Kezdőlap (Elmebetegség)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Elmebetegség

Betegségek  Elkékülés  Elmegyógyászat

Az elmebetegség jelei
Miben különbözik a pszichológus a pszichiátertől és a pszichoterapeutától?
A pszichiáterek orvosdoktorok, akik az egyetem elvégzése után legalább négy évig részesültek elmegyógyászati képzésben.


elmebetegség
(Psychosis, Psychopathia), a központi idegrendszer azon megbetegedései, melyek a szellemi élet megzavarásával járnak. Noha a központi idegrendszer elváltozását az E.

Elmebetegség, kezelési módszerek
Szomatizáció
Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) ...

Főoldal Betegségek Betegségek részletesen Gyermekbetegségek Pszichés zavarok, elmebetegségek
Legfrissebb cikkeink a rovatban ...

Nem elmebetegség
Tévhit, hogy a depresszió 'elmebetegség'! Magyarul kedélybetegségnek nevezhetjük. Kialakulásában több tényező játszik szerepet. A depressziós epizódot gyakran valamilyen negatív életesemény provokálja.

~nek általában a tudathasadásos elmezavart (szkizofréniát), a paranoiát és a mániás depressziós pszichózist nevezzük. Ezek a kórképek a magyar lakosság körében körülbelül 1 százalékos arányban fordulnak elő.

~ek kezelésére szolgáló eljárás, melynek során az agyon át vezetett elektromos árammal görcsöket váltanak ki. Syn elektroconvulsiv terápia.
fizikális terápia ...

'~ szintjét elérő személyiségzavart, illetve ~et vagy szellemi leépülést okoz.'
'Ha a hozzájutás hiányában jelentkező megvonásos tünetek elérik az ~ szintjét.'
A törvény a kábítószer fogyasztással mint bűncselekménnyel foglalkozik (a kábítószer fogyasztót is bünteti) ...

Az ~ egy tünete, általában schizophraeniás betegeknél jelentkezik, melyre jellemző egy másik egyén szavainak (echolalia), vagy mozdulatainak (echopraxia) utánzása és ismétlése. Syn echomimia. (echo + G. pathos, szenvedés)
echophrasia
Syn echolalia. (echo + G. phrasis, beszéd) ...

FEJEZET ~
Autizmus "
Asperger-kór és máshová nem sorolt általános fejlődési zavar "
Rett-szindróma
Gyermekkori dezintegratív betegség "
Gyermekkori skizofrénia "
Depresszió "
Mániás-depresszió "
Öngyilkos magatartás "
Életvezetési zavarok "
Kóros ellenszegülés, dac " ...

Epilepszia, egyes ~ek, illetve a rák utolsó stádiuma esetén a csikung nem segít, sőt ellenjavallt. Minden egyéb esetben segíthet. Az eredmény a gyakorló szorgalmán, tehetségén és kitartásán múlik.

Mennyi időnek kell eltelnie, hogy jelentkezzen a hatás?

A skizofrénia olyan ~, melynél a beteg nem tudja elkülöníteni a valóságot a képzelgésektől, hallucinációktól, téveszméktől, lehetetlenné válik a logikus gondolkodás és az adott helyzetnek megfelelő viselkedés.

Az epilepszia nem ~!
A központi idegrendszer betegsége, amelynek következtében a betegnek ismétlődő, eltérő jellegű rohamai vannak.

Az ~ is több ott, mint bárhol másutt. " /7./ Azt is hozzáfűzte azonban, hogy maguk az angolok is terjesztették az érzékeny idegrendszerükről szóló híreszteléseket. Ennek ugyanis hosszú ideig egyáltalán nem volt pejoratív mellékzöngéje.

Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a depresszió kedélybetegség, mely a hangulati életet jelentősen befolyásolja, és nem ~.
A ma rendelkezésre álló terápiás módszerekkel a depresszió nagy sikerrel gyógyítható.

Egyes szakemberek szerint a pszichiátria egyik legnagyobb áttörése volt, amikor felfedezték, hogy a vérbaj (szifilisz) ~et okozhat, ami antibiotikummal gyógyítható.

Az ~ek társadalmi veszélyessége nagyon is előtérben van, rendszeresen hírként közlik, ha történik egy ilyen esemény.

A fellépő testi jelenségeket természetesen ugyanolyan kritériumok alapján értelmezhetjük, mint a többi tünetet közben, pedig állandóan beleütközünk az ~ határaiba. Minden epilepsziafajtánál, az absence-okat is beleértve, a tudatvesztés a döntő jelenség.

öröklött és lelki ~ek,
hiány- és anyagcsere-betegségek (pl. avitaminózis, diabetes mellitus),
tumorbetegség (csak a palliatív - analgatikus hatás miatti céllal),
TBC, SM,
szervi hegesedések (májcirrózis, nefrosclerózis),
fonalgranulóma, összenövések, ...

A személyiségzavar betegség, de nem “~'. Munkám során egyre több narcisztikus személyiség keres fel, azonban az esetek többségében egy olyan problémát, tünetet hoznak el, amelyek másodlagosak a személyiségzavar tekintetében.
A könnyelmű stigmák személyiségromboló hatása ...

Egy spanyolországi tanulmányban kimutatták, hogy a legtöbb, tudathasadásos ~ben szenvedő beteg egyedülálló, munkanélküli férfi, s többnyire a szüleivel él.

Sokk
Lelki megrázkódtatás: idegsokk, áramütéssel kiváltott epilepsziás roham ~ek kezelésére: elektrosokk.
A francia choc átvétele a choquer (megráz) ige nyomán, ennek eredetéről lásd sokíroz.

A diagnózis az anamnézis, a panszok és a tünetek értékelése során alakul ki. Több a szkizofréniával rokon ~ létezik: téveszmés zavar, szkizotipiás zavar, rövid pszichotikus zavar, paranoid zavarok, akut és indukált paranoid zavarok, szkizoaffektív zavarok.

A thai masszázs ellenjavallatai
Láz, fertőző betegségek, heveny gyulladások, súlyos és kiterjedt bőrbetegségek, ~, limfómák, friss szívinfarktus, szívelégtelenség, trombózis, veszélyeztetett terhesség, súlyos csontritkulás.
Kinek ajánlott a thai masszázs?

A túlzott nyálelválasztás reflexesen a felső emésztőtraktusban fennálló gyulladásos folyamatok következménye is lehet. A tünet oka lehet: ideg és ~, nyálmirigyek gyulladása, stb.
A nyelés zavarai ...

Nincs köze az ~ekhez, és csak igen ritkán jár a szellemi képességek csökkenésével. A mai kórszerű gyógyszerek mellett jól kezelhető, gyógyítható megbetegedés. Mint minden betegségnek vannak jóindulatú, enyhébb és súlyosabb kimenetelű formái.

Gyakori, nem előidézett, és nem alvási szakban bekövetkező serdülőkori magömlés, idegbetegséggel, ~gel együtt járó sűrű szexuális késztetés, valamint örömérzés közben jelentkező fájdalom esetén is javallt fogyasztása. Utóbbinál okvetlenül forduljunk orvoshoz is.

Ez az élmény akár a drog használatát követően hónapokkal, évekkel később, újabb droghasználat nélkül is visszatérhet (='flashback').
az LSD használata szerepet játszhat ~ek (paranoia, skizofrénia) kialakulásában, felszínre hozásában ...

Ezekben az esetekben a baktérium károsíthatja a szívet, a szemet, az agyat, az idegrendszert, a csontokat, az ízületeket, vagy bármely más részét a szervezetnek. Ez a stádium évekig eltarthat, és a végső szakaszban ~, vakság, egyéb idegrendszeri probléma, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Öngyilkos magatartás, Személyiségzavar, Folyás, Szenvedélybetegség, Szenvedélybetegségek?

◄ Elkékülés   Elmegyógyászat ►
 
RSS Mobile