Kezdőlap (Bélgyulladás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Bélgyulladás


 

Bélgyulladás

Betegségek  Bélgörcs  Bélhurut

Bélgyulladás
A bélgyulladás a vékonybél, a vastagbél, a vakbél vagy a végbél akut vagy krónikus gyulladása.
Bélgyulladás ...


Vak
Tünetek A gyerek a köldöke körül, illetve az alhas jobb oldalán fájdalomra panaszkodik. Étvágytalan, hányinger gyötri. Vagy megy a hasa, vagy székrekedése van. Láza azonban nem emelkedik 38 fok fölé.

Vakbélgyulladás
(Appendicitis acuta, appendicitis)
A féregnyúlvány (appendix) elzáródása, ami gyulladáshoz és fertőzéshez vezet. Leggyakrabban 10 és 30 éves kor között fordul elő és a férfiaknál gyakrabban, mint nőknél (3:2).

Vak
A vakbélhoz csatlakozó féregnyúlvány (appendix veriformis) gyulladása. Legtöbbször a féregnyúlvány nyílásának elzáródása indítja el a gyulladás folyamatát. Korán felismerve műtéttel gyógyítható, gyakori probléma.

Vakbélgyulladás (appendicitis)

A köztudatban elterjedt vakbélgyulladás elnevezés helytelen, mert vakbélgyulladáson nem a vakbél (coecum, ejtsd: cőkum), hanem az ahhoz csatlakozó, féregszerű, zárt végű ú.n.

Vak tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: appendicitis, appendicítisz) ...

Vakbélgyulladás gyermekkorban
Nem egyszerű hasfájás!
1 . oldal
Figyelmeztető jelek - Sürgős vizsgálatok - Mikor operálunk? - Milyen szövődmények fordulhatnak még elő?

Vak - lelki okai
A vak a vakbél, gyulladásos állapotát jelenti, a vakbél latinul caecum (vakot jelent). A vakbél a vastagbél kezdeténél található.

Vakbélgyulladás
Betegségek - tünetek és kezelések
A vakbélgyulladás a bél egy szakaszának gyulladásos betegsége, amit vakbélnek nevezünk. Minden korban előfordulhat serdülőkorban és fiataloknál gyakoribb.

, a Crohn-betegség, amely egy rendkívül kellemetlen bélbetegség. Azok a betegek, akik ban szenvednek, hasmenésről, fájdalomról, vérzésről, esetleg hányingerről számolnak be.
Hogyan alakul ki a ?

Vakbélgyulladás diagnosztika felesleges sugár nélkül
Antibiotikummal a vakbélgyulladás ellen
megjegyezzem?
Elfelejtett jelszó ...

"Vak" - vagyis féregnyúlvány-gyulladás
lejátszás
Kvíz - nyereményjáték ...

A vakbélgyulladás a vakbélben található féregnyúlvány gyulladásos betegsége. A féregnyúlvány bakteriális fertőzését és gyulladását általában a vakbélszakasz elzáródása okozza.

A köztudatban elterjedt vak elnevezés anatómiailag helytelen, mert vakon nem a vakbél (coecum, ejtsd: cőkum), hanem az ahhoz csatlakozó, kesztyűujjhoz hasonló, zárt végű féregnyúlvány (appendix veriformis) gyulladását értjük.

Bélgyulladás:
Kérdés:
Mi az a bélgyulladás? Kell-e kezelni? Mitől lehet egy 9 hónapos csecsemőnek?

A vak és tünetei
A vak a lakosság mintegy 10 százalékát érinti élete folyamán, leggyakoribb a 10-30 éves korosztályban.

A vakbélgyulladás kezelése
Amennyiben a vakbélgyulladást kétséget kizáróan diagnosztizálják, a vakbél műtéti eltávolítása feltétlenül szükséges. Az alhas jobb oldalán egy apró metszésből behatolva a sebész eltávolítja a vakbélnyúlványt.

A vak tünetei és kezelése
A vak (appendicitis) leggyakrabban tízéves kor körül és fiatal felnőttkorban jelentkezik, az őszi és a tavaszi időszakban halmozottabban fordul elő. Nem egyszer felső légúti fertőzés előzi meg.

VASTAGBÉLGYULLADÁS - LELKI OKAI
Vastagbélgyulladásra utaló, tünetek az emésztőtraktus fájdalmai, valamint a véres-nyálkás hasmenés. A vér és a nyálka ősi szubsztanciák, melyek magát az életet, annak eredetét jelképezik.

Vastag: Ha a lélek nehezen 'emészt'
Olvasva: 1008
Az érintett betegek rengeteget hallanak arról, hogy a vastag - colitis ulcerosa - és a morbus Crohn kialakulásában jelentős szerepet játszanak a pszichés okok.

Vastagbélgyulladás és a bélrenyheség étrendje
Vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa) étrendje ...

Vak
appendicitisz, féregnyúlvány, akut has
Az elnevezés helytelen, mert nem a vakbél, hanem a féregnyúlvány gyulladásáról van szó.

Az idült bélgyulladásokról
Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás ...

Fekélyes vastag
A fekélyes vastag (colitis ulcerosa) a bélrendszer gyulladásos megbetegedése, amely főként a vég- és vastagbél utolsó szakaszát (ún. szigmabél) érinti.

Fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa)
A colitis ulcerosa (másképpen fekélyes vastagbélgyulladás, kolitisz) a vastagbél krónikus gyulladásos betegsége.

Az idült vastag diétája (colitis ulcerosa)
A fekélyes vastag idült, súlyos, jellemzően hasmenéses időszakokkal jelentkező, de székrekedéssel váltakozható, gyakran testi leromlással járó betegség.

Nem valószínű, hogy a vakbélműtét. Vastagbélgyulladás irányában (Colitis ulcerosa, Crohn betegség) kivizsgálás szükséges!
Kapcsolódó cikkek a Gyulladásos bélbetegségek (Crohn, colitis ulcerosa, IBS, TBC) rovatban olvashatók.
Értékelje a cikket: ...

A kanadai Calgary Egyetem kutatói 1999. és 2006. között vak miatt az egyetemi kórházban kezelt több mint 5000 beteg esetében ellenőrizték, hogy milyen volt a légszennyezettség a felvételüket megelőző öt napban. ...

Bélgyulladás
A bél egyes v. összes hártyáira kiterjedő gyulladásos folyamat. Az olyan gyulladást, amely a bél savós hártyájára szorítkozik, hashártya-gyulladásnak (peritonitis) nevezik. ...

Vak A fájdalom áthelyeződése, tűszúrásnyi érzékenység, ugráló teszt
Ismeretlen eredetü hasi fájdalmak A leggyakoribb kórisme; fontos a vaktól elkülöníteni ...

Vakbélgyulladás: A vakbél rendszerint a jobb alhasban helyezkedik el, de előfordul, hogy hosszabb a szokásosnál, és a vége akár az epehólyag magasságáig felcsapódik.

Vak
A betegség megnevezése kissé félrevezető, hiszen a probléma esetében nem maga a vakbél, hanem az azon található féregnyúlvány gyullad be.

A vakbélgyulladás (helyesen: féregnyúlványgyulladás, latinul: appendicitis) a leggyakoribb heveny hasi kórkép gyermekkorban. Oka nem tisztázott, egyes becslések szerint minden negyedik-ötödik ember átesik rajta élete folyamán.

Lásd még: Lásd még: Reflux, Bélrák, Gyomorfekély, Vastagbélrák, Tumor

Betegségek  Bélgörcs  Bélhurut

 
RSS Mobile