Kezdőlap (Bélgyulladás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Bélgyulladás


 

Bélgyulladás

Betegségek  Bélgörcs  Bélhurut
2014.04.19

Bélgyulladás
A bélgyulladás a vékonybél, a vastagbél, a vakbél vagy a végbél akut vagy krónikus gyulladása.
Bélgyulladás ...


Vakbélgyulladás
Tünetek A gyerek a köldöke körül, illetve az alhas jobb oldalán fájdalomra panaszkodik. Étvágytalan, hányinger gyötri. Vagy megy a hasa, vagy székrekedése van. Láza azonban nem emelkedik 38 fok fölé.

Vakbélgyulladás
(Appendicitis acuta, appendicitis)
A féregnyúlvány (appendix) elzáródása, ami gyulladáshoz és fertőzéshez vezet. Leggyakrabban 10 és 30 éves kor között fordul elő és a férfiaknál gyakrabban, mint nőknél (3:2).

Vakbélgyulladás
A vakbélhoz csatlakozó féregnyúlvány (appendix veriformis) gyulladása. Legtöbbször a féregnyúlvány nyílásának elzáródása indítja el a gyulladás folyamatát. Korán felismerve műtéttel gyógyítható, gyakori probléma.

Vakbélgyulladás (appendicitis)

A köztudatban elterjedt vakbélgyulladás elnevezés helytelen, mert vakbélgyulladáson nem a vakbél (coecum, ejtsd: cőkum), hanem az ahhoz csatlakozó, féregszerű, zárt végű ú.n.

Vakbélgyulladás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: appendicitis, appendicítisz) ...

Vakbélgyulladás gyermekkorban
Nem egyszerű hasfájás!
1 . oldal
Figyelmeztető jelek - Sürgős vizsgálatok - Mikor operálunk? - Milyen szövődmények fordulhatnak még elő?

Vakbélgyulladás - lelki okai
A vakbélgyulladás a vakbél, gyulladásos állapotát jelenti, a vakbél latinul caecum (vakot jelent). A vakbél a vastagbél kezdeténél található.

Vakbélgyulladás
Betegségek - tünetek és kezelések
A vakbélgyulladás a bél egy szakaszának gyulladásos betegsége, amit vakbélnek nevezünk. Minden korban előfordulhat serdülőkorban és fiataloknál gyakoribb.

Bélgyulladás, a Crohn-betegség, amely egy rendkívül kellemetlen bélbetegség. Azok a betegek, akik bélgyulladásban szenvednek, hasmenésről, fájdalomról, vérzésről, esetleg hányingerről számolnak be.
Hogyan alakul ki a bélgyulladás?

Vakbélgyulladás diagnosztika felesleges sugár nélkül
Antibiotikummal a vakbélgyulladás ellen
megjegyezzem?
Elfelejtett jelszó ...

"Vakbélgyulladás" - vagyis féregnyúlvány-gyulladás
lejátszás
Kvíz - nyereményjáték ...

A vakbélgyulladás a vakbélben található féregnyúlvány gyulladásos betegsége. A féregnyúlvány bakteriális fertőzését és gyulladását általában a vakbélszakasz elzáródása okozza.

A köztudatban elterjedt vakbélgyulladás elnevezés anatómiailag helytelen, mert vakbélgyulladáson nem a vakbél (coecum, ejtsd: cőkum), hanem az ahhoz csatlakozó, kesztyűujjhoz hasonló, zárt végű féregnyúlvány (appendix veriformis) gyulladását értjük.

Bélgyulladás:
Kérdés:
Mi az a bélgyulladás? Kell-e kezelni? Mitől lehet egy 9 hónapos csecsemőnek?

A vakbélgyulladás és tünetei
A vakbélgyulladás a lakosság mintegy 10 százalékát érinti élete folyamán, leggyakoribb a 10-30 éves korosztályban.

A vakbélgyulladás kezelése
Amennyiben a vakbélgyulladást kétséget kizáróan diagnosztizálják, a vakbél műtéti eltávolítása feltétlenül szükséges. Az alhas jobb oldalán egy apró metszésből behatolva a sebész eltávolítja a vakbélnyúlványt.

A vakbélgyulladás tünetei és kezelése
A vakbélgyulladás (appendicitis) leggyakrabban tízéves kor körül és fiatal felnőttkorban jelentkezik, az őszi és a tavaszi időszakban halmozottabban fordul elő. Nem egyszer felső légúti fertőzés előzi meg.

VASTAGBÉLGYULLADÁS - LELKI OKAI
Vastagbélgyulladásra utaló, tünetek az emésztőtraktus fájdalmai, valamint a véres-nyálkás hasmenés. A vér és a nyálka ősi szubsztanciák, melyek magát az életet, annak eredetét jelképezik.

Vastagbélgyulladás: Ha a lélek nehezen 'emészt'
Olvasva: 1008
Az érintett betegek rengeteget hallanak arról, hogy a vastagbélgyulladás - colitis ulcerosa - és a morbus Crohn kialakulásában jelentős szerepet játszanak a pszichés okok.

Vastagbélgyulladás és a bélrenyheség étrendje
Vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa) étrendje ...

Vakbélgyulladás
appendicitisz, féregnyúlvány, akut has
Az elnevezés helytelen, mert nem a vakbél, hanem a féregnyúlvány gyulladásáról van szó.

Az idült bélgyulladásokról
Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás ...

Fekélyes vastagbélgyulladás
A fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa) a bélrendszer gyulladásos megbetegedése, amely főként a vég- és vastagbél utolsó szakaszát (ún. szigmabél) érinti.

Fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa)
A colitis ulcerosa (másképpen fekélyes vastagbélgyulladás, kolitisz) a vastagbél krónikus gyulladásos betegsége.

Az idült vastagbélgyulladás diétája (colitis ulcerosa)
A fekélyes vastagbélgyulladás idült, súlyos, jellemzően hasmenéses időszakokkal jelentkező, de székrekedéssel váltakozható, gyakran testi leromlással járó betegség.

Nem valószínű, hogy a vakbélműtét. Vastagbélgyulladás irányában (Colitis ulcerosa, Crohn betegség) kivizsgálás szükséges!
Kapcsolódó cikkek a Gyulladásos bélbetegségek (Crohn, colitis ulcerosa, IBS, TBC) rovatban olvashatók.
Értékelje a cikket: ...

A kanadai Calgary Egyetem kutatói 1999. és 2006. között vakbélgyulladás miatt az egyetemi kórházban kezelt több mint 5000 beteg esetében ellenőrizték, hogy milyen volt a légszennyezettség a felvételüket megelőző öt napban. ...

Vakbélgyulladás A fájdalom áthelyeződése, tűszúrásnyi érzékenység, ugráló teszt
Ismeretlen eredetü hasi fájdalmak A leggyakoribb kórisme; fontos a vakbélgyulladástól elkülöníteni ...

Vakbélgyulladás: A vakbél rendszerint a jobb alhasban helyezkedik el, de előfordul, hogy hosszabb a szokásosnál, és a vége akár az epehólyag magasságáig felcsapódik.

Vakbélgyulladás
A betegség megnevezése kissé félrevezető, hiszen a probléma esetében nem maga a vakbél, hanem az azon található féregnyúlvány gyullad be.

A vakbélgyulladás (helyesen: féregnyúlványgyulladás, latinul: appendicitis) a leggyakoribb heveny hasi kórkép gyermekkorban. Oka nem tisztázott, egyes becslések szerint minden negyedik-ötödik ember átesik rajta élete folyamán.

A végbélgyulladás (proktitisz) a végbél nyálkahártyájának gyulladása.

2, Vakbélgyulladás
Mi ez?
A vakbélgyulladás a féregnyúlvány (appendix) - mely egy erszényszerű vékony szerv, mely a vastagbélhez kapcsolódik - gyulladásos betegsége. Az emberek kb. 10%-ának lesz problémája a 'vakbelével' élete során.

Vastagbélgyulladás esetén tilos:
Korpa, kemény héjú gyümölcsök, csemegekukorica és magvak fogyasztása.
Szóljon hozzá! ...

Vakbélgyulladás
Appendicitis, féregnyúlvány-gyulladás. Legtöbbször nagyobb gyermek betegszik meg benne, de igen ritkán csecsemő- és ritkán kisgyermekkorban is előfordulhat.

Vakbélgyulladás kezelése: műtét vagy antibiotikum
Korábban halhat, aki túl sokat ül nap mint nap
Műtéti megoldások a horkolás kezelésére ...

A vakbélgyulladás pontos oka valójában ismeretlen. Annyi bizonyos, hogy a féregnyúlvány ürege - lumen - valamilyen oknál fogva elzáródik, ez fogja okozni a belekben normálisan is termelődő bélnedv - nyák - pangását.

A vakbélgyulladás felismerésében nem segít a hónaljban és a végbélben mért hőmérséklet összehasonlítása.
Fájdalmas székrekedésben a fehérvérsejtszám megemelkedhet, de a serum CRP normális.

Vastagbélgyulladás
A fekélyes vastagbélgyulladás az egész vastagbélre kiterjedhet, de leginkább a vastagbél utolsó szakaszainál a nyálkahártya felszínét érintő elhalásokkal és szövethiányokkal jelentkezik.

A vastagbélgyulladás különleges formája. Előidéző oka - orvosi szempontból - ismeretlen.

Az idült bélgyulladásokról
Bizonyára mindannyiunkkal megesett már, hogy belázasodott, fájt és ment a hasa, rossz közérzete volt.

'Kontrollált bélgyulladás mindenki szervezetében zajlik, ám hogy ez patológiás jelleget öltsön, annak érdekében mindent meg is teszünk' - vezette be az előadás következő tartalmi egységét a szakember.

A krónikus bélgyulladás szimbolikája.
A gyulladás egy valódi háború, belső csata saját magunk és a környezetünk között. A külvilág és önmagunk közötti válaszvonalat a tápcsatorna belső borítása képviseli.

Vérzéses vastagbélgyulladás ", Sztafilokokkusz ételmérgezés ", Clostridium perfringens ételmérgezés ", Utazók hasmenése ", Kémiai ételmérgezés "
123. FEJEZET - Hiátusz hernia, bezoárok és idegen testek
Rekeszsérv ", Bezoárok és idegen testek " ...

Fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa)
Irritábilis bél szindróma
A bél gyulladásos betegségei ...

Például a vastagbélgyulladás a kapcsolati vagy egzisztenciális bizonytalansággal függhet össze, a vastagbélpolip pedig elsősorban azokra jellemző, akik nem állnak ki magukért, hagyják, hogy élősködjenek rajtuk.

Fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa): meglehetősen súlyos, makacs, nehezen gyógyítható betegség. Kezdetben a végbél, később a vastagbél felsőbb szakaszain is krónikus gyulladás, vérző fekélyek alakulnak ki.

A fekélyes vastagbélgyulladás és a többi idült vastagbélhurut is járhat hasmenéssel ill. székrekedéses szakaszokkal.
Az egyes periódusokban más és más a diétás kezelés is.
A hasmenéses formák diétája ...

mondaná erre bármelyik gyermekem, de akkor mi a megoldás a panaszokra?
Vegyük sorra, mikre szokott ilyenkor fény derülni:
1) Valamilyen bőr- vagy nyálkahártya betegség, általában gyulladás, amit allergia, fertőzés, pikkelysömör, bélgyulladás, ...

Ezeknek a tünetei akár évekkel megelőzhetik a bélpanaszok megjelenését, s időnként több problémát okoznak, mint a bélgyulladás.

A gyulladásos bélbetegség (IBD) két leggyakoribb formája a fekélyes bélgyulladás (colitis ulcerosa) (CU) és a Crohn betegség (CD) amelyeknek pontos oka ma még nem ismert.

Erre az allergia formára jellemzőek a bőr tünetek, kiütések, a szemben és orrban létrejövő szezonális kötőhártyagyulladások, a nátha, az akut asztma bronchiale, a bélgyulladásos folyamatai (enteritisz, kolitisz).

A tbc-s eredetű vastagbélgyulladás ma már elenyészően ritka megbetegedés. A felköhögött és lenyelt baktériumok okoznak bélgyulladást, mely a bélfalon körkörösen megjelenő fekélyek formájában okoz megbetegedést.

A colitis ulcerosa (másképpen fekélyes vastagbélgyulladás, kolitisz) kórokát tekintve számos elmélettel rendelkezünk, de a pontos hátteret még nem tudjuk.

Cöliákia (gliadin- /liszt/érzékenység, glutén szenzitív enteropátia; túlérzékenység búza-, árpa-, rozs- és zabliszt egyik összetevőjével szemben, ami bélgyulladást és felszívódási zavart okoz) ...

Szintje magas értéket mutat kiszáradásnál, hiperventilációnál vagy vesefertőzésnél, a sejten kívüli folyadéktér megnövekedésénél, alacsony az értéke hányás, bélgyulladás, égési trauma, szívelégtelenség, ...

(bélhurut): A bél különböző szakaszainak másfajta jellegi és mértékű gyulladása. Bélhurut abban az esetben alakul ki leggyakrabban, ha a belekbe baktériumokkal fertőzött táplálék jut A bélgyulladás különböző részeket érinthet: a vékonybelet, ...

Emésztőszervi betegségek, Irritábilis bél szindróma: hasfájás, puffadás, Aranyér, Gyomorfekély, Epekő-betegség, Reflux, Vakbélgyulladás, Hasnyálmirigy-gyulladás, Epehólyag-gyulladás, Gastritis, Fekélyes vastagbél-gyulladás, Crohn-betegség ...

Műtéti diagnózis: A betegség olykor bélelzáródás, vakbélgyulladás gyanúja miatt végzett hasmegnyitás során derül ki. A végső szót itt is a szövettanász mondja ki.
Kezelés:
...

Lásd még: Lásd még: Reflux, Bélrák, Gyomorfekély, Vastagbélrák, Tumor

Betegségek  Bélgörcs  Bélhurut
2014.04.19

 
RSS Mobile