Kezdőlap (Beültetés)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Beültetés

Betegségek  Betüremkedés  Bevérzett szem

A beültetésre kerülő mesterséges billentyű kétféle lehet:
1. biológiai billentyű, amely disznó- vagy borjú-szívbillentyűből készül:
2. mechanikus billentyű, amely mesterséges anyagból készül, és billenőszeleppel vagy mozgókoronggal működik.


A beültetésre használt harmadik protézis fajtát a felkarcsont töréseinél alkalmazzuk, amelynek speciális kialakítása teszi lehetővé az eltört csontrészek stabil rögzítését. Az OEP szerencsére támogatja a vállprotézis beültetését, amit egyrészről a kórkép fontossága, másrészt a betegszám is indokol.

A fogbeültetés különösen alkalmas a balesetekben kitört fog pótlására, ha a mellette lévő fog ép, és tulajdonosa nem akarja lecsiszoltatni. Így lehet megoldani kisebb hidak elkészítését, amennyiben a hiányt határoló fogak épek, vagy a hidat tartandó hátsó fogak hiányoznak.
Kizáró okok ...

Petesejt beültetés
Szakmai becslések szerint 150 ezerre tehető a terméketlenséggel küzdő párok száma hazánkban. A meddőség kezelésének egy ritkábban emlegetett formája a petesejt donáció, más néven petesejt adományozás.

Az Esperal beültetést a pszichiátriai gondozók (osztályok) szokták javasolni, ahol alkoholbetegekkel is foglalkoznak. A beültetés ambuláns sebészi beavatkozásként helyi érzéstelenítésben (műtői körülmények között) elvégezhető. A lehetőségekről a területileg illetékes sebészeten érdeklődjön.

Az egyik legfontosabb pacemaker centrum Magyarországon, ahol a legtöbb szívritmus-szabályozó ~t végzik éves szinten, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központja.

Medical Online gyógyítás háziorvostan A mélyvénás thrombosisról - térdprotézis ~e után
A Practice Analysis of THromboprophylaxis after Orthopaedic Surgery (PATHOS) vizsgálat eredményei
A mélyvénás thrombosisról - térdprotézis ~e után ...

FOGBEÜLTETÉS - IMPLANTÁCIÓ
Helyesen műgyökér-~nek nevezzük, mert nem műfogat ültettünk be (implantálunk), hanem valamely álcsontba a foggyökér helyére olyan szövetbarát tartószerkezet kerül, amely úgynevezett csontintegráció révén már megbírja a felépítményt, ...

A ~ után
A szapora szívműködések, ritmuszavarok kezelésénél a szívritmusszabályozók meg tudják szüntetni "elektromos ütésekkel" az életveszélyes ritmuszavarokat. A speciálisabb készülékek pedig a gyenge szív teljesítményét is fokozni tudják, ha megfelelő feltételek állnak fent.

A haj~ végleges megoldást jelenthet a kopaszságra
LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK
Csúf igazság: mások rossz hangulatának örülünk a Facebookon?

Az ICD ~e Az ICD-t műtői körülmények között ültetik be. Általában helyi érzéstelenítést alkalmaznak, és nyugtató szereket, de altatásra nem kerül sor. A legtöbb esetben a készülék telepét a kulcscsont alá, legtöbbször baloldalt ültetik be.

A ~es fogpótlás - A fogászati implantációról
A fogászati implantáció (1.)
A fogászati implantáció (2.) ...

Fog~. Olyan fogpótlás, melynek stabilitását részben vagy teljesen a lágyszövet alá beágyazott alap képezi.
ideiglenes dentura ...

- A ~ előtt
A fizikális vizsgálat után szükség van egy alapos szájhigiénés kezelésre, fogkő, plakkok, lepedék satöbbi eltávolítására. Később digitális röntgenfelvételt készítenek, sőt szükség esetén 3 dimenziós CT vizsgálatot is igénybe vesznek a pontos tervezéshez.

A CI ~e minden esetben teljes narkózisban zajlik. A CI vevőtekercsét a fül mögött, a koponyacsontra vájt mélyedésben helyezik el, míg az elektródát a középfülön keresztül a csigába vezetik. Az ily módon elhelyezett implantátumot rögzítik.

A szerv~ legfőbb gondja, hogy az immunrendszert gátló gyógyszerek jelentősen csökkentik a beültetett szerv, a vese vagy a szív kilökődését, de ugyanakkor a szervezet ellenállóképességét is csökkentik, ezért a betegek az máskülönben veszélytelen fertőzésekre is fokozottan érzékennyé válnak.

Az őssejt~ hosszútávon is hatékony...
Egy új kutatás szerint a saját őssejt ~e hosszú távon segíti a gerincvelősérültek gyógyulását. Az őssejtkezelésben részesülő betegek harminc százaléka mutatott hat hónap után jelentős funkcionális vagy más jellegű javulást.

pacemaker ~
szívátültetés
A cardiomiopathiás beteg életkilátásai egyénenként igen változóak.

Az őssejt-~ javíthat az úgynevezett buborékgyermekek állapotán is : immunhiánnyal születő gyerekeknek steril körülményekre és kemoterápiára van szükségük az életben maradáshoz, a csontvelőbe épített őssejt azonban részben helyettesítheti a gyógyszeres kezelést.

Pacemaker ~.
A beültetett egyéb elektromos eszközök.
Agyműtét utáni fém klippek.
Szívben levő műbillentyű.

Az őssejt-~ - sok más betegség mellett - talán az AIDS-re is gyógyír lehet. Egy amerikai férfin már segített.
Egészség
15 magyar találmány, ami megváltoztatta a történelmet ...

A fájdalmas haj~ mellett (amit valamikor régen először végeztem Szegeden, de ma már nem vállalom) létezik egy nagyon primitív, de érdekes módszer: a haj rászórása a fejre.

A csípőprotézis ~e egy olyan sebészeti eljárás, melynek során eltávolítják a károsodott, gyulladt porc- és csontszövetet a csípőízület vápájából. Ezt követően részben, vagy egészben egy mesterséges csípőízülettel helyettesítik az ízületet.

Ennél korszerűbb eljárás az úgynevezett háló~, amikoris az izomzat és a szalag közti varrat helyére egy szövetbarát hálót ültet be a sebész.

renalis stent ~. Bal panel: az aortographián a jobb a. renalis eredésénél 90%-os stenosis figyelhető meg. Középső panel: A 0,014 hüvelyk vastagságú vezetődróttal (pontozott nyilak) sikerült a szűkületen átjutni, és a stentfelvívő-eszközt (szaggatott nyilak) a stenosisba helyezni.

Idegen anyag ~ (implantáció):
Ritka esetben az állcsontra vagy a csontba ültetett pillérek alkalmazásával is készíthető fogmű.

szájpadhasadéklap ~e 1 - 2 hónapos korban, melyet időnként nagyobbra cserélve, a műtétet akár a pubertás korig is elodázhatjuk, így tökéletesebbé téve a műtéti reparációt ...

Érvényes ez a sebészi kanül ~ek eseteire is. E nélkül ugyanis nem garantált a máj egészének perfúziója.
Az epehólyag artériás ellátása is az arteria hepaticából törfenik, a communis vagy a propria szakaszból, de eredhetnek az arteria hepatica dextrából ís.

Már igazolták, hogy az őssejtek a hasnyálmirigyben képesek inzulintermelő szigetsejtekké alakulni, ezért a fiatalkori cukorbetegek szervezetébe történő ~ükkel kiküszöbölhető lesz a naponkénti injekciós inzulinkezelés.

A szívkatéteres ballontágítás során az esetek közel felénél a tágítás mellett a szűkület helyére, úgynevezett stent ~ére is sor kerülhet. A stent egy drótból készült vagy fémcsőből lézerrel kivágott, hálózatos falú cső, ami az érfal belülről történő megtámasztását szolgálja.

fogfehérítés, fogfehérítő kezelés, fehérebb fogak, fogászati ellátás, fogászati kezelés, fog, foginy sorvadás, fogágy betegség, fogászati rendelő, fogászat, fogorvos, fogorvosi rendelő, fogszakorvos, fogpótlás, fehér fogak, fogkő, rossz lehelet, szájszag, protézis, esztétikai fogászat, fog~, ...

Az aneurizma műtéti megoldása szintetikus graft ~éből áll. Két módszer létezik. A hagyományos módszer során az altatott beteg szegycsontja alól a köldök alá érő bemetszést ejtenek.

Ezeket, ha lehet, előnyben kell részesíteni a műbillentyű ~sel szemben, mivel áramlásdinamikailag előnyösebbek. Másik nagy csoport a műbillentyű ~. A billentyűk lehetnek un.

Előbbi kettő esetében a protézis ~e után mértéktartó mozgásba kezdhetnek a páciensek. A boka ízületeinél ez eddig nem volt bizonyított.

Csak néhány példát említve: nagyon nehézkes hazánkban a váll- és könyök protézis ~e, a láb- és kéz-kisízületi protéziseinek ~e, illetve teljesen hiányzik Magyarországról a bokaízületi protézis.

Különböző szakmai protokollok léteznek a kezelés lépéseire, de mikor gyógyszeresen már nem tudjuk uralni a betegséget, a neuropacemaker ~e a megoldás.

A pénisz barlangos testeibe műtét során ~re kerülő, speciálisan erre a célra kifejlesztett szilikon, illetve szilikon-dacron 'szerkezetről' van szó, amely a pénisz eredeti alakját megőrzi, kívülről nem észrevehető.

Egy erős ízületi kopás (arthrosis) ami immobilitáshoz, fájdalomhoz vezet, megoldható egy "műízület", egy protézis ~ével. A műtét utáni rehabilitáció célja egy stabil járási kép, biztonságos lépcsőzés és egy megfelelő járási terhelhetőség kialakítása.

Az érvényben lévő magyar rendelkezések szerint amennyiben életében nem tesz az ember tiltakozó nyilatkozatot, halála után minden további nélkül felhasználhatják szerveit, ha azok alkalmasak a ~re.

A ~ időpontja elhúzható, ha a gyermek szemüveggel jól korrigált, azt megszokta. Gyermekkorban kizárólag hátsócsarnoklencsét szabad beültetni.

Ezért mechanikus műbillentyű ~t követően egész életen át, biológiai (tartósított állati szövetből készült) műbillentyű ~ után néhány hétig véralvadásgátló gyógyszert kell szedniük, amelynek hatékonyságát rendszeresen ellenőriztetni kell.

- Ezeknek a betegeknek jelenthet új terápiás lehetőséget a szívizom regenerációját segítő kezelési mód, az őssejt ~.

A visszatérő vetélés és az in vitro fertilizáció utáni ~ sikertelensége a nők millióit érinti évente. Az orvostársadalom komoly problémája, hogy az esetek mintegy 75%-ában az oki tényező soha nem derül ki.

A PTCA fontos része a stent ~. Az esetek kb. 80%-ában a betegek a stenttel rendben vannak. Így jelentősen csökkent a szövődményes esetek száma, és a restenosis kockázata. Válogatott esetekben gyógyszer bevonatú stentet helyeznek be, mely simaizom nevekedési faktor gátlót tartalmaz.

Implantátum: A hiányzó fogak pótlásának egyik legmodernebb megoldása a fog~. A fogorvosi implantátum olyan bioanyagból készített műgyökér, amelyet az elvesztett foga(i) helyére ültetünk be az előzetesen gondosan megtervezett fogpótlás viselése céljából.

Laparoszkópos sérvműtét során a minimális sebzéssel ( invazivitással ) járó technikát ötvözzük a háló~ nyújtotta biztosabb műtéti eredménnyel.

Így bizonyos esetekben a térdprotézis ~e jelentősen elodázható.
*A szövegben a magyar név mellett zárójelben a latin elnevezést találják, míg a számok a képeken jelölt részre utalnak.
A lapon található információk tájékoztató jellegűek. Minden esetben konzultáljon kezelőorvosával! ...

A károsodott ízületi felszín, vagy felszínek cseréjével, azaz protézis ~ével a fájdalom teljes mértékben megszüntethető, helyreáll a mozgás, azonban végső esetben, ha a csont már protézis befogadására alkalmatlan, az ízület elmerevítésével érhető el a fájdalommentes állapot, ...

stádiumban a fragmentum kimozdul, műtét szükséges (refixáció vagy eltávolítás + osteochondrális graft ~). A III. stádiumban ízületi szabadtest alakul ki, műtéti a kezelés (szabadtest eltávolítás + osteochondrális graft ~).

Először is a térd és csípőprotézis ~e nem életmentő beavatkozás (noha az életminőséget óriási fokban javítja). Másrészt az életmentés mindenkinek ingyen van, soha szóba sem jött ezek fizetőssé tétele.
Tudod ki hal meg?

Azok, akik műbillentyű- vagy ízületi protézis ~en esnek át, a műtétet követően nagyobb veszélynek vannak kitéve, de az ilyen fertőzések nem gyakoriak.

Számos próbálkozás van arra, hogy combizom elforgatásával mesterséges záróizmot ültessenek a végbélhez. Elektrostimulátor ~ével ugyancsak számos vizsgálat zajlik.

impl.valv.aortae arteff. - mű aorta billentyű ~, implantation of an arteficail aortic valve,
impressio - lásd: impresszió
impresszió - benyomás, impression
improduktív - nem produktív, nem termelő, non productive (pl. köhögés)
ín - tendo, tendon ...

A kezelés itt is elsősorban gyulladáscsökkentés, későbbiekben pacemaker ~e is szóba jöhet.
Tüdő
Az RA betegek mintegy 10 százalékánál a tüdővel is súlyos gondok akadnak, a leggyakoribb a mellhártyagyulladás, a tüdőfibrózis, valamint a tüdőtágulás (emfizéma) fokozott kockázata.

implantáció
Idegen szövet, anyag ~e a szervezetbe.
Orvosi szakszavak a latin implantare, tkp. in-plantare (beültet) igéből: in- (bele) és planta (növény, palánta). palánta, plánta.

Implantátumok
A pénisz súlyos, belső károsodása esetén egyes férfiak pénisz-protézis műtéti ~ére tartanak igényt. Ezt a komoly döntést csak minden más lehetőség gondos mérlegelése után érdemes meghozni.
Az implantátumok két fő típusa: a hajlítható rudacskák és a hidraulikus rendszerek.

A mozgásmegtartó műtétek tulajdonképpen olyan porckorong protézisek ~ét jelentik, melyek a leginkább igyekeznek fenntartani a fiziológiás viszonyokat és felépítésükből adódóan visszaállítani a porckorongok eredeti mozgástartományát úgy, ...

Ha a betegség már zavarja a mindennapi életed, és sem a fizikai terápia, sem pedig a gyógyszerek nem segítenek, van lehetőség porc ~ére. Ezen procedúrára csak azok jelentkezhetnek, akiknek már nagyon súlyos a helyzetük. Ugyanis ekkor a sérült porcot, egy mű porccal helyettesítik.

8-9 éves kortól csont~ szükség esetén
12-14 éves korban a maradványhasadék zárása
16-18 éves kortól végső ajak- és orrkorrekció ...

Merev bronchoscopos vizsgálatra ritkán kerül sor, leggyakrabban idegentest-eltávolítás, lézerkezelés, hörgőprotézis-~ céljából, esetleg vizsgálati szövődmény elhárítására.
A vizsgálatot végző orvos a tájékoztató beszélgetés során részletesen elmagyarázza az Ön esetében tervezett beavatkozást.

Vérrögoldás (tPA segítségével), a vérrög eltávolítása, alvadásgátlás (aszpirin, clopidogrel), agioplasztika, sztent~. Kiemelkedő fontosságú a rehabilitáció. Vérzés esetén idegsebészeti konzílium dönt a műtétről, gyakran nincs szükség rá.
Javasolt életmódváltás ...

Telt ajkakra vágyik rendszeres feltöltés nélkül? Akkor válassza a PermaLip ajakimplantátumot, melynek ~éhez csak egy alkalom szükséges, azonban bármikor eltávolítható.
Bővebben
Silhouette Soft arcemelés felszívódó szálakkal ...

A Candida endocarditis folyamata leggyakrabban átmeneti Candida gomba okozta fertőzésként a szívbillentyűk ~e után szokott kialakulni, de az intravénás (tűvel a vénákba juttatott) kábítószer élvezők esetében is igen gyakori fertőzési forma.
Hüvely Candida gomba fertőzése: ...

Számos megközelítése van a pitvarfibrilláció kezelésének. Többek között napi rendszeres gyógyszerszedés, orvosi eszköz ~e (pl. pace-maker), sebészeti, ill. nem sebészeti beavatkozások, ill. a fenti kezelések kombinációja (Fuster V, et al. 2006).

Nemrégen írtunk már a pénisz görbületével járó Peyronie-betegségről, amelynek egyik műtéti megoldása a péniszprotézis ~e lehet. Ez a lehetőség más eredetű merevedési zavart is megszüntethet. Mostani cikkünkben erről olvashatnak.
Hirdetés
Hirdetés ...

Térdizületi tükrözés (arthroscopia)
Térdizületi protézis ~
A bütyök (hallux valgus) korrekciós műtétei
Powered by B4Studio.net ...

Hajhullás kezelése otthon? Kopaszodás ellen ,foltos hajhullás ,hajhullás ellen legjobb a haj~. Az biztosan ott van.
Válasz
Minden vélemény számít! Kilépés a válaszból ...

LOMBIKBÉBI Az asszisztált reprodukció (peteérés serkentés+ petesejtek kivétele+ megtermékenyítés 'lombikban'+az embrió ~e a méhbe) sikerességét rontja, ha beteg hypothyreoticus. A kivett pete in vitro megtermékenyítésének esélyét rontotta a magasabb TSH.

a tünetmentes esetek nem igényelnek kezelést
ha van paroxysmalis tachycardia, és az tüneteket okoz, akkor megfontolandó a pacemaker ~e
Ezek a pótütésekkel ellentétben a vártnál korábban jelentkeznek. Lehet:
kompenzált ...

Szürke hályog, amelynek keletkezésében a magas vércukorszint szerepet játszik, ezért cukorbetegeknél gyakrabban lép fel. Ma már esetükben is sikerrel operálható, műlencse ~sel.
Mit kell tennem, ha cukorbeteg lettem? A tennivalókról itt olvashat: a cukorbetegség kezelése ...

Speciális, ásványi anyagoktól megszabadított csontszövetet ültettek alkohollal etetett és normál diétán élő patkányok csontjába. Hat héttel a ~t követően a mintákat eltávolították és megvizsgálták a csontszövetet.

Ha a konzervatív terápia nem járt eredménnyel és a fájdalom, a mozgásbeszűkülés fokozódik, akkor jön szóba a műtéti kezelés. Leggyakrabban a protézis (teljes vagy részleges) ~ jön szóba.
A műtét célja a fájdalom csökkentése, megszüntetése, a mozgásbeszűkülés fokának csökkentése.

Az utóbbi években dolgoztak ki olyan minimálisan invaziv, akár egynapos sebészet keretében elvégezhető, a húgycsövet megemelő különleges műanyagszalag ~éből álló műtéteket, melyekkel napjainkra elég számú tapasztalat gyűlt ahhoz össze, ...

tubus ~ét a dobhártyába, hogy a dobüreg szellőzhessen, gyógyuljon. Az utóbbi időben egyre elterjedtebb a fülgyertyázás otthoni alkalmazása. Kiegészítő terápiaként, ha a dobhártya zárt ez is alkalmazható, biztosan nem ártalmas, esetleg valóban gyorsíthatja a gyógyulást.
Dr. Gömöri Ágnes ...

A többes terhességek kihordása és a szülések kapcsán több szövődmény léphet fel, ezért a lombikbébi kezelés kapcsán legfeljebb három embrió ~ére kerülhet sor.

Idegi eredetű halláscsökkenésnél jönnek szóba a hallókészülékek, súlyos, kétoldali süketségben szenvedőknél pedig az úgynevezett cochlearis implantáció (csiga~).

Gyomor tápszonda ~e teljes táplálkozási képtelenség esetén.
A vékonybelek műtétet igénylő rendellenességei
A vastagbélbetegségek, vastagbéldaganat radikális műtéte
Végbélrák műtéte mély kismedencei bélvarrattal, ritkábban teljes végbélkiirtással ...

A megnagyobbodott orrmandula műtéti eltávolítása, vagy az orrsövényferdülés műtéti megoldása satöbbi segít a fülkürt működésének helyreállításában. Elhúzódó esetekben szóba jön a ventillációs tubus ~e, melynek lényege, ...

Az évek során mind a ~re került anyag, mind a műtétek technikája rengeteget fejlődött. Legnagyobb számban a csípő pótlása történik változatlanul. Manapság azonban a diszkóban táncoló fiatalok között is előfordulhat olyan, aki műcsípőkkel vesz részt a mulatságban.

Sokszor segítenek a gyógyfürdők, de nem veszélytelenek, mert többlet terhet ró a szívre és a vérkeringésre, ezért fürdőkúra előtt mindig kötelező kikérni az orvos tanácsát. A váll-, csípőizületi, térdízületi artrózis kitűnő eredménnyel kezelhető ízületi protézis ~sel, ...

A lisztéria fertőzések (listeriosis) egy jelentős része, kb. 10%-a megtámadhatja a szívet. Ez különösen azoknál fordulhat elő, akiknél már jelentkeztek a szívbetegség tünetei, vagy műbillentyű ~en estek át.

Hogy a legkevesebb károsodást okozzák a kezelésekkel, a csontvelőből kinyerik az őssejteket, hogy ezt majd a kezelés lefolyása után, újra visszaültessék, és a csontvelőt helyes működésbe hozzák. - Autológ őssejt~: az őssejtek megtalálhatóak a perifériás vérben, a csontvelőben, ...

A műtét utáni ellenőrzések során figyelemmel kísérjük a herék növekedési ütemét és szükség esetén a nemi érést. A kezelés végleges eredménye, azaz a termékenyítő képesség megléte csak felnőtt korra derül ki. Herehiány esetén protézis ~ével enyhíthetők a pszichés problémák.

A betegeknek adni antibiotikumot adnak, ami lerövidíti a lefolyást és csökkenti a panaszokat, de nem minden esetben szünteti meg a fertőzést. Szívbelhártya gyulladás kialakulásakor az antibiotikus kezelést évekig alkalmazhatják, és szóba jön műbillentyű ~e.

A kamrafibrillatio kiváltó oka leggyakrabban akut koszorúér-elzáródás vagy szívinfarktus. A másik veszélyes forma szívingerület vezetési zavar, az ún. pitvar-kamrai blokk. Ennek különböző fokozatai vannak. A III. fokúnál már csak a pacemaker-~ segít.

Növésben lévő gyermeknél, ha a szemérintettség a szaruhártya lerakódásai révén látásromláshoz vezet, szemműtétet végeznek szarúhártya ~sel.
Amennyiben szükséges ortopéd sebészt is be kell vonni a kezelésbe az ízületi deformitások csökkentésére.

Ami a transzplantáció utáni esélyeket illeti, a dohányzás mind a beültetett vese megmaradása, mind annak működése szempontjából károsnak bizonyult. Azoknál azonban, akik legalább 5 évvel a szerv~ előtt leszoktak a cigarettázásról, ez a káros hatás már nem volt tapasztalható.

Előfordul, hogy nagyon lassan ver a gyermek szíve. Ez általában veleszületett, vagy esetleg szívműtét után alakulhat ki. Ilyenkor előfordulhat, hogy pacemaker (a szív ritmusát befolyásoló, szabályozó készülék) ~ére kerül sor.

Egyre gyakrabban már a lencseeltávolító műtéttel egyidőben megtörténik a műlencse ~e, így elegendő korrekció lesz a közeli látáshoz (pl. olvasáshoz) szükséges pluszszemüveg. Sajnos azonban az esetek nagy részében gyengénlátó marad a gyermek.

addig nem ismert cukorbetegségre, magas vérnyomásra vagy emelkedett koleszterinszintre. Az erektilis diszfunkció kezelésére ma már korszerű, szájon át szedhető készítmények állnak rendelkezésünkre. Amennyiben a tablettás kezelés hatékonysága nem megfelelő, injekciós terápia és protézis ~e ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Daganat, Sebészet, Szindróma, Szívbetegség, Protézis?

◄ Betüremkedés   Bevérzett szem ►
 
RSS Mobile