Kezdőlap (Bevizelés)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Bevizelés

Betegségek  Bevérzett szem  Bilirubin

Éjszakai bevizelés, fülfájdalom - 4 éves kislány
Éjszakai bevizelés - 35 éves nő
Hasmenés, hányás óta éjszakai bepisilés - 4,5 éves kislány ...


Éjszakai bevizelés - Nem szégyen, fordulj szakemberhez!
Az éjszakai bevizelés az egyik leggyakoribb betegség gyermekkorban, amely az általános iskolát kezdők 10 százalékánál fordul elő, a fiúk között még nagyobb arányban.

Éjszakai bevizelés tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása ...

Az éjszakai bevizelések hátterében az esetek döntő többségében szervi eltérést nem lehet kimutatni, leggyakrabban pszichés stressz váltja ki a bevizelést. A gyermek valamiért szorong, valamely eseményt nem tud lelkileg feldolgozni, és ez bevizelésként jelentkezik.

Bevizelés
Az ízlésnek megfelelő kezelés eredményes.
18.00 óra után már ne igyon a beteg. Lefekvés előtt a hólyagot ki kell üríteni.

Nappali ~
Ha nem áll a hátterében húgyúti fertőzés vagy anatómiai eltérés, a nappali ~t általában hólyagtúlműködés vagy ritka ürítés okozhatja.
Hólyagtúlműködés ...

A ~-riasztó messze a leghatásosabb, jelenleg elérhető módszer. A gyermekek mintegy 70%-ában gyógyítja az ágybavizelést és csak 10-15%-ában indul újra az ágybavizelés a riasztás megszűntetésével.

Ha a ~ a későbbiekben visszatér, a riasztókészülék újból használatba helyezhető.
Nappali enuresis kivizsgálása és kezelése
A nappal bevizelő gyermekek vizeletmintáját mindig meg kell vizsgálni (tesztcsíkkal és bacterialis tenyésztés segítségével).

(Éjszakai ~)
Az életkor alapján ítélve a vizelet visszatartására képes gyermekeken fellépő éjszakai ~ gyakorisága a négyévesek korosztályában 30%-os, a hatévesekében 10%-os, a 12 évesekében 3%-os, sőt még a 18 évesek 1%-án is előfordul. Fiúkon gyakoribb, mint leányokon.

Az éjszakai ~ komoly betegség
Így enyhítse hatásosan az allergiát, asztmát!
Légúti allergiás, asztmás, légúti betegségben szenved? Keresi a természetes gyógymódokat? Egy egyszerű készülékkel gyógyító sós levegőt varázsolhat otthonába, egy sóbarlangbérlet áráért!
(x) ...

Akaraton kívüli ~ a hatodik életév felett, ami általában este történik az ágyban.
Éjjeli ágybavizelés - Enuresis nocturna
vissza a szótár főoldalra ...

(Az addig szobatiszta gyerek például éjszaka is felkel vizelni - de ez természetesen nem azonos a gyermekkori ~ problematikájával, hanem a fokozott folyadékforgalommal van összefüggésben.) Az esetleges anyagcsere állapot romlásával a gyermek klinikai állapota is romlik, bőre száraz, ...

Amennyiben az éjjeli öntudatlan ~, még három éves kor után is fennáll, károsnak tekinthető. Ez a titkolt probléma a szülőt és a gyereket egyaránt érintő betegség.

Enuresis nocturna - éjszakai ~; gyerekek és szülők réme, amely körül sok félreértés, félretájékoztatás és hibás információ kering. Kóros vagy nem? - ez a legfontosabb kérdés, amelyet fel kell tennie a szülőnek, ha gyermeke érintett ebben a több mint kellemetlen helyzetben.

A roham kezdetét ~ kísérheti. A görcs elmúltával a gyerek egy ideig zavart, aluszékony, tudata csak fokozatosan tisztul. A történtekre nem emlékszik.

enuresis - ~
enuresis nocturna - éjszakai ~
epidermisz - a bőr külső rétege
exanthema - kiütés
excoriatio - a bőrnek vakaródzás miatt kialakult sebes, varral fedett elváltozása
exsiccatio - kiszáradás
exspiratio - kilégzés ...

5-10 percig a végtagok ütemes rángása,fogak görcsös összeszorítása (amikor is a gyermek elharaphatja a nyelvét), ~ és a száj habzása követ. Ezután a gyermek rendszerint elalszik.
Az epilepszia petit mal ('kis roham") formájában nincsenek nagy rángógörcsök.

Az, hogy a szülő mikor tekinti problémának a bepisilést, az éjszakai ~t, nagyon egyéni. Azok, akik gyerekkorukban maguk is bevizeltek sokáig türelmesek maradhatnak, míg mások gyorsan segítséget keresnek.

A nem organikus az az pszichés ~ek elleni legjobb módszer a megértés és az empátia. Ezeknek a gyerekeknek fokozottan feltétel nélküli szeretettre van szükségük.

Gyakori fejfájás, éjszakai nyugtalan alvás, éjszakai ~, reggeli fáradtság. (adenoid vegetatio, chr. Sinusitis gyanúja) vissza
Regisztrált felhasználók belépő felülete
Név: ...

A Szerecsendió általános működés-szabályozó tulajdonságokkal rendelkezik. Jól alkalmazható ~ ellen. Csak kúraszerűen és kis adagokban alkalmazható. Ellenjavallatait lásd a gyógynövény leírásánál.

Görcsrohamra van gyanú, ha eszméletvesztés, izomgörcs rángások, ~, hirtelen fellépő zavartság vagy figyelemzavar jelentkezik. A valódi görcsrohamok mindazonáltal ritkábbak, mint ahogy azt legtöbben feltételezik; a rövid eszméletvesztés legvalószínűbb oka az ájulás (szinkope ).

Az éjszakai bepisilés gyakori probléma az óvodás, kisiskolás gyermekek körében. Mivel a stressz növeli a mértékét, ezért az óvoda- és iskolakezdés jelentősen ronthatja az éjszakai ~ tüneteit. Szerencsére a szülők néhány egyszerű fogással sokat segíthetnek gyermekeiknek.
tovább a cikkre ...

Az enuresis akaratlan vizeletürítést jelent abban az életkorban, amikor már elvárható az akaratlagos vizeletürítés - rendszerint 5 éves kor felett. Az enuresis nocturna éjszakai ~t jelent nappali vizeletproblémák nélkül.
A bepisilés alvás alatt következik be.

Születés hete - a kétgyermekes családmodell már a múlté
Dr. Rusz Edit: Az aranyporban fürdő királylány
Ősi ösztön vagy szerzett rutin? - Az anyatejes táplálás
Igazság és tévhitek - Az éjszakai ~ről ...

Amikor a természetesen fejlődésben eljön a széklet, vizelet akaratlagos szabályozásának időszaka, igen rövid idő alatt elhagyható a pelenka. A nappali szobatisztaság hamarabb jelenik meg, mint az ágytisztaság. Az éjszakai ~ (enuresis) háttere 5-6 éves kortól vizsgálandó.

Legjellemzőbb tünete lehet a fiúgyermekeknél az éjszakai ~ (enuresis nocturna), melyet pubertáskorig többnyire kinőnek.
Spina bifida cysticáról (tömlős) beszélünk, ha a velőcsőzáródás elégtelenségének helyén az agyhártyák zsákszerű kiboltosulást képeznek.

A gyakori hüvely környéki viszketést követő vakaródzás másodlagos, bakteriális, gombás fertőzést hozhat létre. A cérnagiliszta-betegség hólyaghurutot is okozhat - a gyermek a vakaródzás során a bélbaktériumokat "saját kezűleg" juttatja a húgycsőnyílás közelébe. Gyermekkorban enuresis (~) is ...

mint a heves szívverés, rosszullét, félelem, kontrollvesztés, lábak erőtlenné válása, olyan érzés, mintha szivacson járnék pedig talajon megyek, talptól induló bizsergés érzése egyre felfelé ( mint tipikus elemi félelem esetén bárki tapasztalhatta ), a kisgyerek is ezt érzi, csak ott még ~ ...

D-vitamin, E-vitamin Klimax Beteg a baba Támad a parlagfű Vitaminteszt A hasnyálmirigy betegségek diétája Az éjszakai ~ről Konferencia a ritka rendellenességekről Boldogtalan magyarok Menopausa világnap Rántott mozarella A gyógyszeres kezelés mellékhatásai Az altatás A reflux betegség ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Éjszakai bevizelés, Húgyúti fertőzés, Megfázás, Allergia, Hányás?

◄ Bevérzett szem   Bilirubin ►
 
RSS Mobile