Kezdőlap (Bénulás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Bénulás


 

Bénulás

Betegségek  Benőtt köröm  Berepedés

BÉNULÁS - LELKI OKAI
A bénulás mélyen gyökerező félelemre utal, mely gyakran feloldat­lan sokkhatás nyomán keletkezik. Itt a felelősségtől, nemritkán az önmagunk iránti felelősségtől való félelemről lehet szó.A kifejezést arra az állapotra használják, amelyre az jellemző, hogy rendellenes genetikai fejlődés vagy bármilyen károsodás miatt romlik az agy motoros működése, ...

Bénulás - kialakulásának lelki oka
Bénulás: mélygyökerű félelem, szellemi-lelki mozdulatlanság; nem engedem önmagamat érvényre jutni; érzelmi gátlások, belső feszültség ...

műtét után

Azt szeretném megkérdezni a doktornőtől, hogy egy nagyon jó barátom műtét után lebénult, van-e remény, hogy még járni tudjon?
Olvastam a "Kelj fel, és járj!" című cikket.

Gyermekbénulás
A gyermekbénulás (polyomielitis) a gerincvelő ún. motoros sejtjeinek pusztulása vírusfertőzés következtében. A gyermekbénulás kezdeti tünetei számos más vírusfertőzésével azonosak: láz, torokfájás, fejfájás, nyakmerevedés.

Gyermek
Tünetek Járványos, régebben nem- ritkán halálos kimenetelű vírusos betegség. Kisgyermekeknél enyhe lefolyású. A fertőzést követően három-öt nappal kezdődő tünetek: rossz közérzet, mérsékelt láz, fej-, torokfájás és hányás.

Gyermekbénulás-járvány Nigériában, egy mutálódott oltóanyagtól
Egy mutálódott vírus, mely egy gyermekbénulás elleni orális oltóanyagból származik, ebben az évben megbénított legalább 124 gyereket Nigériában.
Nigéria: gyermekbénulás járvány ...

A kóla t okozhat
Az emberek az utóbbi időben több üdítőitalt fogyasztottak, mint valaha. Az orvosok azonban arra figyelmeztetnek, hogy a túlzott kólafogyasztás izomproblémákat okozhat.

Arcidegbénulás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...

Gyermek (Heine-Medin)
A poliovírus okozza, mely a vírussal szennyezett anyag lenyelésével terjed. A fertőzés a belekből az agynak és a gerincvelőnek az izmokat irányító részébe jut.

A gyermekbénulás (Heine-Medin kór, Poliomielitisz akuta anterior) első tünete a hányással kísért magas láz.

Daganat, , katéterezés, hüvelynél hólyagszerű valami
Az én édesanyám rosszindulatú daganat miatt deréktól lefele béna. Meg kellett katéterezni, mert nem indult meg a vizelete.

A gyermekbénulás elleni immunizálást 3 hónapos korban inaktivált poliovírus-vakcinával, majd 4, 5, 15 hónapos, valamint 3 és 6 éves korban élő poliovírus-vakcinával kell végezni.

-ARCIDEG-
Az arcizom-gyengeség súlyosságát tekintve az enyhétől a teljes ig terjedhet. Csak az arc egyik fele érintett. Ez az oldal elsimul és kifejezéstelenné válik.

Az arcideg-bénulás a VII. agyideg (orvosi nyelven nervus facialis) valamilyen károsodás miatt létrejött kisebb-nagyobb mértékű működés-képtelensége vagy teljes bénulása.

A gyermek
Okozója vírus (poliovírus), mely piszkos kézről vagy tárgyakról a szájon keresztül jut a szervezetbe. A fertőzés legtöbbször tünetmentesen zajlik, de ritkán súlyos t okoz.

Az agy és gerincvelő megbetegedése esetén alakul ki az elnevezést is adó izombénulás, mely maradandó, és ha a légzőizmokat érinti, akár halálos is lehet.

Bár több tucat kerekes székes résztvevő teljesítette az idei londoni maratont, Lomas az első, aki a után is saját lábán tette ezt meg. A ReWalk elnevezésű bionikus sétáló eszközt az Argo Medical Technologies nevű izraeli cég alkotta meg.

Bénulásos kancsalság:Bénulásos kancsalságban (paralitikus strabizmusban) egy, vagy több szemmozgató izom megbénul. Ennek következtében az izmok munkája nem kiegyensúlyozott.

gyomor - gastroparalysis,
gyomorerózió - a gyomor belső felszíni hámjának a körülírt kimaródása, gastric erosion
gyomorégés - pyrosis, stomachburn ...

Végtagbénulás
A felsoroltak közül bármelyikben létrejöhet kedvezőtlen változás az agyi keringészavar következtében.

Gyermek
Fertőzőképesség
mérsékelt, leginkább 3 hétig áll fenn, néha tovább; egy családon belül nem szokott újabb fellépni ...

Gyermekbénulás és kanyaró elleni védőoltás kampány Dél-Afrikában
Dél-Afrikában május 5-től 10 napos polio (járványos gyermekbénulás) és kanyaró védőoltás kampány veszi kezdetét.

okkal járó stroke
id
a pszichoanalízis freudi rendszere szerint a psziché hármas felépítésének egyik része, másik kettő az ego és superego (én és fölöttes én).

bénulásokkal járó stroke
Amennyiben nem találta meg a keresett kifejezést, jelezze a hiányt szerkesztőinknek:
Hiányzó szó: ...

os kancsalság : Strabismus paralyticus; bármely életkorban kialakulhat, a szemmozgató izmok valamelyikének működési zavara miatt jön létre, a kancsalsági szög változó. Kettőslátás kialakulásához vezet.

BÉNULÁS
Idős emberek hólyagbénulására a sárga Árvacsalánból készített tea és a belőle készített ülőfürdő ajánlott.

, széklet- vagy vizelet-inkontinencia esetén sürgős kórházi ellátásra van szükség. Különösen idős nőknél az isiász leggyakoribb oka a csontritkulás miatt bekövetkező csigolya-összeroppanás (kompressziós törés).

(bénulás) Az akaratlagos mozgások hiánya vagy elvesztése az izmokat ellátó idegek károsodása miatt. Ez utóbbi bekövetkezhet mind a központi, mind a környéki idegrendszerben.

A kialakulását több nappal megelőzheti azonos oldali fül mögötti fájdalom.
A tünetek gyorsan, akár pár óra alatt is kifejlődhetnek.

- bénulás okozta scoliosis (Sc. Paralytica)
Az izomzat bénulása játszik szerepet. Az izomegyensúly megbomlik. Az antagonista izmok zsugorodása a gerinc oldalirányú elcsavarodásos elhajlásához vezet. A bénulástól függően alakulnak ki a görbületek.

A os kancsalság lehet veleszületett, de többnyire szerzett betegség. Oka leggyakrabban koponyacsonttörés, agyvelő- vagy agyhártyagyulladás, vérzések, mérgezések, daganatok, érelmeszesedés, övsömör.

Bell-bénulás***
A *-gal jelzett kórképek kezelése egyértelműen műtéti, **: konzervatív kezelést igényelnek.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Cukorbetegség, Fertőző betegség, Daganatok, Szindróma

Betegségek  Benőtt köröm  Berepedés

 
RSS Mobile