Kezdőlap (Ekcéma)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Ekcéma


 

Ekcéma

Betegségek  Éjszakai bevizelés  EKG

Ekcéma és pikkelysömör
Mik ezek?
Az ekcéma olyan bőrbetegség, melyre a gyulladás, az érzékenység és az elszarusodott bőrsejtek lepergése jellemző.


ekcéma
Allergia - lelki háttere
A minket körülvevő és életünk részét képező anyagok rendszerint közömbösek a szervezet számára, ám ha az immunrendszer tévesen 'ellenségként" kezeli őket, a szokásostól eltérően, fokozottan reagál rájuk.

Ekcéma
Tünetek Nem azonos a felnőtteknél előforduló ekcémával! Gyereknél valamilyen betegség, ritkán időjárási front, lelki bánat is kiválthatja. A jellegzetes csecsemő- és kisgyermekkori ekcéma alaptünete a bőr szárazsága és érzékenysége.

EKCÉMA (ATÓPIÁS BŐRGYULLADÁS)
DEFINÍCIÓ, TÜNETEK
Allergiás alapon kialakuló betegség, amely a bőr nedvedző gyulladásával, nedvedzésével, hólyagok képződésével, intenzív viszketéssel jár együtt.

EKCÉMA
Az ekcéma két típusát kü­lönböztetjük meg. A leg­gyakoribb az atópiás ekcé­ma; általában allergiára és asztmára hajlamos embe­reknél alakul ki. Tünetei -vörös foltok a bőrön, visz­ketés.

Ekcéma
Oka a szervezet túlérzékenysége, allergiája, mely miatt igen csekély ingerekre kialakulhat a betegség.

Ekcéma és táplálkozás
Vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger. Az ekcéma tünetei jelentkezhetnek már kisgyermekkorban is, a panaszok pedig sok esetben végig kísérik a beteg életét.

Ekcéma
Az ekcéma többnyire allergiás válaszreakcióként kialakuló bőrgyulladás.

Ekcéma kezelése kezelése
Mi okozza az ekcémát?
Az ekcémás gyerekek száma 20 év alatt megduplázódott.

Ekcéma-remény a láthatáron?
1 . oldal
Világszerte kb. 60 millió beteg számára jelenthet reményt az a felfedezés, mely szerint egy génhiba felelős az ekcéma és az asztma kialakulásáért.

Ekcéma, atópiás bőrgyulladás
Az atópiás bőrgyulladás egy gyakori, allergiás bőrbetegség, ami leggyakrabban csecsemő- vagy kisgyermekkorban kezdődik.

Ekcéma
Tudástár » Betegségek és vitaminok
Tünetek:
Égető-viszkető bőrkiütés, amely időnként nedvedzik és jellegzetesen piros.

Ekcéma

Az ekcéma a bőr allergiás kiütéses megbetegedése. Nem fertőző, de családon belül halmozottan is előfordulhat. Nehéz gyógykezelni és gyakran kiújul. A gyermekkori ekcéma általában a növekedéssel javul.

Ekcéma terhesség alatt
6 évvel ezelőtt, amikor terhes voltam a kislányommal, a 27. hétben az egész testemet elborították az ekcéma foltok. Egyik nap felkeltem és arra lettem figyelmes, hogy túl sokszor vakarom a nyakam.

Az ekcéma okai
Csecsemő- és gyermekkorban az alkati - atópiás - ekcéma a leggyakoribb. Ez öröklött hajlamon alapuló betegség. A családban rendszerint van valakinek ekcémája vagy egyéb allergiás megbetegedése.

Az ekcéma megelőzhető!
Az ekcéma, orvosi nevén atópiás dermatitisz sok baba és család életét nehezíti meg.

Az ekcéma
Az ekcémák általában elhúzódó, vissza-visszatérő megbetegedések. A kiváltó ok tisztázása és a kezelés hosszadalmas. A kellemetlenségek a pácienseket türelmetlenné és orvosával szemben bizalmatlanná tehetik.
Egyedül nem megy ...

Az ekcéma tünetei és természetes kezelése
A nyugtató hatású kenőcsök segíthetnek az ekcéma kiütéseinek kezelésében, de a gyógyulást többféle tápanyag is előmozdíthatja.
Forrás: Femina.hu ...

ekcéma
Belső eredetű, viszkető bőrbetegség.
Orvosi szakszó, latinul eczema, ez a görög ekzema, azaz -hőség okozta- bőrkiütés átvétele. A görög szó elemei: ek- (-ból) és zema (hőség).

Ekcéma
Allergiás túlérzékenység, melyet állati fehérjék, növényi nedvek, vegyi anyagok, gyógyszerek satöbbi válthatnak ki. A heveny ekcémás bőrgyulladás kisebb-nagyobb hólyagokkal kezdődnek, amelyek megnyílva nedvedzenek, és erősen viszketnek.

Az ekcéma (régi magyar nevén: izzag) a bőr krónikus, gyulladásos, az immunműködés egyensúlyának zavara miatt kialakuló betegsége.

Ekcéma
Bőrünk egyik legnagyobb kiterjedésű érzékszervünk, amely egyben vissza is tükrözi egészségügyi állapotunkat.

Ekcéma, csalánkiütés, szénanátha, asztma
Az allergia hasonlatos a kaméleonhoz, mármint abban, hogy számtalan színben, formában jelentkezhet. ...

Ekcéma - tipikus tünetek
Az ekcéma első jelei már a pár hetes babán is megjelenhetnek, jellemzően azonban az 1-2. életévben, az arcon és fejbőrön jelentkeznek vörös, viszkető foltok, kiütések formájában.

Ekcéma (dermatitis)
Mi az ekcéma?
Az ekcéma - más néven dermatitis - igen gyakori bőrbetegség. Az ekcémával járó panaszok és tünetek a bőrvörösség és viszketés. A bőr hámlása szintén nem ritka, és esetenként pörkök és nedvezés is megjelenhet.

Az ekcéma lehetséges okai:
Kérdés:
Kisfiam 2,5 éves kb. 1 éve a bőrgyógyász által megállapított ekcémában szenved. a bőrgyógyász által javasolt gyógymódok hatástalanok voltak. Az elmúlt héten a tünetei erősödtek, a sebek terjednek.

Az ekcéma első jelei már a pár hetes babán is megjelenhetnek, jellemzően azonban az 1-2. életévben, az arcon és fejbőrön jelentkeznek vörös, viszkető foltok, kiütések formájában.

Az ekcéma
Az ekcéma pontos okát nem ismerjük, de azt már tudjuk, hogy az ekcémás fellángolásokat különböző irritáló tényezők (pl.

Kontaktekcéma tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: dermatitisz, ekcéma, dermatitis) ...

Atópiás ekcéma
Gyógyítás:
A gyógyítás fluort nem tartalmazó szteroidokból áll, mint hydrokortizon, vagy valamelyik újabb nemszteroidos gyulladásgátló anyagokból, mint tacrolimus vagy pimecrolimus.

Ekcéma, bőrkiütés
Ha jártunk már kozmetikusnál, akkor tapasztalhattuk, hogy ránézésre meg tudja állapítani, hogy épp mennyire vagyunk kialvatlanok, fáradtak, vagy épp betegek. Egyes kultúrák szerint az is árulkodik, hogy arcunk mely része problémás.

Ekcéma
Inkontinencia
Nátha, influenza
Aktuális Magas koleszterinszint: ezért kell foglalkoznunk vele ...

ekcéma allergia kiütés dermatitisz ekcéma tünetei ekcéma kezelése naturkozmetikumok
Hasonló cikkek
Orvosi rovat ...

Lásd még: Lásd még: Bőrbetegség, Kiütés, Fertőző betegség, Allergia, Daganat

Betegségek  Éjszakai bevizelés  EKG

 
RSS Mobile