Kezdőlap (Asztma)

 Betegségek 

  » »
 
   

Asztma

Betegségek  Asztigmia  Asztmás roham

Asztma tüneteinek enyhítése
Mikor forduljunk orvoshoz?
Ha gyermekének asztmás rohama van, azonnal forduljon orvoshoz.


Asztma, Fulladás
A betegség idült, rohamokban jelentkezik, sokszor súlyosabb légúti betegség, erős fulladással jár. Itthon minden évben 300-400 ember meghal az asztma következtében fellépő rohamokban.

Asztma
Tünetek Az asztma sajnos egy életre szóló betegség, amelynek tünetei igen hasonlítanak az egyszerű hörghurutéhoz: a gyerek nehezen lélegzik, erőlködve préseli ki a levegőt.

Asztma - Hogyan tudjuk kontrollálni?
Az Asztma Világnapját szervező GINA nemcsak jelentős nemzetközi kampánnyal hívja fel a betegek figyelmét arra, hogy az asztma kezelhető és megfelelő életmóddal kordában tartható, hanem bemutatja a legfrissebb, ...

Asztma
Rohamokban jelentkező nehézlégzés. Ismeretes a hörgi asztma (asthma bronchiale), valamint a szívasztma (asthma cardiale) is. A hörgi roham a nap bármely szakaszában megjelenhet, gyakran ékszaka. Főleg a kilégzés nehezített.

Asztma
latin: asthma bronchiale
Az asztma valamilyen külső kiváltó ok hatására, vagy a szervezet immunzavara következtében külső kiváltó ok nélkül létrejövő hörgőgörcs. Általában krónikus betegség, hullámzó lefolyással.

Asztma kezelése kezelése
Kóréllattana
A légutak (hörgők) nyálkahártyájának krónikus gyulladása a jelenleg ismert legfontosabb elváltozás.

Asztma (tüdőasztma, hörgi asztma)
Olvasva: 1460
Allergiás asztmában ugyancsak tünetmegelőzésre használhatók a kromoglikát-készítmények (Intal, Taleum). Ezeket is belélegezve alkalmazzák, ugyancsak rendszeresen.

Asztma
Mi az asztma?
Az asztma, orvosi nevén (asthma bronchiale) krónikus, vagyis véglegesen nem gyógyítható, de jól kezelhető betegség, melynek eltérő típusai és súlyossági fokai léteznek.

Asztma - Mikor és miért forduljon orvoshoz?
Az asztma évente többszázezer nap iskolai és munkahelyi hiányzásért felel minden évben.

ASZTMA - LELKI OKAI
A görög eredetű asztma szó 'szűkmellűséget" jelent.

asztma, tüdőasztma, kezelés
A leukorién módosítók, mint a zafirlukast és a zileuton a legújabb asztma elleni gyógyszerek, melyek a leukotriének reakcióit és szintézisét akadályozzák meg.

Asztma
Asthma
Az asztma egy növekvő probléma. A legtöbb gyermek aki asztmás allergiában is szenved.

Asztma és allergia
A két betegség kapcsolata
Minden 100 újszülöttből 40 atopiás alkattal jön világra, azaz hajlama van valamilyen allergiás betegség megjelenésére.

Asztma (asthma bronchiale, tüdőasztma) tünetei és kezelése gyermekkorban
Az asztma a hörgők ...

Asztma Kontroll Teszt
Az alábbi teszt segítségével felmérhető a 12 év feletti asztmás betegek esetében, milyen mértékben kontrollált a betegségük.

Asztma
leírás tünetek diagnózis kezelés gyakori kérdések
név Asztma ...

Asztma tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: astma) ...

Asztma, szénanátha - egy betegség, vagy kettő?

Az asztma elnevezés ókori görög eredetű, nehéz légzést jelent.

asztma
Acsalapu
Acsalapu, Vörös acsalapu Petasites officinalis, Petasites hybridus Évelő növény vastag, vízszintes gyöktörzzsel, igen nagy méretű levelekkel, melyek veselakúak vagy kerek-tojásdadok, vékonyak, ...

Asztma bronchiale gyermekkorban
1 . oldal
Kialakulása - Tünetek - Kezelés ...

Asztma
Rövid leírás:
(másnéven: astma)
Asztmás állapotban a légutakat a hörgő-nyálkahártya speciális gyulladása miatti duzzanat és a hörgők simaizomzatának görcsös összehúzódása beszűkíti.

Asztma
1. homeopátia - éjszakai rohamoknál: Arsenicum, köhögéssel és hányingerrel járó rohamoknál: Ipekakuána, nedves, nyirkos helyen fellépő rohamoknál: Natrum sulphuricum, ha a friss levegő jó hatású: Pulsatilla.

Az asztma kezelésének irányelveit módosítani kell?
Az asztma optimális kezelési eljárásának kidolgozása érdekében végeztek vizsgálatot amerikai kutatók, eredményeik nyomán valószínűleg módosítani kell a betegség kezelésének általános irányelveit.

asztma
(gör.), hirtelen fellépő és aránylag rövid ideig tartó nehéz légzési roham. Az A.

asztma - allergia és gyulladás - A légutak beszűkülésével járó, roha­mokban jelentkező nehézlégzés nemcsak allergia (allergénre adott fokozott válasz), hanem a kishörgőkben zajló gyulladás is.

Asztma felnőttkorban
Írta: Beregszaszy Szabolcs
Az asztma a légutak krónikus megbetegedése, amely világszerte több millió embert érint, ezen belül a terhes nők 1%-át.

Asztma-kontroll
Alvászavarok, fulladás, nehézlégzés? Szellemi és fizikai teljesítmény romlása? Tehetetlenségérzés, állandó félelem? Megoldás: Asztma-kontroll
h i r d e t é s ...

asztma
Légzési nehézséggel járó allergikus betegség.
Az orvosi nyelv latinon át (asthma) elterjedt szakszavai, forrásuk a görög aszthma, aszthmatosz (lihegés) az aadzó (nehezen lélegzik) igéből.

Asztma
Allergiás megbetegedés, mely rohamokban jelentkezik, nehézlégzéssel, légszomjjal, mellkasi sípolással jár.

Az asztma klinikai tünetei jól felismerhetők: rohamokban jelentkező nehézlégzés, amely megnyúlt, sípoló kilégzéssel párosul, fulladás és mellkasi szorítás. Különösen gyermekeknél a nyak és mellkas tájék viszketése is lehet az asztma korai jele.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > A > Asztma
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Asztma ...

Asztma ellen tbc
/ Dr.Sóti László / Asztma
A fiatalkorban lezajlott Mycobacterium tuberculosis fertőzés nőknél csökkenti a későbbi életkorban kialakuló asztma, illetve az allergiás megbetegedések kockázatát, ...

Asztma Útmutató
Az amerikai National Heart, Lung and Blood Institute (NHLBI) Nemzeti Asztma Ismeretterjesztési és Megelőzési Programja (National Asthma Education and Prevention Program; NAEPP) keretében 2007 augusztusában jelent meg az ún.

Asztma:
Mi is az asztma?
Az asztma a légutak idült gyulladással járó betegsége, jellemző rá a különböző anyagokkal szembeni fokozott válaszkészség.

Asztma - a meghűlés súlyosbítja
Nem a szmog okolható azért, hogy az asztma tünetei télen erősebben jelentkeznek - állítják USA-beli kutatók.

Az asztma a leggyakoribb krónikus ellátást, gondozást igénylő gyermekkori megbetegedés.

Asztma és allergia
Az asztma krónikus tüdőbetegség, amely a légutak gyulladásával és duzzanatával, beszűkülésével jár. A tünetek a következők: mellkasi nyomás, légszomj, tüsszögés, köhögés, különösen reggel.

A tüdőasztma javulása
Eredmény: A Transzcendentális Meditáció gyakorlásának elkezdése után az asztmában szenvedő betegek 94 százaléka mutatott javulást, amit a légúti ellenállás mérésével határoztak meg.

Nátha, asztma és allergia ellen
A sókamra egészségügyi hatásai
Ezeréves csodaszer, ma pedig már bárki számára elérhető. Próbáld ki te is a természetes gyógymódot! ...

Az asztma (asthma broncchiale) visszafordíthatatlan légzési zavar, a hörgők gyulladásos megbetegedése, melynek során a légutak és a hörgők nyálkahártyája megduzzad, a hörgők izomzata görcsösen összehúzódik.

Az asztma kialakulásában biztosan szerepet játszik az örökletes hajlam. A gyerekkori asztma kialakulását Argay Katalin elmondása szerint a szülők dohányzása növeli, az anyatejes táplálás csökkenti.

Asztma
Az allergiával együtt az asztma korunk népbetegsége. Az asztma rohamokban jelentkező légzési nehezítettséget okozó kórkép.

Asztma
Az asztma a légútak betegsége, azonban a pontos oka nem ismert. Az asztmás beteg légútjai nagyon érzékenyek, fokozottan reagálnak számos provokáló tényezőre, úgynevezett triggerekre. Ezen triggerek aztán asztmás rohamot eredményezhetnek.

Asztma - kiváltó okok és tünetek
Az asztma gyermekkorban az egyik leggyakoribb krónikus betegség, amely napjainkban még nem gyógyítható, azonban gyógyszeres kezelés mellett a tünetek ellenőrzés alatt tarthatóak és minimálisra csökkenthetőek.

Asztma
Magyarországon rengeteg ember tapasztalja meg saját bőrén ezt a fajta légúti betegséget . A légutak és a tüdő sokkal érzékenyebb , mint egy egészséges emberé , a nyálkahártya pedig gyulladt .

Asztma és sport - kevesebb tünet, jobb életminőség
Az asztmás betegek, a rohamoktól való félelmükben gyakran inkább kerülik a testedzést.

Asztma: nagyon sok adat van az ok-okozati összefüggésre.
Cukorbetegség: a Haemophilus oltással együtt adott pertusszisz oltás 64%-al emelte az inzulinra szoruló cukorbetegség gyermekkori megjelenését.

Asztma
Egy érdekes eredményeket hozó tanulmányban az omega-3 zsírsavat tartalmazó halolaj asztmás gyermekekre gyakorolt hatásait vizsgálták.

Asztma:Az asztmás nők közel felében nem változik terhesség során az asztmás rohamok gyakorisága vagy súlyossága. Körülbelül egynegyedükben javul, negyedükben pedig romlik a betegség.

Asztma: már a nagymama dohányzása is felelős?
A terhesség alatti dohányzás káros hatása nem csak a köldökzsinóron keresztül "öröklődik" az első generációba, de befolyásolja az unokák egészségét is.

Asztma
A pycnogenol szignifikánsan csökkenti a vérben a leucotrien szintet, azt a mediátort mely nagymértékben felelős a légcsövek gyulladásáért és duzzanatáért, így a nehézlégzés kialakulásáért asztma esetén.

ASZTMA (ASTHMA BRONCHIALE)
Meghatározása:
Az asztma a légutak krónikus gyulladásával járó betegség.

Az asztma diagnózisának felállítása orvosi feladat.
A beteg tünetei, klinikai állapota, fizikai terhelhetősége, és a visszatérő hörgőszűkületek gyakorisága és súlyossága alapján történik. Légzésfunkciós vizsgálatokkal igazolható a hörgőszűkület.

Az asztma kezelése a megújított nemzetközi terápiás ajánlás alapján
...

Az asztma kardiale
Rapidan kifejlődő pangás a kisvérkörben
A pulmonális erek áteresztő képessége megnövekszik, ...

Tüdőasztma
A légúti betegségek közül két kórkép érdemel figyelmet abból a szempontból, hogy kezelésükben a rendszeres testedzés - gyógyszeres kezelés mellett - a beteg állapotának jelentős javulását eredményezheti.

Asztma
Az asztma a légutak nyálkahártyájának krónikus gyulladásos betegsége. A gyulladás miatt a légutak igen érzékenyek és erősen reagálnak allergén, tüdőnket irritáló anyagokra.
Egészséges Betegségek Egészségportál » Allergia ...

Asztma: a légutak krónikus gyulladásos állapota, amely kiterjedt, változó mértékű légúti obstrukcióhoz vezet. Ez spontán vagy kezelésre reverzibilis. A hosszantartó asztma a kezelésre érzéketlenné válhat.

asztma, gyulladásos bélbetegségek,
egyéb olyan zavarok, amikor a kálcium felszívódása nem megfelelő
A betegség gyakorisága ...

asztma
szív-érrendszeri betegsége vagy szívelégtelenség
gyulladásos bélbetegség
károsodott vese vagy májműködés ...

Asztma
×
Gyuri bácsi Torok barátja teakeverékét javasoljuk minden nap inni egy csészével. Kúraszerűen 4 hónapig lehet fogyasztani majd szünetet kell tartani mielőtt újra végeznénk a kúrát.

Asztma ", Hörgőcskegyulladás ", Krupp "
275. FEJEZET - Emésztőszervi megbetegedések ...

ASZTMA: Lásd NEHÉZLÉGZÉS.
AURA
Az auráról a PÁR SZÓT A CSAKRÁKRÓL ÉS AZ AURÁRÓL szóló részben találunk.

Asztma
Gyűjtőfogalom: rohamokban fellépő, jelentős légszomjjal járó állapot, melynek oka a legkisebb légutak szűkülete; a szűkületet simaizomgörcs és tapadós váladék képződése okozza.

Az asztma és a cukorbetegség esetén igen kedvezőtlen nemzetközi adatok állnak rendelkezésre, melyek szerint feltételezhető, hogy ezekben a betegségcsoportokban csupán a betegek kevesebb mint fele tartja be a rendelt terápiát.

Az asztma komplex kezelése-a gyógyszeres terápia, a pszichoterápia, a dietetika és a fizioterápia összehangolása- nehéz feladat, de csak ezek együttes alkalmazásával érhetünk el optimális állapotot.

Az asztma nehézlégzéssel, köhögéssel, fulladással és mellkasi szorítás érzéssel jár - mindez rohamokban jelentkezik a betegeknél.

tüdőasztma, garat- és gégegyulladás, fogzománcsérülés, a betegség által provokált reflexes szív-koszorúérgörcs
A reflux betegség lehetséges komplikációi, szövődményei:
- idült garat- és gége gyulladás ...

Az asztma, orrsövényferdülés, különböző allergiák, a megfázás nehezíti a légzést, és rákényszeríthet bennünket arra, hogy szájon át lélegezzünk, tovább mélyítve a helytelen légzésformát.
Helyes légzéstechnika ...

Animáció : Asztma-prevalencia
Animáció : Az allergiás rinitisz világprevalenciája
Animáció : Az allergiás betegségek kiváltó tényezői ...

Az allergiás asztma vezető tünete az allergén belégzését követően váratlanul fellépő nehézlégzés, amelyet köpetürítéssel nem járó köhögés és mellkasi feszülés érzése kísér. A légzéskor a hörgők görcse miatt a kilégzés nehezített.

A diagnózis: asztma
Az asztmát csaknem mindig allergiás megbetegedés előzi meg. A hajlam gyakran már gyermekkorban észlelhető, első jele sok esetben az ekcéma.
Tovább...

antikolinerg asztma elleni hörgőtágítók,
különböző pszichiátriai gyógyszerek, antidepresszánsok,
altatók, nyugtatók,
fájdalom- és gyulladáscsökkentők, opiátok, morfinszármazékok,
egyes vízhajtók, vasvegyületek és az alumínium-hidroxid, ...

Szénanátha és asztma
A légúti allergiák általában 3-4-5 éves korban jelentkeznek először.

Megelőzhető-e az asztma?
Kérdés:
A kisfiam 3 és fél éves és sajnos pár hónappal ezelőtt kiderült, hogy asztmás. Kanadában élünk. Azután éjjel-nappal az internetet böngésztük, itt olvastunk a csúcs-áramlásmérőről.

légúti allergia, asztma gondozás
fogászati allergiák kivizsgálása
élelmiszer allergia, intolerancia kivizsgálása ...

A dohányosoknál 33 százalékkal nagyobb az asztma kialakulásának kockázata a nemdohányzókhoz képest. Közöttük is a nôket fenyegeti inkább a betegség.

A speciális só-terápiának elsősorban asztma, idült légcsőhurut, pollenek okozta allergiák esetében van jótékony hatása..

Standardizált epidemiológiai felmérések szerint Európában az allergiás asztma előfordulási gyakorisága 3-5%. A Magyarországon 1980 óta rendelkezésre álló tüdőgyógyászati nyilvántartás az asztmás panaszok miatt gondozott betegek adatait tartalmazza.

Krónikus tüdőbetegségek: emphysaema, asztma, kisvérköri véralvadási zavarok
Koszorúérbetegség
Szívműködést stimuláló anyagok használata: bizonyos gyógyszerek okozhatnak pitvarfibrillációt ...

Gyakran előfordul, hogy egyszerűen nem lehet a gyermekeket a '4-A'- betegségből (Asztma, Allergia, Autizmus, ADHD /Attention Deficit Hyperactivity Disorder - figyelemhiányos hiperaktivitás zavar/ ) meggyógyítani anélkül, ...

Asztma, szénanátha fennállásakor
Menstruációs fájdalmak, vérzési zavarok, megtermékenyülési nehézségek esetén
Klimaxos panaszok esetén
Impotencia, szexuális problémák esetén
Vizelési panaszok esetén ...

Erre az allergia formára jellemzőek a bőr tünetek, kiütések, a szemben és orrban létrejövő szezonális kötőhártyagyulladások, a nátha, az akut asztma bronchiale, a bélgyulladásos folyamatai (enteritisz, kolitisz).

A higiénia-hipotézis szerint az asztma, ekcéma, szénanátha, és a gyermekkori cukorbaj azokat fenyegeti leginkább, akiket nem hagynak soha a sárban hempergőzni, pocsolyába toccsanni vagy állatokkal játszani.

Elhúzódó száraz köhögés, rekedtség, tüdő asztma (ha nincs a háttérben gégészeti vagy tüdőgyógyászati alapbetegség)
Torokkaparás, gombócérzés a torokban
Savas érzés a szájüregben, kellemetlen szájszag, rossz lehelet ...

Nem lehet azon csodálkozni, hogy valakinek nehézséget jelent olyan komoly krónikus betegséggel együtt élni, mint például a fiatalkori cukorbetegség, az asztma vagy az IBD.

schüssler-sók, stressz, szenvedély betegségek, természetgyógyászat, voll-féle állapotfelmérés pajzsmirigy betegségek, meddőség, lyme kór, ekcéma, gyomorfekély, allergia, puffadás, candida, depresszió, folyás, góc, candida, hajhullás, asztma, ...

Emellett ki lehetne küszöbölni a súlyos asztma és más betegségek kezelésében használatos glukokortikoidok, például a prednizolon mellékhatásait, mint a súlygyarapodást, a vércukorszint felborulását és a cukorbetegséget.

reuma, asztma vagy allergia kezelésére) nagyobb valószínűséggel kaphatnak glaukómát, ha a megfelelő hajlam fennáll.

D-vitaminnal és gyömbér kivonattal az asztma ellen?
Egy friss kutatás eredményei szerint a D-vitaminnak fontos szerepe lehet az asztma tüneteinek csökkentésében.

A terhelés által kiváltott asztma megelőzése
Az intenzívebb fizikai aktivitás kezdetén, vagy azt 5-10 perccel követően fellépő rohamszerű légúti szűkületet nevezik terhelés által kiváltott asztmának.

Az allergiás foglalkozási asztma és szénanátha bejelentése hazánkban kötelező. Ez az Egészségügyi Minisztérium ajánlása alapján elvégzett kivizsgálást követően, adott esetben akár a foglalkozástól való eltiltással, pályamódosítással is jár. ...

A helyi kezelések indikációs területei: fejfájások, otitisek, krónikus légzőszervi betegségek, asztma, angina, intercostalis neuralgia, herpes zooster, lumbagó, porckorong ischalgia, polyarthralgiák, dorsalgia, myogelosisok, sinusitisek, ...

OKA: Általában alkohol, szteroid gyógyszeres kezelés (asztma, daganat, immunterápia, stb...).
DIAGNÓZIS: Klinikai tünet (hirtelen, erős fájdalom, terhelési képtelenség), és korai szakban MR (csontödéma), később rtg (fejbelapulás-deformatio).

Teofillin kezelés esetén nagyobb dózisok javasoltak. Az asztma rövid fellángolása lehetséges.
Súlyos koszorúérbetegség növeli a bradikardia és az AV-blokk veszélyét.
A szívátültetett betegek igen érzékenyek adenozinra: nagyon kis adagban adandó ...

Az asztma hipnózisos kezelésének eredményessége 60% feletti, a gyógyszeres terápia ellenben csak 40%-os sikerkvótát mutat. Az új homeopátia tehát puszta placébóként is eredményes lehetne.

Címkék: Allergének, Allergia, Asztma, Csalánkiütés, Emberi Test, Homeopátia, Immunrendszer, Pollen, Rovarcsípés, Stressz, Szénanátha, Tünetek, Tüsszentés
Hírlevél
küldés...

A klóros uszodavíz növeli az asztma és allergia kockázatát
Súlyos problémák állhatnak a köhögés hátterében
Kérdések és válaszok a tojásallergiáról.

Lásd még: Lásd még: Allergia, Daganat, Szindróma, Cukorbetegség, Pajzsmirigy

Betegségek  Asztigmia  Asztmás roham

 
RSS Mobile