Kezdőlap (Deviancia)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Deviancia

Betegségek  Detoxikálás  Dezinfekció

Deviancia
A deviancia a latin 'deviál' (eltér, elhajlik) szóból ered. A deviancia jelentése, hogy a társadalmi normáktól való eltérés. A devianciák az átlagostól, az uralkodó normáktól elvárt és még tolerált magatartási formáktól eltérő viselkedések halmazait jelentik.


Címke: "deviancia"
Kiskamaszok
A robbanásszerű növekedés és az érés látványos jelei jelentős egyéni különbségeket mutatnak: beszélhetünk korán és későn érő gyermekekről. Mindkét csoport helyzete nehezebb az átlagos időben kamaszodókénál.

testékszer, piercing, deviancia
Nincs ugyan arra nézve egyértelmű bizonyíték, hogy a testékszerek, piercingek viselete lelki betegségre utal, azonban a kutatók szerint nem árt, ha az orvosok a testékszert viselő betegeiknél ellenőrzik, nem hajlamosak-e kockázatos viselkedésre, ...

deviancia
21. A "diszpareunia" kifejezést gyakran azonosítják a
szexuális averzióval ...

lebeszélni mindenkit az öngyilkosságról, és nem is szeretem, hogy ezt devianciaként , kezelik. bár ez egy kicsit túl erős kifejezés , de ide illik.

Serdülőkori kockázatvállalás és társas ~
A probléma egyik felfogása abból a kultúrközi evidenciából ered, amely arra utal, hogy a magas színtű kockázatvállalás és az antiszociális viselkedés nem a felnőtté válás egyetemes következménye.

Különbség, eltérés. 1. A változóság, különbözőség, eltérőség, ~ állapota; a deviáció egy foka. 2. Megfigyelések sorozata által kimutatott variancia mértéke, melyet úgy definiálunk, mint az átlagtól való eltérések négyzetének összege osztva a megfigyelés sorozat szabadsági fokainak számával.

zoophilia, állatokkal kapcsolatos szexuális ~
béta-blokkolók
a béta-adrenerg receptorokat blokkoló, kardiológiában alkalmazott gyógyszercsoport megnevezése.

eredménye szerint a TM gyakorlók önbecsülése nőtt (Rosenberg Self-Esteem Inventory), neurotikusságuk csökkent (Eysenck Personal Inventory), ugyancsak kisebb mértékű pszichopatológiát (MMPI depresszió, mánia, pszichasztenia, skizofrénia, hisztéria skálák), agressziót (MMPI pszichopatikus ~ és ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szorongás, Személyiségzavar, Depresszió, Mánia, Pszichoszomatikus?

◄ Detoxikálás   Dezinfekció ►
 
RSS Mobile