Kezdőlap (Bénulás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Bénulás


 

Bénulás

Betegségek  Benőtt köröm  Berepedés

BÉNULÁS - LELKI OKAI
A bénulás mélyen gyökerező félelemre utal, mely gyakran feloldat­lan sokkhatás nyomán keletkezik. Itt a felelősségtől, nemritkán az önmagunk iránti felelősségtől való félelemről lehet szó.


Bénulás
A bénulás kifejezést arra az állapotra használják, amelyre az jellemző, hogy rendellenes genetikai fejlődés vagy bármilyen károsodás miatt romlik az agy motoros működése, ...

Bénulás - kialakulásának lelki oka
Bénulás: mélygyökerű félelem, szellemi-lelki mozdulatlanság; nem engedem önmagamat érvényre jutni; érzelmi gátlások, belső feszültség ...

Bénulás műtét után

Azt szeretném megkérdezni a doktornőtől, hogy egy nagyon jó barátom műtét után lebénult, van-e remény, hogy még járni tudjon?
Olvastam a "Kelj fel, és járj!" című cikket.

Gyermekbénulás
A gyermekbénulás (polyomielitis) a gerincvelő ún. motoros sejtjeinek pusztulása vírusfertőzés következtében. A gyermekbénulás kezdeti tünetei számos más vírusfertőzésével azonosak: láz, torokfájás, fejfájás, nyakmerevedés.

Gyermekbénulás
Tünetek Járványos, régebben nem- ritkán halálos kimenetelű vírusos betegség. Kisgyermekeknél enyhe lefolyású. A fertőzést követően három-öt nappal kezdődő tünetek: rossz közérzet, mérsékelt láz, fej-, torokfájás és hányás.

Gyermekbénulás-járvány Nigériában, egy mutálódott oltóanyagtól
Egy mutálódott vírus, mely egy gyermekbénulás elleni orális oltóanyagból származik, ebben az évben megbénított legalább 124 gyereket Nigériában.
Nigéria: gyermekbénulás járvány ...

A kóla bénulást okozhat
Az emberek az utóbbi időben több üdítőitalt fogyasztottak, mint valaha. Az orvosok azonban arra figyelmeztetnek, hogy a túlzott kólafogyasztás izomproblémákat okozhat.

Arcidegbénulás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...

Gyermekbénulás (Heine-Medin)
A poliovírus okozza, mely a vírussal szennyezett anyag lenyelésével terjed. A fertőzés a belekből az agynak és a gerincvelőnek az izmokat irányító részébe jut.

A gyermekbénulás (Heine-Medin kór, Poliomielitisz akuta anterior) első tünete a hányással kísért magas láz.

Daganat, bénulás, katéterezés, hüvelynél hólyagszerű valami
Az én édesanyám rosszindulatú daganat miatt deréktól lefele béna. Meg kellett katéterezni, mert nem indult meg a vizelete.

A gyermekbénulás elleni immunizálást 3 hónapos korban inaktivált poliovírus-vakcinával, majd 4, 5, 15 hónapos, valamint 3 és 6 éves korban élő poliovírus-vakcinával kell végezni.

-ARCIDEGBÉNULÁS-
Az arcizom-gyengeség súlyosságát tekintve az enyhétől a teljes bénulásig terjedhet. Csak az arc egyik fele érintett. Ez az oldal elsimul és kifejezéstelenné válik.

Az arcideg-bénulás a VII. agyideg (orvosi nyelven nervus facialis) valamilyen károsodás miatt létrejött kisebb-nagyobb mértékű működés-képtelensége vagy teljes bénulása.

A gyermekbénulás
Okozója vírus (poliovírus), mely piszkos kézről vagy tárgyakról a szájon keresztül jut a szervezetbe. A fertőzés legtöbbször tünetmentesen zajlik, de ritkán súlyos bénulást okoz.

Az agy és gerincvelő megbetegedése esetén alakul ki az elnevezést is adó izombénulás, mely maradandó, és ha a légzőizmokat érinti, akár halálos is lehet.

Bár több tucat kerekes székes résztvevő teljesítette az idei londoni maratont, Lomas az első, aki bénulása után is saját lábán tette ezt meg. A ReWalk elnevezésű bionikus sétáló eszközt az Argo Medical Technologies nevű izraeli cég alkotta meg.

Bénulásos kancsalság:Bénulásos kancsalságban (paralitikus strabizmusban) egy, vagy több szemmozgató izom megbénul. Ennek következtében az izmok munkája nem kiegyensúlyozott.

gyomorbénulás - gastroparalysis,
gyomorerózió - a gyomor belső felszíni hámjának a körülírt kimaródása, gastric erosion
gyomorégés - pyrosis, stomachburn ...

Végtagbénulás
A felsoroltak közül bármelyikben létrejöhet kedvezőtlen változás az agyi keringészavar következtében.

Gyermekbénulás
Fertőzőképesség
mérsékelt, leginkább 3 hétig áll fenn, néha tovább; egy családon belül nem szokott újabb bénulás fellépni ...

Gyermekbénulás és kanyaró elleni védőoltás kampány Dél-Afrikában
Dél-Afrikában május 5-től 10 napos polio (járványos gyermekbénulás) és kanyaró védőoltás kampány veszi kezdetét.

bénulásokkal járó stroke
id
a pszichoanalízis freudi rendszere szerint a psziché hármas felépítésének egyik része, másik kettő az ego és superego (én és fölöttes én).

bénulásokkal járó stroke
Amennyiben nem találta meg a keresett kifejezést, jelezze a hiányt szerkesztőinknek:
Hiányzó szó: ...

Bénulásos kancsalság : Strabismus paralyticus; bármely életkorban kialakulhat, a szemmozgató izmok valamelyikének működési zavara miatt jön létre, a kancsalsági szög változó. Kettőslátás kialakulásához vezet.

BÉNULÁS
Idős emberek hólyagbénulására a sárga Árvacsalánból készített tea és a belőle készített ülőfürdő ajánlott.

Bénulás, széklet- vagy vizelet-inkontinencia esetén sürgős kórházi ellátásra van szükség. Különösen idős nőknél az isiász leggyakoribb oka a csontritkulás miatt bekövetkező csigolya-összeroppanás (kompressziós törés).

(bénulás) Az akaratlagos mozgások hiánya vagy elvesztése az izmokat ellátó idegek károsodása miatt. Ez utóbbi bekövetkezhet mind a központi, mind a környéki idegrendszerben.

A bénulás kialakulását több nappal megelőzheti azonos oldali fül mögötti fájdalom.
A tünetek gyorsan, akár pár óra alatt is kifejlődhetnek.

- bénulás okozta scoliosis (Sc. Paralytica)
Az izomzat bénulása játszik szerepet. Az izomegyensúly megbomlik. Az antagonista izmok zsugorodása a gerinc oldalirányú elcsavarodásos elhajlásához vezet. A bénulástól függően alakulnak ki a görbületek.

A bénulásos kancsalság lehet veleszületett, de többnyire szerzett betegség. Oka leggyakrabban koponyacsonttörés, agyvelő- vagy agyhártyagyulladás, vérzések, mérgezések, daganatok, érelmeszesedés, övsömör.

Bell-bénulás***
A *-gal jelzett kórképek kezelése egyértelműen műtéti, **: konzervatív kezelést igényelnek.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Cukorbetegség, Fertőző betegség, Daganatok, Szindróma

Betegségek  Benőtt köröm  Berepedés

 
RSS Mobile