból ered, fizioterápia jelentheti a segítséget, de a tartós megoldáshoz általában ergonomiai változtatások is szükségesek a munkahelyen.

A konzervatív kezelés lehetőségei: a diéta, mozgásterápia, fizioterápia és a gyógyszeres kezelés: a szalicilátok közül a kis dózisú Aspirin, és szóba jön a Pentoxifyllin is.
Varikozitás, felületes tromophlebitisz
Poszttrombotikus szndróma ...

Krónikus, vissza-visszatérő nyakfájás esetén az előbb említett gyógymódok mellett gyógytorna, helyi pakolás, fizioterápia (torna, masszázs, súlyfürdő vagy, elektroterápia), habszivacs, nyakgallér viselése javasolt.

A fizikai tréning lassítja a csontvesztést és serkenti a csontképzést. A megfelelő időben és módon alkalmazott fizioterápia nagyban segíti a beteg mozgásszervi problémáinak javítását és biztosíthatja a megfelelő életminőség megtartását.

A betegségből adódó hangulatváltozások kiegyensúlyozására főként antidepresszánsokat használnak.
Az ízületi gyulladások mellett a mozgásképesség megtartására jótékony a megfelelő fizioterápia; a gyógytorna, masszázs, fürdők és pakolások.

Maitland manuálterápiás tanfolyam
McKenzie A, B tanfolyam
Perifériás neurogén panaszok kezelése: Neurodinamika
Funkcionális elasztikus taping módszer
Korszerű légzési fizioterápia az intenzív osztályon ...

Tartós eredményt csak a fejfájást fenntartó tényezők felkutatása, és kiküszöbölése, de legalábbis megfelelő kezelése hozhat. Legfontosabb ezért az életmódváltás, a rendszeres mozgás, szükség szerint relaxáció, fizioterápia.

Megengedi a nem specifikus kiegészítő kezelési módszerek, például dietétika, fizioterápia, pszichoterápia satöbbi használatát - a homeopátia szintén.

összefüggő valódi társadalmi költségek számításakor azonban figyelembe kell venni a fájdalom és az osteoporosisos törések ellátása, szövődményei, utókezelése költségeit is (diagnosztika, gyógyszerek, kórházi és járóbeteg-ellátás, fizioterápia, ...

Szélütés esetén a kórházi kezelést igen gyakran rehabilitációs gondozás követi. Ennek során az elveszített funkciókat gyakorolják gyógytorna, fizioterápia (pl.: masszázs), foglalkoztatási terápia, beszédgyakorlatok és egyensúlytréning keretében.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Rehabilitáció, Gyógytorna, Szindróma, Cukorbetegség

Betegségek  Fizikai függőség  Flatter

 
RSS Mobile