Kezdőlap (Álmatlanság)

 Betegségek 

  » »
 
   

Álmatlanság

Betegségek  Allergológia  Álomkór

Álmatlanság
Latinul insomnia. Az álmatlanság gyakori alvási probléma, ami nagyban kihat az életminőségre. Vagy maga az elalvás jelent problémát, vagy az, hogy páciens felkel alvás közben - vagy még éjszaka, vagy reggel, túl korán.


Álmatlanság
A szorongás, a depresszió, a stressz vagy az elhízás számos tünete közül az egyik az álmatlanság. A szorongás okainak felszámolását a megfelelő táplálkozás is segíti. A fogyás következtében az álmatlanság eltűnhet.

Álmatlanság - zavartalan éjszakai alvás
Olvasva: 411
Hosszú napja volt, halálosan fáradt, mégis álmatlanul hánykolódik az ágyában?

Álmatlanság
latin: insomnia (álmatlanság)
Álmatlanságnak nevezzük az elalvás és az átalvás nehezítettségét, valamint az olyan alvászavarokat, melyek következtében a beteg az alvást elégtelennek és nem pihentetőnek ítéli meg.

ÁLMATLANSÁG - LELKI OKAI
Az idősebb embereknek a fiatalabbaknál jóval kevesebb alvásra van szükségük, a 70.

Álmatlanság
Az alvási elégtelenség a leggyakoribb orvosi panaszok egyike.
Az előfordulása olyan gyakori, hogy az orvosokat komoly kihívás elé állítja.

álmatlanság, alvászavar
Az álmatlanság elalvási nehézséget jelent, vagy a folyamatos alvás zavarát, illetve olyan alvászavart, amely miatt az emberek felébredéskor úgy érzik, mintha nem aludtak volna eleget ...

Álmatlanság akupesszúra kezelése
Alvászavarok, álmatlanság
Az alvászavar gyakran egy ördögi körnek a kezdete. Más olyan problémáknak a tünete, amely azután további zavaroknak lehet az oka.

Álmatlanság tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: insomnia) ...

Álmatlanság (inszomnia)

Az álmatlanság mint tünet, többféle betegséghez társulhat. Az alvással kapcsolatos panaszok általában klinikai tünetegyüttesek részei, az önálló alvászavarok ritkábbak.

Álmatlanság
Rövid leírás:
(másnéven: insomnia)
Alvással töltjük napunk egyharmadát, a kielégítő alvás nélkülözhetetlen a megfelelő fizikai állapothoz és a jó közérzethez.

Az álmatlanság megzavarja a fejünket
forrás: Medipress
Az új kutatás neurobiológiai bizonyítékkal szolgál arra, hogy az álmatlanságban szenvedő emberek agyában az érzelem szabályozásáért felelős idegi áramkörök rendellenesen működnek.

Címke: "álmatlanság"
Veszélyes lehet az energiaital
Az energiaital azért is különösen veszélyes, mert átmenetileg felpörget, növeli a teljesítményt, de utána még erőteljesebb fáradtságot okozhat, amely újabb és újabb fogyasztásra ösztönöz.

Álmatlanság
Okai lehetnek: fájdalom, láz, gyakori vizelési inger, a vizeletelválasztás szerveinek megbetegedése, v.

Az insomnia (álmatlanság, elégtelen alvás) többé-kevésbé tartós alvási probléma, amely során az adott személy úgy érzi, hogy az alvása zavart, illetve nem pihentető.

Álmatlanság
Idegesség, nyugtalanság, enyhe szorongás és alvászavar: mindennapos, de nem mindig felismerhető problémák. A tünetek tartós fennállása különböző betegségekhez vezethet.

Megszabadulás az álmatlanságtól
Eredmény: A TM jelentősen csökkentette azt az időt, ami az álmatlanságban szenvedőknek szükséges volt ahhoz, hogy el tudjanak aludni.

A növényt és termését álmatlanság elleni szerként is használják. Kelet-Európában a kaprot magas vérnyomás és szívműködés-elégtelenség esetén is régóta alkalmazzák. Nyugtató, álmosító hatását elsősorban a benne lévő illóolajoknak köszönheti.

Álmatlanság, alvászavarok
Ha nem tudunk aludni akkor a legjobb orvosság a macskagyökér (Valeriana officinalis) tea. Két teáskanál apróra vágott, szárított macskagyökeret áztassunk egy csésze vízbe és hagyjuk azt 12 órán át állni, majd szűrjük le.

álmatlansággal hova forduljak -fal felé
algák mit szedjek - na, válaszoltak?
citromfáról le kell e szedni ha sok rajta a kis citrom - hagyjatok már a citromfával ...

Álmatlanság
Bár nem minden szakirodalom említi a pszichoszomatikus zavarok
kategóriájában, mégis annak tekinthetjük, mert kialakulásában olyan szervi ...

Álmatlanság klimax idején
A változás kora némely nőnél szinte teljesen tünetmentesen zajlik, míg másokat a legkülönfélébb panaszok kínoznak. A hőhullámok és az erős verejtékezés mellett gyakori gond az álmatlanság.
» Részletek ...

Az álmatlanság növeli a szívinfarktus kockázatát
Azoknak, akiknek éjszakánként gondjai vannak az alvással, nem csak a folyamatos fáradtsággal kell szembenézniük.

Ha az álmatlanság oka a fejfájás.
Tavasszal, a változékony időjárás hatására gyakrabban jelentkezik fejfájás. Sok esetben napokon át is eltarthat és megnehezíti nem csak a mindennapos tevékenységeket, de a nyugodt elalvást is.

Mi az álmatlanság?
Tényleg hiperaktív a gyermek?
A betegség diagnosztizálásához a szülőktől nyert adatokon túl szükség van a tanárok által adott jellemzésekre, hiszen a gyermek viselkedése a különböző környezetben, ...

A nagyon gyakori álmatlanság (inszomnia) kezelése családorvosi rendelőkben, pszichiátriai és neurológiai szakrendeléseken történik.

Álmatlanság lap.hu, Földtan lap.hu, Földhő lap.hu, Gaia lap.hu, Gyógyvíz lap.hu, Mérés lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu, Tértisztítás lap.hu, Visszér lap.hu, Zöldek lap.hu ...

Álmatlanság lap.hu, Egészség lap.hu, Fájdalomcsillapítás lap.hu, Felfázás lap.hu, Gyógynövény lap.hu, Gyógyvíz lap.hu, Holisztikus lap.hu, Nőideál lap.hu, Székrekedés lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu,
DR.

Álmatlanság lap.hu, Gyógyvíz lap.hu, Gyümölcs lap.hu, Izzadás lap.hu, Jóga lap.hu, Kopaszodás lap.hu, Reformkonyha lap.hu, Savtalanítás lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu, Zsírsavak lap.hu, Zöldség lap.hu
DR.

Álmatlanság esetére számos jó tanács látott napvilágot. E szerint aktívan kell élni, azaz változatos szellemi-fizikai terheléssel napközben ki kell fárasztani a testet, lelket.

Álmatlanságnak nevezzük az elalvás és az átalvás nehezítettségét, illetve az olyan alvászavarokat, melyek következtében az egyén az alvást elégtelennek és nem pihentetőnek éli meg.

Álmatlanság: nem segít az altató és az alkohol
Nem a leghatásosabb segítség álmatlanság ellen, ha altató vagy netán alkohol után nyúlunk, állapította meg a Ryerson-egyetem kutatócsoportja.
LEGJOBB CIKKEK ...

Álmatlanság, idegen környezet, sötétség, testi korlátozás
Műtét
Okok ...

Álmatlanság, hányinger, hányás, szapora szívdobogás, étvágytalanság, rossz közérzet, botladozó járás, esetleg tudatzavar. A tünetek nyugalomban kevésbé lépnek fel, edzés, sportolás közben azonban súlyosbodnak.

Álmatlanság, túlterheltség, nyugtalanság, alhasi panaszok esetén, Kamilla-teát készítsünk, tejben főzve, cukrozzuk, és melegen kortyolgassuk el az ágyban. Mézet éjszakára ne használjunk, savassága irritálhatja a gyomrot.

Az álmatlanság lehet átmeneti, adott élethelyzethez köthető, mely a körülmények változásával, a probléma megszűnésével magától is oldódik, viszonylag rövid idő alatt.

Ha álmatlanság kínozza, ne vegye igénybe habozás nélkül a természetes gyógymódokat /macskagyökér, kamilla, csipkebogyó /.

Az álmatlanság (inszomnia) ", A kóros aluszékonyság (hiperszomnia) ", A narkolepszia ", Az alvási apnoe szindrómák ", A paraszomniák ", A demens betegek alvászavarai "
82. FEJEZET - Az agyi működészavarok ...

3.1 Álmatlanság
3.2 Fokozott alváskésztetés
3.3 Narkolepszia
3.4 Légzéssel kapcsolatos alvászavar
3.5 Az alvás-ébrenlét ciklusának zavarai
3.6 Paraszomniák
3.7 Az alvászavarok kezelése
3.8 Nőknél gyakori alvászavarok ...

Az álmatlanság,alvászavar,nyugtalan alvás,elalvási nehézség, rémálmok, nehéz ébredés szexuális érdektelenség, impotencia,frigiditás,csökkent fizikai, szellemi és szexuális teljesítőképesség. 3.

A kóros álmatlanság okai és következményei. Melyek azok a tünetek amikor érdemes orvosi segítséget kérni?
Koraszülött babák - Speciális légzéstámogatással több újszülöttet lehet megmenteni.

Megvan az álmatlanság génje
Megtalálták az öröklődő szívmegnagyobbodás génjét
A génektől függ a keserű íz érzete ...

Teakeverék álmatlanság és szorongás ellen:
Orbáncfű 30 g
Citromfűlevél 20 g
Komlótoboz 10 g
Levendulavirág 5 g
Narancsvirág 5 g ...

Kimerültség, álmatlanság, figyelemösszpontosítási nehézség.
Idegesség, nyugtalanság vagy rendkívüli ingerlékenység.
Étvágytalanság, émelygés, gyomorpanaszok, hasmenés, székrekedés.
Fejfájás.
Nemi vágy csökkenése.

Jelen könyv az álmatlanság témakörét teljes mértékben a mindennapi gyakorlat oldaláról közelíti meg. Rövid, tudományos alapokat tartalmazó bevezető után -...
LEGYEN EGYENSÚLYBAN!- TÉNYEK AZ ELHÍZÁSRÓL ÉS FOGYÁSRÓL ...

insomnia - álmatlanság, sleeplessness
instabil - nem stabil, instable, not stable
instabilitás - a stabilitás hiánya, instability, lack of stability ...

hu, Álmatlanság lap.hu, Bélpanaszok lap.hu, Emberi Test lap.hu, Fejfájás lap.hu, Gasztroenterologia lap.hu, Gyermeklélektan lap.hu, Gyógynövény lap.hu, Hiperaktív lap.hu, Intim lap.hu, Kopaszodás lap.hu, Meddőség lap.hu, Nőgyógyászat lap.

Alvászavarok és álmatlanság
Az alvás-ébrenlét ciklus (cirkadián ritmus) ritmusos szerveződése alapvető jellegzetessége az embernek és minden fejlettebb állatfajnak is.
Tovább...

Étvágytalanság, hányinger, hányás
Fáradtság érzése
Szédülés
Álmatlanság
Súlyos esetben életveszélyes tüdővizenyő, agyduzzanat alakulhat ki ...

Vajon betegség az álmatlanság, vagy csak több betegség velejárója? Inkább az utóbbira voksolnék, bár ha csak magát az álmatlanságot nézzük, akkor úgy is fogalmazhatnánk hogy következménye lehet. Kiváltója lehet a stressz.

deviáns magatartás álmatlanság, lidérces álmok
szorongás magas vérnyomás
üldöztetési téveszmék szívbetegség ...

- Fatális örökletes álmatlanságot is okozhat a kóros fehérje.
- Ma már eltűnőben van az ún. "kurubetegség", mely egy Új-Guineában élő törzs tagjai között előforduló kór.

alvászavar - nemcsak álmatlanság
Alzheimer-kór
Alzheimer-kór gyógyítása
anorexia - bele lehet halni!
antibiotikumok - versenyfutás a baktériumokkal
asztma - allergia és gyulladás
ásítás
betegségek megelőzhetők
bipoláris zavar ...

A leggyakoribb mellékhatások a gyengeség, a fejfájás, a hányinger és az álmatlanság voltak.
Ugyanezt a szert interferon hozzáadása nélkül is kipróbálták - a betegek sofosbuvirt és ribavirint kaptak.

Idegrendszer: Szenvedélybetegségek, különböző eredetű fájdalmak csillapítása, fejfájások egyes formái, bénulások utókezelése, herpes zoster, Meničre-szindróma, Parkinson-szindróma, trigeminus neuralgia, lumbágó, ischalgia, epilepszia, álmatlanság, ...

"A negatív pszichés élmények, a folyamatos stressz, álmatlanságot okozhatnak, károsíthatják ellenálló képességünket, csökkenthetik az allergiaküszöböt, gyomor és bélrendszeri panaszokat provokálhatnak.

Esetleg hasfájást, álmatlanságot, mivel éjszaka a popsi viszketése miatt a gyermek rosszul alszik, esetenként allergiás reakciókat, és nagyfokú fertőzés esetén akár hasmenést is.

Az alvászavaroknak rengeteg típusa létezik: inszomnia (álmatlanság), bruxizmus (alvás közbeni fogcsikorgatás, rágási reflex), késleltetett alvási fáziszavar (a biológiai óra és alvásritmus "felborulása"), ...

Az e korosztályba tartozó depressziós gyermekek tünetei közül első sorban a gyakori sírás, szomorúság, álmatlanság emelhető ki. Nincs kedvük a játékhoz, visszahúzódóan viselkednek szüleikkel, felnőttekkel és társaikkal.

hu, Álmatlanság lap.hu, Holisztikus lap.hu, Kvantumgyógyítás lap.hu, Kineziológia lap.hu, Lélek lap.hu, Reflux lap.hu, Tanácsadás lap.hu, Vetélés lap.hu, Zeneterápia lap.hu, Szívközpont, ...

Az alvászavarok megjelenhetnek inszomnia (álmatlanság) és túlzott nappali álmosság (EDS) formában.

hu, Álmatlanság lap.hu, Alvás lap.hu, Aerobic lap.hu, Bőrgyógyász lap.hu, Diéta lap.hu, Emberi test.lap.hu, Fizioterápia lap.hu, Fájdalomcsillapító lap.hu, Fejfájás lap.hu, Gasztroenterológia lap.hu, Gyermeklélektan lap.hu, Hiperaktív lap.

A panaszok egy része azonnal jelentkezik (hőhullám, izzadás, álmatlanság).

A betegség sok esetben álmatlansággal, erős viszketési rohamokkal kezdődik, és az esetek bizonyos százalékánál a felnőttkorban is megmarad, sőt a tünetek az idő múlásával súlyosbodhatnak, és növelik más allergiás betegségek, ...

A népesség 10-15 %-át kínzó alvászavarok közé nemcsak az álmatlanság (in­somnia) tartozik, hanem számos más elalvási, átalvási és ébredési probléma. Van szubjektív formája is, például a rémálom.

Jellemző a hangulati labilitás, ingerlékenység, düh, feszültség, idegesség, sértődékenység, energiátlanság, motiválatlanság, koncentrációzavar, álmatlanság-aluszékonyság, fájdalmak, puffadás, mellfeszülés, lehangoltság, reménytelenségérzés, ...

Az időszakos asztma tünetei gyakran okoznak álmatlanságot, nappali fáradékonyságot, csökkentik a fizikai aktivitás szintjét, a betegnek távol kell maradnia az iskolától vagy a munkahelyétől.

Fáradtság, ingerlékenység és feszültség - ezek az álmatlanság következményei. Hosszú távon pedig agyi károsodáshoz vezethet az alváshiányos életmód. Szakember segítségével azonban megelőzhetőek a szövődmények.

Alvásproblémák, alvászavarok, álmatlanság
Életünk egyharmadát alvással töltjük.
Az egészséges, mély, pihentető alvás előfeltétele egészségünknek és működőképességünknek.

Az atópiás dermatitisz okozta éjszakai álmatlanság, a kellemetlen viszketés az életminőséget nagymértékben befolyásolja, továbbá pszichés megterhelést és beilleszkedési zavarokat jelenthet a betegek számára.

A reggelire megivott, tejjel hígított kávé serkenti az agyműködést, viszont a délutáni fekete álmatlanságot okozhat. A napi egy-két pohár száraz bor sem ellenjavallt, hiszen segíti az emésztést.

A betegség fellángolása erős viszketési rohamokkal, álmatlansággal kezdődik. Sok tényező provokálhatja a fellángolást. Gyakran klimatikus hatások váltják ki. A téli, tavaszi hónapokban rosszabbodik a betegség.

hu, Álmatlanság lap.hu, Döntés lap.hu, Emberi agy lap.hu, Gyermeklélektan lap.hu, Konfliktuskezelés lap.hu, Önbizalom lap.hu, Önmegvalósítás lap.hu, Szülő lap.hu, Szeretet lap.hu - Azért, hogy szeress!
DR.

Fejfájás és álmatlanság.
Szívdobogás.
A bőr sápadtsága.
Étvágytalanság, emésztési zavarok.
Súlyos esetekben bokaduzzanat.
Idősebb betegeknél mellkasi fájdalom.

a bőrön, fokozott étvágy, súlygyarapodás, ödéma, vérnyomásemelkedés, zöld- és szürkehályog, csontritkulás, pszichés változások, cukorbetegség, impotencia, rendszertelen havivérzés, fertőzésekre való fogékonyság, pszichés zavarok, álmatlanság, ...

Kollon-hydro lap.hu, Álmatlanság lap.hu, Bélpanaszok lap.hu, Emberi Test lap.hu, Gyógyvíz lap.hu, Immunrendszer lap.hu, Székrekedés lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu, Víz lap.hu
Vastagbél - Vastagbélrendszer funkciói, felépítése ...

További betegségek, amelyre gyógyhatással van: gyerekbetegségek, fogzás, zúzódások, hangproblémák, torok- és gégegyulladások, idegfájdalmak, álmatlanság, fejfájás, magas vérnyomás, stressz, légcső- és hólyaghurut, isiász, betegségekben.

Hiánya: idegességet, álmatlanságot, zsíranyagcsere-zavart, bőrproblémákat idéz elő.
Fő forrásai: máj, hús, tejtermékek, korpa, borsó, uborka, kisebb mértékben a tej, a tojás.
Vízben oldódó vitamin
Napi szükséglet ...

Reflux lap.hu, Aloevera lap.hu, Álmatlanság lap.hu, Elhízás lap.hu, Emberi Test lap.hu, Intim lap.hu, Székrekedés lap.hu
DR. ERIC PEARL - KAPCSOLATTEREMTŐ GYÓGYÍTÁS: Gyógyulj meg és gyógyíts másokat is! (Édesvíz Kiadó) ...

fennáll-e hosszabb ideje étvágytalanság, fáradékonyság, álmatlanság?
jelentkezett-e már a szív érintettségére utaló jel, például terhelésre jelentkező nehézlégzés, lábdagadás, gyakori, éjszakai vizelés, satöbbi ...

Magas vérnyomás, fejfájás, ízületi panaszok, álmatlanság - csak néhány azon testi bajok közül, melyeket a Maharishi Mahesh Yogi által felélesztett módszer gyógyítói ajánlani tudnak.

légzési zavarok, szívműködési problémák, álmatlanság, levertség, szorongás, bőrpanaszok, allergia
Fluor
hal, húsok, máj, teljes kiőrlésű gabonák, tojás, dió ...

az ajánlott napi mennyiséget (1 csésze presszókávé vagy két csésze hosszú kávé), a következő következményekkel kell szembenéznünk: - szívritmuszavar, erős szívdobogás, szív- és érrendszeri betegségek - magas vérnyomás - ingerlékenység, álmatlanság - ...

Az ösztrogénszint csökkenése fáradékonyságot, ingerlékenységet, álmatlanságot és idegességet eredményez.

Álmatlanság éppúgy előfordulhat, mint aluszékonyság. A ciklus második felében termelődő hormonok hatásával függhet össze a mellfeszülés, a végtagok duzzanata, a haspuffadás és az átmeneti testsúlygyarapodás.

A tünetek változók, közülük a leggyakoribbak a következők: haspuffadás, vizesedés, fejfájás és a mell fájdalma, fáradtság, álmatlanság, idegesség, ingadozó kedélyállapot, heves érzelmi kitörések, sírógörcs, depresszió, sóvárgás az édességek után, ...

A melegfrontra érzékenyek álmatlanságról, nyugtalanságról, pszichés ingerlékenységről panaszkodnak, a depressziós tünetek megjelenése gyakoribb.

A jellegzetes tünetek közé tartozik a szívfrekvencia felgyorsulása, izgatottság, a testsúly csökkenése, álmatlanság, kézremegés, gyengeség és esetenként hasmenés.

hu-Az elsőszülötteknél gyakoribb az allergia
Eletforma.hu-A pajzsmirigy göbök
DrInfo.hu-A kóros álmatlanság okai és következményei
Blikk Nők-Fókuszban az allergia terápiák
168ora.hu-A rosacea kezelése
Weborvos.hu-100 éves az immunterápia ...

A cérnagiliszta fertőzéssel egyébként hasi fájdalmat, álmatlanságot, convulsiókat, és számos más kóros állapotot hoztak összefüggésbe; ok-okozati kapcsolatot azonban nem sikerült igazolni.

nyugtalanság, hangulatváltozások, sírás, döntésképtelenség, düh.
összpontosítás hiánya, figyelmetlenség, feledékenység, múlton való rágódás...
fáradtság, álmatlanság, fejfájás, gyakori vizelés, hasmenés, mozgászavarok.

- lehangoltság, depresszió, ingerlékenység, álmatlanság
- vérkép eltérések: a fehérvérsejtek számának csökkenése, a vérlemezkék (thrombocyták) számának csökkenése, a vörösvértestek számának csökkenése (vérszegénység) ...

és a pontos adagolás rendkívül fontos, felelősségteljes feladat, mert elhanyagolása súlyos visszaesést okoz a testi és szellemi fejlődésben. Túladagolása a pajzsmirigy-túlműködését mutató tüneteket (szívdobogást, nyugtalanságot, álmatlanságot, ...

Más kórok esetében is érezheti a fáradékonyságot, a nehéz koncentráció képességet, néhány kiló leadását az étvágytalanság vagy a hányinger miatt. A bokaduzzadás, izomgörcsök hatása, álmatlanság és viszkető, ...

Nem szervi eredetű álmatlanság
Nem veseeredetű ok miatt kialakult veselégtelenség
Nemi szervek és a végbélnyílás körüli csomók
Nemi szervek fertőzései terhességben
Neurodermatitis circumscripta
Neurodermatitis circumscripta ...

olyan betegség van, amelynek létrejöttében, megelőzésében, illetve kezelésében a táplálkozás ne játszana szerepet. A helyes étrend központi tényező a szívbetegségek, a rák és az ízületi bántalmak elleni küzdelemben, de a stresszt, az álmatlanságot, ...

A hormonszint csökkenése sok nőnél kellemetlen tüneteket okoz, mint például: hőhullámok, verejtékezés, vérnyomás-ingadozás, álmatlanság, hangulatingadozások, bőrkipirulás, hüvelyfal szárazsága, vizelési panaszok.

Qusztá egyébként, aki az arab orvostudomány egyik legszínesebb egyénisége volt, a hagyományos orvosi témák mellett, igen különös tárgyakról is írt tanulmányokat, így például a kábítószerekről, az álmatlanságról, az utazás hügiénéjéről, ...

Egyre nehezebb dolgozni, tanulni, olvasni és gondolkodni, közben nő az érzékenység, az álmatlanság és a rossz közérzet, megfájdul a fejünk, csökken a teljesítményünk.

Lásd még: Lásd még: Reuma, Köhögés, Étvágytalanság, Bőrbetegség, Hasmenés

Betegségek  Allergológia  Álomkór

 
RSS Mobile