Kezdőlap (Álmatlanság)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Álmatlanság

Betegségek  Allergológia  Álomkór

Álmatlanság
Latinul insomnia. Az álmatlanság gyakori alvási probléma, ami nagyban kihat az életminőségre. Vagy maga az elalvás jelent problémát, vagy az, hogy páciens felkel alvás közben - vagy még éjszaka, vagy reggel, túl korán. A probléma lehet ideiglenes, vagy tartós.


Álmatlanság
A szorongás, a depresszió, a stressz vagy az elhízás számos tünete közül az egyik az álmatlanság. A szorongás okainak felszámolását a megfelelő táplálkozás is segíti. A fogyás következtében az álmatlanság eltűnhet.

Álmatlanság
latin: insomnia (álmatlanság)
Álmatlanságnak nevezzük az elalvás és az átalvás nehezítettségét, valamint az olyan alvászavarokat, melyek következtében a beteg az alvást elégtelennek és nem pihentetőnek ítéli meg.

ÁLMATLANSÁG - LELKI OKAI
Az idősebb embereknek a fiatalabbaknál jóval kevesebb alvásra van szükségük, a 70. életévtől kezdődően az átlagos alvásidő öt-hat órára csökken, amiben persze a legtöbb öregemberre jellemző apró, napközbeni elbóbiskolás egyáltalán nem szerepel.

Álmatlanság akupesszúra kezelése
Alvászavarok, álmatlanság
Az alvászavar gyakran egy ördögi körnek a kezdete. Más olyan problémáknak a tünete, amely azután további zavaroknak lehet az oka. Az akupresszúrával az elalvási és az átalvási zavart egyaránt lehet kezelni.

~ tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: insomnia) ...

~ (inszomnia)

Az álmatlanság mint tünet, többféle betegséghez társulhat. Az alvással kapcsolatos panaszok általában klinikai tünetegyüttesek részei, az önálló alvászavarok ritkábbak.

~
Rövid leírás:
(másnéven: insomnia)
Alvással töltjük napunk egyharmadát, a kielégítő alvás nélkülözhetetlen a megfelelő fizikai állapothoz és a jó közérzethez.

Az álmatlanság megzavarja a fejünket
forrás: Medipress
Az új kutatás neurobiológiai bizonyítékkal szolgál arra, hogy az álmatlanságban szenvedő emberek agyában az érzelem szabályozásáért felelős idegi áramkörök rendellenesen működnek.

Az álmatlanság (inszomnia) és a krónikus derékfájdalom összefüggése
Mind a derékfájdalom, mind az álmatlanság jelentősen rontja az életminőséget. Különösen így van ez, ha együtt fordulnak elő. Márpedig egy angliai felmérés során összefüggést találtak e két tünet között.

Címke: "álmatlanság"
Veszélyes lehet az energiaital
Az energiaital azért is különösen veszélyes, mert átmenetileg felpörget, növeli a teljesítményt, de utána még erőteljesebb fáradtságot okozhat, amely újabb és újabb fogyasztásra ösztönöz. Kell ez egy fiatalnak?

~
Okai lehetnek: fájdalom, láz, gyakori vizelési inger, a vizeletelválasztás szerveinek megbetegedése, v.

~: nem segít az altató és az alkohol
inszomnia, álmatlanság, altató, alvászavar
Nem a leghatásosabb segítség álmatlanság ellen, ha altató vagy netán alkohol után nyúlunk, állapította meg a Ryerson-egyetem kutatócsoportja.

Az insomnia (álmatlanság, elégtelen alvás) többé-kevésbé tartós alvási probléma, amely során az adott személy úgy érzi, hogy az alvása zavart, illetve nem pihentető.

~
Idegesség, nyugtalanság, enyhe szorongás és alvászavar: mindennapos, de nem mindig felismerhető problémák. A tünetek tartós fennállása különböző betegségekhez vezethet. Ezeket az állapotokat kezelni kell, de nem mindegy hogyan és mivel.

~ és feszültség ellen
Ha egyoldalúan táplálkozol, könnyen alakulhat ki vitaminhiány a szervezetben. Amennyiben nélkülözöd a tejtermékeket, a halféléket, és rendszeresen kevés időt töltesz a napon, előbb-utóbb jelentkeznek a D-vitamin-hiány tünetei.

~ esetén jegyezzük fel, hogy mikor mennyit alszunk, az egész napos fáradtság szintjét, és minden egyéb tünetet. Ez két célt szolgál: Segít megfigyelni azokat a tevékenységeket amelyek befolyásolják az alvást, és hasznos eszköz lehet ha egy orvos vagy terapeuta kezel minket a jövőben.

~, alvászavarok
Ha nem tudunk aludni akkor a legjobb orvosság a macskagyökér (Valeriana officinalis) tea. Két teáskanál apróra vágott, szárított macskagyökeret áztassunk egy csésze vízbe és hagyjuk azt 12 órán át állni, majd szűrjük le.

álmatlansággal hova forduljak -fal felé
algák mit szedjek - na, válaszoltak?
citromfáról le kell e szedni ha sok rajta a kis citrom - hagyjatok már a citromfával ...

~
Bár nem minden szakirodalom említi a pszichoszomatikus zavarok
kategóriájában, mégis annak tekinthetjük, mert kialakulásában olyan szervi ...

~, alvászavar
Az álmatlanság elalvási nehézséget jelent, vagy a folyamatos alvás zavarát, illetve olyan alvászavart, amely miatt az emberek felébredéskor úgy...
~, alvászavarok ...

~ klimax idején
A változás kora némely nőnél szinte teljesen tünetmentesen zajlik, míg másokat a legkülönfélébb panaszok kínoznak. A hőhullámok és az erős verejtékezés mellett gyakori gond az álmatlanság.
» Részletek ...

Az álmatlanság növeli a szívinfarktus kockázatát
Azoknak, akiknek éjszakánként gondjai vannak az alvással, nem csak a folyamatos fáradtsággal kell szembenézniük. A legújabb kutatások szerint ugyanis ezeknek az embereknek nagyobb az esélyük a szívinfarktusra is.

Ha az álmatlanság oka a fejfájás.
Tavasszal, a változékony időjárás hatására gyakrabban jelentkezik fejfájás. Sok esetben napokon át is eltarthat és megnehezíti nem csak a mindennapos tevékenységeket, de a nyugodt elalvást is. Milyen megoldások léteznek a fejfájás kezelésére?

Mi az álmatlanság?
Tényleg hiperaktív a gyermek?
A betegség diagnosztizálásához a szülőktől nyert adatokon túl szükség van a tanárok által adott jellemzésekre, hiszen a gyermek viselkedése a különböző környezetben, különböző szituációkban igen eltérő lehet.

A nagyon gyakori álmatlanság (inszomnia) kezelése családorvosi rendelőkben, pszichiátriai és neurológiai szakrendeléseken történik. Az álmatlanság tünetei altatók adására gyorsan és jól javulnak ugyan, eredményes gyógyítás azonban csak a kiváltó ok kiküszöbölésével lehetséges (pl.

~ lap.hu, Földtan lap.hu, Földhő lap.hu, Gaia lap.hu, Gyógyvíz lap.hu, Mérés lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu, Tértisztítás lap.hu, Visszér lap.hu, Zöldek lap.hu
Az Új Föld - az Új Energia - Az Új Tudatossághoz kapcsolódó oldalak és irodalom:
shaumbra-hu.

~ lap.hu, Egészség lap.hu, Fájdalomcsillapítás lap.hu, Felfázás lap.hu, Gyógynövény lap.hu, Gyógyvíz lap.hu, Holisztikus lap.hu, Nőideál lap.hu, Székrekedés lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu,
DR. ERIC PEARL - KAPCSOLATTEREMTŐ GYÓGYÍTÁS: Gyógyulj meg és gyógyíts másokat is! ...

~ lap.hu, Gyógyvíz lap.hu, Gyümölcs lap.hu, Izzadás lap.hu, Jóga lap.hu, Kopaszodás lap.hu, Reformkonyha lap.hu, Savtalanítás lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu, Zsírsavak lap.hu, Zöldség lap.hu
DR. ERIC PEARL - KAPCSOLATTEREMTŐ GYÓGYÍTÁS: Gyógyulj meg és gyógyíts másokat is! ...

~ esetére számos jó tanács látott napvilágot. E szerint aktívan kell élni, azaz változatos szellemi-fizikai terheléssel napközben ki kell fárasztani a testet, lelket. Este nem szabad sokat enni, felzaklató filmet nézni, felpörgető tevékenységet végezni.

~nak nevezzük az elalvás és az átalvás nehezítettségét, illetve az olyan alvászavarokat, melyek következtében az egyén az alvást elégtelennek és nem pihentetőnek éli meg.

~: nem segít az altató és az alkohol
Nem a leghatásosabb segítség álmatlanság ellen, ha altató vagy netán alkohol után nyúlunk, állapította meg a Ryerson-egyetem kutatócsoportja.
LEGJOBB CIKKEK ...

~, idegen környezet, sötétség, testi korlátozás
Műtét
Okok ...

~, hányinger, hányás, szapora szívdobogás, étvágytalanság, rossz közérzet, botladozó járás, esetleg tudatzavar. A tünetek nyugalomban kevésbé lépnek fel, edzés, sportolás közben azonban súlyosbodnak.

~, túlterheltség, nyugtalanság, alhasi panaszok esetén, Kamilla-teát készítsünk, tejben főzve, cukrozzuk, és melegen kortyolgassuk el az ágyban. Mézet éjszakára ne használjunk, savassága irritálhatja a gyomrot. Egyéb óvó javallatait lásd a részletes leírásánál.

Az álmatlanság lehet átmeneti, adott élethelyzethez köthető, mely a körülmények változásával, a probléma megszűnésével magától is oldódik, viszonylag rövid idő alatt.

Ha álmatlanság kínozza, ne vegye igénybe habozás nélkül a természetes gyógymódokat /macskagyökér, kamilla, csipkebogyó /.

Az álmatlanság (inszomnia) ", A kóros aluszékonyság (hiperszomnia) ", A narkolepszia ", Az alvási apnoe szindrómák ", A paraszomniák ", A demens betegek alvászavarai "
82. FEJEZET - Az agyi működészavarok
A működészavarok helyi jellegzetességei ", A speciális működészavarok " ...

3.1 ~
3.2 Fokozott alváskésztetés
3.3 Narkolepszia
3.4 Légzéssel kapcsolatos alvászavar
3.5 Az alvás-ébrenlét ciklusának zavarai
3.6 Paraszomniák
3.7 Az alvászavarok kezelése
3.8 Nőknél gyakori alvászavarok ...

Az álmatlanság,alvászavar,nyugtalan alvás,elalvási nehézség, rémálmok, nehéz ébredés szexuális érdektelenség, impotencia,frigiditás,csökkent fizikai, szellemi és szexuális teljesítőképesség. 3.

A kóros álmatlanság okai és következményei. Melyek azok a tünetek amikor érdemes orvosi segítséget kérni?
Koraszülött babák - Speciális légzéstámogatással több újszülöttet lehet megmenteni.
Új irányzat az orvoslásban - Lifestyle Medicine / Életmód Orvoslás ...

Megvan az álmatlanság génje
Megtalálták az öröklődő szívmegnagyobbodás génjét
A génektől függ a keserű íz érzete ...

Kimerültség, álmatlanság, figyelemösszpontosítási nehézség.
Idegesség, nyugtalanság vagy rendkívüli ingerlékenység.
Étvágytalanság, émelygés, gyomorpanaszok, hasmenés, székrekedés.
Fejfájás.
Nemi vágy csökkenése.
Düh, elkeseredtség, apátia, borúlátás.

Jelen könyv az álmatlanság témakörét teljes mértékben a mindennapi gyakorlat oldaláról közelíti meg. Rövid, tudományos alapokat tartalmazó bevezető után -...
LEGYEN EGYENSÚLYBAN!- TÉNYEK AZ ELHÍZÁSRÓL ÉS FOGYÁSRÓL ...

insomnia - álmatlanság, sleeplessness
instabil - nem stabil, instable, not stable
instabilitás - a stabilitás hiánya, instability, lack of stability ...

hu, ~ lap.hu, Bélpanaszok lap.hu, Emberi Test lap.hu, Fejfájás lap.hu, Gasztroenterologia lap.hu, Gyermeklélektan lap.hu, Gyógynövény lap.hu, Hiperaktív lap.hu, Intim lap.hu, Kopaszodás lap.hu, Meddőség lap.hu, Nőgyógyászat lap.hu, Reformkonyha lap.hu, Székrekedés lap.

Alvászavarok és álmatlanság
Az alvás-ébrenlét ciklus (cirkadián ritmus) ritmusos szerveződése alapvető jellegzetessége az embernek és minden fejlettebb állatfajnak is.
Tovább...

Étvágytalanság, hányinger, hányás
Fáradtság érzése
Szédülés
~
Súlyos esetben életveszélyes tüdővizenyő, agyduzzanat alakulhat ki ...

Vajon betegség az álmatlanság, vagy csak több betegség velejárója? Inkább az utóbbira voksolnék, bár ha csak magát az álmatlanságot nézzük, akkor úgy is fogalmazhatnánk hogy következménye lehet. Kiváltója lehet a stressz.

- Fatális örökletes álmatlanságot is okozhat a kóros fehérje.
- Ma már eltűnőben van az ún. "kurubetegség", mely egy Új-Guineában élő törzs tagjai között előforduló kór. E törzs tagjai kannibálok voltak, ám a rituális "étkezések" elhagyásával gyakorlatilag megszűnt a betegség.

alvászavar - nemcsak álmatlanság
Alzheimer-kór
Alzheimer-kór gyógyítása
anorexia - bele lehet halni!
antibiotikumok - versenyfutás a baktériumokkal
asztma - allergia és gyulladás
ásítás
betegségek megelőzhetők
bipoláris zavar
bölcsőhalál, az ismeretlen gyilkos - megelőzhető?

A leggyakoribb mellékhatások a gyengeség, a fejfájás, a hányinger és az álmatlanság voltak.
Ugyanezt a szert interferon hozzáadása nélkül is kipróbálták - a betegek sofosbuvirt és ribavirint kaptak. Ezt a gyógyszerösszetételt G2-es és G3-as vírussal fertőzött emberek körében vizsgálták 12 héten át.

Idegrendszer: Szenvedélybetegségek, különböző eredetű fájdalmak csillapítása, fejfájások egyes formái, bénulások utókezelése, herpes zoster, Meničre-szindróma, Parkinson-szindróma, trigeminus neuralgia, lumbágó, ischalgia, epilepszia, álmatlanság, pánikbetegség, neurotikus tünetegyüttes, ...

"A negatív pszichés élmények, a folyamatos stressz, álmatlanságot okozhatnak, károsíthatják ellenálló képességünket, csökkenthetik az allergiaküszöböt, gyomor és bélrendszeri panaszokat provokálhatnak.

Esetleg hasfájást, álmatlanságot, mivel éjszaka a popsi viszketése miatt a gyermek rosszul alszik, esetenként allergiás reakciókat, és nagyfokú fertőzés esetén akár hasmenést is. Kislányoknál, tartós fennállásakor a kisajkak és a hüvelybemenet gyulladása is kialakulhat fájdalommal, váladékozással.

Az e korosztályba tartozó depressziós gyermekek tünetei közül első sorban a gyakori sírás, szomorúság, álmatlanság emelhető ki. Nincs kedvük a játékhoz, visszahúzódóan viselkednek szüleikkel, felnőttekkel és társaikkal. Elveszítik fantáziájukat és sokszor fáradtnak tűnnek.

hu, ~ lap.hu, Holisztikus lap.hu, Kvantumgyógyítás lap.hu, Kineziológia lap.hu, Lélek lap.hu, Reflux lap.hu, Tanácsadás lap.hu, Vetélés lap.hu, Zeneterápia lap.hu, Szívközpont,
Az Új Föld - az Új Energia - Az Új Tudatossághoz kapcsolódó oldalak és irodalom: shaumbra-hu.

Az alvászavarok megjelenhetnek inszomnia (álmatlanság) és túlzott nappali álmosság (EDS) formában. Inszomniáról vagy álmatlanságról beszélünk, ha az alvási latencia megnyúlt, megrövidül az alváshossz, az alvás pihentető élménye elmaradt, gyakori az éjjeli felébredés miatt a reggeli fáradtság.

hu, ~ lap.hu, Alvás lap.hu, Aerobic lap.hu, Bőrgyógyász lap.hu, Diéta lap.hu, Emberi test.lap.hu, Fizioterápia lap.hu, Fájdalomcsillapító lap.hu, Fejfájás lap.hu, Gasztroenterológia lap.hu, Gyermeklélektan lap.hu, Hiperaktív lap.hu, Hátfájás lap.hu, Intim lap.hu, Izom lap.hu, Izzadás lap.

A betegség sok esetben álmatlansággal, erős viszketési rohamokkal kezdődik, és az esetek bizonyos százalékánál a felnőttkorban is megmarad, sőt a tünetek az idő múlásával súlyosbodhatnak, és növelik más allergiás betegségek, mint például az asztma rizikóját vagy súlyosságát.

Jellemző a hangulati labilitás, ingerlékenység, düh, feszültség, idegesség, sértődékenység, energiátlanság, motiválatlanság, koncentrációzavar, álmatlanság-aluszékonyság, fájdalmak, puffadás, mellfeszülés, lehangoltság, reménytelenségérzés, étvágytalanság-falás.

Az időszakos asztma tünetei gyakran okoznak álmatlanságot, nappali fáradékonyságot, csökkentik a fizikai aktivitás szintjét, a betegnek távol kell maradnia az iskolától vagy a munkahelyétől. Az asztma kialakulásának alapvető okai még nem teljesen ismertek.

Fáradtság, ingerlékenység és feszültség - ezek az álmatlanság következményei. Hosszú távon pedig agyi károsodáshoz vezethet az alváshiányos életmód. Szakember segítségével azonban megelőzhetőek a szövődmények.

Alvásproblémák, alvászavarok, álmatlanság
Életünk egyharmadát alvással töltjük.
Az egészséges, mély, pihentető alvás előfeltétele egészségünknek és működőképességünknek.

Az atópiás dermatitisz okozta éjszakai álmatlanság, a kellemetlen viszketés az életminőséget nagymértékben befolyásolja, továbbá pszichés megterhelést és beilleszkedési zavarokat jelenthet a betegek számára.

A reggelire megivott, tejjel hígított kávé serkenti az agyműködést, viszont a délutáni fekete álmatlanságot okozhat. A napi egy-két pohár száraz bor sem ellenjavallt, hiszen segíti az emésztést.

hu, ~ lap.hu, Döntés lap.hu, Emberi agy lap.hu, Gyermeklélektan lap.hu, Konfliktuskezelés lap.hu, Önbizalom lap.hu, Önmegvalósítás lap.hu, Szülő lap.hu, Szeretet lap.hu - Azért, hogy szeress!
DR. ERIC PEARL - KAPCSOLATTEREMTŐ GYÓGYÍTÁS: Gyógyulj meg és gyógyíts másokat is! ...

Az orbáncfű kivonat javítja a hangulatot, és csökkenti a szorongást és álmatlanságot. Úgy tűnik, hogy körülbelül olyan hatékony a depresszió kezelésében, mint számos vényköteles gyógyszer. Az orbáncfű hasznos antidepresszáns.

Fejfájás és álmatlanság.
Szívdobogás.
A bőr sápadtsága.
Étvágytalanság, emésztési zavarok.
Súlyos esetekben bokaduzzanat.
Idősebb betegeknél mellkasi fájdalom.
A vérszegénység minden formájához még egy vagy két tünet csatlakozik, ezek alapján lehet elkülöníteni a különféle típusokat.

vagy hámló bőr, striák, fájdalmas, viszkető duzzanatok a bőrön, fokozott étvágy, súlygyarapodás, ödéma, vérnyomásemelkedés, zöld- és szürkehályog, csontritkulás, pszichés változások, cukorbetegség, impotencia, rendszertelen havivérzés, fertőzésekre való fogékonyság, pszichés zavarok, álmatlanság, ...

Reflux lap.hu, Aloevera lap.hu, ~ lap.hu, Elhízás lap.hu, Emberi Test lap.hu, Intim lap.hu, Székrekedés lap.hu
DR. ERIC PEARL - KAPCSOLATTEREMTŐ GYÓGYÍTÁS: Gyógyulj meg és gyógyíts másokat is! (Édesvíz Kiadó)
A Nyelőcső anatómiai - élettani leírása ...

Kollon-hydro lap.hu, ~ lap.hu, Bélpanaszok lap.hu, Emberi Test lap.hu, Gyógyvíz lap.hu, Immunrendszer lap.hu, Székrekedés lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu, Víz lap.hu
Vastagbél - Vastagbélrendszer funkciói, felépítése ...

További betegségek, amelyre gyógyhatással van: gyerekbetegségek, fogzás, zúzódások, hangproblémák, torok- és gégegyulladások, idegfájdalmak, álmatlanság, fejfájás, magas vérnyomás, stressz, légcső- és hólyaghurut, isiász, betegségekben.

Hiánya: idegességet, álmatlanságot, zsíranyagcsere-zavart, bőrproblémákat idéz elő.
Fő forrásai: máj, hús, tejtermékek, korpa, borsó, uborka, kisebb mértékben a tej, a tojás.
Vízben oldódó vitamin
Napi szükséglet ...

Magas vérnyomás, fejfájás, ízületi panaszok, álmatlanság - csak néhány azon testi bajok közül, melyeket a Maharishi Mahesh Yogi által felélesztett módszer gyógyítói ajánlani tudnak.

Amikor fáj a fejünk, fájnak a végtagjaink, mindenféle bajunk van, álmatlanságtól szenvedünk vagy a feszültség tart minket hatalmában, nagyon egyszerű eszközzel segíthetünk magunkon- a saját kezünkkel.

légzési zavarok, szívműködési problémák, álmatlanság, levertség, szorongás, bőrpanaszok, allergia
Fluor
hal, húsok, máj, teljes kiőrlésű gabonák, tojás, dió ...

Ha túllépjük az ajánlott napi mennyiséget (1 csésze presszókávé vagy két csésze hosszú kávé), a következő következményekkel kell szembenéznünk: - szívritmuszavar, erős szívdobogás, szív- és érrendszeri betegségek - magas vérnyomás - ingerlékenység, álmatlanság - koleszterinszint emelkedése Az ...

Az ösztrogénszint csökkenése fáradékonyságot, ingerlékenységet, álmatlanságot és idegességet eredményez. Esetenként a nő szédülhet, bizonyos testrészei zsibbadhatnak, előfordulhat, hogy hólyagját kevésbé tudja szabályozni, továbbá: hüvelygyulladás és közösülés alatti fájdalom kínozza.

A legáltalánosabb testi tünetek a fejfájás, a szédülés, az izom- és ízületi fájdalmak és a mellfeszülés. ~ éppúgy előfordulhat, mint aluszékonyság.

A tünetek változók, közülük a leggyakoribbak a következők: haspuffadás, vizesedés, fejfájás és a mell fájdalma, fáradtság, álmatlanság, idegesség, ingadozó kedélyállapot, heves érzelmi kitörések, sírógörcs, depresszió, sóvárgás az édességek után, néha bőrtünetek.

A melegfrontra érzékenyek álmatlanságról, nyugtalanságról, pszichés ingerlékenységről panaszkodnak, a depressziós tünetek megjelenése gyakoribb. Csökken a figyelemkoncentráció, a reflexidő hosszabbodhat, ezért a közlekedési balesetek gyakorisága is növekszik.

A jellegzetes tünetek közé tartozik a szívfrekvencia felgyorsulása, izgatottság, a testsúly csökkenése, álmatlanság, kézremegés, gyengeség és esetenként hasmenés. Jelentkezhet szem körüli duzzanat, szemszárazság, néha a szemek irritációja vagy kidülledése.

A cérnagiliszta fertőzéssel egyébként hasi fájdalmat, álmatlanságot, convulsiókat, és számos más kóros állapotot hoztak összefüggésbe; ok-okozati kapcsolatot azonban nem sikerült igazolni.

nyugtalanság, hangulatváltozások, sírás, döntésképtelenség, düh.
összpontosítás hiánya, figyelmetlenség, feledékenység, múlton való rágódás...
fáradtság, álmatlanság, fejfájás, gyakori vizelés, hasmenés, mozgászavarok.

- lehangoltság, depresszió, ingerlékenység, álmatlanság
- vérkép eltérések: a fehérvérsejtek számának csökkenése, a vérlemezkék (thrombocyták) számának csökkenése, a vörösvértestek számának csökkenése (vérszegénység)
- pajzsmirigy működési zavar (alul-, vagy túlműködés) ...

GYÓGYHATÁSOK: Manapság elsősorban krónikus és szubakut légúti hurutos betegségek, köhögés, szamárköhögés, légcsőhurut és más légúti panaszok esetén használják köptetőként. Teája hisztéria, félelemérzettel párosuló szívpanaszok, gyermekkori görcsök, izgalmi állapotok, álmatlanság esetén nyugtató, ...

és erőszeretettel alkalmazták a macskagyökeret, mivel közkedvelt gyógynövénynek számított, így egyetlen valamirevaló főzet sem készülhetett e gyógynövény felhasználása nélkül. Fájdalomcsillapító és emésztésserkentő hatást tulajdonítottak a macskagyökérnek, bár a későbbiekben már álmatlanságra, ...

A gyógyszerelés és a pontos adagolás rendkívül fontos, felelősségteljes feladat, mert elhanyagolása súlyos visszaesést okoz a testi és szellemi fejlődésben. Túladagolása a pajzsmirigy-túlműködését mutató tüneteket (szívdobogást, nyugtalanságot, álmatlanságot, kontrollálatlan növekedést) eredményez.

Más kórok esetében is érezheti a fáradékonyságot, a nehéz koncentráció képességet, néhány kiló leadását az étvágytalanság vagy a hányinger miatt. A bokaduzzadás, izomgörcsök hatása, álmatlanság és viszkető, száraz bőr esetén sem gondol azonnal a vesegyulladásra.

Nem szervi eredetű álmatlanság
Nem veseeredetű ok miatt kialakult veselégtelenség
Nemi szervek és a végbélnyílás körüli csomók
Nemi szervek fertőzései terhességben
Neurodermatitis circumscripta
Neurodermatitis circumscripta
Neurofibromatosis (Recklinghausen kór) ...

még gyerekcipőben jár, az nyilvánvaló, hogy kevés olyan betegség van, amelynek létrejöttében, megelőzésében, illetve kezelésében a táplálkozás ne játszana szerepet. A helyes étrend központi tényező a szívbetegségek, a rák és az ízületi bántalmak elleni küzdelemben, de a stresszt, az álmatlanságot, ...

Ilyenkor a petefészek ciklusos működése megszűnik, hormonhiányos állapot jön létre. A hormonszint csökkenése sok nőnél kellemetlen tüneteket okoz, mint például: hőhullámok, verejtékezés, vérnyomás-ingadozás, álmatlanság, hangulatingadozások, bőrkipirulás, hüvelyfal szárazsága, vizelési panaszok.

Qusztá egyébként, aki az arab orvostudomány egyik legszínesebb egyénisége volt, a hagyományos orvosi témák mellett, igen különös tárgyakról is írt tanulmányokat, így például a kábítószerekről, az álmatlanságról, az utazás hügiénéjéről, sőt a szőrösség okairól is.

Egyre nehezebb dolgozni, tanulni, olvasni és gondolkodni, közben nő az érzékenység, az álmatlanság és a rossz közérzet, megfájdul a fejünk, csökken a teljesítményünk. Az oxigéntartalom csökkenése egyik oka a test öregedésének, a legtöbb légúti megbetegedésnek is.

A kombináció előnye a gátolt orrlégzés hatékonyabb befolyásolása. Hátrányuk, hogy az oralis szimpatikomimetikumok - különösen fiatal és idős korban - (álmatlanság, idegesség, tremor, tachyarrhythmia stb.), valamint az első generációs antihisztaminok mellékhatásaival is számolni kell.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Reuma, Köhögés, Étvágytalanság, Bőrbetegség, Hasmenés?

◄ Allergológia   Álomkór ►
 
RSS Mobile