Kezdőlap (Aluszékony)

 Betegségek 

  » »
 
   

Aluszékony

Betegségek  Altatóorvos  Aluszékonyság

Aluszékonyság akupresszúra kezelése
Aluszékonyság
1. pont: A fül mögött, a csecsnyúlvány hátsó élén, a csúcsától egy harántujjnyira felfelé.


Aluszékony, fáradékony, étvágytalan:
Kérdés:
Egy éves kislányom sokat alszik, fáradékony. Reggel nyolckor ébred, de már tíz órakor le kell fektetni, és délig alszik.

Kóros aluszékonyság, fejfájás, egyensúlyzavar
Az agydaganat tünetei
A daganatos betegségek 12%-át teszi ki az agytumor. Ismerd meg ezt a nem is olyan ritka kórt! ...

Fáradt, aluszékony, ideges?
A szerteágazó tünetek miatt a pajzsmirigy betegségei sok esetben nem, vagy csak későn kerülnek felismerésre.

BETEG VAGYOK-FÁRADT,BÁGYADT,ALUSZÉKONY
ACROCYANÓZIS PUBERTÁSKORBAN
MEDDIG KEZELHETŐ OTTHON A HASMENÉS ??
USZODASZEMÖLCS /MOLLUSCUM CONTAGIOSUM/
ÚJSZÜLÖTTKORI FURCSASÁGOK,ELVÁLTOZÁSOK
19 ORSZÁG LÁTOGATÓI-2012 SZEPTEMBER 20-ÁN ...

Aluszékonyság (somnolentia)
Megnehezült kontaktus, elmosódott beszéd, ébreszthető, de magára hagyva elalszik.
Sopor ...

Aluszékonyság Sclerosis Multiplex Zsibbad a lábam
További gyakori kérdések a témában
Kiemelt témák ...

Nappali aluszékonyság, dekoncentráltság, memóriazavarok, feledékenység ...

aluszékonyság anyagcsere zavar bőrelváltozás bőrpír csonttörés depresszió fejfájás fertőzés folyás fájdalom fáradtság félelem gyulladás gyógyszer mellékhatás h1n1 hasprés hidegrázás hámló bőr hányinger hányás hólyagok hüvelyi folyás hőemelkedés ...

aluszékonyság, mentális teljesítményzavar
alakulhat ki. Ezen betegeknél gyakoribb a
stroke és a szívinfarctus.

Aluszékonyság fáradtság
Epilepszia - 3 éves fiam állapotjavulása
Fejfájás - Kevés folyadékfogyasztás miatt?

Kóros aluszékonyság miatt jelentkező beteg esetén a hangulatra, az alvás-ébrenlét ciklusra, és a gyógyszerszedésre kérdez rá az orvos. A beteg kóros alvási szokásairól gyakran leginkább a hálótárs tud a legpontosabb információkkal szolgálni.

Nappali aluszékonyság: nem, vagy alig leküzdhető álmosság és rövid elalvások nappal; vagy folyamatos nappali álmosság ...

Fáradt? Aluszékony? Ideges? - A pajzsmirigy vizsgálatról
Emlőrák szűrés ultrahanggal
Emlőrák - HER2 ...

- Kóros aluszékonyság: ezt is az agytörzs nyomása okozza.
- Tarkómerevség, ami azért alakul ki, mert a nyakizmokat és a hátsó koponyagödröt ugyanazok az idegek látják el.

A nappali aluszékonyság a közhiedelemmel ellentétben nem a lustaság jele. A felnőttek mintegy 15 százalékát érintő betegség állandó baleset forrása lehet, ezért is szükséges szakembert felkeresni a kivizsgálás elvégzése céljából.

Fejfájás, aluszékonyság, zavartság, görcsrohamok jelentkezhetnek. Majd később fokozódó koponyaűri nyomás, góctünetek lépnek fel. Láz, hidegrázás az előrehaladott esetekre jellemző.

11 hónapos aluszékony baba - Germicid kúptól lehet?
Keresés az MSD
kézikönyvben
Keresés a könyvben ...

Nagyfoku aluszékonyság (hiperszomnia)
Hiperszomniát, azaz nagyfokú aluszékonyságot leggyakrabban a 24 órás alvás-ébrenlét ritmus megváltozása okoz, melyet legtöbbször külső tényezők hoznak létre.

irritabilitás
aluszékonyság
etetési nehézség
megmagyarázhatatlan sírás
feszes, kidomborodó kutacs
viselkedési változások ...

A rossz légcsere miatt csökken a vér oxigéntartalma, nő viszont a vérben található szén-dioxid mennyiség, amely fokozott aluszékonyságot okozhat.

somnolens - aluszékony, somnolent
somnolentia - aluszékonyság, somnolence
somnus - alvás, sleep, álom, dream ...

Nappali fokozott aluszékonyság
Akaratlan mozgások
diagnózis
Neurológiai fizikális vizsgálat általában eltérést nem mutat, azonban másodlagos formákban az adott betegségnek megfelelő (pl.

fokozott napközbeni aluszékonyság
csökkent koncentráló képesség, romló memória képesség.
Ha a következő betegségek fennállnak a horkoló esetében:: ...

Ritalin - aluszékonyság ellen, de nem használt, így abbahagytam. Vigil - horror az ára ,TB nem támogatja, nem tudtam hosszabb ideig szedni, így nem tudom, h milyen hatása lenne.

Zavartság, aluszékonyság, esetleg kóma alakulhat ki. Jelentkezhet beszéd nehezítettség, megváltozhat a viselkedés, a bénult végtagban ritkán fájdalom-érzés léphet fel, szédülés, émelygés is jelentkezhet.
Elvégezhető vizsgálatok: ...

Amennyiben magas értéket mérünk, vagy a gyermek aluszékony, szopási készsége rosszabb, táplálhatatlan kezelés szükséges. Ugyanis ebben az esetben egy "ördögi kör" alakulhat ki.

Használható asztma, ízérzékelés tompulása, felszívódási zavarok, gyermekek ideg eredetű emésztési zavarai, aluszékonyság, túlzott elhájasodás, általános gyengeség, soványság, energiahiány esetén.

Az enyhe, nem túl korán kifejlődő sárgaság nem betegség, legfeljebb enyhe aluszékonyságot vagy lustaságot okoz.

gyermekeknél figyelmeztető jel a légzés gyorsulása és nehezítettsége, az aktivitás hiánya és az aluszékonyság.
A fertőzés egyik legfontosabb szövődménye a tüdőgyulladás. Ez lehet elsődleges, ekkor maga a vírus váltja ki.

a bevezető szakasz után a klinikai tünetek nem szűnnek meg, 2-3 napos láztalan intervallum után kifejlődik a bénulást megelőző (preparalitikus) szak az agyhártya érintettségét mutató tünetekkel (láz, fejfájás, hányás, gerincfájdalmak, aluszékonyság ...

Két viszonylag ritka, de súlyos alvászavar a kóros aluszékonyság (narkolepszia) és az alvási légzészavar (apnoé), melyek az alvás feletti kontroll zavarával jellemezhetők.

Kialakulhat kóros aluszékonyság a szaggatottá vált alvási minta miatt. Megfigyelhető még az alvás során maga a légzés kimaradása, fokozódó légszomj, nyugtalanság, fokozott izzadás, rendszertelen szívverés is.

Parasomnia MNO - Igen gyakran a nappali álmosság és aluszékonyság valamely más, éjszakai alvás közben jelentkező, az alvás minőségét rontó problémával kapcsolatos, ilyen például a nyugtalan láb szindróma, vagy a különböző periodikus lábmozgások.

Jellemző a hangulati labilitás, ingerlékenység, düh, feszültség, idegesség, sértődékenység, energiátlanság, motiválatlanság, koncentrációzavar, álmatlanság-aluszékonyság, fájdalmak, puffadás, mellfeszülés, lehangoltság, reménytelenségérzés, ...

A felnőtt lakosság nagy része időszakosan, vagy rendszeresen küzd az éjszakai álmatlanság, vagy a nappali aluszékonyság rémével. Átmeneti álmatlanságot változatos tényezők okozhatnak.

Növekvő aluszékonyság.
Az egyensúly elvesztése vagy a látótér egy részének kiesése.
Fejfájás és hányás jelezheti a növekvő nyomást. A fejfájás rosszabodik köhögéskor és lefekvéskor, és különösen súlyos lehet reggel.

Emlőfeszülés, enyhe hányinger, hányás, aluszékonyság jelentkezik és kimarad a menstruáció.

Aluszékonyság. Letörtség. Idegesség....
kérdőív-gestatios diabetes Kedves Kismama! Szakdolgozatom elkészítéséhez kérem az Ön segítségét az...
Cukorbeteg kismamaságom negyedszer - foly. köv. 4. Hétfőn ismét Miskolc. Terv: 3 óra alatt 3...

Amennyiben 38 foknál magasabb láz mellett szokatlan aluszékonyságot, az étel vagy folyadék elutasítását tapasztalunk, azonnal orvosi segítséget kell kérni, ...

Kellemetlenebb tünet lehet a légszomj, aluszékonyság és az ítélőképesség elvesztése. Az érpálya kitágulását keringési zavar követheti, mely tüdővizenyőhöz és agynyomás-fokozódáshoz vezet.

Aluszékonyság, visszatérő és a folyadékbevitelt meghiúsító hányások, nagyon erős hasi fájdalom, netán véres széklet vagy ájulás, eszméletvesztés esetén minél előbb el kell menni orvoshoz.

első nap: émelygés, hányás, verejtékezés, aluszékonyság, általános rossz közérzet.
második nap: a szubjektív tünetek javulni látszanak, enyhe fájdalom, esetleg kezdődő sárgaság (szem fehérjén is látszhat), a vizeletkiválasztás csökken.

Fáradtság, nyugtalanság, aluszékonyság, fokozott étvágy és az ezzel együtt járó hízás, társaságkerülés, dekoncentráció, libidó csökkenése, általános rossz közérzet - mind a tél végi időszak jellemző panaszai.
Kövessen a Facebook-on! ...

Legjellemzőbb a nappali aluszékonyság, mely ellenállhatatlan és 1-10 percig tart. Az emocionális behatásokra (harag) gyakran jelentkezik hirtelen tónusvesztés. Alvási paralízis elalváskor vagy ébredéskor jelentkezhet, mely kb.

Hasüregi vérzés: fájdalom, aluszékonyság. Szomjúság a sokk tünete.
Lapos fektetés, alsó végtag alápolcolása, megemelése, hogy a vér a létfontosságú szervekhez jusson. (agy, szív, tüdő).
Kötözések ...

A tavaszi fáradtság jellemzője az aluszékonyság, kedvetlenség, alacsony terhelhetőség. Bizonyos szempontok alapján betegségnek is tekinthető, hiszen kezelendő, tenni kell ellene valamit.
tovább olvasom
összesen: 81 db ...

Az álmatlanság (inszomnia) ", A kóros aluszékonyság (hiperszomnia) ", A narkolepszia ", Az alvási apnoe szindrómák ", A paraszomniák ", A demens betegek alvászavarai "
82. FEJEZET - Az agyi működészavarok ...

A görcs elmúltával a gyerek egy ideig zavart, aluszékony, tudata csak fokozatosan tisztul. A történtekre nem emlékszik.

Előfordulhat, hogy az első pár napban fejfájás, izzadás, aluszékonyság, hasi görcs, puffadás vagy bőrkiütés jelentkezik, de ez nem azt jelenti, hogy rosszabbodott az állapota, hanem azt, hogy a mérgek 'előbújtak rejtekhelyükről', ...

ii) hiperszomniák (nappali aluszékonyság),
iii) paraszomniák (alvás alatti rendellenes mozgásjelenségek),
iiii) az alvás-ébrenlét ciklus zavarai.

Érdemes tudni, hogy ha a baba túlságosan aluszékony, akkor a fájdalomcsillapító gyógyszereket kell elsődlegesen megvizsgálni, mert erőteljes hatással lehet a baba éberségére.

A tudatzavar enyhe emlékezetkieséstől és aluszékonyságtól változó ideig tartó desorientatióval és nyugtalansággal járó epizódokon át többnyire hirtelen megy át a különböző súlyossági fokú comába.

Korai jelek: fáradtság, apátia, fokozott érzékenység, lehangoltság, aluszékonyság, koncentráció, ill. memória zavarai, étvágytalanság, anorexia nervosa, hányinger és hányás, hasi fájdalom, székrekedés.

Ritkán okoz mellékhatásokat: levertség, étvágytalanság, aluszékonyság vagy esetenként láz, az oltás helyén bőrpír, duzzanat vagy fájdalom, ritkán allergiás reakció.

aluszékony
érdektelen - a felé nyújtott tárgyakat nem nézi, mozgását nem követi (1-2) szájához nem viszi (4 hó)
a gyermek aranyosan a popsiján közlekedik
állításnál a lábacskáit felkapja (hypoton), vagy spiccel, keresztez (spasticus) ...

A hűvös végtagok, az aluszékonyság, a bevérzések megjelenése, szaporodása életveszélyes állapot jele. A betegnek haladéktalanul orvosi ellátásra van szüksége! Ha ügyelet vagy háziorvos nem érhető el, mentővel kórházba kell szállítani.

bradycardia
szívblokk
bronchusgörcs
érgörcsök
aluszékonyság, depresszió
tartós szedés csak fokozatosan, ellenőrzés mellett hagyható el ...

Gyengeség, étvágytalanság, aluszékonyság, izom- és végtagfájdalom.
Teendő ...

Ha a magas láz tartós, illetve, ha egyéb tünetek (aluszékonyság, fejfájás) lépnek fel, szintén szükséges az orvosi kivizsgálás.

Tünetei: elesettség, hányinger, hányás, heves hasi panaszok, alacsony vérnyomás, alacsony testhőmérséklet, alacsony vércukorszint, akár következményes epilepsziás rosszullét, végül aluszékonyság, kóma alakul ki.

Az elhízás fáradékonyságot, aluszékonyságot, nehézlégzést, éjjeli légzéskimaradást (alvási apnoe) okozhat, nem beszélve az izületi panaszokról. Szerepe van a magasvérnyomás-betegség és a cukorbetegség kialakulásában is.

Álmatlanság éppúgy előfordulhat, mint aluszékonyság. A ciklus második felében termelődő hormonok hatásával függhet össze a mellfeszülés, a végtagok duzzanata, a haspuffadás és az átmeneti testsúlygyarapodás.

Félig comatosus vagy aluszékony állapot, melyben időnként részlegesen visszatér az öntudat. (G. lezuhanás)
cataplasia ...

Ezért a láz kezdetén az ember sápadt, nem verítékezik, didereg, meleg helyet keres, aluszékony, ezek a mechanizmusok mind segítik a testhő emelését.

Láz, hányás, fejfájás, aluszékonyság vagy súlyos eszméletzavar, máskor nyugtalanság, görcsrohamok, izombénulások, egyensúly-és érzékszervi zavarok kísérhetik. A betegség többnyire meggyógyul, néha idegrendszeri maradványtünetekkel kell számolni.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy egyes fájdalomcsillapítók jelentősen csökkenthetik a koncentráló képességet, a figyelmet, aluszékonyságot, álmosságot okozhatnak, ...

Alvászavar: Tipikusan túl korai ébredés és visszaalvási képtelenség, de atípusos esetben aluszékonyság is lehet.

Aluszékonyság, hízás, szorulás, fázékonyság lesz jellemző, az arc felpuffad, csökkent a libidó, a bőr hideggé, szárazzá, és durvább tapintatúvá válhat. A kezek fájhatnak, a körmök töredeznek, a testen ödémák alakulhatnak ki. - ismerteti dr.

a nyelv száraz és lepedékes
a szemek beesettek
a gyermek fáradékony, aluszékony
nem izzad
csökken a vizeletek mennyisége, a vizelet színe sötét, szaga erős
lehelete vegyszerszagú (acetonos)
szapora a pulzus ...

De az is lehet, hogy hirtelen lesz rosszul, súlyos fájdalmak, drámai bőrelváltozások és aluszékonyság jelentkezik.

A pajzsmirigy hormonok magasabb szintje ingerlékenységet, feszültséget, alvászavart, kézremegést okoz. A csökkent hormonszint ellenkező irányú változást okoz, a beteg tompulttá, közönyössé válik, feledékenység, aluszékonyság jelentkezik, ...

A depresszió hatalmas súllyal ereszkedik a betegre. Motivációja az élet hétköznapi rutin feladatainak ellátására a minimálisra csökken. A motiváció csökkenéshez kedvtelenség, letörtség, aluszékonyság párosul.

A tünetek közé még az aluszékonyság, a hízás, a szorulás, a fázékonyság is besorolható, ezenkívül az arc puffadása, a haj hullása, a bőr szárazsága is jellemezheti a betegséget. Hormonpótlással kezelhető.

a rheumatoid arthritis szedésére használt gyógyszereinek mellékhatásai alakulnak ki! Ilyen mellékhatás lehet az émelygés, bizonytalan hasi rossz érzés, a fekete, vagy szurok széklet, a széklet mozgások változása, székrekedés, illetve az aluszékonyság.

Ha a gyermek erősen nyálzik, vagy a roham alatt, vagy utána hány, fektessék oldalra. A roham után a gyermek általában kimerült, aluszékony, mély alvásba merül. Ilyenkor hagyjuk pihenni a kimerült gyermeket, de maradjunk mellette.

Végül de nem utolsósorban az éberségi szintek eltéréseit, a kóros aluszékonyságot is ide soroljuk, amely súlyos esetben akár az érintett napközbeni összeeséséhez is vezethet.

Lásd még: Lásd még: Aluszékonyság, Cukorbetegség, Diabétesz, Idegesség, HIV

Betegségek  Altatóorvos  Aluszékonyság

 
RSS Mobile