Kezdőlap (Aluszékonyság)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Aluszékonyság


 

Aluszékonyság

Betegségek  Aluszékony  Alvadásgátló
2014.04.24

Aluszékonyság akupresszúra kezelése
Aluszékonyság
1. pont: A fül mögött, a csecsnyúlvány hátsó élén, a csúcsától egy harántujjnyira felfelé.


Kóros aluszékonyság, fejfájás, egyensúlyzavar
Az agydaganat tünetei
A daganatos betegségek 12%-át teszi ki az agytumor. Ismerd meg ezt a nem is olyan ritka kórt! ...

Aluszékonyság (somnolentia)
Megnehezült kontaktus, elmosódott beszéd, ébreszthető, de magára hagyva elalszik.
Sopor ...

Aluszékonyság Sclerosis Multiplex Zsibbad a lábam
További gyakori kérdések a témában
Kiemelt témák ...

Nappali aluszékonyság, dekoncentráltság, memóriazavarok, feledékenység ...

aluszékonyság anyagcsere zavar bőrelváltozás bőrpír csonttörés depresszió fejfájás fertőzés folyás fájdalom fáradtság félelem gyulladás gyógyszer mellékhatás h1n1 hasprés hidegrázás hámló bőr hányinger hányás hólyagok hüvelyi folyás hőemelkedés ...

Aluszékonyság fáradtság
1 hónapja voltam vérvételen, és vaspótló tablettát kell szednem (Ferrograd Folic). Nagyon hullik a hajam, és állandóan fáradtnak, gyengének érzem magam. Emellett megnőtt ...

aluszékonyság, mentális teljesítményzavar
alakulhat ki. Ezen betegeknél gyakoribb a
stroke és a szívinfarctus.

Aluszékonyság fáradtság
Epilepszia - 3 éves fiam állapotjavulása
Fejfájás - Kevés folyadékfogyasztás miatt?

Aluszékonyság
A mozdulatok lomhák lesznek, ami a járásban is megmutatkozik. Reakcióideje nagyon elhúzódik mindenféle külső ingerre. Hányás, vizelettartási nehézségek jelentkeznek, előbb-utóbb a leglehetetlenebb helyen és testhelyzetben is elalszik.

Kóros aluszékonyság miatt jelentkező beteg esetén a hangulatra, az alvás-ébrenlét ciklusra, és a gyógyszerszedésre kérdez rá az orvos. A beteg kóros alvási szokásairól gyakran leginkább a hálótárs tud a legpontosabb információkkal szolgálni.

Nappali aluszékonyság: nem, vagy alig leküzdhető álmosság és rövid elalvások nappal; vagy folyamatos nappali álmosság ...

- Kóros aluszékonyság: ezt is az agytörzs nyomása okozza.
- Tarkómerevség, ami azért alakul ki, mert a nyakizmokat és a hátsó koponyagödröt ugyanazok az idegek látják el.

Fejfájás, aluszékonyság, zavartság, görcsrohamok jelentkezhetnek. Majd később fokozódó koponyaűri nyomás, góctünetek lépnek fel. Láz, hidegrázás az előrehaladott esetekre jellemző.

Nagyfoku aluszékonyság (hiperszomnia)
Hiperszomniát, azaz nagyfokú aluszékonyságot leggyakrabban a 24 órás alvás-ébrenlét ritmus megváltozása okoz, melyet legtöbbször külső tényezők hoznak létre.

irritabilitás
aluszékonyság
etetési nehézség
megmagyarázhatatlan sírás
feszes, kidomborodó kutacs
viselkedési változások ...

A rossz légcsere miatt csökken a vér oxigéntartalma, nő viszont a vérben található szén-dioxid mennyiség, amely fokozott aluszékonyságot okozhat.

Nappali fokozott aluszékonyság
Akaratlan mozgások
diagnózis
Neurológiai fizikális vizsgálat általában eltérést nem mutat, azonban másodlagos formákban az adott betegségnek megfelelő (pl.

somnolentia - aluszékonyság, somnolence
somnus - alvás, sleep, álom, dream
sóoldat - saline ...

fokozott napközbeni aluszékonyság
csökkent koncentráló képesség, romló memória képesség.
Ha a következő betegségek fennállnak a horkoló esetében:: ...

Kis fejsérülések okozhatnak hányást, sápadtságot, izgatottságot és aluszékonyságot, eszméletvesztés vagy agykárosodás bármely egyéb tünete nélkül.

Ritalin - aluszékonyság ellen, de nem használt, így abbahagytam. Vigil - horror az ára ,TB nem támogatja, nem tudtam hosszabb ideig szedni, így nem tudom, h milyen hatása lenne.

Zavartság, aluszékonyság, esetleg kóma alakulhat ki. Jelentkezhet beszéd nehezítettség, megváltozhat a viselkedés, a bénult végtagban ritkán fájdalom-érzés léphet fel, szédülés, émelygés is jelentkezhet.
Elvégezhető vizsgálatok: ...

Használható asztma, ízérzékelés tompulása, felszívódási zavarok, gyermekek ideg eredetű emésztési zavarai, aluszékonyság, túlzott elhájasodás, általános gyengeség, soványság, energiahiány esetén.

Az enyhe, nem túl korán kifejlődő sárgaság nem betegség, legfeljebb enyhe aluszékonyságot vagy lustaságot okoz.

gyermekeknél figyelmeztető jel a légzés gyorsulása és nehezítettsége, az aktivitás hiánya és az aluszékonyság.
A fertőzés egyik legfontosabb szövődménye a tüdőgyulladás. Ez lehet elsődleges, ekkor maga a vírus váltja ki.

a bevezető szakasz után a klinikai tünetek nem szűnnek meg, 2-3 napos láztalan intervallum után kifejlődik a bénulást megelőző (preparalitikus) szak az agyhártya érintettségét mutató tünetekkel (láz, fejfájás, hányás, gerincfájdalmak, aluszékonyság ...

Fáradtság, nyugtalanság, aluszékonyság, fokozott étvágy és az ezzel együtt járó hízás, társaságkerülés, dekoncentráció, libidó csökkenése, általános rossz közérzet - mind a tél végi időszak jellemző panaszai.

Két viszonylag ritka, de súlyos alvászavar a kóros aluszékonyság (narkolepszia) és az alvási légzészavar (apnoé), melyek az alvás feletti kontroll zavarával jellemezhetők.

Kialakulhat kóros aluszékonyság a szaggatottá vált alvási minta miatt. Megfigyelhető még az alvás során maga a légzés kimaradása, fokozódó légszomj, nyugtalanság, fokozott izzadás, rendszertelen szívverés is.

Parasomnia MNO - Igen gyakran a nappali álmosság és aluszékonyság valamely más, éjszakai alvás közben jelentkező, az alvás minőségét rontó problémával kapcsolatos, ilyen például a nyugtalan láb szindróma, vagy a különböző periodikus lábmozgások.

generációjának legjellemzőbb mellékhatása az aluszékonyság, álmosság. Emiatt ezek az ún.

Jellemző a hangulati labilitás, ingerlékenység, düh, feszültség, idegesség, sértődékenység, energiátlanság, motiválatlanság, koncentrációzavar, álmatlanság-aluszékonyság, fájdalmak, puffadás, mellfeszülés, lehangoltság, reménytelenségérzés, ...

A felnőtt lakosság nagy része időszakosan, vagy rendszeresen küzd az éjszakai álmatlanság, vagy a nappali aluszékonyság rémével. Átmeneti álmatlanságot változatos tényezők okozhatnak.

Növekvő aluszékonyság.
Az egyensúly elvesztése vagy a látótér egy részének kiesése.
Fejfájás és hányás jelezheti a növekvő nyomást. A fejfájás rosszabodik köhögéskor és lefekvéskor, és különösen súlyos lehet reggel.

o fáradékonyság, tompultság, aluszékonyság
o csökkent teljesítőképesség
o étvágytalanság
o puffadás, teltségérzet
o bizonytalan hasi panaszok
o sárgás bőrszín és szemfehérje
o a hüvelyk és a kisujj begye, valamint a tenyér vöröses ...

Emlőfeszülés, enyhe hányinger, hányás, aluszékonyság jelentkezik és kimarad a menstruáció.

Aluszékonyság. Letörtség. Idegesség....
kérdőív-gestatios diabetes Kedves Kismama! Szakdolgozatom elkészítéséhez kérem az Ön segítségét az...
Cukorbeteg kismamaságom negyedszer - foly. köv. 4. Hétfőn ismét Miskolc. Terv: 3 óra alatt 3...

Súlyos esetben az élettel csaknem mindig összeegyeztethetetlen kórkép, melyben jellemző a nehéz táplálhatóság, gyengeség, aluszékonyság, és különböző súlyosságú idegrendszeri tünetek, görcsök.
Enyhébb formákban súlyos fejlődési visszamaradással jár.

Mivel a baba aluszékonysága miatt kevesebbet eszik, kevesebb folyadékhoz is jut, a bilirubin lebontási folyamatai tovább lassúbbodnak, a bilirubinszint tovább emelkedik, amely az előbb leírt folyamatokra kedvezőtlen hatással bír.

Kellemetlenebb tünet lehet a légszomj, aluszékonyság és az ítélőképesség elvesztése. Az érpálya kitágulását keringési zavar követheti, mely tüdővizenyőhöz és agynyomás-fokozódáshoz vezet.

Aluszékonyság, visszatérő és a folyadékbevitelt meghiúsító hányások, nagyon erős hasi fájdalom, netán véres széklet vagy ájulás, eszméletvesztés esetén minél előbb el kell menni orvoshoz.

első nap: émelygés, hányás, verejtékezés, aluszékonyság, általános rossz közérzet.
második nap: a szubjektív tünetek javulni látszanak, enyhe fájdalom, esetleg kezdődő sárgaság (szem fehérjén is látszhat), a vizeletkiválasztás csökken.

Idegrendszeri problémák: álmatlanság, aluszékonyság, étvágytalanság, bizonyos ételek túlzott kívánása, fáradtság, levertség vagy éppen mozgás és beszédkényszer ("agitáció"), a nemi késztetés megváltozása, ügyetlenség, szédülés, ...

Legjellemzőbb a nappali aluszékonyság, mely ellenállhatatlan és 1-10 percig tart. Az emocionális behatásokra (harag) gyakran jelentkezik hirtelen tónusvesztés. Alvási paralízis elalváskor vagy ébredéskor jelentkezhet, mely kb.

Hasüregi vérzés: fájdalom, aluszékonyság. Szomjúság a sokk tünete.
Lapos fektetés, alsó végtag alápolcolása, megemelése, hogy a vér a létfontosságú szervekhez jusson. (agy, szív, tüdő).
Kötözések ...

A tavaszi fáradtság jellemzője az aluszékonyság, kedvetlenség, alacsony terhelhetőség. Bizonyos szempontok alapján betegségnek is tekinthető, hiszen kezelendő, tenni kell ellene valamit.
tovább olvasom
összesen: 81 db ...

Az álmatlanság (inszomnia) ", A kóros aluszékonyság (hiperszomnia) ", A narkolepszia ", Az alvási apnoe szindrómák ", A paraszomniák ", A demens betegek alvászavarai "
82. FEJEZET - Az agyi működészavarok ...

Előfordulhat, hogy az első pár napban fejfájás, izzadás, aluszékonyság, hasi görcs, puffadás vagy bőrkiütés jelentkezik, de ez nem azt jelenti, hogy rosszabbodott az állapota, hanem azt, hogy a mérgek 'előbújtak rejtekhelyükről', ...

Ritkán okoz mellékhatásokat: levertség, étvágytalanság, aluszékonyság vagy esetenként láz, az oltás helyén bőrpír, duzzanat vagy fájdalom, ritkán allergiás reakció.

A hűvös végtagok, az aluszékonyság, a bevérzések megjelenése, szaporodása életveszélyes állapot jele. A betegnek haladéktalanul orvosi ellátásra van szüksége! Ha ügyelet vagy háziorvos nem érhető el, mentővel kórházba kell szállítani.

bradycardia
szívblokk
bronchusgörcs
érgörcsök
aluszékonyság, depresszió
tartós szedés csak fokozatosan, ellenőrzés mellett hagyható el ...

Gyengeség, étvágytalanság, aluszékonyság, izom- és végtagfájdalom.
Teendő ...

Ha a magas láz tartós, illetve, ha egyéb tünetek (aluszékonyság, fejfájás) lépnek fel, szintén szükséges az orvosi kivizsgálás.

Tünetei: elesettség, hányinger, hányás, heves hasi panaszok, alacsony vérnyomás, alacsony testhőmérséklet, alacsony vércukorszint, akár következményes epilepsziás rosszullét, végül aluszékonyság, kóma alakul ki.

Az elhízás fáradékonyságot, aluszékonyságot, nehézlégzést, éjjeli légzéskimaradást (alvási apnoe) okozhat, nem beszélve az izületi panaszokról. Szerepe van a magasvérnyomás-betegség és a cukorbetegség kialakulásában is.

Láz, hányás, fejfájás, aluszékonyság vagy súlyos eszméletzavar, máskor nyugtalanság, görcsrohamok, izombénulások, egyensúly-és érzékszervi zavarok kísérhetik. A betegség többnyire meggyógyul, néha idegrendszeri maradványtünetekkel kell számolni.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy egyes fájdalomcsillapítók jelentősen csökkenthetik a koncentráló képességet, a figyelmet, aluszékonyságot, álmosságot okozhatnak, ...

rheumatoid arthritis szedésére használt gyógyszereinek mellékhatásai alakulnak ki! Ilyen mellékhatás lehet az émelygés, bizonytalan hasi rossz érzés, a fekete, vagy szurok széklet, a széklet mozgások változása, székrekedés, illetve az aluszékonyság.

melyben enyhe hangulatzavar mellett domináló a szorongás, mely rohamok formájában is jelentkezhet. Nagyfokú fáradékonyság mellett megváltozhat a napszaki ritmus: reggel enyhébbek a tünetek, mint este. Alvászavar helyett túlzott aluszékonyság ...

Lásd még: Lásd még: Aluszékony, Cukorbetegség, Diabétesz, HIV, Idegesség

Betegségek  Aluszékony  Alvadásgátló
2014.04.24

 
RSS Mobile