Kezdőlap (Cellulitisz)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Cellulitisz

Betegségek  Cellulitis  Cérnagiliszta fertőzés

Cellulitisz szótárszó meghatározása
Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége - MACOSZ.hu, akadálymentes verzió
Kilépés az akadálymentes nézetből
Tudtad, hogy a Macosz.hu portált havonta 100.000 ember keresi fel? Segíts Te is a portál fennmaradásában, hirdess az oldalon! ...


Cellulitisz
A narancshéjához hasonló, csípőn és a combon megjelenő bőr alatti zsírlerakodás, melyet a Streptococcus baktérium okoz.

Cellulitisz a bőr és a bőr alatti mély szövetek fertőzése. A fertőzés oka leggyakrabban a sztreptokokkusz baktérium.A fertőzés behetolási kapuja általában a bőr sérülése kapcsán-horzsolás,a sebek mindenféle formája,sebészi metszés,égés stb ...

Cellulitisz, a rémálom
A nyár nők milliói számára az év legkeményebb időszaka - akin megjelentek a cellulitisz nyomai,...
Mitől viszket?

Cellulitisz: a feszes bőr ábécéje
A narancsbőr a 35 év fölötti európai nők 80 százalékát érinti. Bár nem betegségről van szó, csupán kozmetikai problémáról, az érintettek világszerte milliókat adnak ki, hogy eltüntessék a csúnya elváltozást a fenekükről, a combjukról, a hasukról és a karjukról.

A ~ a bőrben és a közvetlenül alatta elhelyezkedő szövetekben tovaterjedő bakteriális fertőzés.

Míg a ~ kifejezés a laza kötőszövet fájdalmas gyulladását takarja, addig a cellulit a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki.

~
A ~ (phlegmone) a bőrben, vagy néha a bőr mély rétegeiben tovaterjedő fertőzés. Gyakran Streptococcus-fertőzés következménye, vagy ha seb okozza, Staphylococcus-fertőzésé. Azonban sokféle más baktérium is okozhatja, főleg emberi vagy állati harapás, illetve vízi sérülések után.

~ ", Szövetelhalással járó bőrfertőzések ", Eritrazma ", Ótvar (impetigo) ", Sztafilokokkusz okozta "leforrázott bőr" szindróma ", Szőrtüszőgyulladás, kelés és darázsfészek ", Verejtékmirigy gyulladás "
212. FEJEZET - Gombás eredetű bőrfertőzések ...

~ - közvetlenül a bőr alatti szöveteket és kötőszövetet érintő fertőzés, amelyet bőrpír, a bőr melegsége és duzzanata kísér ...

- ~: főként az S. aureus okozta fertőzés, jellemzően az arcon vagy a végtagokon fordul elő, az orbánc ennek felületesebb változata. A kezdeti bőrpír később fényes, vörös, ödémás bőrgyulladássá fejlődik. Az arc ~e ráterjedhet a szemkörnyékre, szemre is. Sebkörnyéken, ill.

A ~nek nevezett, a bőr mélyebb rétegeit érintő gyulladás az arcon alakulhat ki. A folyamat az orbánchoz hasonlítható, hisz lázzal, hőemelkedéssel, feszüléssel, lüktetéssel és fájdalommal jár.

Állandó fejfájások, fáradtság, szájszag, piszkos bőr, sok miteszer, lepedékes nyelv, ~, gyomorégés, fogszuvasodás, gombásodás, székrekedés, HAJHULLÁS és a karikás szemek.
Ha a salakanyagok már az izomszövetekben is felgyülemlenek: izomfájdalmak, reuma és köszvény a következmény.

Egyre népszerűbbé válnak az aromaterápiás, iszappakolásos, karcsúsító eljárások is, melyekkel látványos eredményeket érhetnek el a fogyni vágyók vagy a ~problémákkal küszködők. A kúra során tengeri iszapban vagy illóolajokban áztatott fáslikkal tekerik be a kezelendő testfelületet.

A falgyomot vizelethajtó, reumás panaszok, cukorbetegség, ~, vesebántalmak, magas vérnyomás és légzőszervi megbetegedések kezelésére alkalmazhatjuk eredményesen. Fogyasztása allergiások számára mégsem ajánlott, a legfrissebb vizsgálatok alapján ugyanis erős allergenitással rendelkezik.

Kapcsolódó kifejezések: ~ narancsbőr 
Ez is érdekelheti
Tweet ...

Tisztító, méregtelenítő hatását a bőr is meghálálja, májvédő és egészségmegőrző növény. Leve almasavat, tejsavat és citromsavat tartalmaz.
Használják ~ kezelésére és helyi zsírlerakódás megszüntetésére is.
Kvíz!
Immunerősítő, antioxidáns, és jót tesz a bőrnek ...

A tudományos háttér alapja a gyógynövénykutatás. A yes.pharma kutatói megalapozott tudással keresik azokat a hatóanyag-kombinációkat, amelyek számos - eddig meg nem válaszolt- kihívásra adnak választ. Ezen problémák közé tartozik a ~, más néven narancsbőr.
Eveline kozmetikumok ...

Ha azt látjuk, hogy ~re hajlamos, durvák a pórusaink, mitesszereink és hasonló bőrproblémáink vannak, vagy arcbőrünk árnyalata az "enyhén rózsástól" jóval eltér, szinte biztosak lehetünk abban, hogy szervezetünk egyensúlya eltolódott a savas állapot felé.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Cellulitis, Nyirokcsomó, Ótvar, Ekcéma, Szőrtüszőgyulladás?

◄ Cellulitis   Cérnagiliszta fertőzés ►
 
RSS Mobile