Kezdőlap (Elgörbülés)

 Betegségek 

  » »
 
   

Elgörbülés

Betegségek  Elfajulás  Elkékülés

hímvesző elgörbülése - Peyronie-féle betegség
hímvessző
hímvessző betegségei ...


az állatoknál bonctanilag és kórtanilag teljesen azonos az ember angolkórjával, jellemző tünetei itt is a csontok különböző elgörbülései, ízületi végeik megvastagodása, a hátgerinc, bordák és medence különféle elferdülései, ...

A gerincferdülés (scoliosis) a gerincoszlop kóros oldalirányú elgörbülése, melyet a csigolyák egymáson való elmozdulása, elcsavarodása okoz. A gerincferdülés kiváltó oka az esetek 85 százalékában ismeretlen.

Az angolkórt elsősorban fényhiány (D-vitamin-hiány) okozza, melynek következtében zavarok támadnak a kalcium- és a foszfát anyagcserében, ami a csontok elgörbüléséhez, ...

Az angolkór jellemző tünetei a csontok különböző elgörbülései, az ízületi végek megvastagodása, a hátgerinc, bordák és medence különféle elferdülései.

Peyronie betegség: A hímvessző abnormális elgörbülése, mely merevedéskor okozhat károsodást.

A Dupuytren-kontraktúra a rostszövet kötegeinek a folyamatos zsugorodása a tenyérben, mely az ujjak elgörbüléséhez, és végül karomszerű kéztartáshoz vezet.
Nincs még bejegyzés.
Hasznos linkek ...

12-15 éves életkorban. A gerinc oldalirányú elgörbülését a csigolyák tengelyük körüli elcsavarodása kíséri, mely a háti szakaszon bordapúp, az ágyéki szakaszon kóros gerinc melletti elődomborodás kialakulásához vezet.

A végtagok hosszú csöves csontjainak elhajlásában megnyilvánuló csontváz-dysplasia; az érintett végtag maradandó elgörbülésével vagy íveltségével. (G. kamptos, hajlott + melos, végtag)
camptomeliás ...

Alacsony vagy magas káliumszint a vérben
Kálciumlerakódások a vesében
Kiszáradás
A csontok fájdalmas ellágyulása és elgörbülése (csontlágyulás vagy angolkór).

Nőknél előfordulhatnak klitorális adhéziók, férfiaknál a "Peyronie's" betegség (induratio penis plastica, vagyis a pénis jelentős elgörbülése) kezdődhet. De lehet tisztán pszichológiai oka is, például szorongások és feszültségek.

Míg a gerinc nyílirányú görbületi rendellenességei (lordózis, kifózis) oldalról szembetűnők, gerincferdülés, scoliosis esetén homloksíkban látható a gerinc elgörbülése.

Jellemző tünetei a csontok elgörbülései, az ízületek megvastagodása, hátgerinc, bordák, mellkas elferdülései. A már gyermekkorban észlelhető tünet a koponyacsontok puhasága.

Lásd még: Lásd még: Köhögés, Angolkór, Daganat, Köszvény, Bőrbetegség

Betegségek  Elfajulás  Elkékülés

 
RSS Mobile