Kezdőlap (Érelmeszesedés)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Érelmeszesedés


 

Érelmeszesedés

Betegségek  Erekciós zavar  Erosio
2014.04.18

Érelmeszesedés
Az érfalakon lerakódások keletkeznek, egyre keményebb lesznek, az életkor előrehaladtával. Az atheroma nevű lerakódások, az erek falán megvastagodott csomókat idéznek elő.


Érelmeszesedés (atherosclerosis)
Az érelmeszesedés az egyik legelterjedtebb érrendszeri elváltozás, mely az életkor előrehaladtával egyre több embert érint, szövődményei pedig életveszélyes állapotok kialakulásához vezethetnek.

érelmeszesedés, koleszterin, plakk, agyvérzés, stroke, infarktus
Az érelmeszesedés (arterioszklerózis, ateroszklerózis) korunk népbetegsége, általános érbetegség.

Érelmeszesedés és szívroham - a megelőzés lehetőségei
Az életkor előrehaladtával az érelmeszesedés kockázata folyamatosan nő.

Érelmeszesedés diétája
Tudástár » Diéták
Az érelmeszesedés kialakulásában több tényező is közrejátszik.

érelmeszesedés
Alkoholizmus - kialakulásának lelki okai
Modern társadalmunkban egyre fokozódó jelentőségre tesz szert az alkohol.

Érelmeszesedés tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: atherosclerosis, ateroszklerózis) ...

Érelmeszesedés, érszűkűlet

A szervezet érhalózatának artériái szállítják az oxigénben gazdag vért a szívtől a test mind pontjához. Az egészséges erek elsztikusak és izmosak, így a a különböző vérnyomás értékekhez tudnak alaklamazkodni.

Érelmeszesedés
Kategória: Szív- és érrendszeri betegségek
megosztás ...

Érelmeszesedés
Az érelmeszesedés, az egyik leggyakoribb civilizációs betegség - az arteriosclerosis - az artériák krónikus, progresszív megbetegedése, mely végeredményben az érfal elmeszesedésével, az erek megkeményedésével jár.

Az érelmeszesedésben szenvedő betegek étrendje
Gyógyításában fontos szerep jut a kímélő életmódnak, az izgalmak, a testi és szellemi megerőltetések távol tartásának, a dohányzás mérséklésének.

Az érelmeszesedés előjele is lehet a horkolás
Tweet
Share on Tumblr ...

Az érelmeszesedés folyamata
1 . oldal
Hajlambeli eltérések - A legfőbb rizikófaktorok - ...és végül a tanulság ...

Érelmeszesedés a szervezetben bárhol bekövetkezhet.
Tünetek
Az érelmeszesedés tünetei attól függnek, hogy melyik artériát szűkíti be az atheroma, illetve a meszes plakk.

Az érelmeszesedés oka gyorsan alakul ki
A Karolinska Intézet munkatársai megállapították, hogy a legtöbb beteg estén az érelmeszesedést okozó plakkok viszonylag rövid időn belül egészségügyi problémákhoz vezetnek.
h i r d e t é s ...

Egészségmagazin / Vissza a rovat főoldalára »
Az érelmeszesedés
Az infarktus ott kezdődik, ahol az azt kialakító kóros állapot végződik, s elég egy apró ok a tragédiához.

Érelmeszesedés
Az érelmeszesedés az egyik leggyakoribb civilizációs betegség, az artériák krónikus megbetegedése, mely végeredményben az érfal elmeszesedésével, az erek megkeményedésével jár.

Érelmeszesedés
Az érelmeszesedést nem csak azért fontos tárgyalnunk, mert népbetegségnek számít, hanem mert sok más betegségben is fontos szerepe van.

Érelmeszesedés
A statisztikák szerint az emberek több mint felének - 54% - halálát a keringési rendszer betegségei okozzák.

Az érelmeszesedés gyógyításában fontos szerep jut életvitelünknek, a kímélő életmódnak, az izgalmak, a testi és szellemi megerőltetések távoltartásának, a dohányzás mérséklésének, még inkább abbahagyásának.

Diéta érelmeszesedésben, a szívinfarktus megelőzése
Az érelmeszesedés gyógyításában fontos szerep jut életvitelünknek, a kímélő életmódnak, az izgalmak, a testi és szellemi megerőltetések távoltartásának, a dohányzás mérséklésének, ...

Az érelmeszesedés egyébként nem egy életbiztosítás, sajnos embereknél is vezető haláloki tényező, mivel ha létfontosságú ér záródik el, az halálos lehet.

Az agy ereinek érintettsége esetén fokozott agyérelmeszesedés, időkori elbutulás lép fel, ill. fokozott a kockázat arra, hogy az erekben vérrög alakul ki, ezáltal agylágyulás, agyvérzés, szélütés következik be.

Hogyan alakul ki az érelmeszesedés? Mi játszódik le az erek falában? Az ateroszklerózis évtizedek alatt lassan előrehaladó, az utolsó szakaszban felgyorsuló folyamat. Nézze meg bemutatónkat, hogy alakul ki az érelzáródás.

Érelmeszesedés: A dohányzás az érfalak megkeményedését okozhatja a szívben (angina, koszorúérbetegség, infarctus), az agyban (szélütés) és a lábon.

érelmeszesedés az egész testre kiterjedően,
agyi és szívinfarktus,
vérellátási zavar a végtagokban (súlyos esetben végtag elhalás),
látás romlása,
fokozatos vesefunkció romlás (kezelés nélkül veseelégtelenség), ...

Érelmeszesedés okozta fejfájás: Leggyakrabban idős korra tehető, a vérerek átmérője, véráteresztő képessége csökken, ez a vérellátás csökkenés váltja ki a fejfájást.

Érelmeszesedés
Az érelmeszesedést gyakran csak akkor veszik észre, amikor már komoly elváltozások alakultak ki, vagy egy ér teljesen elzáródott.

Érelmeszesedés és vesebetegség
Ha nem hasznosul az inzulin, felborul a szervezet vércukorszintje és kialakul - a felnőtt dohányosok esetében - jellemzően kettes típusú diabétesz.

Az érelmeszesedés és a szív- és érrendszeri megbetegedések kapcsolata svéd tudósok kutatásai alapján
Az omega-3 olajok közvetlenül hatnak a szívre és az erekre?

A HDL érelmeszesedést gátló fő hatásai
A HDL-nek három fo hatása van, melynek segítségével gátolja az érelmeszesedés folyamatát:
1. reverz koleszterintranszport,
2. lipoproteinek oxidációjának gátlása,
3.

Érelmeszesedés ellen immunterápiával!
Az Európai Kardiológusok Társaságának tudományos találkozóján, Londonban elhangzott előadás szerint a jövőben antitesttartalmú oltás segítségével lehet felvenni a harcot az érelmeszesedés folyamata ellen.

Érelmeszesedés Gyógyítása
Az érelmeszesedés és az érszűkület megelőzésében, kezelésében fontos az egészséges életmód: a rendszeres mozgás, az egészséges, állati zsírokban szegény táplálkozás és a dohányzás azonnali abbahagyása.
6 ...

Érelmeszesedés
Érszűkület és egyéb verőérbetegségek
Visszeresség, trombózis, nyirokérbetegségek ...

érelmeszesedés
Legfrissebb cikkek
Nem találsz elég időt a testmozgásra? Tervezd meg!
'HI" jelzés: elnézte a vércukormérőt, meghalt a beteg
Csökkenő támogatást terveznek a tesztcsíkokra ...

Érelmeszesedés
Rövid leírás:
(másnéven: atherosclerosis, ateroszklerózis)
Az artériák (verőerek) oxigént és tápanyagokat szállítanak a sejtekhez, szövetekhez. Az egészséges artériák hajlékonyak, rugalmasak és erősek.

Az érelmeszesedés megelőzése, a keringés javítása az egész szervezet számára létfontosságú. Az érrendszer karbantartására omega-3 zsírsavat, halolaj kapszulát szoktunk javasolni.

Az érelmeszesedés kialakulásának esélye a koleszterinszint növekedésével párhuzamosan növekszik.

Az érelmeszesedés okozta szívbetegség legtöbb rizikófaktora mérhető, így jelenlétük viszonylag könnyen megállapítható. A stressz nem tartozik a könnyen felfedhető rizikófaktorok közé, bár fontossága nem vitatható.

Az érelmeszesedés alapja, hogy az erek lassan, fokozatosan befelé szűkülnek. Tulajdonképpen az érrendszer olyan megbetegedéséről van szó, amely az artériás keringés bármely területén kialakulhat.

Az érelmeszesedés (arteriosclerosis) kialakulásában az emelkedett LDL szint és alacsony HDL szint hajlamosít az érelmeszesedésre, viszont a magas HDL szint és alacsony LDL szint 'védelmet' nyújthat az eltérés kialakulása ellen.

Az érelmeszesedés, az agyinfarktus és az agyvérzés legfontosabb kockázati tényezője a magasvérnyomás. Magasvérnyomás betegségről akkor beszélünk, ha legalább három alkalommal, nyugalmi állapotban a vérnyomás 140/90 Hgmm felett van.

Az érelmeszesedés nem válogat. A szívizom saját verőérrendszerét, a koszorús ereket is gyakran érinti.

Az érelmeszesedés kialakulásának veszélyét növeli a dohányzás, a magas vérnyomás, a nem jól beállított cukorbetegség, a túlsúly ill. elhízás és a mozgásszegény életmód.

Az érelmeszesedést előrejelezheti.
Leméri a vér zsírtartalmának csökkentésére végzett gyógyszeres kezelés eredményét.
Szükséges a zsíranyagcsere besorolásához.

- az érelmeszesedés és következményes szervi károsodások kialakulásának csökkentése,
- az akut szív- és keringési események kivédése ...

Korunk legjelentősebb népegészségügyi problémája az érelmeszesedés (atherosclerosis). A betegség lényege az erek falának megkeményedése és a belső felületének egyenetlenné válása. Az érelmeszesedés az egész szervezet betegsége.

" O" vércsoportú egyéneknél egyes krónikus betegségek például idült veseelégtelenségben, hyperparathyreosisban (mellékpajzsmirigy túlműködés), ischaemiás szívbetegségben ( szívérelmeszesedés ) szenvedőknél gyakrabban alakul ki ...

Ezek a folyamatok végül is a korunk nagy betegségeinek a kialakulásához vezethetnek, mint az érelmeszesedés, szívinfarktus, agyvérzés, elhízás, csontritkulás, ízületi bántalmak stb.

Az érszűkület az érelmeszesedés következménye, kockázati tényezői is megegyeznek. Az egész szervezetre kiterjedő érelmeszesedés 40 éves korban elkezdődik csaknem mindenkinél. Családi hajlam esetén még korábban is kialakulhat.

Okai: ...

Ateroszklerózis (érelmeszesedés) - az artériák falának megvastagodása, miáltal azok egyre merevebbé válnak, és korlátozottan lesznek képesek tágulásra és összehúzódásra.

Ateroszklerózis : Érelmeszesedés.
Atípusos (atypusos) : Jelentése rendellenes.
Automata refraktométer : A szem törőerejének objektív meghatározására alkalmas számítógépes berendezés.

A szívinfarktus kialakulásának fő okai: az érelmeszesedés, a magas vérzsírszint, a magas vérnyomás, az elhízás, a mozgásszegény életvitel és a dohányzás.

A magas vérnyomás az érelmeszesedés és a koszorúérbetegség legfôbb kockázati tényezôje. Azonban a magas vérnyomás gyógyszeres kezelése ellenére a dohányosoknál csak kis mértékben csökkent a koszorúérbetegség kockázata.

Gerinc merevség, gerincvelőbántalmak, izom és egyéb görcsök, öregkori vagy idegrendszeri végtagreszketés, Parkinson-kór (központi idegrendszerben idegsejtpusztulás), agyvelőgyulladás utáni görcsös állapotok, érelmeszesedés, mérgezés, ...

Tüdő-, gége-, ajak-, nyelv-, szájrák, érelmeszesedés, nemi zavarok. A különféle rákok legtöbbször a dohányosnál fordulnak elő, de előfordul passzív dohányosnál is. Különösen oda kell figyelnünk a terhes anyákra.

Az általános okok között említendők olyan állapotok - érelmeszesedés, cukorbetegség -, amelyek a sérüléstől függetlenül is fennállnak, és elégtelen vérkeringést okozva hátráltatják a sebgyógyulást.

A fizikai terhelés jelentős szerepet játszik a coronaria betegség és egyéb érelmeszesedéssel járó megbetegedések, a hypertensio, a 2 típusú diabetes, az osteoporosis és az osteoporosishoz társuló törések, megelőzésében, ill.

A szakértők erre azt a választ szokták adni, hogy az életmódon változtatni soha nem késő, és ha a szívbeteg az ajánlott gyógyszerek szedése mellett az életmódját is hosszú távon optimalizálja, akkor az érelmeszesedés folyamata megállhat, ...

A magyarországi szív- és érrendszeri betegek száma és az elkeserítő halálozási statisztikák az érelmeszesedés megelő­zésének fontosságát kiemelik a megol­dan­dó egészségpolitikai kérdések sorából.

Lásd még: Lásd még: Meszesedés, Elmeszesedés, Koleszterin, Cukorbetegség, Infarktus

Betegségek  Erekciós zavar  Erosio
2014.04.18

 
RSS Mobile