Kezdőlap (Beültetés)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Beültetés


 

Beültetés

Betegségek  Betüremkedés  Bevérzett szem
2014.04.23

A beültetésre kerülő mesterséges billentyű kétféle lehet:
1. biológiai billentyű, amely disznó- vagy borjú-szívbillentyűből készül:
2. mechanikus billentyű, amely mesterséges anyagból készül, és billenőszeleppel vagy mozgókoronggal működik.


A beültetésre használt harmadik protézis fajtát a felkarcsont töréseinél alkalmazzuk, amelynek speciális kialakítása teszi lehetővé az eltört csontrészek stabil rögzítését.

A fogbeültetés különösen alkalmas a balesetekben kitört fog pótlására, ha a mellette lévő fog ép, és tulajdonosa nem akarja lecsiszoltatni.

Petesejt beültetés
Szakmai becslések szerint 150 ezerre tehető a terméketlenséggel küzdő párok száma hazánkban. A meddőség kezelésének egy ritkábban emlegetett formája a petesejt donáció, más néven petesejt adományozás.

Az Esperal beültetést a pszichiátriai gondozók (osztályok) szokták javasolni, ahol alkoholbetegekkel is foglalkoznak. A beültetés ambuláns sebészi beavatkozásként helyi érzéstelenítésben (műtői körülmények között) elvégezhető.

Az egyik legfontosabb pacemaker centrum Magyarországon, ahol a legtöbb szívritmus-szabályozó beültetést végzik éves szinten, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központja.

FOGBEÜLTETÉS - IMPLANTÁCIÓ
Helyesen műgyökér-beültetésnek nevezzük, mert nem műfogat ültettünk be (implantálunk), hanem valamely álcsontba a foggyökér helyére olyan szövetbarát tartószerkezet kerül, ...

A beültetés után
A szapora szívműködések, ritmuszavarok kezelésénél a szívritmusszabályozók meg tudják szüntetni "elektromos ütésekkel" az életveszélyes ritmuszavarokat.

Az ICD beültetése Az ICD-t műtői körülmények között ültetik be. Általában helyi érzéstelenítést alkalmaznak, és nyugtató szereket, de altatásra nem kerül sor. A legtöbb esetben a készülék telepét a kulcscsont alá, legtöbbször baloldalt ültetik be.

A beültetéses fogpótlás - A fogászati implantációról
A fogászati implantáció (1.)
A fogászati implantáció (2.) ...

Fogbeültetés végezhető szóló foghiányoknál, mikor ténylegesen csak egy fog hiányzik. Ne feledjük, hogy már egyetlen fog elvesztése megváltoztatja a rágószerv mint egység funkcióját és esztétikáját! ...

Fogbeültetés. Olyan fogpótlás, melynek stabilitását részben vagy teljesen a lágyszövet alá beágyazott alap képezi.
ideiglenes dentura ...

- A beültetés előtt
A fizikális vizsgálat után szükség van egy alapos szájhigiénés kezelésre, fogkő, plakkok, lepedék satöbbi eltávolítására.

A CI beültetése minden esetben teljes narkózisban zajlik. A CI vevőtekercsét a fül mögött, a koponyacsontra vájt mélyedésben helyezik el, míg az elektródát a középfülön keresztül a csigába vezetik. Az ily módon elhelyezett implantátumot rögzítik.

A szervbeültetés legfőbb gondja, hogy az immunrendszert gátló gyógyszerek jelentősen csökkentik a beültetett szerv, a vese vagy a szív kilökődését, de ugyanakkor a szervezet ellenállóképességét is csökkentik, ...

Az őssejtbeültetés hosszútávon is hatékony...
Egy új kutatás szerint a saját őssejt beültetése hosszú távon segíti a gerincvelősérültek gyógyulását.

Őssejtek beültetése - Gyógyító köldökzsinórvér
Sclerosis tuberosa
A menstruációs vér mint őssejtforrás?

pacemaker beültetés
szívátültetés
A cardiomiopathiás beteg életkilátásai egyénenként igen változóak.

Az őssejt-beültetés - sok más betegség mellett - talán az AIDS-re is gyógyír lehet. Egy amerikai férfin már segített.
Egészség
Veszélyben az orvosi titoktartás? Az internetre kerül fel a kórtörténeted ...

A hallóideg beültetés jobbnak bizonyult a csiga beültetésénél a súlyosan halláskárosodott vagy teljesen süket embereknél - állítják amerikai kutatók.

A fájdalmas hajbeültetés mellett (amit valamikor régen először végeztem Szegeden, de ma már nem vállalom) létezik egy nagyon primitív, de érdekes módszer: a haj rászórása a fejre.

A csípőprotézis beültetése egy olyan sebészeti eljárás, melynek során eltávolítják a károsodott, gyulladt porc- és csontszövetet a csípőízület vápájából. Ezt követően részben, vagy egészben egy mesterséges csípőízülettel helyettesítik az ízületet.

Ennél korszerűbb eljárás az úgynevezett hálóbeültetés, amikoris az izomzat és a szalag közti varrat helyére egy szövetbarát hálót ültet be a sebész.

Három hónappal a beültetés után termékenysége helyreállt. Több ciklusban is végeztek nála mesterséges megtermékenyítést, és bár teherbe esnie nem sikerült, a kutatók szerint ígéretesek és reményt keltőek az eredmények.

renalis stent beültetés. Bal panel: az aortographián a jobb a. renalis eredésénél 90%-os stenosis figyelhető meg.

Idegen anyag beültetés (implantáció):
Ritka esetben az állcsontra vagy a csontba ültetett pillérek alkalmazásával is készíthető fogmű.

szájpadhasadéklap beültetése 1 - 2 hónapos korban, melyet időnként nagyobbra cserélve, a műtétet akár a pubertás korig is elodázhatjuk, így tökéletesebbé téve a műtéti reparációt ...

Érvényes ez a sebészi kanül beültetések eseteire is. E nélkül ugyanis nem garantált a máj egészének perfúziója.

Már igazolták, hogy az őssejtek a hasnyálmirigyben képesek inzulintermelő szigetsejtekké alakulni, ezért a fiatalkori cukorbetegek szervezetébe történő beültetésükkel kiküszöbölhető lesz a naponkénti injekciós inzulinkezelés.

A szívkatéteres ballontágítás során az esetek közel felénél a tágítás mellett a szűkület helyére, úgynevezett stent beültetésére is sor kerülhet.

fogászati ellátás, fogászati kezelés, fog, foginy sorvadás, fogágy betegség, fogászati rendelő, fogászat, fogorvos, fogorvosi rendelő, fogszakorvos, fogpótlás, fehér fogak, fogkő, rossz lehelet, szájszag, protézis, esztétikai fogászat, fogbeültetés, ...

Az aneurizma műtéti megoldása szintetikus graft beültetéséből áll. Két módszer létezik. A hagyományos módszer során az altatott beteg szegycsontja alól a köldök alá érő bemetszést ejtenek.

Ezeket, ha lehet, előnyben kell részesíteni a műbillentyű beültetéssel szemben, mivel áramlásdinamikailag előnyösebbek. Másik nagy csoport a műbillentyű beültetés. A billentyűk lehetnek un.

Előbbi kettő esetében a protézis beültetése után mértéktartó mozgásba kezdhetnek a páciensek. A boka ízületeinél ez eddig nem volt bizonyított.

Csak néhány példát említve: nagyon nehézkes hazánkban a váll- és könyök protézis beültetése, a láb- és kéz-kisízületi protéziseinek beültetése, illetve teljesen hiányzik Magyarországról a bokaízületi protézis.

A legeredményesebb műtéti megoldás a szilikon betétek (implantátumok) beültetése a barlangos testekbe. Ezeknek két fő változata a hajlékony és a hidraulikus implantátum.

A pénisz barlangos testeibe műtét során beültetésre kerülő, speciálisan erre a célra kifejlesztett szilikon, illetve szilikon-dacron 'szerkezetről' van szó, amely a pénisz eredeti alakját megőrzi, kívülről nem észrevehető.

Egy erős ízületi kopás (arthrosis) ami immobilitáshoz, fájdalomhoz vezet, megoldható egy "műízület", egy protézis beültetésével.

Az érvényben lévő magyar rendelkezések szerint amennyiben életében nem tesz az ember tiltakozó nyilatkozatot, halála után minden további nélkül felhasználhatják szerveit, ha azok alkalmasak a beültetésre.

A beültetés időpontja elhúzható, ha a gyermek szemüveggel jól korrigált, azt megszokta. Gyermekkorban kizárólag hátsócsarnoklencsét szabad beültetni.

Ezért mechanikus műbillentyű beültetést követően egész életen át, biológiai (tartósított állati szövetből készült) műbillentyű beültetés után néhány hétig véralvadásgátló gyógyszert kell szedniük, ...

- Ezeknek a betegeknek jelenthet új terápiás lehetőséget a szívizom regenerációját segítő kezelési mód, az őssejt beültetés.

A visszatérő vetélés és az in vitro fertilizáció utáni beültetés sikertelensége a nők millióit érinti évente. Az orvostársadalom komoly problémája, hogy az esetek mintegy 75%-ában az oki tényező soha nem derül ki.

A PTCA fontos része a stent beültetés. Az esetek kb. 80%-ában a betegek a stenttel rendben vannak. Így jelentősen csökkent a szövődményes esetek száma, és a restenosis kockázata.

Azoknál a férfiaknál, akik infarktuson vagy stent beültetésen estek át és együtt szedték a két gyógyszert, 64%-kal nagyobb valószínűséggel alakult ki újabb infarktus vagy vált szükségessé újabb stent beültetés, mint azoknál, ...

A károsodott ízületi felszín, vagy felszínek cseréjével, azaz protézis beültetésével a fájdalom teljes mértékben megszüntethető, helyreáll a mozgás, azonban végső esetben, ha a csont már protézis befogadására alkalmatlan, ...

stádiumban a fragmentum kimozdul, műtét szükséges (refixáció vagy eltávolítás + osteochondrális graft beültetés). A III. stádiumban ízületi szabadtest alakul ki, műtéti a kezelés (szabadtest eltávolítás + osteochondrális graft beültetés).

Azok, akik műbillentyű- vagy ízületi protézis beültetésen esnek át, a műtétet követően nagyobb veszélynek vannak kitéve, de az ilyen fertőzések nem gyakoriak.

Elektrostimulátor beültetésével ugyancsak számos vizsgálat zajlik. Mesterséges sphincter beültetésével végzett vizsgálatok relative magas arányban mutattak ki szövődményeket, de ezek további tesztelése még folyik.

Az elmúlt hetekben sokat lehetett hallani arról, hogy megszületett a világ első olyan lánycsecsemője, akinél a mesterséges beültetés előtt genetikai vizsgálat segítségével zárták ki az öröklődő emlőrák kockázatát.

'Örökzöld' téma csípőprotézis beültetés után a lábhosszkülönbség.
Elöljáróban annyit, hogy sokunk lába nem egyforma, de ezt a medence billenése, és az ágyéki gerinc kisfokú görbülete kb. 2cm eltérésig gond nélkül korrigálja.

implantáció
Idegen szövet, anyag beültetése a szervezetbe.
Orvosi szakszavak a latin implantare, tkp. in-plantare (beültet) igéből: in- (bele) és planta (növény, palánta). palánta, plánta.

A pénisz súlyos, belső károsodása esetén egyes férfiak pénisz-protézis műtéti beültetésére tartanak igényt. Ezt a komoly döntést csak minden más lehetőség gondos mérlegelése után érdemes meghozni.

A teljes csípőprotézis beültetés hatékony kezelési mód, ha az avaszkuláris nekrózis már artrózist (ízületi porckopást) okozott
Kérjen időpontot
Minősítéseink: ...

Szürke hályog, amelynek keletkezésében a magas vércukorszint szerepet játszik, ezért cukorbetegeknél gyakrabban lép fel. Ma már esetükben is sikerrel operálható, műlencse beültetéssel.

Az évek során mind a beültetésre került anyag, mind a műtétek technikája rengeteget fejlődött. Legnagyobb számban a csípő pótlása történik változatlanul.

de nem veszélytelenek, mert többlet terhet ró a szívre és a vérkeringésre, ezért fürdőkúra előtt mindig kötelező kikérni az orvos tanácsát. A váll-, csípőizületi, térdízületi artrózis kitűnő eredménnyel kezelhető ízületi protézis beültetéssel, ...

A lisztéria fertőzések (listeriosis) egy jelentős része, kb. 10%-a megtámadhatja a szívet. Ez különösen azoknál fordulhat elő, akiknél már jelentkeztek a szívbetegség tünetei, vagy műbillentyű beültetésen estek át.

A műtét utáni ellenőrzések során figyelemmel kísérjük a herék növekedési ütemét és szükség esetén a nemi érést. A kezelés végleges eredménye, azaz a termékenyítő képesség megléte csak felnőtt korra derül ki. Herehiány esetén protézis beültetésével ...

vagy kemoterápiás kezeléssel elpusztítják, majd az elpusztult csontvelőt - a kezelések előtt levett és a leukémiás sejtektől megtisztított saját csontvelővel (autolog csontvelő transzplantatio), vagy más személytől származó csontvelő beültetésével ...

Lásd még: Lásd még: Daganat, Szindróma, Szívbetegség, Protézis, Sebészet

Betegségek  Betüremkedés  Bevérzett szem
2014.04.23

 
RSS Mobile