Kezdőlap (Aluszékonyság)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Aluszékonyság


 

Aluszékonyság

Betegségek  Aluszékony  Alvadásgátló

Aluszékonyság akupresszúra kezelése
Aluszékonyság
1. pont: A fül mögött, a csecsnyúlvány hátsó élén, a csúcsától egy harántujjnyira felfelé.


Kóros aluszékonyság, fejfájás, egyensúlyzavar
Az agydaganat tünetei
A daganatos betegségek 12%-át teszi ki az agytumor. Ismerd meg ezt a nem is olyan ritka kórt! ...

Aluszékonyság (somnolentia)
Megnehezült kontaktus, elmosódott beszéd, ébreszthető, de magára hagyva elalszik.
Sopor ...

Aluszékonyság Sclerosis Multiplex Zsibbad a lábam
További gyakori kérdések a témában
Kiemelt témák ...

Nappali aluszékonyság, dekoncentráltság, memóriazavarok, feledékenység ...

aluszékonyság anyagcsere zavar bőrelváltozás bőrpír csonttörés depresszió fejfájás fertőzés folyás fájdalom fáradtság félelem gyulladás gyógyszer mellékhatás h1n1 hasprés hidegrázás hámló bőr hányinger hányás hólyagok hüvelyi folyás hőemelkedés ...

Aluszékonyság fáradtság
1 hónapja voltam vérvételen, és vaspótló tablettát kell szednem (Ferrograd Folic). Nagyon hullik a hajam, és állandóan fáradtnak, gyengének érzem magam. Emellett megnőtt ...

aluszékonyság, mentális teljesítményzavar
alakulhat ki. Ezen betegeknél gyakoribb a
stroke és a szívinfarctus.

Aluszékonyság fáradtság
Epilepszia - 3 éves fiam állapotjavulása
Fejfájás - Kevés folyadékfogyasztás miatt?

Aluszékonyság
A mozdulatok lomhák lesznek, ami a járásban is megmutatkozik. Reakcióideje nagyon elhúzódik mindenféle külső ingerre. Hányás, vizelettartási nehézségek jelentkeznek, előbb-utóbb a leglehetetlenebb helyen és testhelyzetben is elalszik.

Kóros aluszékonyság miatt jelentkező beteg esetén a hangulatra, az alvás-ébrenlét ciklusra, és a gyógyszerszedésre kérdez rá az orvos. A beteg kóros alvási szokásairól gyakran leginkább a hálótárs tud a legpontosabb információkkal szolgálni.

Nappali aluszékonyság: nem, vagy alig leküzdhető álmosság és rövid elalvások nappal; vagy folyamatos nappali álmosság ...

- Kóros aluszékonyság: ezt is az agytörzs nyomása okozza.
- Tarkómerevség, ami azért alakul ki, mert a nyakizmokat és a hátsó koponyagödröt ugyanazok az idegek látják el.

Fejfájás, aluszékonyság, zavartság, görcsrohamok jelentkezhetnek. Majd később fokozódó koponyaűri nyomás, góctünetek lépnek fel. Láz, hidegrázás az előrehaladott esetekre jellemző.

Nagyfoku aluszékonyság (hiperszomnia)
Hiperszomniát, azaz nagyfokú aluszékonyságot leggyakrabban a 24 órás alvás-ébrenlét ritmus megváltozása okoz, melyet legtöbbször külső tényezők hoznak létre.

irritabilitás
aluszékonyság
etetési nehézség
megmagyarázhatatlan sírás
feszes, kidomborodó kutacs
viselkedési változások ...

A rossz légcsere miatt csökken a vér oxigéntartalma, nő viszont a vérben található szén-dioxid mennyiség, amely fokozott aluszékonyságot okozhat.

Nappali fokozott aluszékonyság
Akaratlan mozgások
diagnózis
Neurológiai fizikális vizsgálat általában eltérést nem mutat, azonban másodlagos formákban az adott betegségnek megfelelő (pl.

somnolentia - aluszékonyság, somnolence
somnus - alvás, sleep, álom, dream
sóoldat - saline ...

fokozott napközbeni aluszékonyság
csökkent koncentráló képesség, romló memória képesség.
Ha a következő betegségek fennállnak a horkoló esetében:: ...

Kis fejsérülések okozhatnak hányást, sápadtságot, izgatottságot és aluszékonyságot, eszméletvesztés vagy agykárosodás bármely egyéb tünete nélkül.

Ritalin - aluszékonyság ellen, de nem használt, így abbahagytam. Vigil - horror az ára ,TB nem támogatja, nem tudtam hosszabb ideig szedni, így nem tudom, h milyen hatása lenne.

Zavartság, aluszékonyság, esetleg kóma alakulhat ki. Jelentkezhet beszéd nehezítettség, megváltozhat a viselkedés, a bénult végtagban ritkán fájdalom-érzés léphet fel, szédülés, émelygés is jelentkezhet.
Elvégezhető vizsgálatok: ...

Használható asztma, ízérzékelés tompulása, felszívódási zavarok, gyermekek ideg eredetű emésztési zavarai, aluszékonyság, túlzott elhájasodás, általános gyengeség, soványság, energiahiány esetén.

Az enyhe, nem túl korán kifejlődő sárgaság nem betegség, legfeljebb enyhe aluszékonyságot vagy lustaságot okoz.

gyermekeknél figyelmeztető jel a légzés gyorsulása és nehezítettsége, az aktivitás hiánya és az aluszékonyság.
A fertőzés egyik legfontosabb szövődménye a tüdőgyulladás. Ez lehet elsődleges, ekkor maga a vírus váltja ki.

a bevezető szakasz után a klinikai tünetek nem szűnnek meg, 2-3 napos láztalan intervallum után kifejlődik a bénulást megelőző (preparalitikus) szak az agyhártya érintettségét mutató tünetekkel (láz, fejfájás, hányás, gerincfájdalmak, aluszékonyság ...

Fáradtság, nyugtalanság, aluszékonyság, fokozott étvágy és az ezzel együtt járó hízás, társaságkerülés, dekoncentráció, libidó csökkenése, általános rossz közérzet - mind a tél végi időszak jellemző panaszai.

Két viszonylag ritka, de súlyos alvászavar a kóros aluszékonyság (narkolepszia) és az alvási légzészavar (apnoé), melyek az alvás feletti kontroll zavarával jellemezhetők.

Kialakulhat kóros aluszékonyság a szaggatottá vált alvási minta miatt. Megfigyelhető még az alvás során maga a légzés kimaradása, fokozódó légszomj, nyugtalanság, fokozott izzadás, rendszertelen szívverés is.

Parasomnia MNO - Igen gyakran a nappali álmosság és aluszékonyság valamely más, éjszakai alvás közben jelentkező, az alvás minőségét rontó problémával kapcsolatos, ilyen például a nyugtalan láb szindróma, vagy a különböző periodikus lábmozgások.

generációjának legjellemzőbb mellékhatása az aluszékonyság, álmosság. Emiatt ezek az ún.

Jellemző a hangulati labilitás, ingerlékenység, düh, feszültség, idegesség, sértődékenység, energiátlanság, motiválatlanság, koncentrációzavar, álmatlanság-aluszékonyság, fájdalmak, puffadás, mellfeszülés, lehangoltság, reménytelenségérzés, ...

Lásd még: Lásd még: Aluszékony, Cukorbetegség, Diabétesz, HIV, Idegesség

Betegségek  Aluszékony  Alvadásgátló

 
RSS Mobile