Kezdőlap (Demencia)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Demencia


 

Demencia

Betegségek  Delírium trémensz  Dementia
2014.04.16

Demencia
latin: dementia = értelmi hanyatlás, elbutulás
Az ideggyógyászati betegségek közé tartozó kórkép. 65 év felett a lakosság még csak 1%-a érintett, de ekkor is már enyhe értelmi hanyatlás 10-15%-ban előfordulhat.


Demencia cikkek
Demencia: Az első jeleket komolyan kell venni!
A demencia különböző típusai világszerte az idős korral járó leggyakoribb betegségek. A 85 éven felüli emberek egy-harmada szenved demenciában.

Demencia tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
A demencia különböző típusai világszerte az idős korral járó leggyakoribb betegségek. A 85 éven felüli emberek egy-harmada szenved demenciában.

Demencia
Elbutulás, az intellektuális teljesítőképesség csökkenése, hanyatlása.

Demencia
A lelki és szellemi képességek csökkenése, az intellektus, a társadalmi viselkedésmódok, és az alkalmazkodási képesség fokozatos hanyatlása.

Demencia (szellemi hanyatlás) korai tünetei
Szinte mindannyiunk családjában vagy szűkebb ismeretségi körben vannak idős emberek.

demencia
Elbutulás.
Latin orvosi szakszó (dementia) a fosztó értelmű de- és a mens, mentis (értelem) elemekből. mentális.

Demencia
Elbutulás, a lelki és szellemi képesség folyamatos, visszafordíthatatlan hanyatlása. Leggyakrabban az Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél és a többszöri szélütésen átesetteknél tapasztalható.

A demencia kivizsgálása
A demencia kórismézése, kezelése és gondozása
Fórum
Aranykereszt
Otthoni betegápolás
Felejtek.hu ...

demencia, elbutulás, járási sebesség
A járási sebesség alapján megjósolható, hogy mekkora eséllyel alakul ki valakinél a későbbiekben demencia, ...

A demencia olyan Alzheimer-típusú betegség, amit nehéz diagnosztizálni. A szellemi teljesítőképesség hanyatlani kezd, olyan viselkedésbeli elváltozások következnek be, mint például az ellenségeskedés. Az érintetteknek nincs betegségtudatuk.

Demencia, örökölhető?
Alzheimer-kór tünetei
Agysorvadás - Krewel Meuselbach által gyártott gyógyszert keresek ...

A demencia megelőzésére alkalmas módszerek kifejlesztése világszerte egyre fontosabbá válik a kormányok számára, mivel a szellemi leépüléssel járó esetek száma várhatóan húszévente megduplázódik a világon, 2030-ra 66 millió, ...

Memóriazavarok, demencia, Alzheimer-kór - Küzdelem a szellemi hanyatlás ellen ...

Demencia
Cukorbetegség
Hízás és antidepresszánsok
Cukorbetegség, sejtbeültetés
Diabétesz-gyógyszer szedése fogyás céljából?
Kevés az ondó...
Terhesség és gyógyszerszedés
Pszichiátriai gyógyszerek, és betegség
Szédüléses panasz ...

A depressziós cukorbetegeknél megduplázódik a demencia veszélye
Ha a cukorbetegek állapotuk mellett még depresszióval is küzdenek, akkor jelentősen megemelkedik náluk a demencia, szellemi leépülés kockázata is - derül ki egy friss tanulmányból.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > D > Értelmi hanyatlás - demencia
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Értelmi hanyatlás - demencia ...

Demencia, azaz elbutulás
Az alkohol közvetlenül és közvetve, azonnal gátolja az agyműködést, de közvetve is, miután a máj lebontása nem képes lépést tartani a bevitt mennyiséggel.

Demencia: hatástalan gyógyszerek
Csaknem 190 000 ausztrál szenved időskori elbutulásban (demenciában), és ahogy az ausztrál lakosság elöregedik, a demencia egyre fontosabb kihívássá válik orvosoknak, betegeknek és gondozóknak egyaránt.

A demencia az értelmi képességek lassú, folyamatos és egyre súlyosbodó hanyatlása, melynek során az emlékezés, a gondolkodás, valamint az ítélő- és tanulási képesség károsodik.

A demencia megelőzése és kezelése
A természetgyógyászat számára a demencia nagy kihívást jelent. A legfontosabb az első tünetek korai felismerése, mert ekkor a megfelelő, aktivitást fokozó terápiákkal lassítható a folyamat.
» Részletek ...

Demencia Alzheimer-betegségben, késői kezdettel (G30.1+)
F0020
Demencia Alzheimer-betegségben, atípusos, vagy kevert formájú (G30.8+) ...

A demencia legjelentősebb kockázati tényezője az életkor. 65 évnél idősebb lakosság körében 15%-ban enyhe kognitív hanyatlás - a korfüggő feledékenység és a demencia közötti állapot - figyelhető meg.

A demencia, azaz az elbutulás szignifikánsan lelassítható olyan gyógymódokkal, amelyek átállítják a szervezet belső óráját.

A demencia a memória hanyatlásával és valamilyen más egyéb kognitív romlással - például az absztrakt gondolkodás, az ítélőképesség vagy a beszéd képességének zavaraival - együtt járó súlyos tünet-együttes.

Kisebb a demencia kockázata, ha egészségesnek érzed...
Egy új tanulmány szerint ha valaki azt gondolja, hogy rossz az egészségi állapota, növelheti a demencia kialakulásának kockázatát.
Tovább... » ...

A valódi demencia betegség, irreverzibilis (visszafordíthatatlan) folyamat, míg a többi tempózavar időleges állapot.
Kapcsolódó fórumok:
tempózavar
zabkorpa csivava ...

Vascularis demencia
Más néven multiinfarctus demencia (a 2. leggyakoribb demencia fajta).
Képalkotóval multifocalis infarctusok láthatók, a kéregállományban és a szomszédos, subcorticalis fehérállományban, valamint a basalis ganglionokban is.

Az elbutulás (demencia) leggyakoribb oka. A kognitív funkció beszűkülésével, viselkedési zavarral és az elbutulást követően kialakuló gyors biológiai leépüléssel jellemezhető betegség. A halálokok között jelenleg a negyedik helyen áll, oka ismeretlen.

Ha a betegnél demencia tünetei mutatkoznak - például emlékezetkiesés, viselkedési zavarok, vagy az idős ember egyre kevésbé képes a mindennapi teendők ellátására - az orvos alapos kivizsgálásnak veti alá, hogy kiderítse a demencia okát.

15. Delírium, demencia, amnézia és egyéb kognitív zavarok
16. Más klinikailag lényeges zavarok ...

Kognitív funkcionálás (demencia - pseudodementia)
Öngyilkosság kockázata (reménytelenségérzés!)
Pszichológiai vagy szociális reaktiváló tényező (pl. nyugdíjazás, házastárs, barát halála) ...

A delírium ", A demencia "
84. FEJEZET - A stupor és kóma
85. FEJEZET - Görcsrohammal járó betegségek ...

Agytréning a demencia ellen
Nem új keletű hír, hogy a tanulás karbantartja az agyad, serkenti a működését, és ellenállóbbá tesz az időskori demenciával szemben.

Időskori kezdődő demencia?
75 éves édesanyám ügyében kérném tanácsát. Édesanyám saját lakásában, egyedül él, tőlem 200 km-re, megyeszékhelyen. Abban a városban rokona vagy segítsége nincs. Önállóan...

A dementia(ejtsd: demencia) lehet tünet és betegség, amit az agy organikus károsodása okoz.

Értelmi leépülés (demencia).
A tünetek nagyon hasonlóak az idült májbetegséggel szövődött Parkinson-szindrómához, ami arra enged következtetni, hogy a réz lerakódása elsősorban az agytörzs azon területeinek pusztulását okozza, ...

Alzheimer-kór és a demencia egyéb fajtái
Acupuncture Technique 1.: Filiform Needle Techniques - DVD
Trombózis és véralvadásgátlás ...

májgyulladás stroke demencia sperma tinédzserkori depresszió sí testképzavar csipa kankó kisajak ingerlékenység főiskola dohányzás Napóleon grill figyelemhiány kortizol egyoldalú fejfájás parkinson-kór vérnyomásmérés félelem Cook afta relaxáció ...

A szerzők kiemelték, hogy ez a megfigyelés nagyon fontos, mert a kognitív nehézségekkel küzdő középkorúaknál gyakrabban és gyorsabban fejlődik ki demencia a későbbi életkorban.
6. Garat, gége ...

arcüreggyulladás arthritis asperger ásványianyag asztma baba babakocsi babaszoba Bak beszédhiba betegség bicikli Bika bio bor bölcsöde bőr bronchitis bulimia candida chlamydia cipő COPD család csecsemő csont cukor cukorbetegség daganat demencia ...

Ebben az irányban található a tünetek kitörésénél kezdődő és azután folyamatosan előrehaladó demencia (elbutulás) jelentése is. Az agy, mint kapcsolóközpont lassan, ám biztosan leköszön, és elengedi a hatalmát.

szorongásos zavar, szkizofrénia, demencia, súlyos depresszió), de előfordulhat egyes gyógyszerek mellékhatásaként (nyugtatók, depresszió elleni szerek) vagy alkohol, illetve kábítószerek hatására.

A stroke-on átesett betegek egy részénél sajnos elbutulás, demencia jelentkezik. A beteg ilyenkor nem tudja ügyeit önállóan intézni, szociális kapcsolatait megtartani, gyógyszereit bevenni, ezért felismerése nagyon fontos.

A hozzátartozó számára a demencia súlyossága fokozódásával egyre nagyobb teher hárul. Ő is áldozata a betegségnek, éppúgy, mint a beteg. Az idült lefolyású, évekre kiterjedő betegség óriási erőfeszítést igényel.

Az Alzheimer-kór az elbutulás (demencia) egy visszafordíthatatlan formája.

A demencia (elbutulás, a szellemi képességek leromlása, elvesztése) jegyei nélkül fellépő téveszmék meggyőzően ható, logikailag megalapozható, önmagában zárt rendszere, ...

Késői szakasz: Hirtelen és váratlanul súlyos tünetek jelentkezhetnek - szívbaj, paralízis, süketség, részleges vakság és demencia. A károsodás akár halált is okozhat.
Lásd a következő illusztrációkat is! ...

Depresszió, pszichózis, emlékezetzavar, beszédzavarok, vakság, demencia egyaránt előfordulhat. Kevesen tudják, hogy a CO krónikus mérgezést is okozhat, ez lehet oka némely depressziónak, tanulási nehézségnek vagy emlékezetzavarnak.

Lásd még: Lásd még: Stroke, Alzheimer-kór, Depresszió, Epilepszia, Feledékenység

Betegségek  Delírium trémensz  Dementia
2014.04.16

 
RSS Mobile