Kezdőlap (Értágulat)

 Betegségek 

  » »
 
   

Értágulat

Betegségek  Értágulás  Értelmi hanyatlás

Verőértágulat, visszér
Mi is a verőértágulat?
A verőér helyi tágulata az érfal valamennyi rétegének tágulata, kiboltosodása.


Verőértágulat
A verőér helyi tágulata - az aneurysma - az érfal valamennyi rétegének tágulata, kiboltosodása ...

Visszértágulat
A gyengült vénafalak miatt kialakuló, az ér strukturális változásával járó, először csak esztétikai, később komolyabb problémákat okozó megbetegedésben a vénák billentyűi nem tudnak jól záródni, megnő bennük a nyomás, ...

Visszértágulat
Olvasva: 313
Visszértágulatról akkor beszélünk, ha a lábszár vagy a comb felszínes visszerei kanyargósan, zsákszerűen kidudorodnak, és a bőrön áttetszik kékeslila színük. A zsákokból nyomással a vér kiüríthető.

VISSZÉRTÁGULAT - LELKI OKAI
A visszerek kialakulása görcsös belső magatartásra, egy adott állás­pont megmerevedésére, valamint a rugalmasság és feszítőerő csökkenésére vezethető vissza.

Visszértágulat: Érre megy a játék!
1 . oldal
Megelőzése és kezelése - A terhesség és a visszértágulat - Az életmód szerepe ...

Visszértágulat
Tudástár » Betegségek és vitaminok
Tünetek:
Kitágult, kígyózó, kötélszerűen megvastagodott, lilásvörös vénák, amelyek átütnek a bőrön; feszítés, duzzanatok a lábikrában.

Visszértágulat

A visszértágulat (orvosi nevén varicositas) gyakori betegség. Leggyakrabban a lábakon jelentkezik, de előfordulhat a hüvelyben és a végbélben is (lásd aranyér). Egyes esetekben családi hajlam is megfigyelhető.

Varicocele (here-visszértágulat)
A betegségről
A here visszereinek kóros tágulata, melynek oka a vénás vér elfolyási zavara. A vénás pangást minden olyan tényező tovább ronthatja, amely hasűri nyomásemelkedéssel jár (pl.

Víszértágulat esetén tilos:
Finomított szénhidrátok például sütemények fogyasztása.
Szóljon hozzá! ...

vérértágulat - haemangiectasia, hemangiectasia
véres - sanguineus, sangvinous, bloody
vérfolyás - haemorrhagia, hemorhagia, bleeding, ...

visszértágulat, varikozitás, visszértrombózis, mélyvénás trombózis, alvadésgátló, embólia, tüdőembólia, visszérgyulladás, lábszárfekély, ulcus cruris ...

Visszértágulat okozta vénás elfolyási nehezítettség esetén is kialakulhat lokális ödéma. Az ödéma először a boka körül jelenik meg, majd a sípcsont felé húzódik. Kezdetben a bőr normális szerkezetű és színű.

Visszértágulat
A gyógynövény értékes szere a felszíni ereknek, a visszereknek és az aranyérnek. Összehúzza a kitágult ereket, és visszaállítja a normális szerkezetüket.
Hasmenés ...

Visszértágulat
A lábszáron kialakult kanyargós lefutású, kitágult, kiöblösödő, felületes vénákat érintő betegséget nevezik visszértágulatnak - latinul varicositas-nak.

A visszértágulat tünetei
Kitágult, kanyargós vénák rendszerint a lábakon.
Fájdalmak, görcsök, elnehezültségérzet a lábakban, főleg állás közben.
A visszértágulatok melletti bőrfelszín sötétebbé válása.
A térdek, lábfejek duzzanata.

Értágulat és rozácea kezelés
Frakcionált lézeres arckezelés
Gentle lézeres arckezelés
Lézeres körömgomba kezelés
Scarlet RF mikrotűs rádiófrekveciás arckezelés
Seprűvéna kezelés
Tetoválás eltávolítása ...

Értágulatok a bőrön
A keloidról
A kozmetikus által kezelhető bőrnövedékről ...

értágulat
exudacio (vizenyőképződés)
Szénanátha: orrnyálkahártya + kötőhártya heveny hurutja ...

Az értágulat, seprűvéna, tűzfolt, hemangióma és a rozácea kezelésére 4 különböző, hazánkban önmagukban is ritkaságnak számító lézeres és fény technológiát alkalmazunk, mivel intézetünk a bőrfiatalítás mellett az éreredetű problémák megoldására (ún.

Viszértágulat gyógyítása más módon
Végre itt a tavasz, alig várjuk, hogy meleg legyen, zöldüljenek a fák és nyiljanak a virágok. De sokunknak - a viszér panaszokban szenvedőknek - ez egy fájdalmas időszak.

Ha az értágulatok egyoldaliak általában egy életen át megmaradnak, a korral színük mélyül és felszínűkön apró, vörös csomók jelenhetnek meg. Leggyakrabban az arcon és a nyakon fordulnak elő.

A visszértágulat vénabántalmakkal kezdődik
A visszértágulatok - más néven varixok - a nagyobb felületi vénák visszafordíthatatlan tágulatai, kiöblösödései, amelyek kanyarulatok és csomók kifejlődésével járnak.

A visszértágulat legsúlyosabb következménye a lábszárfekély, amely egyáltalán nem vagy csak nehezen gyógyuló seb, éppen emiatt gondos kezelést igényel.

A visszértágulat általában bőr alatti kitüremkedés formájában jelentkezik, de a tünetek azelőtt is megjelenhetnek, hogy a véna láthatóvá válna.

A visszértágulat kezelésében a műtéti megoldások váltak be a legjobban: tágult vénákat vagy a here felett, vagy még magasabban, a vesevénába való becsatlakozás mellett lekötik.

Hajszálértágulat. 1. Előzetesen is meglévő vékony vagy terminális erek kitágulása. 2. Tágult capillaris vagy végartéria által létrehozott elváltozás, mely leggyakrabban a bőrön fordul elő.
Találatok Magyarázat
esszenciális teleangiectasia ...

Here visszértágulat
A herecsavarodás
Véres vizelet - mire utalhat?
Kék here szindróma
Kijöhet a herém a zacskójából? - A szakértő válaszol
A férfi legjobb barátja - egy kis pénisz anatómia ...

Az arcbőr értágulatai lézeres kezeléssel eltüntethetők, a lézeres kezelésre alkalmasabbak az őszi-téli hónapok.

Hasonlóképp értágulatot okoz, ha a gerincvelő sérül. Ilyenkor a sérülés alatti területeken található erek beidegzése megszűnik, és az idegi impulzusok hiányában az érfalak simaizom-sejtjei ellazulnak, az erek kitágulnak.

- Vénás visszértágulat
A szívbetegség, amelyet a szív és a hozzátartozó erek betegségeként határoznak meg, valamint a szélütés (stroke) a fejlett országokban az élen áll a halálozási okok között.

- Herevisszértágulat (varicokele)
Anatómiai okokból főképpen baloldalon jelentkező elváltozás, melynek oka a here és a mellékhere vénás kötegének tágulata.

aranyér
Visszértágulat a végbélben
A latin aurea vena orvosi megnevezés pontos fordítása.

(ütőértágulat). Ütőeres vért tartalmazó, az ütőeres rendszerrel nyilt közlekedésben álló daganat, melynek falát az ütőérfal egy v. több szétfeszített rétege képezi. Alakja és falának szerkezete szerint különböző névvel jelölik (a.

Ennek folytán a vér felgyülemlik és kitágítja a vénákat; a visszértágulat csomóját hozza létre. Ilyen varicocele általában csak a herezacskó baloldalán található. Ez az állapot elég gyakorik, különösen a fiatal férfiaknál (a férfiak kb.

Aneurizma : Verőértágulat.
Angina pektorisz (szívkoszorúér-görcs, angor): : A jellegzetes panasz: erős, kínzó, szorító fájdalom a szegycsont mögött, amely járáskor, főleg emelkedőre menet vagy étkezés után jelentkezik, halálfélelem, ...

Aneuryzmák: Értágulatok, melyek az érfal elvékonyodásával járnak, felrepedésük életveszélyes, akár halálos kimenetelű is lehet.

Az arcon a kisebb értágulatok a kezelés alatt többnyire azonnal eltűnnek. Néhány percen belül a kezelt bőrterület enyhén kipirosodik és éghet, emiatt - szükség esetén - hűtést alkalmazhatunk. 1-2 napon belül a bőrpír megszűnik, és a terület gyógyult.

A csalánkiütés értágulatot okozó kémiai anyagok különböző sejtekből (pl. hízósejtek) történő felszabadulását követően alakul ki. Ilyen értágulatot okozó anyagok a hisztamin vagy a leukotriének., de számos más anyag is okozhat hasonló panaszokat.

Hátrányuk, hogy hosszú ideig használva hatékonyságuk csökken ("hozzászokik a bőr") illetve a bőrt lassan elsorvasztják, elvékonyítják, értágulatokat okozhatnak.

Aneurysmának az olyan értágulatot nevezzük, melyben az ér átmérője a normális értéket legalább 50%-kal meghaladja, és a tágult szakaszon az érfal összes rétege jelen van. Ezzel elkülönítjük az ú.n.

Kémiai közvetítők, mint például hisztamin (a hízósejtekből /fehérvérsejtekből/ szabadul fel) növelik a membrán áteresztő képességét és az értágulatot. Az un. fagocitáló sejtek és fehér vérsejtek hatolnak be a területre.

Az értágulatok a vérzés fellépéséig a legtöbbször nem okoznak tünetet. A vérzést heveny, súlyos fejfájás, kábult tudatállapot kíséri. Ezen kívül hányás, szédülés, látászavar léphet fel, ritkábban görcsroham és bénulás, érzészavar jelentkezik.

véres székletet okozó betegségek, mint például bélszakaszok egymásba csúszása, a bél fejlődési rendellenességei, esetleg polip a végbélben, értágulat a bélben, vérképződési betegségek okaként létrejött vérzékenység esetén, valamint súlyos vírusos, ...

Kialakulását előidézheti az agy bizonyos területeinek működészavara, ami miatt különböző anyagok szabadulnak fel értágulatot, gyulladást okozva.

Ha azonban a billentyűk károsodnak, akkor a vér visszaszivároghat, ami hozzájárul a visszértágulat kifejlődéséhez.

Nietenberg munkacsoportja (27) coronarographia során épnek talált koszorúérbe acetylcholint fecskendezve szénhidrátanyagcsere-zavarban érszűkületet, egészséges anyagcseréjű egyénekben értágulatot észlelt.

A visszértágulat kezdetben kevés panaszt okoz vagy tünetmentes, de idővel nehézségérzet, korai fáradékonyság, fájdalom és görcs kísérheti.

Ötéves korra az értágulatok fele, tízéves korra pedig kb. 90%-a visszafejlődik. A nagyobb éranyajegyek visszafejlődése után területén a bőr kissé sorvadt, ráncos, szürkés színű, de esztétikailag általában szebb, mint a műtét után visszamaradó heg.

kiújuló arcvörösség, pattanásszerű kép értágulatokkal. Gyakran gyomor,-bélrendszeri zavarokat / savviszonyok változása, fekély, epeproblémák, Helicobakterium fertőzés /lehet a betegség hátterében igazolni , ...

Minden kimelegedést, értágulatot előidéző faktor (pl. alkohol, kávé, forró ételek, erős fűszerek fogyasztása) is a tünetek fellángolásához vezethet.

A vénás szelepek elégtelen működése miatt alakul ki a visszértágulat. A visszerek tágulata, duzzanata okozza a fájdalmas varicositásokat, melyekben a vérkeringés lassul, a vér pang.

Az immunreakció során felszabaduló anyagok nem csak az immunsejtek egymással történő kommunikációját segítik, de például értágulatot okoznak, hogy fokozzák a terület keringését. Így több immunsejt tud a helyszínre érkezni.

A bőrön pók, illetve csillag alakú értágulatok jelennek meg. A beteg étvágytalan, súlyos esetben a tudatállapot is romlik, kézremegés, zavartság, aluszékonyság, majd kóma lép fel.

Használható külsőleg, borogatás, öblögetés, fürdő, kenőcs formájában kelések, gyulladások, visszértágulat, altesti fekély esetén. A nem sebes felületre, ruhára kent kenőcsét ráköthetjük, naponta kétszer megújítjuk. Közben teájával végezzünk lemosást.

Kötőszöveteink létezéséről általában csak akkor veszünk tudomást, ha narancsbőr, visszértágulat vagy lógó has formájában, negatív oldaláról mutatkoznak.

Lézer kezelés: a kis értágulatok, kóros erek lezárása.
Műtétek: lézer kezeléssel kombinált műtétet javasolnak az üvegtesti térbe betörő vérzés kitisztítására, továbbá szemműtétre kerülhet sor az ideghártya heges területeinek felszabadítása, ...

Rozácea: Tulajdonképpen az akne különleges formája, mely főként nőkön gyakori, s az arc közepén vörös csomókkal, pattanásokkal, értágulatokkal és hegesedéssel jár.

A haemangioma mögött álló értágulat lehet örökletes eredetű. A családi halmozott előforduéás igen gyakori.
Szövetfejlődési eórendellenesség, terhességi elváltozás. Májbetegség is okozhat értágulatot. A haemangioma oka azonban sok esetben ismeretlen.

Ilyenkor a bőr arcerei erőteljesen kitágulnak, értágulatok keletkeznek, idővel az erek lebénulhatnak.

Örökletes vérzéses hajszálértágulat ", Allergiás bőrvérzés (purpura) ", Alacsony vérlemezkeszám ", von Willebrand-betegség ", Hemofília (vérzékenység) ", Trombózishajlam (trombofília) ", Disszeminált intravaszkuláris koaguláció " ...

A fénykezelés további eredményeképpen a pigmentációs sérülések (napfoltok, öregedési foltok), kezdődő értágulatok (haemangioma, rosacea, hajszálértágulatok) elhalványodnak, vagy teljesen eltűnnek, így a kezelés végeredménye egy egészséges, ...

A Detralex azért jó, mert csökkenti az aranyeres értágulatokban és mellett a duzzanatot, nyomást. A hangsúly az folyadékon van, tehát akkor jó, ha pang a vér az aranyérben, vagy vizenyő, ödema alakul ki mellette.

Nyálkahártya-duzzanat csökkentésére heveny orrnyálkahártya-gyulladásban, valamint értágulat- és allergiás eredetű nátha jelentkezésekor. A váladékürülés megkönnyítésére orrmelléküreg gyulladásban, fülkürt-, és középfülgyulladásban.

Idősebb embereken körülírt értágulatok nem ritkák, és ennek vannak olyan, a nyálkahártya alól kékesen előtűnő változatai, amelyek vérzésforrásként szóba jönnek. Nagyon bizonytalan azonban ezeknek a tág ereknek az oki szerepe.

Külső hatásra (allergén) hirtelen kialakuló testszerte jelentkező értágulat, melynek következtében a vérnyomás csökken, így a szív képtelen biztosítani a szövetek ellátásához szükséges perfúziót fenntartani. A tünetek a következők: ...

Varikokele észlelése esetén urológus szakorvoshoz kell fordulni, aki tisztázza, hogy a visszértágulat hátterében nem az áramlást rontó veserák áll, hanem kóros haemodinamikai viszonyok, például vénabillentyű elégtelenség.

az érelmeszesedés egyéb klinikai tünetei, mint például perifériás verőérszűkület, hasi ütőértágulat vagy a nyaki verőérbetegség bizonyos típusai ...

Bár sokáig észrevehetetlen, egy idő után a baba bőrén piros értágulat látszik. Ez elkezd egyre nagyobb lenni és néhány hónap után visszahúzódik. Ez nem jelenti azt, hogy ne foglalkozzunk vele.

Szkleroterápia - visszértágulat kezelésére
Lepje meg szeretteit vizsgálatra, vagy kezelésekre szóló ajándékutalvánnyal!
tovább ...

neoplasma, mint például a seminoma
idiopathiás problémák
rejtettheréjűség
here visszértágulat (varicocele)[9][10]
fizikális behatás, trauma
herevízsérv (hydrocele)
mumpsz[11]
malária
hererák
a megtermékenyítést befolyásoló akroszomális hibák ...

- Vérzés a prepyloricus antrum ( gyomor alsó szaksz, kimeneti rész) értágulataiban, különösen idősebb nőkben (endoszkópos lelet: csíkszerű érelváltozások az antrumban ('görögdinnye-gyomor') ...

Ennek oka az, hogy nagyfokú értágulat alakul ki a tüdőben és az érfalon átszivárgó vérplazma elárasztja a léghólyagokat. Fulladásveszély miatt azonnali orvosi beavatkozást igénylő állapot.

hirtelen jelentkező here visszértágulat, illetve here vízsérv a jobb oldalon
tágult erek a hasfalon ...

Kialakulásukban több tényezőnek is szerepe van, úgymint veleszületett hajlam (magasvérnyomás, visszértágulat), helytelen táplálkozás, dohányzás, túlzott alkohol fogyasztás, mozgásszegény életmód, gyakori stresszhatás.

macula - makula jelentése: folt. A bőr felszínéből nem kiemelkedő színbeli eltérés. (pl barna pigmentáció, értágulat)
A bőrelváltozások elemi jelenségeiről itt olvashatsz !
" class="glossaryLink " target="_blank"
macula), majd göbcsék ( ...

Ezen a felvételen a kontrasztamyaggal töltött érfa elágazásait, értágulatokat lehet látni, a daganat által elnyomott, eltorzult érrajzolatból pedig következtetni lehet a daganat helyére és nagyságára.

Képet ad olyan értágulatok megjelenéséről, melyek veleszületten, vagy szerzetten jelennek meg, de miután a tágult ér fala a szokásostól vékonyabb, ezért megrepedése, vérzése, halálos kimenetelű helyzetet idézhet elő.

Az "aneurizma" jelentése: Az ér falának gyengesége miatt keletkezett kiöblösödés, verőértágulat.

hízósejtekből és fehérvérsejtekből helyi értágulatot és fokozott érfal áteresztőképességet fokozó (hajszálérfal-permeabilitást) okozó anyagok lépnek ki, ilyen anyag többek között például a Hisztamin.

A közlemény szerzői azt a hipotézist tanulmányozták, hogy a cirrhosisos betegeknél fokozottan előforduló endotoxinaemia részben felelős lehet a cirrhosisban található értágulatért és hiperdinámiás keringési állapotért.

A helyi szteroid kezelésnek, ha nem a megfelelő készítményt, vagy nem megfelelő módon és nem megfelelő ideig alkalmazzák, lehetnek mellékhatásai, a bőr elvékonyodik, értágulatok, striák keletkeznek.

A vérző értágulat endoszkóppal ellátható, le lehet égetni, meg lehet klippelni, és nem kell a vérző beteg hasát 'vakon' felvágni.

alsóvégtagi mozgás-, érzészavar
vizelési, székletürítési problémák
erős hasi pulzáció, hirtelen kialakult hasi fájdalom, ismert ütőértágulat
nem várt testsúlycsökkenés
sérülést követően kialakult derékfájás ...

Autosomalis dominansan öröklődő, arcon, tenyéren, orr-, száj- és belső szervek nyálkahártyáján, súlyos anaemiát okozó, vérzéssel szövődő multiplex értágulatok
Angioma senile ...

A bőrre vonatkozó mellékhatásai - a bőr elvékonyodása, sorvadása, értágulatok kialakulása, a bőr felülfertőződése - mellett (mivel a csecsemő vékony bőréről könnyen felszívódhat), általános tünetek is jelentkezhetnek, ...

Kalcium hiányában összehúzódás helyett értágulat jön létre, ami csökkenti a vérnyomást. Ugyanilyen módon ezek a szerek a szív koszorús ereit is tágítják, ezért gyakran használják őket szívkoszorúér okozta mellkasi fájdalom (angina pectoris) esetén.

Végül a diagnózist az angiogram (érfestésel nyert lelet) által kimutatott érszűkületek és értágulatok (aneurizmák) erősítik meg. A bőr- vagy vese-biopszia segítségével kimutatott érgyulladás szintén megerősítheti a diagnózist.

Szinte vég nélkül sorolhatnánk még a bevetési területeket, a visszértágulat kezelésétől a trombózisig, de akár az elszíneződött fogak kifehérítése során is sikerrel használható - írja a gofeminin.de.

reagál az orrcseppre, hogy először átmeneti megkönnyebbülést éreznek, kidugul az orruk (éppen ezért használják, és nem passzióból), majd újra bedugul, de már nem a megfázás vagy allergia miatt, hanem egy fordított hatás(az orrnyálkahártya értágulata) ...

A mellkason, arcon pókláb rajzolatú apró erecskék, csillag alakú értágulatok jelennek meg, a tenyerek vöröses színűek, a tenyér inai is zsugorodhatnak.

közé, így az agyállományon belül vérömleny képződik. Az agyszövetbe kerülő vér mennyiségétől függ, hogy az agy bizonyos területei öszenyomódnak-e. Érfalrepedéshez vezethet a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, érfali bántalom és az agyi értágulat is.

A jelenség az alkohol lebontásában központi szerepet játszó alkohol-dehidrogenáz enzim veleszületett csökkent működésével magyarázható. Ennek köszönhetően kis mennyiségű alkohol fogyasztása is értágulatot okozó anyagok felszaporodásával jár.

A megbetegedett agyi verőér megrepedése (agyvérzés) is agyi értörténés, de ilyesmi ritkábban következik be. Rendszerint érelmeszesedés miatt károsodott verőér vagy veleszületett bogyós [értágulat]? reped meg.

Sajnos azonban a felszíni vénák kapacitása nem elegendő alapállapotban a teljes vérmennyiség befogadására, azt csak tágulással, térfogatának növelésével képes elérni. Ezzel már ki is alakult a visszértágulat.

A műtét előtt fontos felvilágosítani a beteget, hogy idővel a visszértágulat kiújulhat, mert az anatómiai ok nem szüntethető meg és az apró erek átvehetik a lekötött erek szerepét és később ezek is kitágulhatnak.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Visszértágulat, Visszér, Fekély, Szindróma

Betegségek  Értágulás  Értelmi hanyatlás

 
RSS Mobile