Kezdőlap (Bokasüllyedés)

 Betegségek 

  » »
 
   

Bokasüllyedés

Betegségek  Bokarándulás  Bolhacsípés

Bokasüllyedés
A bokasüllyedés rossz [testtartás]?t okozhat, emellett könnyen kifáradnak miatta a [lábfej]? és a [láb]? izmai, fájdalom jelentkezhet a keresztcsonti tájékon és égő érzés a [talp]?on.


Bokasüllyedés - Kinőhető?
Kislányom 9 éves, lúdtalpas. Amióta cipő van a lábán, azóta betétes, jó cipőket veszünk neki. Betétet javasolt az ortopéd szakorvos 2 évvel ezelőtt.
Kinőhető ez probléma, vagy tehetünk ellene valamit?

Lúdtalp (bokasüllyedés)
A láb statikai deformitásai körébe sorolható kórkép hazánkban népbetegség, a leggyakoribb ortopédiai kórképek egyike. ...

Bokasüllyedés

A bokasüllyedés a lúdtalppal együtt az egyik leggyakrabban előforduló lábbetegség. Kialakulásában szerepet játszik mindkét boltozat lesüllyedése.

Bokasüllyedés megtekintése: Kis terpeszállásban (lábfejek között kb. tenyérnyi távolság) vizsgáljuk a láb helyzetét. Ha belső boka befelé (középvonal felé), a sarok csont kifelé dől, a láb boltozata lelapult, a lábfej szétterült, I-II.

Bokasüllyedés Fogalma, és ortopédiai tünetei: A hosszanti boltozat lesüllyedése miatt következik be. Oka: szalagok gyengesége, alkati sajátosság, álló foglalkozás, túlsúly, erőltetett járás, gerincferdülés, gerinckopás, nemi érés, hirtelen növekedés.

Bokasüllyedés, gerincferdülés.
9. Milyen mozgásformánál veszíted el leghamarabb a kitartásodat?
Erősítő edzések.
Futás, úszás.
Jóga, pilates, nyújtógyakorlatok.

A bokasüllyedés és lúdtalp leggyakoribb panasza, hogy az érintett nem tud sokat gyalogolni. Gyakori klasszikus tünet, hogy álláskor szemmel láthatóan lesüllyed a láb belső íve.

A bokasüllyedés, vagy lúdtalp tulajdonképpen a talp hosszanti boltozatának a lesüllyedését jelenti, leggyakoribb panasza, hogy az érintett nem tud sokat gyalogolni.

Az alsó végtag mobilitása gyakran a csípőízületi arthrosis, valamint a bokasüllyedés miatt is korlátozódik.

A boltozat lelapulását bokasüllyedésnek, lúdtalpnak nevezzük. Ez kedvezőtlenül befolyásolja a láb teherelosztó képességét, a szalagok, inak túlnyúlnak, a fokozott izomfeszülés miatt láb- és lábszárfájdalmak jelentkeznek.

A terhesség alatt fokozatosan nő a kismama testsúlya, mely mind nagyobb és nagyobb terhelést ró az ízületekre és a keringésre - ilyen kor kialakulhat bokasüllyedés, derékfájás, csípőfájdalom illetve fáradékonyabbak lehetünk ...

Bokasüllyedésnél, bütyöknél és kalapácsujjnál, ahol a talpat, de főleg a lábujjakat állandó nyomás éri, ott alakul ki a tyúkszem. A szűk cipő tovább nyomja és a bőr alatt gyulladást is okozhat. Fontos a helyes lábápolás és lábbeli viselése.

A talpbetétek enyhítik a lúdtalp és a bokasüllyedés okozta lábfejfájdalmat. Gyógyászati segédeszközt árusító üzletekben pontos, számítógépes méretvételt követően a betétet a lábunk­hoz is igazítják.
Lábtorna ...

Nekem a szakmám (felszolgáló) miatt alakult ki, de már gyerek koromban is volt némi bokasüllyedésem. A telpbetét és jó cipő párosa a legjobb a fájdalom csillapítására. Nekem például a lúdtalp megvan, de nem fáj se a talpma, sem a bokám.

Kategória: Betegségek Címkék: bokasüllyedés, gyógytorna, harántboltozat, lúdtalp, lúdtalp megelőzése
Minden vélemény számít!
Kattintás ide a válaszadás megszakításához ...

Szemölcsök kialakulására hajlamosít a körömrágás (sérülések keletkeznek). A fokozott izzadás, bokasüllyedés, a láb deformitásai a talpi szemölcs kialakulását segítik elő.
Előfordulásuk a testen ...

A lúdtalp kezelése
Lúdtalpkezelés.hu
Tényleg gyakori a lúdtalp?
Lúdtalp, bokasüllyedés, lábsüllyedés? De, mi a különbség..?

Kézháti szemölcsök
A bőrsérülések elősegítik a vírus megtelepedését. Körömrágás vagy sérülés nyomán a szemölcs halmozódhat. A fokozott izzadás, bokasüllyedés, a láb deformitásai a talpi szemölcs kialakulását segítik elő.

Ennek ellapulása a lúdtalp.
A hosszanti ív (longitudinal) a nagylábujj és a sarok között húzódik, ennek elsimulása a bokasüllyedés.
A kisgyermek láb is rendelkezik a boltozatokkal, csak a bőséges bőralatti zsír elfedi ezeket.

Gyakori az ízületek hyperextendibilitása, a térdeknél fordított görbületű lábak (genu recurvatum), a bokasüllyedés és a kyphoscoliosis, valamint a herniák. A subcutan zsírszövet mennyisége kevesebb és gyakori a gótikus szájpad.

A lúdtalp, vagy bokasüllyedés kialakulásában fontos szerepe van a mozgás hiányának, illetve a nem megfelelő cipő viselésének is.

Ennél fiatalabb korban a sarok belső oldala alá helyezett 5 mm-es a külső oldal felé lejtő ékkel korrigálhatjuk a sarok befelé történő billenését, amit a köznyelv "bokasüllyedésként" ismer.

Lásd még: Lásd még: Lúdtalp, Ízületek, Lúdtalpbetét, Bütyök, Kalapácsujj

Betegségek  Bokarándulás  Bolhacsípés

 
RSS Mobile