Kezdőlap (Depresszió)

 Betegségek 

  » »
 
   

Depresszió

Betegségek  Depresszáns  Depressziós periódus

depresszió
Párom egy ideje elkezdte szedni a Rivotril tablettát és sírógörcsöt kapott, nem értem a problémáját ennek, hogy miért lehet. Írnék róla pár mondatban. Kérem, segítsen!
18 hónapja vagyunk együtt. Én 19 éves lány vagyok, párom 17 éves.


Depresszió, Letargia, Melankólia
Idegrendszer
A súlyos depresszióktól küszködők pont akkor nem veszik figyelembe, szervezetük tápanyagigényét, amikor arra pontosan szükségük lenne.

DEPRESSZIÓ
DEFINÍCIÓ
A depresszió a kedélybetegségek egyik formája, amely állandó szomorúsággal, az érdeklődés csökkenésével, reményvesztettség érzéssel jár együtt.

Depressziós vagyok? Típusok, okok, megoldások
Olvasva: 1212
A depresszió a legváltozatosabb formákban nyilatkozhat meg.

Depresszió
Különböző pszichiátriai affektív (érzelmi, hangulati) kórképekre használatos inkább köznyelvi kifejezés.

Depresszió, gyász, veszteségek
Depresszió tünetei:
rossz hangulat, ingerlékeny, döntésképtelen, bánat, magány érzése gyötri, megfogyatkozik az önértékelés és az önbizalom, bűntudat és értéktelenség érzése lép fel, sivár, pesszimista jövőkép, ...

depresszió
Alkoholizmus - lelki háttere
A túlzott alkoholfogyasztás különböző tünetek, megjelenésével jár: a test fizikailag megváltozik, összezsugorodik, az agyműködés hatékonysága csökken, az idegrendszer és izomrendszer túlfeszült lesz.

Depressziós vagyok, vagy csak rossz a kedvem?
Nem mindenki depressziós, akiről azt mondják, illetve aki annak érzi magát, és ez fordítva is igaz: sok olyan depressziós beteg van, aki nem is gondolja ezt magáról. Mikor ajánlott orvoshoz fordulni?

Depresszió
Diagnózis: Mély szomorúság. A szorongás után a második leggyakoribb, felnőtteket érintő lelki betegség. A depresszív időszak hossza változó, általában hat-kilenc hónapig tart.

Depresszió, szorongás és szerotonin
Bánki M. Csaba dr.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Elme- és Ideggyógyintézet, I.

Depressziós az öcsém...
Tizenhárom éves öcsém gyógyszereket szed depresszió és figyelemhiányosság (ADD) ellen. Nekem úgy rémlik, mielőtt elkezdte szedni őket, sose volt depressziós.

Depresszió - szülés előtt és szülés után
A depresszióhoz köthető genetikai felfedezésekről beszélgettünk prof. Czeizel Endre orvos-genetikussal, az orvostudományok akadémiai doktorával, leginkább a gyermekvállalás kérdésére összpontosítva. ...

DEPRESSZIÓ
Lehetséges, hogy tragédia ért bennünket, de akár meghatározható ok nélkül is érezhetünk szomorúsá­got, ürességet és szoron­gást. A depresszió egész­ségügyi, genetikai és kör­nyezeti tényezők együttes fennállásával függ össze.

Depresszió
leírás tünetek diagnózis kezelés gyakori kérdések
név Depresszió ...

Depresszió tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...

Depresszió
Depresszió, búskomorság
A depresszió rendkívül sokféle alakban jelenhet meg, de alapvonása mindig a megszokottól eltérő természetű szomorúság és reményvesztettség.

Depresszió

A depresszió elnevezés mint orvosi fogalom meghatározott lelki betegségre vonatkozik, és nem azonos az időről időre mindenkinél jelentkező szomorúságérzettel.

Depresszió, remegés, ingerlékenység
Halálos idegrendszeri kór első jelei
A Huntington-kór első jelei talán még nem olyan rémisztőek. Sajnos a folytatás annál inkább.

Depresszió
Rövid leírás:
Az unipoláris depressziót a hangulati és az érzelmi élet zavara, a gondolkodás meglassulása és az aktivitás csökkenése jellemzi. Olyan állapot, amelyben az élet sivárnak, terhei nyomasztónak tűnnek.

A depressziós cukorbetegeknél megduplázódik a demencia veszélye
Ha a cukorbetegek állapotuk mellett még depresszióval is küzdenek, akkor jelentősen megemelkedik náluk a demencia, szellemi leépülés kockázata is - derül ki egy friss tanulmányból.

A depresszió
Tweet
A manapság nagyon gyakori stresszes életmód mellett sajnos egyre nagyobb számban jelentkezik ez a betegség.

A depresszió jólfizetett betegség
Mosolygó depresszió címmel közöl beszélgetést a Népszabadság Tringer László pszichiáterrel Robin Williams öngyilkosságának apropóján.
Kapcsolódó cikkek ...

"depresszió miért van?" fórum: horvatht, 2009-12-31 09:06 Kérdezném hogy milyen módszerek vannak a depresszió gyógyítására? Tovább "
Ezt már olvasta?

Címke: "depresszió"
Támad a drakula-hormon
A melatonin-felszaporodás egyeseknél sajátos depressziót okoz, mely a szénhidrátéhséggel, a testsúlynövekedéssel, ...

Depresszió, személyiségzavar? - Vajon mi ez?
19 éves, érettségi előtt álló, "meg nem értett művészpalánta" lány vagyok.

depresszió - tarka tünetek, nehéz felismerés - Magyarországon egy­mil­lió depressziós ember él. Ennek a veszélyes betegségnek (ld. ön­gyil­kos­ság) a felismerése elterjedtsége ellenére is nehéz feladat.

depresszió
(lat.) a. m. lenyomás, levertség, nyomott lelkiállapot. - D. földrajzi műnyelven a szárazföldnek olyan része, mely a tenger szinénél mélyebb fekvésü. A Föld legnagyobb D.-ja a Káspi-tenger vidéke, mely harmadfélszer akkora, mint hazánk.

Depressziót is okozhat az allergia
Egy tanulmány megállapította, hogy az érzékeny emberek hangulata romlott, amikor allergénekkel érintkeztek.
h i r d e t é s ...

A depresszió okairól számos magyarázat született, amelyek mind más szempontból közelítenek a problémához. A biokémiai magyarázat a neurotranszmitterek egyensúlyának felborulását tartja elsődlegesnek.

Gyakorlatilag mindenkinek az életében előfordulnak kisebb depressziós hullámvölgyek.

Depressziós kismama:
Kérdés:
A férjemmel nagyon szeretnénk egy harmadik babát, de én 2 éve Aurorix-et szedek. Megpróbáltam abbahagyni, de vissza kellett térnem rá, mert nem voltam jól.

Depresszió
Statisztikai adatok tükrében nyilvánvaló, hogy a depresszió sokkal több embert érint, mint gondolnánk, és igen súlyos társadalmi és egészségügyi problémát jelent.

A depresszió már önmagában sem egyszerű eset, hiszen a sokféle tünete miatt nagyon nehéz megállapítani, hogy valóban erről a betegségről van-e szó.

a depresszió kialakulását?
Világméretekben több munkanap esik ki a termelésből depresszió miatt, mint bármely más betegség okán.

A depressziós epizódban az érzelmi élet zavarai a vezető tünetek közé tartoznak, és intenzitásuk széles skálán mozog: az enyhe kedvetlenségtől a mély lehangoltságig.

Mániás depresszió
A biopoláris zavar során a depresszió és a mánia egymás után, jól elkülöníthetően, ciklikusan, rendszeresen jelentkezik.

ZUNG - depresszió kérdőív
Önértékelő kérdőív - a Beteg tölti ki
Az alábbiakban 20 állítást soroltunk fel.Kérjük, olvassa el figyelmesen, és válassza ki, hogy az állítások mennyire jellemzik múlt heti közérzetét.

Depresszió
A depresszió Magyarországon is népbetegség, sőt, ha becsületesen felmérnék, akkor kiderülne, hogy, mint annyi rossz dologban, ebben is milyen előkelő helyet foglalunk el a világban, ...

Depresszió esetén gyakrabban fordulnak elő a következő tünetek: erős feszültség, szorongás, gyakori ingerlékenység, türelmetlenség, labilis, lehangolt hangulat, gyakori sírás, fáradékonyság, alvászavar, gyakori éjszakai felébredés, ...

Depresszió, delírium, dementia
Hangulatzavarok - szorongásos zavarok
A depresszió az idős emberek leggyakrabban előforduló pszichés problémája, különösen friss traumákat - házastárs elveszítése, ...

A depresszióra hajlamos személynek állandó támaszra, megerősítésre van szüksége. A lefolyás alapján unipoláris depressziót, unipoláris mániát és bipoláris zavart különíthetünk el. Kb.

időskori depresszióhoz kapcsolódó d-vitamin hiány
Ez is érdekelheti
A vitaminpótlás hatása csecsemőknél...
Remények a tüdőrák gyógyítására...
A kalcium csökkentheti a vastagbél daganat előfordulását...
Egy alma...

Stressz, depresszió, gyulladás - kiegyensúlyozatlanság az omega 6 és omega 3 fogyasztásban
Az Ohio State University kutatói középkorú férfiak és nők egy csoportjánál vizsgálták a stressz, a depresszió és a táplálkozás kapcsolatát.

A posztpartum depresszió, más néven szülés utáni vagy posztnatális depresszió (PND) a depresszió egy speciális válfaja.
Tartalomjegyzék
1 Tünetei
2 Okai
3 Kezelése
4 Lábjegyzetek
5 Források ...

A kialvatlanság depressziót okozhat
A krónikus álmatlanság szorongásos rendellenességet, vagy akár depressziót is okozhat, derül ki egy norvég kutatás eredményeiből.
A vizsgálat ...

vizsgálat igazolta a kapcsolatot a gyorsa ciklusok és az antidepresszáns kezelés közt, alátámasztva azt a nézetet, hogy ezek a szerek általában képesek rontani a betegségen azáltal, hogy több betegségepizódot idéznek elő, beleértve a depressziós ...

Cukorbetegség miatti depresszió
A cukorbetegség és a depresszió sok esetben kéz a kézben jár. Nem egyszerű dolog megérteni azt a helyzetet, hogy valaki egy élethosszig tartó gyógyíthatatlan, de kezelhető betegségben szenved.

Videó anyag készült, amely segíti a háziorvosokat abban, hogyan tájékoztassák betegeiket a depressziós zavarról és kezeléséről.

Depresszió a gyerekeknél
Manapság már az általános iskolába járó gyerekeknél sem számít ritkaságnak a depresszió. Életkortól függetlenül előfordulhat.

Depressziósok lesznek a reumatoid arthritiszesek?
Egy nemrég végzett felmérés szerint a rheumatoid arthritises (RA) betegek több mint fele (63 százaléka) valamilyen járulékos mentális betegséggel is küzd, ...

Depresszió
A téli (de nemcsak a téli) depresszió könnyen elűzhető néhány finom gyógynövényteával is. Nem kell rögtön egy kis rossz közérzet után a ház egész csokikészletét magunkba erőltetnünk. Élvezzük a tavaszt!
Depresszió ...

Depresszió
A műtétet követő napokban, hetekben. hónapokban hangulatingadozás, depresszió előfordul. Az eredeti fizikai és szellemi aktivitás visszanyerésével párhuzamosan a depressziós panaszok általában megszűnnek.

Depresszió a szomatikus medicinában
A konzultációs-kapcsolati pszichiátria szükségesség

A hangulatzavarok gyakoriságuk miatt népegészségügyi problémát jelentenek.

DEPRESSZIÓ: vészkijárat az öngyilkosság felé.
AGRESSZIÓ: vészkijárat a gyilkosság felé.
ADDIKCIÓ (kábítószer-függőség): vészkijárat irreália (el a valóságtól, el a közösségtől) felé. ...

Depresszióellenes gyógyszerek
E gyógyszerek okozta mérgezések a legveszélyesebbek közé tartoznak, gyakran halálos kimenetelűek. Speciális ellenanyaggal nem rendelkezünk.

Depresszió, hangulatzavarok Legalább a betegek egyötödénél kimutatható jelentős depresszió. Érzékeny vizsgálatokkal ez az arány még magasabb. A depresszió a betegség kimenetelét rontja.

DEPRESSZIÓ: szinte valamennyiünk életében elôfordul, több mint hétköznapi szomorúság, kihat a családra, munkából kiesés, érzékenyít súlyosabb betegségek kialakulására, fokozott veszély az alkohol- és drogfogyasztásra, ...

Depresszió
A legtöbb ember hébe-hóba nyomottnak vagy boldogtalannak érzi magát, de az ilyen érzés és a depressziós betegség közt igen nagy a különbség. A depresszió valódi betegség, amely az embert testestül-lelkestül érinti.

Depresszió és szuicidalitás
Hangulatorientált kezeléssel jó eremények érhetők el.
Alvászavarok ...

DEPRESSZIÓ A depresszió lehet a pajzsmirigy csökkent működésének következménye, de ritkábban előfordulhat túlműködésben is. A túlműködésre az idegesség, nyugtalanság, hiperaktivitás jellemző, mindezek azonban megnehezítik a mindennapi életet.

Depressziós vagyok, sportolhatok?
A rendszeres fizikai aktivitás jótékony hatásairól szinte megszámlálhatatlanul sok tudományos közlemény számol be.

Depresszió és a hozzátartozók
A depresszió nem csak a beteget érinti, megterheli a partnerét, a gyermekeit, a szülőket és a barátokat is. A hozzátartozók is sokat tehetnek a krízis átvészelése és leküzdése érdekében - és saját magukért is.

A depressziós fázis
A depresszió hatalmas súllyal ereszkedik a betegre. Motivációja az élet hétköznapi rutin feladatainak ellátására a minimálisra csökken. A motiváció csökkenéshez kedvtelenség, letörtség, aluszékonyság párosul.

A depresszió intenzív szomorúságérzet, ami veszteség vagy egyéb szomorú esemény után jelentkezhet, de az érzés aránytalanul erős és tartós az esemény súlyosságához képest.

A depresszió gyógyítható
antidepresszáns gyógyszerek, illetve pszichoterápia segítségével - és természetesen a családtagok érzelmi támogatásával.

A Depresszió, a betegség a gyász energetikai láncolata
Megemlítendő az a passzív viselkedési forma, amikor a stressz - szorongás helyzet megoldása és feldolgozása helyett, vagy energetikai oldódás pontok keresése és segítségkérés helyett, ...

- A depresszió különböző formáit, például az időskori, serdülőkori vagy szülés utáni depressziót tekintve történtek-e változások az előfordulási gyakoriságban az utóbbi időben?

Mi a depresszió?
Rendszerint a vezető tünet a hangulati élet zavara. A depressziós ember nyomott hangulatán igen nehéz, vagy lehetetlen változtatni. Érdeklődését nem ragadja meg semmi, nem lát reményt a változásra.

depresszió (depressio)
Levertség és kimerülésszerű kezdeményezés- és késztetéshiány állpota, amely például kudarcok, veszteségek, fizikai és pszichés megterhelés, valamint a pillanatnyi tehetetlenség, ...

Depresszió ", Mánia ", Mániás depresszió "
102. FEJEZET - Öngyilkos magatartás
103. FEJEZET - Étkezési zavarok ...

depresszió
a betegnél központi téma az evés, a testsúly és a testalkat kérdése ...

depresszió, szorongás, alacsonyabb iskolázottság
Idegrendszer
Pseudotumor cerebri ...

depresszióhoz,
szorongáshoz,
általános szomatizációs tendenciához társulhat.

Depresszió, pánikbetegség
×
Az orbáncfű teája klinikailag igazoltan jó a depresszió kezelésére, kiválóan erősíti az
immunrendszert. Este lefekvés előtt javasolunk egy csésze teát, hat hétig lehet inni.

Depresszió, szorongás
Metabolikus és endokrin betegségek
Diabetes mellitus, hypo/hyperthyreosis, hypo/hyperparathyreosis, Addison-kór, stb.

Depressziós panaszok esetén legfontosabb gyógynövényünk az orbáncfű, amely a pszichovegetatív zavarok, félelem, ideges eredetű nyugtalanság ellen hatásos. Fontos: szintetikus szerekkel együtt nem alkalmazható! ...

Depresszió Az orvostudomány mindig a tünetet kezeli, míg a természetgyógyászat a tünetek okait keresi. 'Csupán egyetlen betegség létezik.

Depressziós magatartászavar
F9280
Egyéb kevert magatartás és emócionális zavar ...

A depresszió kezelésében alkalmazott gyógyszerek összefoglaló elnevezése. A megfelelően kezelt betegek 80 %-a teljesen meggyógyul.

A depresszió lehet az egyik jele a férfiak változó korának. A férfi klimax mítoszának eloszlatása után egy európai kutatócsapat kijelentette, igenis létezik a probléma, de mindösszesen a középkorú férfiak 2%-át érinti.

A depresszió testi tünetei
Már egy rövid meditáció is segíthet legyőzni a fájdalmat
A placebo valóban csillapítja a fájdalmat
Sürgős orvosi vizsgálatot igénylő fájdalmak
Fájdalom ...

: depresszió, fejfájás, gyógyszer mellékhatás, vese
Comments are closed.
Previous Post
« Emlőmirigy-gyulladás ...

- a depresszióra való hajlamosság csökkenése,
- a belső egyensúly helyreállása,
- az akaraterő erősítése, ...

major depresszió
vezető pszichiátriai kórkép. Jellemzői: nyomott hangulat vagy ingerlékenység, kellemes cselekedetek iránti érdeklődés hiánya, alvászavar, étvágytalanság, fáradtság, öngyilkossági gondolatok, reménytelenség, ...

Súlyos depresszió alakulhat ki a betegség után
Kik kaphatják meg
Mindenki veszélyeztetve van, aki járványos területre utazik ...

A téli depresszióról (SAD, Seasonal Affective Disorder)/ Baksa Mercédesz- klinikai szakpszichológus
A betegséget kipihenni, nem kiizzadni kell
Együnk a téli depresszió ellen! ...

Mivel a depresszió, az anxietas, valamint a tartós stresszhelyzet gyakori oka az elhúzódó derékfájásnak, illetve tudjuk, hogy a meglévő panaszokat ezek a pszichogén tényezők jelentősen rontani képesek, fontos, ...

Stressz, depresszió, ingerlékenység
- Az alvászavar következtében az élet szinte minden területén romlik a beteg teljesítőképessége.

elmezavarok, depresszió, skizofrénia, paranoia, debilitás,
akut katabolikus állapotok,
akut hyperthyreosis,
hypovolémiás állapotok,
veseelégtelenség,
tartós szteriodkezelés,
terhesség, szoptatás,
kisgyermekkor a pubertáskorig, ...

Fejen áthaladó: depresszió, alkoholizmus, agresszió, az egész testben alulműködési zavarok
Mellkason áthaladó: asztma, allergia, tüdő és légúti panaszok, gyengeség, keringési zavarok
Vízér-Hartmann kereszt földsugárzás: ...

hangulatváltozás, depresszió
a vérben emelkedett koleszterinszint
mixödéma:
az alulműködés legsúlyosabb formája.

mellékhatás: légzésdepresszió
alkalmazás intravénásan
kontraindikáció: BK elégtelenség
érzékeny Ca²⁺-ra
heparint tilos im. adni! ...

Az irodalmi adatok (10, 16) mellett saját tapasztalataink is jelzik, hogy az SSRI csoportba tartozó hangulatjavítók hatékonyak az IFN-α okozta depressziók kezelésében.

Idegerősítő tulajdonsága depresszió, melankólia esetén nagy segítség. Beszédzavar, éjszakai felébredés, alvászavar, hisztéria, holdkórosság és ágybavizelés esetén is teakeverék alkotórésze. Hasfájós csecsemők esetén is használ.

depressziót követő ún. abortiv regenerációs hullám helyes megítélése alapvetően fontos.

A lítium vegyületeket gyógyszerként használják mániás depresszióban a kedélyállapot stabilizálására. A mániás depresszió egy kevert idegi kórkép, amelyben a mánia, a lelkesültség, felfokozott izgatottság váltakozik a depresszióval, kétségbeeséssel.

A szívbetegek érzelmei gyorsan változhatnak (a könnyezéstől a nevetésig vagy a boldogságtól a depresszióig). Ezek a hirtelen hangulatváltozások általában átmenetiek. Így próbáljanak meg türelmesek lenni egymással.

webáruház, webdesign Webáruház, Honlapkészítés, Keresőoptimalizálás, Névjegykártya, Szórólap, Honlap, Weboldal, Embléma, Logó, Arculattervezés akupunktúra, akupunktúra gyógyító, allergia, allergia teszt, alvászavar, bach-virágterápia, depresszió, ...

Lehet, hogy depressziósnak és elszigeteltnek érzed magad, és zavarnak a tünetek.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Cukorbetegség, Diabétesz, Allergia, Szindróma

Betegségek  Depresszáns  Depressziós periódus

 
RSS Mobile