Kezdőlap (Autoimmun)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Autoimmun


 

Autoimmun

Betegségek  Autizmus  Autoimmun betegség
2014.04.21

Autoimmun Betegségek
Az autoimmun betegségek olyan betegségek, melyeket az immunrendszer hibás túlműködése okoz a szervezetben természetesen jelenlévő szövetek és anyagok ellen keltett immunválasszal.
Autoimmun Betegségek ...


Autoimmun hólyagos bőrbetegségek: Pemphigus és más kórképek
Az autoimmun hólyagos betegségeknek számos típusa ismeretes. Ezek közös jellemzője a bőrön és a nyálkahártyák felületén kialakuló hólyagok megjelenése.

autoimmun
Bőrfarkas betegség - lelki okai
A bőrfarkas betegség (lupus erythematosus) számos apró göbből álló gümőkórós bőrjelenség. Autoimmun, gyulladásos betegség, mely számos szervet érinthet.

Autoimmun-diabetes meghatározása
Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége - MACOSZ.hu, akadálymentes verzió
Kilépés az akadálymentes nézetből
A cukorbetegség kezelésének több módja van, olvass bele itt, az orvosok mit javasolnak! ...

Autoimmun betegségek
Az immunrendszer működése
Az emberi testet többszörös védekezőrendszer óvja a mikroorganizmusok jelentette fenyegetéstől. A védelem azonban meggyengülhet, sőt, az immunrendszer akár tévedhet is.

autoimmun betegségek, sejthalál, apoptózis, ellenanyagok, immunszupresszió, tumor necrosis faktor ...

Autoimmun betegségek

Címkék: immunrendszer, autoimmun betegség, kollagén, fibrin, saját fehérje, gyulladás, degeneráció, hegképződés, immunszuppresszív kezelés ...

autoimmun
autoimmune,
immúnreakció a szervezet saját anyagaira, ...

autoimmun diabétesz
1-es típusú cukorbetegség, amelynek során a szervezet immunrendszere több síkon "megtámadja" az inzulint elválasztó béta-sejteket.
Cimkék: ...

Az autoimmunthyreopathiák (angolul.: Autoimmune thyroiditis) krónikus autoimmun pajzsmirigybetegségek, melyek az immunrendszer (a B és T sejtek) hibás működése következtében alakulnak ki.

Címke: "autoimmun betegség"
A lisztérzékenységről
A coeliakia (lisztérzékenység) valójában egy autoimmun betegség, élethosszig tartó intolerancia, amelyet a táplálkozással a szervezetbe kerülő glutén okoz.

Betegséglexikon Autoimmun betegség
" onclick="return iwiwshare_click()" target="_blank"
" onclick="return twittershare_click()" target="_blank" ...

Autoimmunitásnak nevezzük azt a jelenséget, amikor az immunrendszer a szervezet saját alkotóelemeit 'idegen testnek' érzékeli, és elpusztításukra törekszik.

Tag Archives: autoimmun betegseg
A cukorbetegseg, mint anyagcsere rendellenesseg ...

Autoimmun betegségek
Mi az immunrendszer?
Az immunrendszer a szervezet eszköze a baktériumok és egyéb testidegen anyagok elleni védelemre. Az immunrendszer alapvetően két fő egységből áll: ...

Autoimmun eredetű sokizületi gyulladás - PCP
Az ún. autoimmun betegségek csoportjába tartozó idült, gyulladásos kórkép, amikor az ízületen belüli szöveteket (elsősorban kötőszövetet) a szervezet által termelt ellenanyagok megtámadják, ...

AUTOIMMUN HÓLYAGOS BŐRBRTEGSÉG A PEMPHIGUS VULGARIS
Autoimmun hólyagos bőrbetegség a
Pemphigus vulgaris ...

Mik az autoimmun betegségek?
Az immunrendszer sejtjei és szervei együttműködve küzdenek a szervezetet támadó külső hatások (pl. baktériumok, vírusok, gombák, paraziták) ellen.

Mi az az autoimmunitás?
A csecsemőmirigyben van az az adatbázis, mely tárolja az összes információt, és értesíti az immunrendszer mikrohadseregének megfelelő tagjait, mikor lendüljenek támadásba, ...

az immunkomplex-betegségek szisztémás manifesztációjú autoimmun kórképeket okoznak
a szervspecifikus autoimmun betegségeket okozhatja: ...

AUTOIMMUN BETEGSÉGEK Az autoimmun betegség, nem egyetlen betegséget jelent, hanem számos betegség gyűjtőfogalma. A csoportba sorolt betegségek mindegyikére jellemző az a reakció, amit autoimmunitásnak nevezünk.

Autoimmun betegségek
Az autoimmun betegségek jellegzetessége, hogy az immunrendszer tévesen idegen testként észleli a szervezet saját elemeit és elpusztításukra törekszik.

Autoimmun pancreatitis
Aluldiagnosztizált kórkép?

Az autoimmun pancreatitis a krónikus pancreatitis egy, az utóbbi időben elfogadott sajátos formája, amely alapvetően különbözik az alkoholos eredetű krónikus hasnyálmirigy-gyulladástól.

Autoimmunitás definíciója
A szervezetben physiologiás körülmények között is fellelhető autoreaktív T és B lymphocyták tolerantiája immunológiai egyensúly megbomlása következtében felfüggesztődik.

Autoimmun hepatitis
Az autoimmun hepatitis (AIH) női dominanciával, hypergammaglobulinaemiával, autoantitestekkel, gyakran HLA DR3/HLA DR4 társulással járó ismeretlen eredetű, cirrhosisba progrediáló, immunszuppressív kezelésre rendszerint javuló, ...

Autoimmun folyamatok
- Például: reumatoid arthritis. Olyan betegség, amikor a szervezet saját szövetei, sejtjei ellen termel ellen anyagot.
A REUMATIKUS BETEGSÉGEK ÁLTAL ÉRINTETT SZERVEK ...

Autoimmun gyulladásos gerinc betegség (Bechterew-féle betegség) » ...

Autoimmun betegségek
Szoros immunológiai ellenőrzés szükséges, bizonyos típusok a magzatra is veszélyesek lehetnek.
Arcon előforduló gyulladások ...

Autoimmunitás
A szervezet a saját szövetei ellen termel antitesteket(autoantitestek). Az autoantitestek számos úgynevezett autoimmun betegségben megtalálhatók.

Autoimmun betegségek:Az autoimmun betegségekben képződő kóros ellenanyagok átjuthatnak a méhlepényen, és károsíthatják a magzatot. A terhesség az egyes autoimmun betegségekre eltérően hat.

Autoimmun betegség
A test védekezőrendszerének megbetegedése következtében fellépő betegség.

Az autoimmun betegségekről
Minden amit jelenleg tudunk...
Az autoimmun betegségekről röviden
Juvenilis idiopathias arthritis (JIA)
Juvenilis spondylarthropathia (JSPA)
Uveitis
Juvenilis szisztémás lupus erythematodes (JSLE) ...

Autoimmun betegségek: az immunrendszer helytelenül azonosítja be a saját, ill.

1. Autoimmun hemolitikus anémia
A saját vörösvérsejt ellen a saját szervezet termel ellenanyagot (antitestet). Relatívegyakori megbetegedés. Bevezető tünetként az anémia jelei jelentkezhetnek, melyet azelőző fejezetben részletesen ismertettünk.

Az autoimmun eredetű és a krónikus, fertőző májgyulladásnak (hepatitis B és C) speciális terápiája van.

/Autoimmun megbetegedések:
E betegség-csoport kialakulásának lényege, hogy megszünik a szervezet autotoleranciája.

Az Autoimmun thyreoiditis (pajzsmirigygyulladás) témaköréről már nem tudott beszélni, az idő előrehaladta miatt, de elmondta, hogy nem sokban különbözik a coeliakiások leleteinek értékelése a normál lakosság értékeitől.

Mik az autoimmun betegségek?
Az autoimmun betegségeknél az ember immunrendszere valamilyen hibából kifolyólag megtámadja a test egészséges szöveteit, úgy, mintha azok idegen betolakodók lennének.

Autoimmun neuromyotonia
Benignus paroxysmalis positionalis vertigo (BPPV)
Blepharospasmus ...

Autoimmun atrófiás gasztritiszben és krónikus H. pylori okozta gasztritiszben szenvedők, gyomorműtéten átesettek.
Legfontosabb tünetek
Fáradékonyság, alacsony vérnyomás, szapora szívverés, sápadtság, légszomj.

Autoimmun betegség öröklése
A családomban anyai ágon RA, apai ágon RA, pajzsmirigy-betegség, Crohn-betegség és vesebetegség is előfordul.
Mennyi esélyem volt autoimmun betegségek öröklésére? Az R...

Autoimmun eredetű fokozott pajzsmirigy működés. Első leírójáról, egy német orvosról nevezték el.

Autoimmun betegségnek fogadjuk el. Az immunrendszer az ízületeket bélelő lágyszövetet, és a szervezet más részeit, például a vérerek és a tüdő kötőszövetét is megtámadja.

Autoimmun betegség, melyre jellemző, a szervezetben több helyen előforduló bazálmembrán pusztulása. Vesebetegség (progresszív glomerulonephritis) és tüdővérzés formájában manifesztálódik. A halál végül veseelégtelenség miatt áll be.
GOR ...

- autoimmun vagy pajzsmirigy-betegsége van, illetve tápanyaghiányban szenved
- a közelmúltban kemoterápiás kezelést kapott vagy hormontartalmú gyógyszert szedett
- a hajhullás különálló foltokban jelentkezik ...

Az autoimmun-folyamat mikéntje egyelőre csak nagy vonalakban ismert. A teljesség igénye nélkül a következőképpen képzelhető el a folyamat:
A gliadin 266 aminosavból álló polipeptid, ami a vékonybél egyik emésztőenzimének tevékenysége nyomán elhasad.

Az autoimmun kórképek olyan betegségek, amelyek során a szervezet a saját szövetei ellen indít immunválaszt. Az autoimmun betegségek kiváltó oka ma még ismeretlen.

Az autoimmun betegségekben (reumás sokízületi gyulladás, lupus) szenvedő betegek szervezetében nagyobb eséllyel alakulnak ki vérrögök kórházi tartózkodásuk alatt - egy új vizsgálat szerint. A betegség szövődményei akár a beteg halálát is okozhatják.

Az autoimmun eredetű Addison-kór társulása más, autoimmun eredetű betegségekkel
autoimmun pajzsmirigy alulműködés
mellékpajzsmirigy betegség ...

Az autoimmun bőrgyulladások közül legjellegzetesebb a bőrfarkas (lupus erythematodes), mely típusos pillangószerű bőrpírral jelenik meg az arcon, de hasonló színű, enyhén hámló, hegesedéssel járó diszkoid kiütések testszerte megjelenhetnek, ...

Az autoimmun folyamat hosszú távú, hatásos és mellékhatásmentes gátlására ma még nem rendelkezünk megfelelő gyógymóddal. Amennyiben lenne ilyen gyógyszer, a hajlamos egyének időszakos szűrésével megakadályozható lenne a betegség kialakulása.

Az autoimmun betegségekben a szervezet hiperaktív védekező mechanizmus révén önmaga ellen fordul. A leggyakoribb példák a szénanátha, a reumatoid artritisz, a köszvény, a kismedencei gyulladás, a vastagbélgyulladás és a burzitisz.

Az autoimmun betegségek gyógyítását könnyítik a...
Számos autoimmun betegség gyógymódját rejtheti egy 2000 éves kínai gyógynövény, amelynek különleges, az immunrendszerre gyakorolt hatását csak most fedezték fel a kutatók.
Tovább... » ...

Az autoimmun gyulladásos folyamatokat is kedvezően befolyásolják, így jó hatásúnak találták rheumatoid arthritisben, ekcémában, psoriasisban, sőt sclerosis multiplexben is. Kijelenthető tehát, hogy az ereket károsító oxidatív stressz kivédhető.

képekkel, allergias borkiutesek gyerekkorban, allergiás bőrkiütések képekkel, allergiás kiütés gyerekeknél, allergiás kiütések, allergias kiutesek gyerekeken kepekkel, allergiás kiütések gyerekeknél képek, allergias kiutesek kepekkel, autoimmun ...

autoimmun eredetű. Mit is jelent ez?
Az emberi szervezetnek a kívülről bekerülő kórokozók ellen védő rendszerét nevezzük immunrendszernek.

A Crohn betegség, a gyomor-bél rendszer sajátos "gyulladásos" megbetegedése, végső soron autoimmun kórképként értelmezhető.

Ilyen például a kiterjedt , egyéb bőrbetegséggel nem magyarázható, viszketés, a kiterjedt és szóródó övsömör,/ a bárányhimlő vírusa által okozott betegség /, az autoimmun betegségek közé tartozó dermatomyositis / kiterjedt izomgyulladás / , ...

Hátterében állhat pericarditis, infarctus, autoimmun folyamat, tumoros érintettség.

autoimmun
a szervezetben a saját anyagokkal szemben termelt ellenanyok
hatására
belgyógyászati betegségekhez, daganatokhoz társuló
kontakt urtikária ...

Lásd még: Lásd még: Autoimmun betegség, Daganat, Szindróma, Cukorbetegség, Pajzsmirigy

Betegségek  Autizmus  Autoimmun betegség
2014.04.21

 
RSS Mobile