Kezdőlap (Bélgyulladás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Bélgyulladás

Betegségek  Bélgörcs  Bélhurut

Bélgyulladás
A bélgyulladás a vékonybél, a vastagbél, a vakbél vagy a végbél akut vagy krónikus gyulladása.
Bélgyulladás ...


Vakbélgyulladás
Tünetek A gyerek a köldöke körül, illetve az alhas jobb oldalán fájdalomra panaszkodik. Étvágytalan, hányinger gyötri. Vagy megy a hasa, vagy székrekedése van. Láza azonban nem emelkedik 38 fok fölé.

Vakbélgyulladás
Appendicitis, Féregnyúlvány-gyulladás, Appendix inflammation
A vakbélgyulladás a féregnyúlvány gyulladása és megdagadása. A féregnyúlvány egy kis kidudorodás a vastagbélből a has jobb alsó részében, aminek nincs eddig felismert szerepe az embereknél.

Vakbélgyulladás
A vakbélhoz csatlakozó féregnyúlvány (appendix veriformis) gyulladása. Legtöbbször a féregnyúlvány nyílásának elzáródása indítja el a gyulladás folyamatát. Korán felismerve műtéttel gyógyítható, gyakori probléma.

Vakbélgyulladás (appendicitis)

A köztudatban elterjedt vakbélgyulladás elnevezés helytelen, mert vakbélgyulladáson nem a vakbél (coecum, ejtsd: cőkum), hanem az ahhoz csatlakozó, féregszerű, zárt végű ú.n. féregnyúlvány (appendix vermiformis) gyulladását értjük.

Vakbélgyulladás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: appendicitis, appendicítisz) ...

Vakbélgyulladás gyermekkorban
Nem egyszerű hasfájás!
1 . oldal
Figyelmeztető jelek - Sürgős vizsgálatok - Mikor operálunk? - Milyen szövődmények fordulhatnak még elő?

Vakbélgyulladás - lelki okai
A vakbélgyulladás a vakbél, gyulladásos állapotát jelenti, a vakbél latinul caecum (vakot jelent). A vakbél a vastagbél kezdeténél található.

Bélgyulladás, a Crohn-betegség, amely egy rendkívül kellemetlen bélbetegség. Azok a betegek, akik bélgyulladásban szenvednek, hasmenésről, fájdalomról, vérzésről, esetleg hányingerről számolnak be.
Hogyan alakul ki a bélgyulladás?

Vakbélgyulladás diagnosztika felesleges sugár nélkül
Antibiotikummal a vakbélgyulladás ellen
megjegyezzem?
Elfelejtett jelszó ...

"Vakbélgyulladás" - vagyis féregnyúlvány-gyulladás
lejátszás
Kvíz - nyereményjáték ...

A vakbélgyulladás a vakbélben található féregnyúlvány gyulladásos betegsége. A féregnyúlvány bakteriális fertőzését és gyulladását általában a vakbélszakasz elzáródása okozza. Mivel a féregnyúlvány nem játszik létfontosságú szerepet a szervezet működésében, gyulladás esetén eltávolítják.

A köztudatban elterjedt vakbélgyulladás elnevezés anatómiailag helytelen, mert vakbélgyulladáson nem a vakbél (coecum, ejtsd: cőkum), hanem az ahhoz csatlakozó, kesztyűujjhoz hasonló, zárt végű féregnyúlvány (appendix veriformis) gyulladását értjük.

Bélgyulladás:
Kérdés:
Mi az a bélgyulladás? Kell-e kezelni? Mitől lehet egy 9 hónapos csecsemőnek?

A vakbélgyulladás és tünetei
A vakbélgyulladás a lakosság mintegy 10 százalékát érinti élete folyamán, leggyakoribb a 10-30 éves korosztályban. A vakbélgyulladás tünetei közé tartozik a köldöktáji, erősödő majd görcsössé váló fájdalom, azonban ez a panasz számos más betegség tünete is lehet.

A vakbélgyulladás kezelése
Amennyiben a vakbélgyulladást kétséget kizáróan diagnosztizálják, a vakbél műtéti eltávolítása feltétlenül szükséges. Az alhas jobb oldalán egy apró metszésből behatolva a sebész eltávolítja a vakbélnyúlványt.

A vakbélgyulladás tünetei és kezelése
A vakbélgyulladás (appendicitis) leggyakrabban tízéves kor körül és fiatal felnőttkorban jelentkezik, az őszi és a tavaszi időszakban halmozottabban fordul elő. Nem egyszer felső légúti fertőzés előzi meg.

VASTAGBÉLGYULLADÁS - LELKI OKAI
Vastagbélgyulladásra utaló, tünetek az emésztőtraktus fájdalmai, valamint a véres-nyálkás hasmenés. A vér és a nyálka ősi szubsztanciák, melyek magát az életet, annak eredetét jelképezik.

Vastagbélgyulladás: Ha a lélek nehezen 'emészt'
Olvasva: 1008
Az érintett betegek rengeteget hallanak arról, hogy a vastagbélgyulladás - colitis ulcerosa - és a morbus Crohn kialakulásában jelentős szerepet játszanak a pszichés okok. Cikkünkben áttekintjük, mi mindent tudunk erről.

Vastagbélgyulladás és a bélrenyheség étrendje
Vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa) étrendje ...

Vakbélgyulladás
appendicitisz, féregnyúlvány, akut has
Az elnevezés helytelen, mert nem a vakbél, hanem a féregnyúlvány gyulladásáról van szó. A gyulladás a vér vagy a nyirokkeringés útján, ritkábban közvetlenül a bélből a vakbélnyúlványba jutó kórokozók útján jön létre.

Az idült bélgyulladásokról
Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás ...

A fekélyes vastagbélgyulladás idült, súlyos, jellemzően hasmenéses időszakokkal jelentkező, de székrekedéssel váltakozható, gyakran testi leromlással járó betegség.

Fekélyes vastagbélgyulladás
A fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa) a bélrendszer gyulladásos megbetegedése, amely főként a vég- és vastagbél utolsó szakaszát (ún. szigmabél) érinti.

Fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa)
A colitis ulcerosa (másképpen fekélyes vastagbélgyulladás, kolitisz) a vastagbél krónikus gyulladásos betegsége. Hosszanti kiterjedésben a betegség mindig a végbél felől indul és különböző magasságig összefüggően érinti a vastagbelet.

Az idült vastagbélgyulladás diétája (colitis ulcerosa)
A fekélyes vastagbélgyulladás idült, súlyos, jellemzően hasmenéses időszakokkal jelentkező, de székrekedéssel váltakozható, gyakran testi leromlással járó betegség.

Nem valószínű, hogy a vakbélműtét. Vastagbélgyulladás irányában (Colitis ulcerosa, Crohn betegség) kivizsgálás szükséges!
Kapcsolódó cikkek a Gyulladásos bélbetegségek (Crohn, colitis ulcerosa, IBS, TBC) rovatban olvashatók.
Értékelje a cikket: ...

Bélgyulladás
A bél egyes v. összes hártyáira kiterjedő gyulladásos folyamat. Az olyan gyulladást, amely a bél savós hártyájára szorítkozik, hashártya-gyulladásnak (peritonitis) nevezik. ...

Vakbélgyulladás A fájdalom áthelyeződése, tűszúrásnyi érzékenység, ugráló teszt
Ismeretlen eredetü hasi fájdalmak A leggyakoribb kórisme; fontos a vakbélgyulladástól elkülöníteni
Mesenterialis nyirokcsomógyulladás A legfőbb eltérések nem ülönböznek a vakbélgyulladásétól ...

Vakbélgyulladás
A vakbélgyulladás a bél egy szakaszának gyulladásos betegsége, amit vakbélnek nevezünk. Minden korban előfordulhat serdülőkorban és fiataloknál gyakoribb.
Betegségek - tünetek és kezelések ...

Vakbélgyulladás: A vakbél rendszerint a jobb alhasban helyezkedik el, de előfordul, hogy hosszabb a szokásosnál, és a vége akár az epehólyag magasságáig felcsapódik. Ilyenkor a vakbélgyulladás fájdalma epehólyag-eredetűnek tűnik, és annak helyén jelentkezhet.

Vakbélgyulladás
A betegség megnevezése kissé félrevezető, hiszen a probléma esetében nem maga a vakbél, hanem az azon található féregnyúlvány gyullad be.

A végbélgyulladás (proktitisz) a végbél nyálkahártyájának gyulladása.

Vastagbélgyulladás esetén tilos:
Korpa, kemény héjú gyümölcsök, csemegekukorica és magvak fogyasztása.
Szóljon hozzá! ...

Vakbélgyulladás
Appendicitis, féregnyúlvány-gyulladás. Legtöbbször nagyobb gyermek betegszik meg benne, de igen ritkán csecsemő- és ritkán kisgyermekkorban is előfordulhat.
Mivel az esetek nagy többségében még mindig a féregnyúlvány gyógymód, fontos a korai felismerés.

Vakbélgyulladás kezelése: műtét vagy antibiotikum
Korábban halhat, aki túl sokat ül nap mint nap
Műtéti megoldások a horkolás kezelésére ...

A vakbélgyulladás pontos oka valójában ismeretlen. Annyi bizonyos, hogy a féregnyúlvány ürege - lumen - valamilyen oknál fogva elzáródik, ez fogja okozni a belekben normálisan is termelődő bélnedv - nyák - pangását.

A vakbélgyulladás valójában a zárt végű féregnyúlvány gyulladása. A vakbélgyulladás bármilyen életkornál előfordulhat, de leginkább a tíz és harminc évesek között jellemző betegség. A kialakulásának oka a féregnyúlvány elzáródása.

A vakbélgyulladás felismerésében nem segít a hónaljban és a végbélben mért hőmérséklet összehasonlítása.
Fájdalmas székrekedésben a fehérvérsejtszám megemelkedhet, de a serum CRP normális.
Vörösvértest süllyedés, haemoglobin,széklet vér ésserum endomysium vagy transglutaminase ellenanyagok ...

Vastagbélgyulladás
A fekélyes vastagbélgyulladás az egész vastagbélre kiterjedhet, de leginkább a vastagbél utolsó szakaszainál a nyálkahártya felszínét érintő elhalásokkal és szövethiányokkal jelentkezik. Minden életkorban előfordulhat, de általában 15 és 30 éves kor között kezdődik.

A vastagbélgyulladás különleges formája. Előidéző oka - orvosi szempontból - ismeretlen. Fekélyek képződésével, gyulladással, később hegesedéssel járó vastagbélfolyamat, amely az egész colonra (vastagbélre) vagy annak egy részére, leggyakrabban a szigmabélre és a végbélre terjed ki leginkább.

Az idült bélgyulladásokról
Bizonyára mindannyiunkkal megesett már, hogy belázasodott, fájt és ment a hasa, rossz közérzete volt.

'Kontrollált bélgyulladás mindenki szervezetében zajlik, ám hogy ez patológiás jelleget öltsön, annak érdekében mindent meg is teszünk' - vezette be az előadás következő tartalmi egységét a szakember.

A krónikus bélgyulladás szimbolikája.
A gyulladás egy valódi háború, belső csata saját magunk és a környezetünk között. A külvilág és önmagunk közötti válaszvonalat a tápcsatorna belső borítása képviseli. A tápcsatorna a tüdő mellett a legfontosabb érintkezési felületünk az anyagi világgal.

Vérzéses vastagbélgyulladás ", Sztafilokokkusz ételmérgezés ", Clostridium perfringens ételmérgezés ", Utazók hasmenése ", Kémiai ételmérgezés "
123. FEJEZET - Hiátusz hernia, bezoárok és idegen testek
Rekeszsérv ", Bezoárok és idegen testek " ...

Például a vastagbélgyulladás a kapcsolati vagy egzisztenciális bizonytalansággal függhet össze, a vastagbélpolip pedig elsősorban azokra jellemző, akik nem állnak ki magukért, hagyják, hogy élősködjenek rajtuk.

A fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa) elnevezés a vastagbél latin neve colon (kiejtve kolon) és a gyulladást jelentő "itis" (kiejtve itisz) összetételből ered, melyhez a fekélyes (ulcerosa, kiejtve ulceróza) jelző kapcsolódik.

Fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa): meglehetősen súlyos, makacs, nehezen gyógyítható betegség. Kezdetben a végbél, később a vastagbél felsőbb szakaszain is krónikus gyulladás, vérző fekélyek alakulnak ki. A betegség görcsökkel, hasi fájdalommal járhat.

A fekélyes vastagbélgyulladás és a többi idült vastagbélhurut is járhat hasmenéssel ill. székrekedéses szakaszokkal.
Az egyes periódusokban más és más a diétás kezelés is.
A hasmenéses formák diétája ...

'Jó, jó, értem már, értem már' - mondaná erre bármelyik gyermekem, de akkor mi a megoldás a panaszokra?
Vegyük sorra, mikre szokott ilyenkor fény derülni:
1) Valamilyen bőr- vagy nyálkahártya betegség, általában gyulladás, amit allergia, fertőzés, pikkelysömör, bélgyulladás, satöbbi okoz.

vakbélgyulladás) miatt végzik, már 60 perc elteltével megnő a trombózis kockázata.

Ezeknek a tünetei akár évekkel megelőzhetik a bélpanaszok megjelenését, s időnként több problémát okoznak, mint a bélgyulladás. E megjelenési formák egy csoportjában a tünetek párhuzamot mutatnak a bélgyulladás aktivitásával, más részük ettől független. A leggyakoribb panasz az ízületi gyulladás.

A gyulladásos bélbetegség (IBD) két leggyakoribb formája a fekélyes bélgyulladás (colitis ulcerosa) (CU) és a Crohn betegség (CD) amelyeknek pontos oka ma még nem ismert.

: Kezdem azzal, hogy mikor nem alkalmazható: például baleset, szívinfarktus, vakbélgyulladás vagy akár rák esetében. Ilyen sürgősségi helyzetekben azonnali beavatkozásra van szükség, arra a bizonyos modern szemléletre, amikor a lehető legkisebb szinten megkeressük és kezeljük a problémát.

Erre az allergia formára jellemzőek a bőr tünetek, kiütések, a szemben és orrban létrejövő szezonális kötőhártyagyulladások, a nátha, az akut asztma bronchiale, a bélgyulladásos folyamatai (enteritisz, kolitisz).

A tbc-s eredetű vastagbélgyulladás ma már elenyészően ritka megbetegedés. A felköhögött és lenyelt baktériumok okoznak bélgyulladást, mely a bélfalon körkörösen megjelenő fekélyek formájában okoz megbetegedést.

A colitis ulcerosa (másképpen fekélyes vastagbélgyulladás, kolitisz) kórokát tekintve számos elmélettel rendelkezünk, de a pontos hátteret még nem tudjuk. Hosszanti kiterjedésben a betegség mindig a végbél felől indul és különböző magasságig összefüggően, érinti a vastagbelet.

Cöliákia (gliadin- /liszt/érzékenység, glutén szenzitív enteropátia; túlérzékenység búza-, árpa-, rozs- és zabliszt egyik összetevőjével szemben, ami bélgyulladást és felszívódási zavart okoz)
Baktériumok túlzott elszaporodása a gyomorban és belekben ...

Használható az emésztőrendszer mérgezettsége, vastagbélgyulladás, testüregi pangások, láz, váltóláz, fertőző betegségek esetén. A szárított Gyömbér, a Feketebors, és a Pippali (indiai hosszú szárú bors) hármassal, támadható és felszámolható minden mérgezettség és fertőzés (Ama).

A klinikai tanulmányok igazolják, hogy a gyulladásos megbetegedésekben, mint a reuma, a pikkelysömör vagy a krónikus bélgyulladás, omega-3 zsírsavakban gazdag diéta vagy táplálékkiegészítők formájában történő bevitel esetén jelentős, tartós javulás vagy teljes panaszmentesség érhető el, ...

vakbélgyulladás, bélelzáródás, vesekő, epeút elzáródás, stb.),
Zsigerek görcsös fájdalma, tokjának feszülése (pl. májgyulladás, hasnyálmirigy betegségei, vesék és petefészkek betegségei),
Hasi erek elzáródása (pl. artériás vénás keringés elzáródása, aorta falának repedése stb.), ...

A végbél gyulladása sok esetben valamilyen alapbetegség, például pikkelysömör (psoriasis), vastagbélgyulladás miatt alakul ki, mely gyakran felülfertőződik.
A nyálkahártya-fertőzést általában túlszaporodott gomba ...

Gyomor-bélhurut - például gyermekkori fertőző bélgyulladás - a már említett másodlagos laktóz-intolerancia kiváltásával súlyosbítja a panaszokat. Bármilyen eredetű hasmenéses betegségben a tej fogyasztása elnyújthatja az alapbetegség lezajlását.

Appendicitis acuta (vakbélgyulladás, heveny féregnyúlvány-gyulladás)
A féregnyúlvány (appendix) elzáródása, ami gyulladáshoz és fertőzéshez vezet. Leggyakrabban 10 és 30 éves kor között fordul elő és a férfiaknál gyakrabban, mint nőknél (3:2). Ez az arány 30 év felett kiegyenlítődik.

A féreg parazita fertőzés hasmenést, bélgyulladást okoz. Enyhe esetekben tünetmentes a féreg parazita jelenléte, de gyakori panasz lehet a hányinger, meteorizmus, a hasi fájdalom, hasmenés-székrekedés váltakozása.

Gyakori, hogy valakinek külön kezelik a bélgyulladását, a migrénjét, a krónikus fáradtság-szindrómáját vagy valami más krónikus betegségét, ám a mögöttes okot - például fel nem ismert ételallergia - nem kezelik. Fontos, hogy minden esetben keressük meg a probléma gyökerét.

Kezelés:
A fertőzéses bélgyulladás kezelése a beteg nyugalomba helyezésén, folyadék-és és ionpótláson alapul. Az antibiotikus kezelés sok esetben ellentmondásos, szakember feladata ennek eldöntése.

Krónikus hasmenés
A krónikus hasmenés kialakulása alapján négy mechanizmus tehető felelőssé: ...

gyomor-bélrendszeri (gyomor-bélhurut, vakbélgyulladás, heveny hasi kórképek)
központi idegrendszeri (fejsérülés, koponyaűri nyomásfokozódás, Méniére-betegség, egyensúlyszerv gyulladása)
anyagcsere okok (gyógyszerek, veseelégtelenség, alkohol)
Teendő ...

-Candida gomba / toxin által kiváltott vékonybél és vastagbélgyulladás
-Candida gomba / toxin általi parazita - vírus társfertőzések
-Candida gomba / toxin által kiváltott fehér lepedékes nyelv, amely nem távolítható el, a nyáltermelés lehet csökkent és a nyál sűrű, ill. "tapadós" jellegű ...

Magyarul: gyulladásos bélbetegségekhez (Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás) kapcsolódó krónikus hasmenésben, hasra kivarrt vékony- és vastagbél, egyéb bélműtétet követő állapotok, esetén a stb-stb.
Lázzal járó fertőzéses hasmenésekben a loperamid ELLENJAVALLT.

1. derékfájdalom, 2. migrénes fejfájás, 3. irritábilis bél-szindróma (bélgyulladás) a társuló hasi fájdalommal, 4. temporo - mandibuláris (állcsont-állkapocs) ízületi fájdalom és 5. fibromyalgia (krónikus diffúz testszerte jelentkező izom-kötőszöveti fájdalom).

Bélférgesség miatt kialakuló bélgyulladás ideiglenes allergiát, csalánkiütést okozhat. A parazita ellenes kezelésre az allergiás bőrtünetek megszűnnek.

enteritisz
Bélhurut, bélgyulladás.
Orvosi szakszó a görög enteron (bél) alapján, a gyulladásra utaló -itisz végződéssel. dizentéria.

Az ellene szóló érvek dacára, melyek később helytelennek bizonyultak, a szulfaszalazin hatékonynak bizonyult néhány ízületi gyulladás esetén és a betegségek olyan csoportjánál, melyeket idült bélgyulladás jellemez.
A szulfaszalazint szájon át alkalmazzák.

Fém allergia Allergiás bélgyulladás
Illatszer, kozmetikum allergia satöbbi Orális allergia szindróma (OAS)
MEGOSZTÁS ...

A keringés támogatására parenteralis colloid és crystalloid oldatok szükségesek, mert a kiterjedt bélgyulladás és/vagy peritonitis nagy folyadékveszteséggel járhat. Teljes parenteralis táplálás szükséges 14-21 napig, ezalatt a belek gyógyulnak.

Műtéti diagnózis: A betegség olykor bélelzáródás, vakbélgyulladás gyanúja miatt végzett hasmegnyitás során derül ki. A végső szót itt is a szövettanász mondja ki.
Kezelés:
...

K-vitamin Fontos szerepet játszik a véralvadásban, tehát a vérzések, például az orrvérzés megállításában. Hiánya hozzájárulhat a vastagbélgyulladás kialakulásához. Tartós antibiotikumszedés esetén szükségessé válhat a K-vitamin pótlása.

A Reiki kezelés nem váltja ki a szükséges klasszikus orvosi, vagy akár sebészeti eljárások igénybevételét (pl vakbélgyulladás). A megfelelő időben (rehabilitáció, megelőzés), és módon alkalmazva azonban komplikációmentes és gyors gyógyuláshoz segít hozzá.

latin: colitis ulcerosa (kolitisz ulceroza); colitis = vastagbélgyulladás, ulcerosa = fekélyes ...

Szintje magas értéket mutat kiszáradásnál, hiperventilációnál vagy vesefertőzésnél, a sejten kívüli folyadéktér megnövekedésénél, alacsony az értéke hányás, bélgyulladás, égési trauma, szívelégtelenség, erős izzadás illetve nem tüdőbetegség miatti alkalózis esetén.
Normálérték: 98-106 mmol/L ...

A vastagbéldaganat sok esetben gyulladásos bélbe­tegségek, például a colitis, a vastagbélgyulladás talaján alakul ki.

Ezek közül az egyikben például arra a következtetésre jutottak a kutatók, hogy a búzafű préslé önmagában vagy kiegészítőként egyaránt hatékony lehet a fekélyes bélgyulladás kezelésében.

Emésztőszervi betegségek, Irritábilis bél szindróma: hasfájás, puffadás, Aranyér, Gyomorfekély, Epekő-betegség, Reflux, Vakbélgyulladás, Hasnyálmirigy-gyulladás, Epehólyag-gyulladás, Gastritis, Fekélyes vastagbél-gyulladás, Crohn-betegség
fertőző betegségek, AIDS, Candida ...

A diszbiózis oka általában a patogén baktériumok, gombák, vagy paraziták túlzott elszaporodása, melynek meggyógyítása lehetővé teszi számos kóros állapot rendezését, mint például a Candida túlburjánzást, áteresztő ’lyukas’ bél szindrómát, krónikus hasmenést, krónikus bélgyulladást és a ...

meleg ingerekre fájdalomérzettel reagál, de ez a fájdalom az inger megszűnte után azonnal elmúlik. A gyulladt fogbél fokozottan hőérzékeny és az inger megszűnte után is tartó élénk fájdalommal reagál. A fogbélgyulladás későbbi stádiumában elhalt pulpa esetén a hőinger nem vált ki fogbél eredetű ...

gyomor-nyombélfekély, vastagbélgyulladás, stb.). Így alakulnak ki a pszichoszomatikus betegségek.

jelentkezése előtt 1-3 nappal viszkető égő körülírt fájdalom jelentkezik az érintett területen. Ez a fájdalom olyan erős lehet, hogy a bőrtünetek kialakulásáig az elhelyezkedésétől függően belszervi betegségekre gyanakodhat az orvos. (pl hason elhelyezkedő övsömör epe vagy vakbélgyulladás jellegű ...

E gyakori előfordulás, és a prosztata megbetegedésével járó súlyos életminőség romlás miatt hatását a szakértő az infarktushoz, vagy a krónikus bélgyulladáshoz hasonlítja.

A polipok tizenéves korban alakulnak ki, de jelenlétüket csak 30 éves kor után lehet észrevenni, amikor megjelennek a tünetek (például a nyálkaürítés).
Különféle gyulladásos betegségek, például a fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa), ...

A colonból (vastagbél egy szakasza) vett szövetmintából inkább a colitisekre (vastagbélgyulladás) következtethetünk. Itt csak 30 %-ban igazolható a coeliakia.

szubsztitúciót igénylő betegségeknél, például inzulinfüggő diabetes,
minden olyan betegségnél, amelynek specifikus, biztosan ható gyógyszere van,
a homeopátián kívül eső betegségek, például tbc, hagyományos nemi betegségek, amőbás vérhas, malária, akut vakbélgyulladás stb.

Ha bélgörcsnél sem széklet, sem pedig bélgáz nem távozik, számításba jönnek a következők: epekőbántalom, vesebaj, bélszűkület, bélcsavarodás, vakbélgyulladás és sérvkizáródás. Azonnal hívjunk orvost! ...

Ilyen társuló autoimmun betegség a vészes vérszegénység, (anaemia perniciosa) a vitiligo, mellékvesekéreg sorvadás (Addison-kór), I típusú juvenilis diabetes, rheumatoid arthritis, bélgyulladások (colitis ulcerosa, ileitis terminalis, coeliakia).

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fekély, Vakbélgyulladás, Daganat, Szindróma, Sebészet?

◄ Bélgörcs   Bélhurut ►
 
RSS Mobile