Kezdőlap (Álmatlanság)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Álmatlanság


 

Álmatlanság

Betegségek  Allergológia  Álomkór

Álmatlanság
Latinul insomnia. Az álmatlanság gyakori alvási probléma, ami nagyban kihat az életminőségre. Vagy maga az elalvás jelent problémát, vagy az, hogy páciens felkel alvás közben - vagy még éjszaka, vagy reggel, túl korán.


Álmatlanság
A szorongás, a depresszió, a stressz vagy az elhízás számos tünete közül az egyik az álmatlanság. A szorongás okainak felszámolását a megfelelő táplálkozás is segíti. A fogyás következtében az álmatlanság eltűnhet.

Álmatlanság - zavartalan éjszakai alvás
Olvasva: 411
Hosszú napja volt, halálosan fáradt, mégis álmatlanul hánykolódik az ágyában?

Álmatlanság
latin: insomnia (álmatlanság)
Álmatlanságnak nevezzük az elalvás és az átalvás nehezítettségét, valamint az olyan alvászavarokat, melyek következtében a beteg az alvást elégtelennek és nem pihentetőnek ítéli meg.

ÁLMATLANSÁG - LELKI OKAI
Az idősebb embereknek a fiatalabbaknál jóval kevesebb alvásra van szükségük, a 70.

Álmatlanság
Az alvási elégtelenség a leggyakoribb orvosi panaszok egyike.
Az előfordulása olyan gyakori, hogy az orvosokat komoly kihívás elé állítja.

álmatlanság, alvászavar
Az álmatlanság elalvási nehézséget jelent, vagy a folyamatos alvás zavarát, illetve olyan alvászavart, amely miatt az emberek felébredéskor úgy érzik, mintha nem aludtak volna eleget ...

Álmatlanság akupesszúra kezelése
Alvászavarok, álmatlanság
Az alvászavar gyakran egy ördögi körnek a kezdete. Más olyan problémáknak a tünete, amely azután további zavaroknak lehet az oka.

Álmatlanság tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: insomnia) ...

Álmatlanság (inszomnia)

Az álmatlanság mint tünet, többféle betegséghez társulhat. Az alvással kapcsolatos panaszok általában klinikai tünetegyüttesek részei, az önálló alvászavarok ritkábbak.

Álmatlanság
Rövid leírás:
(másnéven: insomnia)
Alvással töltjük napunk egyharmadát, a kielégítő alvás nélkülözhetetlen a megfelelő fizikai állapothoz és a jó közérzethez.

Az álmatlanság megzavarja a fejünket
forrás: Medipress
Az új kutatás neurobiológiai bizonyítékkal szolgál arra, hogy az álmatlanságban szenvedő emberek agyában az érzelem szabályozásáért felelős idegi áramkörök rendellenesen működnek.

Címke: "álmatlanság"
Veszélyes lehet az energiaital
Az energiaital azért is különösen veszélyes, mert átmenetileg felpörget, növeli a teljesítményt, de utána még erőteljesebb fáradtságot okozhat, amely újabb és újabb fogyasztásra ösztönöz.

Álmatlanság
Okai lehetnek: fájdalom, láz, gyakori vizelési inger, a vizeletelválasztás szerveinek megbetegedése, v.

Az insomnia (álmatlanság, elégtelen alvás) többé-kevésbé tartós alvási probléma, amely során az adott személy úgy érzi, hogy az alvása zavart, illetve nem pihentető.

Álmatlanság
Idegesség, nyugtalanság, enyhe szorongás és alvászavar: mindennapos, de nem mindig felismerhető problémák. A tünetek tartós fennállása különböző betegségekhez vezethet.

Megszabadulás az álmatlanságtól
Eredmény: A TM jelentősen csökkentette azt az időt, ami az álmatlanságban szenvedőknek szükséges volt ahhoz, hogy el tudjanak aludni.

A növényt és termését álmatlanság elleni szerként is használják. Kelet-Európában a kaprot magas vérnyomás és szívműködés-elégtelenség esetén is régóta alkalmazzák. Nyugtató, álmosító hatását elsősorban a benne lévő illóolajoknak köszönheti.

Álmatlanság, alvászavarok
Ha nem tudunk aludni akkor a legjobb orvosság a macskagyökér (Valeriana officinalis) tea. Két teáskanál apróra vágott, szárított macskagyökeret áztassunk egy csésze vízbe és hagyjuk azt 12 órán át állni, majd szűrjük le.

álmatlansággal hova forduljak -fal felé
algák mit szedjek - na, válaszoltak?
citromfáról le kell e szedni ha sok rajta a kis citrom - hagyjatok már a citromfával ...

Álmatlanság
Bár nem minden szakirodalom említi a pszichoszomatikus zavarok
kategóriájában, mégis annak tekinthetjük, mert kialakulásában olyan szervi ...

Álmatlanság klimax idején
A változás kora némely nőnél szinte teljesen tünetmentesen zajlik, míg másokat a legkülönfélébb panaszok kínoznak. A hőhullámok és az erős verejtékezés mellett gyakori gond az álmatlanság.
» Részletek ...

Az álmatlanság növeli a szívinfarktus kockázatát
Azoknak, akiknek éjszakánként gondjai vannak az alvással, nem csak a folyamatos fáradtsággal kell szembenézniük.

Ha az álmatlanság oka a fejfájás.
Tavasszal, a változékony időjárás hatására gyakrabban jelentkezik fejfájás. Sok esetben napokon át is eltarthat és megnehezíti nem csak a mindennapos tevékenységeket, de a nyugodt elalvást is.

Mi az álmatlanság?
Tényleg hiperaktív a gyermek?
A betegség diagnosztizálásához a szülőktől nyert adatokon túl szükség van a tanárok által adott jellemzésekre, hiszen a gyermek viselkedése a különböző környezetben, ...

A nagyon gyakori álmatlanság (inszomnia) kezelése családorvosi rendelőkben, pszichiátriai és neurológiai szakrendeléseken történik.

Álmatlanság lap.hu, Földtan lap.hu, Földhő lap.hu, Gaia lap.hu, Gyógyvíz lap.hu, Mérés lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu, Tértisztítás lap.hu, Visszér lap.hu, Zöldek lap.hu ...

Álmatlanság lap.hu, Egészség lap.hu, Fájdalomcsillapítás lap.hu, Felfázás lap.hu, Gyógynövény lap.hu, Gyógyvíz lap.hu, Holisztikus lap.hu, Nőideál lap.hu, Székrekedés lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu,
DR.

Álmatlanság lap.hu, Gyógyvíz lap.hu, Gyümölcs lap.hu, Izzadás lap.hu, Jóga lap.hu, Kopaszodás lap.hu, Reformkonyha lap.hu, Savtalanítás lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu, Zsírsavak lap.hu, Zöldség lap.hu
DR.

Álmatlanság esetére számos jó tanács látott napvilágot. E szerint aktívan kell élni, azaz változatos szellemi-fizikai terheléssel napközben ki kell fárasztani a testet, lelket.

Álmatlanságnak nevezzük az elalvás és az átalvás nehezítettségét, illetve az olyan alvászavarokat, melyek következtében az egyén az alvást elégtelennek és nem pihentetőnek éli meg.

Álmatlanság: nem segít az altató és az alkohol
Nem a leghatásosabb segítség álmatlanság ellen, ha altató vagy netán alkohol után nyúlunk, állapította meg a Ryerson-egyetem kutatócsoportja.
LEGJOBB CIKKEK ...

Álmatlanság, idegen környezet, sötétség, testi korlátozás
Műtét
Okok ...

Lásd még: Lásd még: Reuma, Köhögés, Étvágytalanság, Bőrbetegség, Hasmenés

Betegségek  Allergológia  Álomkór

 
RSS Mobile