Kezdőlap (Aszténia)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Aszténia

Betegségek  Aszkariázis  Asztenospermia

aszténia
Alkati gyengeség.
Latin orvosi szakszó (asthenia) a görög asztheneia (erőtlenség) nyomán, ennek elemei az a- fosztó előtag és a szthenosz (testi erő).


Az "aszténia" jelentése: Vele született gyengeség, erőtlenség, kimerültség, bágyadtság.

Neuraszténia, idegesség akupresszúra kezelése
A neuraszténia diagnózisát viszonylag könnyen kimondják. Ennek az alapja ingerlékeny idegállapot, amit gyors kimerülés, fáradtság követ.

Neuraszténia
Szó szerinti jelentése: ideggyengeség. A szaknyelv egyre ritkábban használja a kifejezést.
Tünetei: ...

Neuraszténia
(gör) v. idegesség, az idegrendszer működésében beállott kiemrülés.

~
Gyengeség, erőtlenség, fáradékonyság - Az életkedv, izomerő és az általános állapot előzetes munkavégzéssel illetve erőkifejtéssel nem magyarázható, kifejezett gyengülése. Az aszténiához számos testi és lelki panasz is társulhat, gyakori a nem fizikai természetű eredete.

Miaszténia grávisz
A mi~ az idegrendszert érintő autoimmun betegség, az ideg-izom kapcsolat károsodása, időszakos izomgyengeséggel. 20-40 éves nőkön gyakoribb. Jellemző tünetek: szemhéjcsüngés, szemizomgyengeség, mozgás utáni túlzott fáradtságérzés.

neur~ - neurasthenia, krónikus fáradtság, Egy állapot amit krónikus testi és lelki fáradtság és depresszió jellemez.,
neuritis - ideggyulladás, neuritis ...

Neur~
Legjellemzőbb tünete az indokolatlan, gyors fáradékonyság és az idegrendszer általánosan fokozott érzékenysége. A neuraszténiás emberek nemcsak nehezen vállalkoznak valamire, hanem csekély önbizalmuk miatt már a kisebb nehézségek láttára is megfutamodnak.
Az Orvos válaszol ...

A mi~ grávisz , amely az izmok gyengeségét okozza, általában nem okoz komoly vagy tartósan fennálló problémát terhességben. Nagyon ritkán azonban a szülés alatt az anya légzését támogatni kell (rásegítő légzés).

A neur~ (ideggyengeség) olyan állapot, melyre az idegrendszer fokozott ingerlékenysége mellett fizikai és pszichés fáradékonyság jellemző.

Neur~
BNO kód:
F48
A betegség lényege:
Az idegrendszer fokozott ingerlékenysége és fáradékonysága jellemző.
A betegség oka:
Oka ismeretlen, valószínűleg szerepet játszik benne a személyiség sajátos felépítése.
A betegség tünetei: ...

Használható vérszegénység, idegrendszeri zavarok (neur~), impotencia, derékfájás, korai őszülés vagy kopaszodás, nyirokcsomó-megnagyobbodás, túlzott havi vérzés, fehérfolyás, érelmeszesedés, cukorbetegség, vese és hólyagbántalmak, máj és idegrendszeri megbetegedések esetén.

fokozott folyadék-, ill. vérvesztés, ~ esetén (3x5 gl)

LEHETŐSÉGEK A CSÁSZÁRMETSZÉS SZÖVŐDMÉNYEINEK CSÖKKENTÉSÉRE
Műtét előtt: ...

A progressziómentes túlélés medián értéke a Sutent esetében 10,2 hónap volt, míg a placebót kapókban csak 5,4 hónap. A Sutent leggyakoribb mellékhatásai a hasmenés, az émelygés, a hányás, az anorexia, a magas vérnyomás, az ~, a hasi fájdalom, a hajszín megváltozása, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Neuraszténia, Étvágytalanság, Köhögés, Hasmenés, Reuma?

◄ Aszkariázis   Asztenospermia ►
 
RSS Mobile