Kezdőlap (Depresszió)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Depresszió

Betegségek  Depresszáns  Depressziós periódus

depresszió
Párom egy ideje elkezdte szedni a Rivotril tablettát és sírógörcsöt kapott, nem értem a problémáját ennek, hogy miért lehet. Írnék róla pár mondatban. Kérem, segítsen!
18 hónapja vagyunk együtt. Én 19 éves lány vagyok, párom 17 éves.


Depresszió, Letargia, Melankólia
Idegrendszer
A súlyos depresszióktól küszködők pont akkor nem veszik figyelembe, szervezetük tápanyagigényét, amikor arra pontosan szükségük lenne. A depresszió alatt vagy étvágytalanság vagy mohó étvágy tör rá a betegre.

DEPRESSZIÓ
DEFINÍCIÓ
A depresszió a kedélybetegségek egyik formája, amely állandó szomorúsággal, az érdeklődés csökkenésével, reményvesztettség érzéssel jár együtt. Ezek a tünetek átmenetileg mindannyiunknál előfordulnak, az állapot akkor kóros és akkor tartható betegségnek, ha a panaszok ill.

Depressziós vagyok? Típusok, okok, megoldások
Olvasva: 1212
A depresszió a legváltozatosabb formákban nyilatkozhat meg.

Depresszió
Különböző pszichiátriai affektív (érzelmi, hangulati) kórképekre használatos inkább köznyelvi kifejezés. Ebben az értelemben a lehangoltságra, veszteségérzetre, elesettségre, egykedvűségre, sajátos érzéketlenségre, öngyilkossági késztetésekre használják.

~, gyász, veszteségek
~ tünetei:
rossz hangulat, ingerlékeny, döntésképtelen, bánat, magány érzése gyötri, megfogyatkozik az önértékelés és az önbizalom, bűntudat és értéktelenség érzése lép fel, sivár, pesszimista jövőkép, amikor fáj az élet, lehangolt, sír, szomorú, ...

~
Alkoholizmus - lelki háttere
A túlzott alkoholfogyasztás különböző tünetek, megjelenésével jár: a test fizikailag megváltozik, összezsugorodik, az agyműködés hatékonysága csökken, az idegrendszer és izomrendszer túlfeszült lesz.

~s vagyok, vagy csak rossz a kedvem?
Nem mindenki ~s, akiről azt mondják, illetve aki annak érzi magát, és ez fordítva is igaz: sok olyan ~s beteg van, aki nem is gondolja ezt magáról. Mikor ajánlott orvoshoz fordulni?

~
Diagnózis: Mély szomorúság. A szorongás után a második leggyakoribb, felnőtteket érintő lelki betegség. A depresszív időszak hossza változó, általában hat-kilenc hónapig tart.

~
A pikkelysömör egy komoly állapot, amely nagymértékben befolyásolhatja az énképét és azt, mások hogyan látják Önt.

~, szorongás és szerotonin
Bánki M. Csaba dr.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Elme- és Ideggyógyintézet, I.

~s az öcsém...
Tizenhárom éves öcsém gyógyszereket szed ~ és figyelemhiányosság (ADD) ellen. Nekem úgy rémlik, mielőtt elkezdte szedni őket, sose volt ~s.

~ - szülés előtt és szülés után
A ~hoz köthető genetikai felfedezésekről beszélgettünk prof. Czeizel Endre orvos-genetikussal, az orvostudományok akadémiai doktorával, leginkább a gyermekvállalás kérdésére összpontosítva. ...

DEPRESSZIÓ
Lehetséges, hogy tragédia ért bennünket, de akár meghatározható ok nélkül is érezhetünk szomorúsá­got, ürességet és szoron­gást. A ~ egész­ségügyi, genetikai és kör­nyezeti tényezők együttes fennállásával függ össze.

~
leírás tünetek diagnózis kezelés gyakori kérdések
név ~ ...

~ tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...

~
~, búskomorság
A ~ rendkívül sokféle alakban jelenhet meg, de alapvonása mindig a megszokottól eltérő természetű szomorúság és reményvesztettség.

~

A ~ elnevezés mint orvosi fogalom meghatározott lelki betegségre vonatkozik, és nem azonos az időről időre mindenkinél jelentkező szomorúságérzettel. Ha egy személy ~ban betegszik meg, egyedül nem képes belőle kikerülni.
Kezelésre szorul, állapota rosszabbodhat.

~
Rövid leírás:
Az unipoláris ~t a hangulati és az érzelmi élet zavara, a gondolkodás meglassulása és az aktivitás csökkenése jellemzi. Olyan állapot, amelyben az élet sivárnak, terhei nyomasztónak tűnnek. A hangulati élet zavarait testi tünetek jelentkezése kíséri.

A ~s cukorbetegeknél megduplázódik a demencia veszélye
Ha a cukorbetegek állapotuk mellett még ~val is küzdenek, akkor jelentősen megemelkedik náluk a demencia, szellemi leépülés kockázata is - derül ki egy friss tanulmányból.
Hirdetés ...

A ~
Tweet
A manapság nagyon gyakori stresszes életmód mellett sajnos egyre nagyobb számban jelentkezik ez a betegség. Nem szabad figyelmen kívül hagyni ha környezetünkben, vagy akár magunkon hosszabb távon megfigyeljük a jellemző tüneteket.

A ~ jólfizetett betegség
Mosolygó ~ címmel közöl beszélgetést a Népszabadság Tringer László pszichiáterrel Robin Williams öngyilkosságának apropóján.
Kapcsolódó cikkek ...

A ~, mint kockázati tényező
Nem szorosan a gerinchez kapcsolódó írás a következő, tanulmányozását azonban mindenképpen ajánljuk, hiszen több más írásunkhoz hasonlóan friss kutatási eredményre alapul.

"~ miért van?" fórum: horvatht, 2009-12-31 09:06 Kérdezném hogy milyen módszerek vannak a ~ gyógyítására? Tovább "
Ezt már olvasta?

Címke: "~"
Támad a drakula-hormon
A melatonin-felszaporodás egyeseknél sajátos ~t okoz, mely a szénhidrátéhséggel, a testsúlynövekedéssel, a túl sok alvással és az állandó fáradtság- érzéssel igen hasonlít a téli álmot alvó állatok állapotához.

~, személyiségzavar? - Vajon mi ez?
19 éves, érettségi előtt álló, "meg nem értett művészpalánta" lány vagyok. Soha nem voltam könnyen kezelhető, sokszor voltak/vannak dühkitöréseim, azonban ezeket nagyon nagy energia befektetésével, de sikerül általában elnyomnom.

~ - tarka tünetek, nehéz felismerés - Magyarországon egy­mil­lió ~s ember él. Ennek a veszélyes betegségnek (ld. ön­gyil­kos­ság) a felismerése elterjedtsége ellenére is nehéz feladat.

~
(lat.) a. m. lenyomás, levertség, nyomott lelkiállapot. - D. földrajzi műnyelven a szárazföldnek olyan része, mely a tenger szinénél mélyebb fekvésü. A Föld legnagyobb D.-ja a Káspi-tenger vidéke, mely harmadfélszer akkora, mint hazánk. A Föld legmélyebb D.

~t is okozhat az allergia
Egy tanulmány megállapította, hogy az érzékeny emberek hangulata romlott, amikor allergénekkel érintkeztek.
h i r d e t é s ...

~, remegés, ingerlékenység
Halálos idegrendszeri kór első jelei
A Huntington-kór első jelei talán még nem olyan rémisztőek. Sajnos a folytatás annál inkább.

A ~ okairól számos magyarázat született, amelyek mind más szempontból közelítenek a problémához. A biokémiai magyarázat a neurotranszmitterek egyensúlyának felborulását tartja elsődlegesnek.

Gyakorlatilag mindenkinek az életében előfordulnak kisebb ~s hullámvölgyek. A súlyos ~ előfordulási kockázata függ genetikai hajlamtól is, problémakezelési készségtől, neveltetéstől, satöbbi A felnőtt lakosságnak közel 15 százaléka érintett, nők körében gyakoribb.

~s kismama:
Kérdés:
A férjemmel nagyon szeretnénk egy harmadik babát, de én 2 éve Aurorix-et szedek. Megpróbáltam abbahagyni, de vissza kellett térnem rá, mert nem voltam jól. Ezt a gyógyszert lehet szedni terhesség alatt vagy át kell térni másikra?

~
Statisztikai adatok tükrében nyilvánvaló, hogy a ~ sokkal több embert érint, mint gondolnánk, és igen súlyos társadalmi és egészségügyi problémát jelent. Élete során minden hetedik felnőtt legalább egyszer találkozik a ~val.

A ~ már önmagában sem egyszerű eset, hiszen a sokféle tünete miatt nagyon nehéz megállapítani, hogy valóban erről a betegségről van-e szó.

a ~ kialakulását?
Világméretekben több munkanap esik ki a termelésből ~ miatt, mint bármely más betegség okán.

A ~s epizódban az érzelmi élet zavarai a vezető tünetek közé tartoznak, és intenzitásuk széles skálán mozog: az enyhe kedvetlenségtől a mély lehangoltságig.

Mániás ~
A biopoláris zavar során a ~ és a mánia egymás után, jól elkülöníthetően, ciklikusan, rendszeresen jelentkezik. Nehezen lehet feltárni, mi okozza, a két fázis tünetei eltérő erősségűek lehetnek, ezért a kezelése is nagy kihívás.

ZUNG - ~ kérdőív
Önértékelő kérdőív - a Beteg tölti ki
Az alábbiakban 20 állítást soroltunk fel.Kérjük, olvassa el figyelmesen, és válassza ki, hogy az állítások mennyire jellemzik múlt heti közérzetét.

~
A ~ Magyarországon is népbetegség, sőt, ha becsületesen felmérnék, akkor kiderülne, hogy, mint annyi rossz dologban, ebben is milyen előkelő helyet foglalunk el a világban, pedig a világ szinte mindenütt igyekszik nagy stressz-sorozatokkal depresszálni.

~ esetén gyakrabban fordulnak elő a következő tünetek: erős feszültség, szorongás, gyakori ingerlékenység, türelmetlenség, labilis, lehangolt hangulat, gyakori sírás, fáradékonyság, alvászavar, gyakori éjszakai felébredés, koncentrálási nehézség, meglassulás, energiahiány, erőtlenség.

~, delírium, dementia
Hangulatzavarok - szorongásos zavarok
A ~ az idős emberek leggyakrabban előforduló pszichés problémája, különösen friss traumákat - házastárs elveszítése, súlyos testi betegség - átélt egyéneknél és demenciától szenvedőknél gyakori.

A ~ra hajlamos személynek állandó támaszra, megerősítésre van szüksége. A lefolyás alapján unipoláris ~t, unipoláris mániát és bipoláris zavart különíthetünk el. Kb. 15-30 éves korban jelenik meg az első ~s epizód, mely 6-8 hónapig tart.

időskori ~hoz kapcsolódó d-vitamin hiány
Ez is érdekelheti
A vitaminpótlás hatása csecsemőknél...
Remények a tüdőrák gyógyítására...
A kalcium csökkentheti a vastagbél daganat előfordulását...
Egy alma...
B12-vitaminnal a születési rendellenességek ellen...

Stressz, ~, gyulladás - kiegyensúlyozatlanság az omega 6 és omega 3 fogyasztásban
Az Ohio State University kutatói középkorú férfiak és nők egy csoportjánál vizsgálták a stressz, a ~ és a táplálkozás kapcsolatát.

A posztpartum ~, más néven szülés utáni vagy posztnatális ~ (PND) a ~ egy speciális válfaja.
Tartalomjegyzék
1 Tünetei
2 Okai
3 Kezelése
4 Lábjegyzetek
5 Források ...

A kialvatlanság ~t okozhat
A krónikus álmatlanság szorongásos rendellenességet, vagy akár ~t is okozhat, derül ki egy norvég kutatás eredményeiből.
A vizsgálat ...

Most a legnagyobb prospektív megfigyeléses vizsgálat igazolta a kapcsolatot a gyorsa ciklusok és az antidepresszáns kezelés közt, alátámasztva azt a nézetet, hogy ezek a szerek általában képesek rontani a betegségen azáltal, hogy több betegségepizódot idéznek elő, beleértve a ~s szakasz ...

Cukorbetegség miatti ~
A cukorbetegség és a ~ sok esetben kéz a kézben jár. Nem egyszerű dolog megérteni azt a helyzetet, hogy valaki egy élethosszig tartó gyógyíthatatlan, de kezelhető betegségben szenved.
A folyamat hasonlatos a gyászfolyamathoz: ...

Videó anyag készült, amely segíti a háziorvosokat abban, hogyan tájékoztassák betegeiket a ~s zavarról és kezeléséről. A videofelvételt a háziorvos odaadhatja a ~s páciensnek, aki - hozzátartozóival együtt - otthonában szerezhet ismereteket a ~ról és kezeléséről.

~ a gyerekeknél
Manapság már az általános iskolába járó gyerekeknél sem számít ritkaságnak a ~. Életkortól függetlenül előfordulhat.

~sok lesznek a reumatoid arthritiszesek?
Egy nemrég végzett felmérés szerint a rheumatoid arthritises (RA) betegek több mint fele (63 százaléka) valamilyen járulékos mentális betegséggel is küzd, amelyek közül a leggyakoribb a ~ (87 százalék).

~
A téli (de nemcsak a téli) ~ könnyen elűzhető néhány finom gyógynövényteával is. Nem kell rögtön egy kis rossz közérzet után a ház egész csokikészletét magunkba erőltetnünk. Élvezzük a tavaszt!
~ ...

~
A műtétet követő napokban, hetekben. hónapokban hangulatingadozás, ~ előfordul. Az eredeti fizikai és szellemi aktivitás visszanyerésével párhuzamosan a ~s panaszok általában megszűnnek.

~ a szomatikus medicinában
A konzultációs-kapcsolati pszichiátria szükségesség

A hangulatzavarok gyakoriságuk miatt népegészségügyi problémát jelentenek. Sokszor komorbiditásként találkozunk velük, szomatikus betegségek mellett is kialakulnak.

DEPRESSZIÓ: vészkijárat az öngyilkosság felé.
AGRESSZIÓ: vészkijárat a gyilkosság felé.
ADDIKCIÓ (kábítószer-függőség): vészkijárat irreália (el a valóságtól, el a közösségtől) felé. ...

~ellenes gyógyszerek
E gyógyszerek okozta mérgezések a legveszélyesebbek közé tartoznak, gyakran halálos kimenetelűek. Speciális ellenanyaggal nem rendelkezünk.

~, hangulatzavarok Legalább a betegek egyötödénél kimutatható jelentős ~. Érzékeny vizsgálatokkal ez az arány még magasabb. A ~ a betegség kimenetelét rontja.

DEPRESSZIÓ: szinte valamennyiünk életében elôfordul, több mint hétköznapi szomorúság, kihat a családra, munkából kiesés, érzékenyít súlyosabb betegségek kialakulására, fokozott veszély az alkohol- és drogfogyasztásra, fokozott öngyilkossági veszély.

~
A legtöbb ember hébe-hóba nyomottnak vagy boldogtalannak érzi magát, de az ilyen érzés és a ~s betegség közt igen nagy a különbség. A ~ valódi betegség, amely az embert testestül-lelkestül érinti.

~ és szuicidalitás
Hangulatorientált kezeléssel jó eremények érhetők el.
Alvászavarok ...

DEPRESSZIÓ A ~ lehet a pajzsmirigy csökkent működésének következménye, de ritkábban előfordulhat túlműködésben is. A túlműködésre az idegesség, nyugtalanság, hiperaktivitás jellemző, mindezek azonban megnehezítik a mindennapi életet.

~s vagyok, sportolhatok?
A rendszeres fizikai aktivitás jótékony hatásairól szinte megszámlálhatatlanul sok tudományos közlemény számol be. Az eredmények szerint a szív-érrendszeri betegségek megelőzésében és kezelésében vitathatatlan a sport szerepe.

~ és a hozzátartozók
A ~ nem csak a beteget érinti, megterheli a partnerét, a gyermekeit, a szülőket és a barátokat is. A hozzátartozók is sokat tehetnek a krízis átvészelése és leküzdése érdekében - és saját magukért is.
» Részletek ...

A ~s fázis
A ~ hatalmas súllyal ereszkedik a betegre. Motivációja az élet hétköznapi rutin feladatainak ellátására a minimálisra csökken. A motiváció csökkenéshez kedvtelenség, letörtség, aluszékonyság párosul.

A ~ intenzív szomorúságérzet, ami veszteség vagy egyéb szomorú esemény után jelentkezhet, de az érzés aránytalanul erős és tartós az esemény súlyosságához képest.

A ~ gyógyítható
antidepresszáns gyógyszerek, illetve pszichoterápia segítségével - és természetesen a családtagok érzelmi támogatásával.

A ~, a betegség a gyász energetikai láncolata
Megemlítendő az a passzív viselkedési forma, amikor a stressz - szorongás helyzet megoldása és feldolgozása helyett, vagy energetikai oldódás pontok keresése és segítségkérés helyett, ...

- A ~ különböző formáit, például az időskori, serdülőkori vagy szülés utáni ~t tekintve történtek-e változások az előfordulási gyakoriságban az utóbbi időben?

Mi a ~?
Rendszerint a vezető tünet a hangulati élet zavara. A ~s ember nyomott hangulatán igen nehéz, vagy lehetetlen változtatni. Érdeklődését nem ragadja meg semmi, nem lát reményt a változásra. Élete örömtelenné válik, mindent sötét színben lát, szorong .

~ ", Mánia ", Mániás ~ "
102. FEJEZET - Öngyilkos magatartás
103. FEJEZET - Étkezési zavarok ...

~
a betegnél központi téma az evés, a testsúly és a testalkat kérdése ...

~, szorongás, alacsonyabb iskolázottság
Idegrendszer
Pseudotumor cerebri ...

~hoz,
szorongáshoz,
általános szomatizációs tendenciához társulhat.

~, pánikbetegség
×
Az orbáncfű teája klinikailag igazoltan jó a ~ kezelésére, kiválóan erősíti az
immunrendszert. Este lefekvés előtt javasolunk egy csésze teát, hat hétig lehet inni.
Ez a gyógytea lassítja a szívgyógyszerek felszívódását és használata csökkentheti a ...

~, szorongás
Metabolikus és endokrin betegségek
Diabetes mellitus, hypo/hyperthyreosis, hypo/hyperparathyreosis, Addison-kór, stb.

~s panaszok esetén legfontosabb gyógynövényünk az orbáncfű, amely a pszichovegetatív zavarok, félelem, ideges eredetű nyugtalanság ellen hatásos. Fontos: szintetikus szerekkel együtt nem alkalmazható! ...

~ Az orvostudomány mindig a tünetet kezeli, míg a természetgyógyászat a tünetek okait keresi. 'Csupán egyetlen betegség létezik. Minden betegség a test túlsavasodása, amely elsősorban a felborult életmódnak, gondolkodásnak és étkezésnek köszönhető.

~s magatartászavar
F9280
Egyéb kevert magatartás és emócionális zavar ...

A ~ kezelésében alkalmazott gyógyszerek összefoglaló elnevezése. A megfelelően kezelt betegek 80 %-a teljesen meggyógyul.

A ~ lehet az egyik jele a férfiak változó korának. A férfi klimax mítoszának eloszlatása után egy európai kutatócsapat kijelentette, igenis létezik a probléma, de mindösszesen a középkorú férfiak 2%-át érinti.

A ~ testi tünetei
Már egy rövid meditáció is segíthet legyőzni a fájdalmat
A placebo valóban csillapítja a fájdalmat
Sürgős orvosi vizsgálatot igénylő fájdalmak
Fájdalom ...

: ~, fejfájás, gyógyszer mellékhatás, vese
Comments are closed.
Previous Post
« Emlőmirigy-gyulladás ...

- a ~ra való hajlamosság csökkenése,
- a belső egyensúly helyreállása,
- az akaraterő erősítése, ...

major ~
vezető pszichiátriai kórkép. Jellemzői: nyomott hangulat vagy ingerlékenység, kellemes cselekedetek iránti érdeklődés hiánya, alvászavar, étvágytalanság, fáradtság, öngyilkossági gondolatok, reménytelenség, értékvesztés és bűntudat jellemzi.

Súlyos ~ alakulhat ki a betegség után
Kik kaphatják meg
Mindenki veszélyeztetve van, aki járványos területre utazik ...

A téli ~ról (SAD, Seasonal Affective Disorder)/ Baksa Mercédesz- klinikai szakpszichológus
A betegséget kipihenni, nem kiizzadni kell
Együnk a téli ~ ellen! ...

Mivel a ~, az anxietas, valamint a tartós stresszhelyzet gyakori oka az elhúzódó derékfájásnak, illetve tudjuk, hogy a meglévő panaszokat ezek a pszichogén tényezők jelentősen rontani képesek, fontos, hogy az előzményeket kutató kérdéseink során feltárjuk ezeket a kóroki lehetőségeket.

Stressz, ~, ingerlékenység
- Az alvászavar következtében az élet szinte minden területén romlik a beteg teljesítőképessége.

Ingerlékeny, ~ra hajlamos, vallásos-filozófikus természetű, önző, befelé forduló típus, erőtlen, kedvetlen, lusta és elhanyagolt küllemű.

elmezavarok, ~, skizofrénia, paranoia, debilitás,
akut katabolikus állapotok,
akut hyperthyreosis,
hypovolémiás állapotok,
veseelégtelenség,
tartós szteriodkezelés,
terhesség, szoptatás,
kisgyermekkor a pubertáskorig,
időskori súlyos arteriosclerosis, Alzheimer-kór, ...

Fejen áthaladó: ~, alkoholizmus, agresszió, az egész testben alulműködési zavarok
Mellkason áthaladó: asztma, allergia, tüdő és légúti panaszok, gyengeség, keringési zavarok
Vízér-Hartmann kereszt földsugárzás: ...

hangulatváltozás, ~
a vérben emelkedett koleszterinszint
mixödéma:
az alulműködés legsúlyosabb formája.

mellékhatás: légzés~
alkalmazás intravénásan
kontraindikáció: BK elégtelenség
érzékeny Ca²⁺-ra
heparint tilos im. adni! ...

Az irodalmi adatok (10, 16) mellett saját tapasztalataink is jelzik, hogy az SSRI csoportba tartozó hangulatjavítók hatékonyak az IFN-α okozta ~k kezelésében.

Idegerősítő tulajdonsága ~, melankólia esetén nagy segítség. Beszédzavar, éjszakai felébredés, alvászavar, hisztéria, holdkórosság és ágybavizelés esetén is teakeverék alkotórésze. Hasfájós csecsemők esetén is használ.

~t követő ún. abortiv regenerációs hullám helyes megítélése alapvetően fontos.

A lítium vegyületeket gyógyszerként használják mániás ~ban a kedélyállapot stabilizálására. A mániás ~ egy kevert idegi kórkép, amelyben a mánia, a lelkesültség, felfokozott izgatottság váltakozik a ~val, kétségbeeséssel.

A szívbetegek érzelmei gyorsan változhatnak (a könnyezéstől a nevetésig vagy a boldogságtól a ~ig). Ezek a hirtelen hangulatváltozások általában átmenetiek. Így próbáljanak meg türelmesek lenni egymással.
- Egyeztessék mit várnak el egymástól szexuális téren.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Daganat, Cukorbetegség, Diabétesz, Allergia, Szindróma?

◄ Depresszáns   Depressziós periódus ►
 
RSS Mobile