Kezdőlap (Aluszékony)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Aluszékony


 

Aluszékony

Betegségek  Altatóorvos  Aluszékonyság
2014.04.20

Aluszékonyság akupresszúra kezelése
Aluszékonyság
1. pont: A fül mögött, a csecsnyúlvány hátsó élén, a csúcsától egy harántujjnyira felfelé.


Aluszékony, fáradékony, étvágytalan:
Kérdés:
Egy éves kislányom sokat alszik, fáradékony. Reggel nyolckor ébred, de már tíz órakor le kell fektetni, és délig alszik.

Kóros aluszékonyság, fejfájás, egyensúlyzavar
Az agydaganat tünetei
A daganatos betegségek 12%-át teszi ki az agytumor. Ismerd meg ezt a nem is olyan ritka kórt! ...

Fáradt, aluszékony, ideges?
A szerteágazó tünetek miatt a pajzsmirigy betegségei sok esetben nem, vagy csak későn kerülnek felismerésre.

BETEG VAGYOK-FÁRADT,BÁGYADT,ALUSZÉKONY
ACROCYANÓZIS PUBERTÁSKORBAN
MEDDIG KEZELHETŐ OTTHON A HASMENÉS ??
USZODASZEMÖLCS /MOLLUSCUM CONTAGIOSUM/
ÚJSZÜLÖTTKORI FURCSASÁGOK,ELVÁLTOZÁSOK
19 ORSZÁG LÁTOGATÓI-2012 SZEPTEMBER 20-ÁN ...

Aluszékonyság (somnolentia)
Megnehezült kontaktus, elmosódott beszéd, ébreszthető, de magára hagyva elalszik.
Sopor ...

Aluszékonyság Sclerosis Multiplex Zsibbad a lábam
További gyakori kérdések a témában
Kiemelt témák ...

Nappali aluszékonyság, dekoncentráltság, memóriazavarok, feledékenység ...

aluszékonyság anyagcsere zavar bőrelváltozás bőrpír csonttörés depresszió fejfájás fertőzés folyás fájdalom fáradtság félelem gyulladás gyógyszer mellékhatás h1n1 hasprés hidegrázás hámló bőr hányinger hányás hólyagok hüvelyi folyás hőemelkedés ...

Aluszékonyság fáradtság
1 hónapja voltam vérvételen, és vaspótló tablettát kell szednem (Ferrograd Folic). Nagyon hullik a hajam, és állandóan fáradtnak, gyengének érzem magam. Emellett megnőtt ...

aluszékonyság, mentális teljesítményzavar
alakulhat ki. Ezen betegeknél gyakoribb a
stroke és a szívinfarctus.

Aluszékonyság fáradtság
Epilepszia - 3 éves fiam állapotjavulása
Fejfájás - Kevés folyadékfogyasztás miatt?

Aluszékonyság
A mozdulatok lomhák lesznek, ami a járásban is megmutatkozik. Reakcióideje nagyon elhúzódik mindenféle külső ingerre. Hányás, vizelettartási nehézségek jelentkeznek, előbb-utóbb a leglehetetlenebb helyen és testhelyzetben is elalszik.

Kóros aluszékonyság miatt jelentkező beteg esetén a hangulatra, az alvás-ébrenlét ciklusra, és a gyógyszerszedésre kérdez rá az orvos. A beteg kóros alvási szokásairól gyakran leginkább a hálótárs tud a legpontosabb információkkal szolgálni.

Nappali aluszékonyság: nem, vagy alig leküzdhető álmosság és rövid elalvások nappal; vagy folyamatos nappali álmosság ...

Fáradt? Aluszékony? Ideges? - A pajzsmirigy vizsgálatról
Emlőrák szűrés ultrahanggal
Emlőrák - HER2 ...

- Kóros aluszékonyság: ezt is az agytörzs nyomása okozza.
- Tarkómerevség, ami azért alakul ki, mert a nyakizmokat és a hátsó koponyagödröt ugyanazok az idegek látják el.

Fejfájás, aluszékonyság, zavartság, görcsrohamok jelentkezhetnek. Majd később fokozódó koponyaűri nyomás, góctünetek lépnek fel. Láz, hidegrázás az előrehaladott esetekre jellemző.

11 hónapos aluszékony baba - Germicid kúptól lehet?
Keresés az MSD
kézikönyvben
Keresés a könyvben ...

Nagyfoku aluszékonyság (hiperszomnia)
Hiperszomniát, azaz nagyfokú aluszékonyságot leggyakrabban a 24 órás alvás-ébrenlét ritmus megváltozása okoz, melyet legtöbbször külső tényezők hoznak létre.

irritabilitás
aluszékonyság
etetési nehézség
megmagyarázhatatlan sírás
feszes, kidomborodó kutacs
viselkedési változások ...

A rossz légcsere miatt csökken a vér oxigéntartalma, nő viszont a vérben található szén-dioxid mennyiség, amely fokozott aluszékonyságot okozhat.

somnolens - aluszékony, somnolent
somnolentia - aluszékonyság, somnolence
somnus - alvás, sleep, álom, dream ...

Nappali fokozott aluszékonyság
Akaratlan mozgások
diagnózis
Neurológiai fizikális vizsgálat általában eltérést nem mutat, azonban másodlagos formákban az adott betegségnek megfelelő (pl.

fokozott napközbeni aluszékonyság
csökkent koncentráló képesség, romló memória képesség.
Ha a következő betegségek fennállnak a horkoló esetében:: ...

Ritalin - aluszékonyság ellen, de nem használt, így abbahagytam. Vigil - horror az ára ,TB nem támogatja, nem tudtam hosszabb ideig szedni, így nem tudom, h milyen hatása lenne.

Zavartság, aluszékonyság, esetleg kóma alakulhat ki. Jelentkezhet beszéd nehezítettség, megváltozhat a viselkedés, a bénult végtagban ritkán fájdalom-érzés léphet fel, szédülés, émelygés is jelentkezhet.
Elvégezhető vizsgálatok: ...

Amennyiben magas értéket mérünk, vagy a gyermek aluszékony, szopási készsége rosszabb, táplálhatatlan kezelés szükséges. Ugyanis ebben az esetben egy "ördögi kör" alakulhat ki.

Használható asztma, ízérzékelés tompulása, felszívódási zavarok, gyermekek ideg eredetű emésztési zavarai, aluszékonyság, túlzott elhájasodás, általános gyengeség, soványság, energiahiány esetén.

Az enyhe, nem túl korán kifejlődő sárgaság nem betegség, legfeljebb enyhe aluszékonyságot vagy lustaságot okoz.

gyermekeknél figyelmeztető jel a légzés gyorsulása és nehezítettsége, az aktivitás hiánya és az aluszékonyság.
A fertőzés egyik legfontosabb szövődménye a tüdőgyulladás. Ez lehet elsődleges, ekkor maga a vírus váltja ki.

a bevezető szakasz után a klinikai tünetek nem szűnnek meg, 2-3 napos láztalan intervallum után kifejlődik a bénulást megelőző (preparalitikus) szak az agyhártya érintettségét mutató tünetekkel (láz, fejfájás, hányás, gerincfájdalmak, aluszékonyság ...

Fáradtság, nyugtalanság, aluszékonyság, fokozott étvágy és az ezzel együtt járó hízás, társaságkerülés, dekoncentráció, libidó csökkenése, általános rossz közérzet - mind a tél végi időszak jellemző panaszai.

Két viszonylag ritka, de súlyos alvászavar a kóros aluszékonyság (narkolepszia) és az alvási légzészavar (apnoé), melyek az alvás feletti kontroll zavarával jellemezhetők.

Kialakulhat kóros aluszékonyság a szaggatottá vált alvási minta miatt. Megfigyelhető még az alvás során maga a légzés kimaradása, fokozódó légszomj, nyugtalanság, fokozott izzadás, rendszertelen szívverés is.

Parasomnia MNO - Igen gyakran a nappali álmosság és aluszékonyság valamely más, éjszakai alvás közben jelentkező, az alvás minőségét rontó problémával kapcsolatos, ilyen például a nyugtalan láb szindróma, vagy a különböző periodikus lábmozgások.

Jellemző a hangulati labilitás, ingerlékenység, düh, feszültség, idegesség, sértődékenység, energiátlanság, motiválatlanság, koncentrációzavar, álmatlanság-aluszékonyság, fájdalmak, puffadás, mellfeszülés, lehangoltság, reménytelenségérzés, ...

A felnőtt lakosság nagy része időszakosan, vagy rendszeresen küzd az éjszakai álmatlanság, vagy a nappali aluszékonyság rémével. Átmeneti álmatlanságot változatos tényezők okozhatnak.

Növekvő aluszékonyság.
Az egyensúly elvesztése vagy a látótér egy részének kiesése.
Fejfájás és hányás jelezheti a növekvő nyomást. A fejfájás rosszabodik köhögéskor és lefekvéskor, és különösen súlyos lehet reggel.

Emlőfeszülés, enyhe hányinger, hányás, aluszékonyság jelentkezik és kimarad a menstruáció.

Aluszékonyság. Letörtség. Idegesség....
kérdőív-gestatios diabetes Kedves Kismama! Szakdolgozatom elkészítéséhez kérem az Ön segítségét az...
Cukorbeteg kismamaságom negyedszer - foly. köv. 4. Hétfőn ismét Miskolc. Terv: 3 óra alatt 3...

Kellemetlenebb tünet lehet a légszomj, aluszékonyság és az ítélőképesség elvesztése. Az érpálya kitágulását keringési zavar követheti, mely tüdővizenyőhöz és agynyomás-fokozódáshoz vezet.

Aluszékonyság, visszatérő és a folyadékbevitelt meghiúsító hányások, nagyon erős hasi fájdalom, netán véres széklet vagy ájulás, eszméletvesztés esetén minél előbb el kell menni orvoshoz.

első nap: émelygés, hányás, verejtékezés, aluszékonyság, általános rossz közérzet.
második nap: a szubjektív tünetek javulni látszanak, enyhe fájdalom, esetleg kezdődő sárgaság (szem fehérjén is látszhat), a vizeletkiválasztás csökken.

Idegrendszeri problémák: álmatlanság, aluszékonyság, étvágytalanság, bizonyos ételek túlzott kívánása, fáradtság, levertség vagy éppen mozgás és beszédkényszer ("agitáció"), a nemi késztetés megváltozása, ügyetlenség, szédülés, ...

Legjellemzőbb a nappali aluszékonyság, mely ellenállhatatlan és 1-10 percig tart. Az emocionális behatásokra (harag) gyakran jelentkezik hirtelen tónusvesztés. Alvási paralízis elalváskor vagy ébredéskor jelentkezhet, mely kb.

Hasüregi vérzés: fájdalom, aluszékonyság. Szomjúság a sokk tünete.
Lapos fektetés, alsó végtag alápolcolása, megemelése, hogy a vér a létfontosságú szervekhez jusson. (agy, szív, tüdő).
Kötözések ...

A tavaszi fáradtság jellemzője az aluszékonyság, kedvetlenség, alacsony terhelhetőség. Bizonyos szempontok alapján betegségnek is tekinthető, hiszen kezelendő, tenni kell ellene valamit.
tovább olvasom
összesen: 81 db ...

Az álmatlanság (inszomnia) ", A kóros aluszékonyság (hiperszomnia) ", A narkolepszia ", Az alvási apnoe szindrómák ", A paraszomniák ", A demens betegek alvászavarai "
82. FEJEZET - Az agyi működészavarok ...

A görcs elmúltával a gyerek egy ideig zavart, aluszékony, tudata csak fokozatosan tisztul. A történtekre nem emlékszik.

Előfordulhat, hogy az első pár napban fejfájás, izzadás, aluszékonyság, hasi görcs, puffadás vagy bőrkiütés jelentkezik, de ez nem azt jelenti, hogy rosszabbodott az állapota, hanem azt, hogy a mérgek 'előbújtak rejtekhelyükről', ...

Érdemes tudni, hogy ha a baba túlságosan aluszékony, akkor a fájdalomcsillapító gyógyszereket kell elsődlegesen megvizsgálni, mert erőteljes hatással lehet a baba éberségére.

Ritkán okoz mellékhatásokat: levertség, étvágytalanság, aluszékonyság vagy esetenként láz, az oltás helyén bőrpír, duzzanat vagy fájdalom, ritkán allergiás reakció.

aluszékony
érdektelen - a felé nyújtott tárgyakat nem nézi, mozgását nem követi (1-2) szájához nem viszi (4 hó)
a gyermek aranyosan a popsiján közlekedik
állításnál a lábacskáit felkapja (hypoton), vagy spiccel, keresztez (spasticus) ...

A hűvös végtagok, az aluszékonyság, a bevérzések megjelenése, szaporodása életveszélyes állapot jele. A betegnek haladéktalanul orvosi ellátásra van szüksége! Ha ügyelet vagy háziorvos nem érhető el, mentővel kórházba kell szállítani.

bradycardia
szívblokk
bronchusgörcs
érgörcsök
aluszékonyság, depresszió
tartós szedés csak fokozatosan, ellenőrzés mellett hagyható el ...

Gyengeség, étvágytalanság, aluszékonyság, izom- és végtagfájdalom.
Teendő ...

A tünetek közé még az aluszékonyság, a hízás, a szorulás, a fázékonyság is besorolható, ezenkívül az arc puffadása, a haj hullása, a bőr szárazsága is jellemezheti a betegséget. Hormonpótlással kezelhető.

a rheumatoid arthritis szedésére használt gyógyszereinek mellékhatásai alakulnak ki! Ilyen mellékhatás lehet az émelygés, bizonytalan hasi rossz érzés, a fekete, vagy szurok széklet, a széklet mozgások változása, székrekedés, illetve az aluszékonyság.

Ha a gyermek erősen nyálzik, vagy a roham alatt, vagy utána hány, fektessék oldalra. A roham után a gyermek általában kimerült, aluszékony, mély alvásba merül. Ilyenkor hagyjuk pihenni a kimerült gyermeket, de maradjunk mellette.

Lásd még: Lásd még: Aluszékonyság, Cukorbetegség, Diabétesz, HIV, Idegesség

Betegségek  Altatóorvos  Aluszékonyság
2014.04.20

 
RSS Mobile