Kezdőlap (Cöliákia)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Cöliákia


 

Cöliákia

Betegségek  Costoclavicularis szindróma  CPPD

Cöliákia
Felszívódási zavar, mely valószínűleg immunológiai eredetű. A glutént tartalmazó ételeket a beteg nem tudja megemészteni (glutén intolerancia). A vékonybelet borító nyálkahártya bolyhainak sorvadásával jár.


A (gluténintolerancia)
Sok tévhit terjedt el erről a betegségről. Ideje őket megvizsgálni. Sokáig azt gondolták, hogy ez a betegség csak gyermekkorban alakulhat ki. Ez nem igaz. A betegség bármely életkorban felütheti a fejét.

Cöliákia tünetei
... - Mi a cöliákia? - Tünetei? ...
A cöliákia - lisztérzékenység diagnózisa ...

- Az ezerarcú betegség
Sokan nem is tudják, hogy betegek és az életüket kockáztatják - állítják amerikai orvosok. Tény, hogy a gabonában található glutén nevű fehérje igen változatos panaszok forrása lehet.

A cöliákia nem gyógyítható meg véglegesen, de megfelelő diétával a lisztérzékenység miatt kialakult bélnyálkahártya-károsodás és a betegség tünetei teljesen megszűnnek.
...


A (nem trópusi sprue, gluténszenzitív enteropátia) öröklött érzékenység a búzában, árpában és zabban található fehérjére, a gluténre.

Cöliákia (gliadin- /liszt/érzékenység, glutén szenzitív enteropátia; túlérzékenység búza-, árpa-, rozs- és zabliszt egyik összetevőjével szemben, ami bélgyulladást és felszívódási zavart okoz) ...

-szűrés
 
Lisztérzékenység szűrése, önellenőrzése
Otthoni, lisztérzékenységi gyorsteszt ...

(Cöliákia, Gluten enteropátia, Gliadin érzékenység)
Gyógymód=diéta
Tünetek: ...

A az egész szervezetet érintő autoimmun-betegség. Kiváltója a kalászos gabonafélékben lévő sikér (glutén) egyik fehérjecsoportja, a gliadin, amit az ember normálisan az étkezései során fogyaszt el.

A cöliákia (nem-trópusi sprue, glutén enteropátia, cöliákia sprue) örökletes betegség, amelyben allergiás túlérzékenység alakul ki a glutén nevű fehérjével szemben, és ez olyan elváltozásokhoz vezet a bélrendszerben, ...

A lisztérzékenység () a gabonafélékben található egy fehérje, a glutén iránti érzékenység, melynek egytelen kezelési lehetősége van: a szigorúan gluténmentes étrend betartása.
BŐVEBBEN
További cikkeink ...

: Cöliákia (lisztérzékenység), Crohn-betegség, laktóz-intolerancia. A bél nyálkahártyájának sérülése, vagy műtétileg eltávolított nagyobb rész a vékonybélből is eredményezhet felszívódási problémát.
Paraziták, férgek jelenléte a szervezetben.

A táplálék-intolerancia másik legsűrűbben előforduló változatánál, a lisztérzékenységnél () a búzában, árpában, rozsban és a zabban található, ...

Önök az egyik válaszukban azt írták, hogy a lisztérzékenység és a cöliákia ugyanaz.

A lisztérzékenység vagy felszívódási zavar, amely nem gyógyítható, de diétával jól kezelhető. A glutén intolerancia esetén megváltozik a vékonybél felülete: a bélnyálkahártya kis kiemelkedései, a bélbolyhok visszafejlődnek.

Jelenlegi ismereteink szerint a cöliákia egyetlen gyógymódja a diéta, mely során az étrendből teljesen kiiktatjuk a gliadint. Ennek megoldása nem egyszerű, hiszen viszonylag kevés helyen szerezhetőek be az egyéb termékekből készült készítmények.

-A lisztérzékenység - orvosi nevén - a búza, rozs, zab és árpa egyik összetevőjével, a gliadin fehérjével szembeni túlérzékenység.

Tejcukor-érzékenység ", Cöliákia ", Trópusi sprue ", Whipple-kór ", Bél-nyirokértágulat "
126. FEJEZET - Gyulladásos bélbetegségek
Crohn-betegség ", Kólitisz ulceróza ", Kollagén és limfocitás vastagbélgyulladás ", Diverziós vastagbélgyulladás " ...

1. Lisztérzékenység (gluténérzékenység, ) (1. oldal)
2. (2. oldal)
Szeretne további egészségügyi híreket olvasni? Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre és mi kéthetente eljuttatjuk Önhöz a legújabb információkat! ...

A betegséget coeliakiának (ejtsd: cöliákia) nevezik. Az ilyen betegnek kerülnie kell a glutén (és ezzel a gliadin) fogyasztását.
A rizs, a kukorica, a burgonya, a belőlük készült lisztek és ételek gluténmentesek.

A szívizom rendellenességeit előidézheti vírusfertőzés, szívroham, alkoholizmus, magas vérnyomás, táplálkozási betegségek, szisztémás lupus erythematosus, , végstádiumú vesebetegség. Léteznek ismeretlen okú szívizomrendellenességek is.

malabszorpciós szindróma - Tünetek csoportja ami magába foglalja az étvágytalanságot, sulyvesztést, felfújódást, izomfájdalmat és steatorrheát. A malabszorpciós szindróma kapcsolatban lehet a coeliakiával vagy cöliákia sprueval vagy a cisztikus ...

Bizonyos betegségek - mint például a lisztérzékenység () - akadályozhatják a vékonybél bolyhainak normális működését.

Lásd még: Lásd még: Lisztérzékenység, Hasmenés, Allergia, Daganat, Felszívódási zavar

Betegségek  Costoclavicularis szindróma  CPPD

 
RSS Mobile