Kezdőlap (Asztma)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Asztma


 

Asztma

Betegségek  Asztigmia  Asztmás roham
2014.04.20

Asztma tüneteinek enyhítése
Mikor forduljunk orvoshoz?
Ha gyermekének asztmás rohama van, azonnal forduljon orvoshoz.


Asztma, Fulladás
A betegség idült, rohamokban jelentkezik, sokszor súlyosabb légúti betegség, erős fulladással jár. Itthon minden évben 300-400 ember meghal az asztma következtében fellépő rohamokban.

Asztma
Tünetek Az asztma sajnos egy életre szóló betegség, amelynek tünetei igen hasonlítanak az egyszerű hörghurutéhoz: a gyerek nehezen lélegzik, erőlködve préseli ki a levegőt.

Asztma - Hogyan tudjuk kontrollálni?
Az Asztma Világnapját szervező GINA nemcsak jelentős nemzetközi kampánnyal hívja fel a betegek figyelmét arra, hogy az asztma kezelhető és megfelelő életmóddal kordában tartható, hanem bemutatja a legfrissebb, ...

Asztma
Rohamokban jelentkező nehézlégzés. Ismeretes a hörgi asztma (asthma bronchiale), valamint a szívasztma (asthma cardiale) is. A hörgi roham a nap bármely szakaszában megjelenhet, gyakran ékszaka. Főleg a kilégzés nehezített.

Asztma
latin: asthma bronchiale
Az asztma valamilyen külső kiváltó ok hatására, vagy a szervezet immunzavara következtében külső kiváltó ok nélkül létrejövő hörgőgörcs. Általában krónikus betegség, hullámzó lefolyással.

Asztma kezelése kezelése
Kóréllattana
A légutak (hörgők) nyálkahártyájának krónikus gyulladása a jelenleg ismert legfontosabb elváltozás.

Asztma (tüdőasztma, hörgi asztma)
Olvasva: 1460
Allergiás asztmában ugyancsak tünetmegelőzésre használhatók a kromoglikát-készítmények (Intal, Taleum). Ezeket is belélegezve alkalmazzák, ugyancsak rendszeresen.

Asztma szűrés
Az asztma szűrés során Önnek és gyermekének lehetősége van, hogy egy egyszerű orvosi és légzésfunkciós vizsgálattal megbizonyosodjon egy esetleges asztma fennállásáról.

Asztma - Mikor és miért forduljon orvoshoz?
Az asztma évente többszázezer nap iskolai és munkahelyi hiányzásért felel minden évben.

ASZTMA - LELKI OKAI
A görög eredetű asztma szó 'szűkmellűséget" jelent.

asztma, tüdőasztma, kezelés
A leukorién módosítók, mint a zafirlukast és a zileuton a legújabb asztma elleni gyógyszerek, melyek a leukotriének reakcióit és szintézisét akadályozzák meg.

Asztma
Asthma
Az asztma egy növekvő probléma. A legtöbb gyermek aki asztmás allergiában is szenved.

Asztma és allergia
A két betegség kapcsolata
Minden 100 újszülöttből 40 atopiás alkattal jön világra, azaz hajlama van valamilyen allergiás betegség megjelenésére.

Asztma Kontroll Teszt
Az alábbi teszt segítségével felmérhető a 12 év feletti asztmás betegek esetében, milyen mértékben kontrollált a betegségük.

Asztma
leírás tünetek diagnózis kezelés gyakori kérdések
név Asztma ...

Asztma tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: astma) ...

Asztma, szénanátha - egy betegség, vagy kettő?

Az asztma elnevezés ókori görög eredetű, nehéz légzést jelent.

asztma
Acsalapu
Acsalapu, Vörös acsalapu Petasites officinalis, Petasites hybridus Évelő növény vastag, vízszintes gyöktörzzsel, igen nagy méretű levelekkel, melyek veselakúak vagy kerek-tojásdadok, vékonyak, ...

Asztma bronchiale gyermekkorban
1 . oldal
Kialakulása - Tünetek - Kezelés ...

Asztmarohamot okozhatnak a közösségi oldalak?
Az orvosok egy fiatal olasz férfinál észlelték, hogy különösen rosszul hat az egészségére, ha bejelentkezik egy ismert közösségi oldalra: ha ugyanis meglátta, ...

Az asztma kialakulása és tünetei
A kamaszkor éveiben az asztma tünetei eltűnhetnek, azonban felnőttkorban visszatérhetnek.

Az asztma kezelésének irányelveit módosítani kell?
Az asztma optimális kezelési eljárásának kidolgozása érdekében végeztek vizsgálatot amerikai kutatók, eredményeik nyomán valószínűleg módosítani kell a betegség kezelésének általános irányelveit.

asztma
(gör.), hirtelen fellépő és aránylag rövid ideig tartó nehéz légzési roham. Az A.

asztma - allergia és gyulladás - A légutak beszűkülésével járó, roha­mokban jelentkező nehézlégzés nemcsak allergia (allergénre adott fokozott válasz), hanem a kishörgőkben zajló gyulladás is.

Asztma felnőttkorban
Írta: Beregszaszy Szabolcs
Az asztma a légutak krónikus megbetegedése, amely világszerte több millió embert érint, ezen belül a terhes nők 1%-át.

Asztma-kontroll
Alvászavarok, fulladás, nehézlégzés? Szellemi és fizikai teljesítmény romlása? Tehetetlenségérzés, állandó félelem? Megoldás: Asztma-kontroll
h i r d e t é s ...

asztma
Légzési nehézséggel járó allergikus betegség.
Az orvosi nyelv latinon át (asthma) elterjedt szakszavai, forrásuk a görög aszthma, aszthmatosz (lihegés) az aadzó (nehezen lélegzik) igéből.

Asztma
Allergiás megbetegedés, mely rohamokban jelentkezik, nehézlégzéssel, légszomjjal, mellkasi sípolással jár.

Az asztma klinikai tünetei jól felismerhetők: rohamokban jelentkező nehézlégzés, amely megnyúlt, sípoló kilégzéssel párosul, fulladás és mellkasi szorítás. Különösen gyermekeknél a nyak és mellkas tájék viszketése is lehet az asztma korai jele.

Az asztmarohamokat átélt nők újszülöttjeinek átlagosan 13 százalékánál jelentkezett legalább egy elváltozás, például a szívükben, arcszerkezetükben, a gerincüknél vagy az emésztőrendszerükben.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > A > Asztma
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Asztma ...

Asztma ellen tbc
/ Dr.Sóti László / Asztma
A fiatalkorban lezajlott Mycobacterium tuberculosis fertőzés nőknél csökkenti a későbbi életkorban kialakuló asztma, illetve az allergiás megbetegedések kockázatát, ...

Asztma Útmutató
Az amerikai National Heart, Lung and Blood Institute (NHLBI) Nemzeti Asztma Ismeretterjesztési és Megelőzési Programja (National Asthma Education and Prevention Program; NAEPP) keretében 2007 augusztusában jelent meg az ún.

Asztma:
Mi is az asztma?
Az asztma a légutak idült gyulladással járó betegsége, jellemző rá a különböző anyagokkal szembeni fokozott válaszkészség.

Asztma - a meghűlés súlyosbítja
Nem a szmog okolható azért, hogy az asztma tünetei télen erősebben jelentkeznek - állítják USA-beli kutatók.

Az asztma a leggyakoribb krónikus ellátást, gondozást igénylő gyermekkori megbetegedés.

Asztma és allergia
Az asztma krónikus tüdőbetegség, amely a légutak gyulladásával és duzzanatával, beszűkülésével jár. A tünetek a következők: mellkasi nyomás, légszomj, tüsszögés, köhögés, különösen reggel.

A tüdőasztma javulása
Eredmény: A Transzcendentális Meditáció gyakorlásának elkezdése után az asztmában szenvedő betegek 94 százaléka mutatott javulást, amit a légúti ellenállás mérésével határoztak meg.

Néhány asztma gyógyszer (főleg az intravénás és szájon át szedhető hörgő tágítók) refluxot okozhat azáltal, hogy a gyógyszerek hatására elernyed a nyelőcső alsó szakasza, ...

Nátha, asztma és allergia ellen
A sókamra egészségügyi hatásai
Ezeréves csodaszer, ma pedig már bárki számára elérhető. Próbáld ki te is a természetes gyógymódot! ...

Az asztma (asthma broncchiale) visszafordíthatatlan légzési zavar, a hörgők gyulladásos megbetegedése, melynek során a légutak és a hörgők nyálkahártyája megduzzad, a hörgők izomzata görcsösen összehúzódik.

Az asztma kialakulásában biztosan szerepet játszik az örökletes hajlam. A gyerekkori asztma kialakulását Argay Katalin elmondása szerint a szülők dohányzása növeli, az anyatejes táplálás csökkenti.

Asztma
Az asztma a légútak betegsége, azonban a pontos oka nem ismert. Az asztmás beteg légútjai nagyon érzékenyek, fokozottan reagálnak számos provokáló tényezőre, úgynevezett triggerekre. Ezen triggerek aztán asztmás rohamot eredményezhetnek.

Asztma és sport - kevesebb tünet, jobb életminőség
Az asztmás betegek, a rohamoktól való félelmükben gyakran inkább kerülik a testedzést.

Asztma
Egy érdekes eredményeket hozó tanulmányban az omega-3 zsírsavat tartalmazó halolaj asztmás gyermekekre gyakorolt hatásait vizsgálták.

Asztma:Az asztmás nők közel felében nem változik terhesség során az asztmás rohamok gyakorisága vagy súlyossága. Körülbelül egynegyedükben javul, negyedükben pedig romlik a betegség.

Asztma: már a nagymama dohányzása is felelős?
A terhesség alatti dohányzás káros hatása nem csak a köldökzsinóron keresztül "öröklődik" az első generációba, de befolyásolja az unokák egészségét is.

Asztma
A pycnogenol szignifikánsan csökkenti a vérben a leucotrien szintet, azt a mediátort mely nagymértékben felelős a légcsövek gyulladásáért és duzzanatáért, így a nehézlégzés kialakulásáért asztma esetén.

ASZTMA (ASTHMA BRONCHIALE)
Meghatározása:
Az asztma a légutak krónikus gyulladásával járó betegség.

Az asztma diagnózisának felállítása orvosi feladat.
A beteg tünetei, klinikai állapota, fizikai terhelhetősége, és a visszatérő hörgőszűkületek gyakorisága és súlyossága alapján történik. Légzésfunkciós vizsgálatokkal igazolható a hörgőszűkület.

Az asztma kezelése a megújított nemzetközi terápiás ajánlás alapján
...

Az asztma kardiale
Rapidan kifejlődő pangás a kisvérkörben
A pulmonális erek áteresztő képessége megnövekszik, ...

Tüdőasztma
A légúti betegségek közül két kórkép érdemel figyelmet abból a szempontból, hogy kezelésükben a rendszeres testedzés - gyógyszeres kezelés mellett - a beteg állapotának jelentős javulását eredményezheti.

Asztma
Az asztma a légutak nyálkahártyájának krónikus gyulladásos betegsége. A gyulladás miatt a légutak igen érzékenyek és erősen reagálnak allergén, tüdőnket irritáló anyagokra.
Egészséges Betegségek Egészségportál » Allergia ...

Asztma: a légutak krónikus gyulladásos állapota, amely kiterjedt, változó mértékű légúti obstrukcióhoz vezet. Ez spontán vagy kezelésre reverzibilis. A hosszantartó asztma a kezelésre érzéketlenné válhat.

Gyakran előfordul, hogy egyszerűen nem lehet a gyermekeket a '4-A'- betegségből (Asztma, Allergia, Autizmus, ADHD /Attention Deficit Hyperactivity Disorder - figyelemhiányos hiperaktivitás zavar/ ) meggyógyítani anélkül, ...

Asztma, szénanátha fennállásakor
Menstruációs fájdalmak, vérzési zavarok, megtermékenyülési nehézségek esetén
Klimaxos panaszok esetén
Impotencia, szexuális problémák esetén
Vizelési panaszok esetén ...

Erre az allergia formára jellemzőek a bőr tünetek, kiütések, a szemben és orrban létrejövő szezonális kötőhártyagyulladások, a nátha, az akut asztma bronchiale, a bélgyulladásos folyamatai (enteritisz, kolitisz).

A higiénia-hipotézis szerint az asztma, ekcéma, szénanátha, és a gyermekkori cukorbaj azokat fenyegeti leginkább, akiket nem hagynak soha a sárban hempergőzni, pocsolyába toccsanni vagy állatokkal játszani.

Lásd még: Lásd még: Allergia, Daganat, Koleszterin, Köhögés, Cukorbetegség

Betegségek  Asztigmia  Asztmás roham
2014.04.20

 
RSS Mobile