Kezdőlap (Beültetés)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Beültetés


 

Beültetés

Betegségek  Betüremkedés  Bevérzett szem

A beültetésre kerülő mesterséges billentyű kétféle lehet:
1. biológiai billentyű, amely disznó- vagy borjú-szívbillentyűből készül:
2. mechanikus billentyű, amely mesterséges anyagból készül, és billenőszeleppel vagy mozgókoronggal működik.


A beültetésre használt harmadik protézis fajtát a felkarcsont töréseinél alkalmazzuk, amelynek speciális kialakítása teszi lehetővé az eltört csontrészek stabil rögzítését.

A fogbeültetés különösen alkalmas a balesetekben kitört fog pótlására, ha a mellette lévő fog ép, és tulajdonosa nem akarja lecsiszoltatni.

Petesejt beültetés
Szakmai becslések szerint 150 ezerre tehető a terméketlenséggel küzdő párok száma hazánkban. A meddőség kezelésének egy ritkábban emlegetett formája a petesejt donáció, más néven petesejt adományozás.

Az Esperal beültetést a pszichiátriai gondozók (osztályok) szokták javasolni, ahol alkoholbetegekkel is foglalkoznak. A beültetés ambuláns sebészi beavatkozásként helyi érzéstelenítésben (műtői körülmények között) elvégezhető.

Az egyik legfontosabb pacemaker centrum Magyarországon, ahol a legtöbb szívritmus-szabályozó beültetést végzik éves szinten, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központja.

FOGBEÜLTETÉS - IMPLANTÁCIÓ
Helyesen műgyökér-beültetésnek nevezzük, mert nem műfogat ültettünk be (implantálunk), hanem valamely álcsontba a foggyökér helyére olyan szövetbarát tartószerkezet kerül, ...

A beültetés után
A szapora szívműködések, ritmuszavarok kezelésénél a szívritmusszabályozók meg tudják szüntetni "elektromos ütésekkel" az életveszélyes ritmuszavarokat.

Az ICD beültetése Az ICD-t műtői körülmények között ültetik be. Általában helyi érzéstelenítést alkalmaznak, és nyugtató szereket, de altatásra nem kerül sor. A legtöbb esetben a készülék telepét a kulcscsont alá, legtöbbször baloldalt ültetik be.

A beültetéses fogpótlás - A fogászati implantációról
A fogászati implantáció (1.)
A fogászati implantáció (2.) ...

Fogbeültetés végezhető szóló foghiányoknál, mikor ténylegesen csak egy fog hiányzik. Ne feledjük, hogy már egyetlen fog elvesztése megváltoztatja a rágószerv mint egység funkcióját és esztétikáját! ...

Fogbeültetés. Olyan fogpótlás, melynek stabilitását részben vagy teljesen a lágyszövet alá beágyazott alap képezi.
ideiglenes dentura ...

- A beültetés előtt
A fizikális vizsgálat után szükség van egy alapos szájhigiénés kezelésre, fogkő, plakkok, lepedék satöbbi eltávolítására.

A CI beültetése minden esetben teljes narkózisban zajlik. A CI vevőtekercsét a fül mögött, a koponyacsontra vájt mélyedésben helyezik el, míg az elektródát a középfülön keresztül a csigába vezetik. Az ily módon elhelyezett implantátumot rögzítik.

A szervbeültetés legfőbb gondja, hogy az immunrendszert gátló gyógyszerek jelentősen csökkentik a beültetett szerv, a vese vagy a szív kilökődését, de ugyanakkor a szervezet ellenállóképességét is csökkentik, ...

Az őssejtbeültetés hosszútávon is hatékony...
Egy új kutatás szerint a saját őssejt beültetése hosszú távon segíti a gerincvelősérültek gyógyulását.

Őssejtek beültetése - Gyógyító köldökzsinórvér
Sclerosis tuberosa
A menstruációs vér mint őssejtforrás?

pacemaker beültetés
szívátültetés
A cardiomiopathiás beteg életkilátásai egyénenként igen változóak.

Az őssejt-beültetés - sok más betegség mellett - talán az AIDS-re is gyógyír lehet. Egy amerikai férfin már segített.
Egészség
Veszélyben az orvosi titoktartás? Az internetre kerül fel a kórtörténeted ...

A hallóideg beültetés jobbnak bizonyult a csiga beültetésénél a súlyosan halláskárosodott vagy teljesen süket embereknél - állítják amerikai kutatók.

A fájdalmas hajbeültetés mellett (amit valamikor régen először végeztem Szegeden, de ma már nem vállalom) létezik egy nagyon primitív, de érdekes módszer: a haj rászórása a fejre.

A csípőprotézis beültetése egy olyan sebészeti eljárás, melynek során eltávolítják a károsodott, gyulladt porc- és csontszövetet a csípőízület vápájából. Ezt követően részben, vagy egészben egy mesterséges csípőízülettel helyettesítik az ízületet.

Ennél korszerűbb eljárás az úgynevezett hálóbeültetés, amikoris az izomzat és a szalag közti varrat helyére egy szövetbarát hálót ültet be a sebész.

Három hónappal a beültetés után termékenysége helyreállt. Több ciklusban is végeztek nála mesterséges megtermékenyítést, és bár teherbe esnie nem sikerült, a kutatók szerint ígéretesek és reményt keltőek az eredmények.

renalis stent beültetés. Bal panel: az aortographián a jobb a. renalis eredésénél 90%-os stenosis figyelhető meg.

Idegen anyag beültetés (implantáció):
Ritka esetben az állcsontra vagy a csontba ültetett pillérek alkalmazásával is készíthető fogmű.

szájpadhasadéklap beültetése 1 - 2 hónapos korban, melyet időnként nagyobbra cserélve, a műtétet akár a pubertás korig is elodázhatjuk, így tökéletesebbé téve a műtéti reparációt ...

Érvényes ez a sebészi kanül beültetések eseteire is. E nélkül ugyanis nem garantált a máj egészének perfúziója.

Már igazolták, hogy az őssejtek a hasnyálmirigyben képesek inzulintermelő szigetsejtekké alakulni, ezért a fiatalkori cukorbetegek szervezetébe történő beültetésükkel kiküszöbölhető lesz a naponkénti injekciós inzulinkezelés.

A szívkatéteres ballontágítás során az esetek közel felénél a tágítás mellett a szűkület helyére, úgynevezett stent beültetésére is sor kerülhet.

fogászati ellátás, fogászati kezelés, fog, foginy sorvadás, fogágy betegség, fogászati rendelő, fogászat, fogorvos, fogorvosi rendelő, fogszakorvos, fogpótlás, fehér fogak, fogkő, rossz lehelet, szájszag, protézis, esztétikai fogászat, fogbeültetés, ...

Az aneurizma műtéti megoldása szintetikus graft beültetéséből áll. Két módszer létezik. A hagyományos módszer során az altatott beteg szegycsontja alól a köldök alá érő bemetszést ejtenek.

Ezeket, ha lehet, előnyben kell részesíteni a műbillentyű beültetéssel szemben, mivel áramlásdinamikailag előnyösebbek. Másik nagy csoport a műbillentyű beültetés. A billentyűk lehetnek un.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Szindróma, Szívbetegség, Protézis, Sebészet

Betegségek  Betüremkedés  Bevérzett szem

 
RSS Mobile