Kezdőlap (Álmatlanság)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Álmatlanság


 

Álmatlanság

Betegségek  Allergológia  Álomkór
2014.04.23

Álmatlanság
Latinul insomnia. Az álmatlanság gyakori alvási probléma, ami nagyban kihat az életminőségre. Vagy maga az elalvás jelent problémát, vagy az, hogy páciens felkel alvás közben - vagy még éjszaka, vagy reggel, túl korán.


Álmatlanság
A szorongás, a depresszió, a stressz vagy az elhízás számos tünete közül az egyik az álmatlanság. A szorongás okainak felszámolását a megfelelő táplálkozás is segíti. A fogyás következtében az álmatlanság eltűnhet.

Álmatlanság - zavartalan éjszakai alvás
Olvasva: 411
Hosszú napja volt, halálosan fáradt, mégis álmatlanul hánykolódik az ágyában?

Álmatlanság
latin: insomnia (álmatlanság)
Álmatlanságnak nevezzük az elalvás és az átalvás nehezítettségét, valamint az olyan alvászavarokat, melyek következtében a beteg az alvást elégtelennek és nem pihentetőnek ítéli meg.

ÁLMATLANSÁG - LELKI OKAI
Az idősebb embereknek a fiatalabbaknál jóval kevesebb alvásra van szükségük, a 70.

Álmatlanság
Az alvási elégtelenség a leggyakoribb orvosi panaszok egyike.
Az előfordulása olyan gyakori, hogy az orvosokat komoly kihívás elé állítja.

álmatlanság, alvászavar
Az álmatlanság elalvási nehézséget jelent, vagy a folyamatos alvás zavarát, illetve olyan alvászavart, amely miatt az emberek felébredéskor úgy érzik, mintha nem aludtak volna eleget ...

Álmatlanság akupesszúra kezelése
Alvászavarok, álmatlanság
Az alvászavar gyakran egy ördögi körnek a kezdete. Más olyan problémáknak a tünete, amely azután további zavaroknak lehet az oka.

Álmatlanság tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: insomnia) ...

Álmatlanság (inszomnia)

Az álmatlanság mint tünet, többféle betegséghez társulhat. Az alvással kapcsolatos panaszok általában klinikai tünetegyüttesek részei, az önálló alvászavarok ritkábbak.

Az álmatlanság megzavarja a fejünket
forrás: Medipress
Az új kutatás neurobiológiai bizonyítékkal szolgál arra, hogy az álmatlanságban szenvedő emberek agyában az érzelem szabályozásáért felelős idegi áramkörök rendellenesen működnek.

Címke: "álmatlanság"
Veszélyes lehet az energiaital
Az energiaital azért is különösen veszélyes, mert átmenetileg felpörget, növeli a teljesítményt, de utána még erőteljesebb fáradtságot okozhat, amely újabb és újabb fogyasztásra ösztönöz.

Álmatlanság
Okai lehetnek: fájdalom, láz, gyakori vizelési inger, a vizeletelválasztás szerveinek megbetegedése, v.

Az insomnia (álmatlanság, elégtelen alvás) többé-kevésbé tartós alvási probléma, amely során az adott személy úgy érzi, hogy az alvása zavart, illetve nem pihentető.

Álmatlanság
Idegesség, nyugtalanság, enyhe szorongás és alvászavar: mindennapos, de nem mindig felismerhető problémák. A tünetek tartós fennállása különböző betegségekhez vezethet.

Megszabadulás az álmatlanságtól
Eredmény: A TM jelentősen csökkentette azt az időt, ami az álmatlanságban szenvedőknek szükséges volt ahhoz, hogy el tudjanak aludni.

A növényt és termését álmatlanság elleni szerként is használják. Kelet-Európában a kaprot magas vérnyomás és szívműködés-elégtelenség esetén is régóta alkalmazzák. Nyugtató, álmosító hatását elsősorban a benne lévő illóolajoknak köszönheti.

Egy tanulmány előzetes eredményei szerint a rossz alvás, illetve az álmatlanság összefügg az agyi plakképződéssel, ami az Alzheimer-kór egyik okozója - számol be a CBS News.

Álmatlanság, alvászavarok
Ha nem tudunk aludni akkor a legjobb orvosság a macskagyökér (Valeriana officinalis) tea. Két teáskanál apróra vágott, szárított macskagyökeret áztassunk egy csésze vízbe és hagyjuk azt 12 órán át állni, majd szűrjük le.

álmatlansággal hova forduljak -fal felé
algák mit szedjek - na, válaszoltak?
citromfáról le kell e szedni ha sok rajta a kis citrom - hagyjatok már a citromfával ...

Álmatlanság
Bár nem minden szakirodalom említi a pszichoszomatikus zavarok
kategóriájában, mégis annak tekinthetjük, mert kialakulásában olyan szervi ...

Álmatlanság klimax idején
A változás kora némely nőnél szinte teljesen tünetmentesen zajlik, míg másokat a legkülönfélébb panaszok kínoznak. A hőhullámok és az erős verejtékezés mellett gyakori gond az álmatlanság.
» Részletek ...

Álmatlanság kezelése agyhűtéssel
Amerikai kutatók új, gyógyszermentes megoldást dolgoztak ki a sokakat kínzó álmatlanság kezelésére: az agy hűtését, amelyről a SLEEP 2011 nemzetközi kongresszuson számoltak be.
Bővebben...

Az álmatlanság, mely általában stresszhez, vagy valamilyen megtörtént vagy bekövetkező esemény miatti szorongáshoz kötődik, normális, és néhány napon belül magától rendeződik. Az altatók az ilyen típusú álmatlanságban alkalmasak lehetnek.

Ha az álmatlanság oka a fejfájás.
Tavasszal, a változékony időjárás hatására gyakrabban jelentkezik fejfájás. Sok esetben napokon át is eltarthat és megnehezíti nem csak a mindennapos tevékenységeket, de a nyugodt elalvást is.

Mi az álmatlanság?
Tényleg hiperaktív a gyermek?
A betegség diagnosztizálásához a szülőktől nyert adatokon túl szükség van a tanárok által adott jellemzésekre, hiszen a gyermek viselkedése a különböző környezetben, ...

A nagyon gyakori álmatlanság (inszomnia) kezelése családorvosi rendelőkben, pszichiátriai és neurológiai szakrendeléseken történik.

Álmatlanság lap.hu, Földtan lap.hu, Földhő lap.hu, Gaia lap.hu, Gyógyvíz lap.hu, Mérés lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu, Tértisztítás lap.hu, Visszér lap.hu, Zöldek lap.hu ...

Álmatlanság lap.hu, Egészség lap.hu, Fájdalomcsillapítás lap.hu, Felfázás lap.hu, Gyógynövény lap.hu, Gyógyvíz lap.hu, Holisztikus lap.hu, Nőideál lap.hu, Székrekedés lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu,
DR.

Álmatlanság lap.hu, Gyógyvíz lap.hu, Gyümölcs lap.hu, Izzadás lap.hu, Jóga lap.hu, Kopaszodás lap.hu, Reformkonyha lap.hu, Savtalanítás lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu, Zsírsavak lap.hu, Zöldség lap.hu
DR.

Álmatlanság esetére számos jó tanács látott napvilágot. E szerint aktívan kell élni, azaz változatos szellemi-fizikai terheléssel napközben ki kell fárasztani a testet, lelket.

Álmatlanságnak nevezzük az elalvás és az átalvás nehezítettségét, illetve az olyan alvászavarokat, melyek következtében az egyén az alvást elégtelennek és nem pihentetőnek éli meg.

Álmatlanság: nem segít az altató és az alkohol
Nem a leghatásosabb segítség álmatlanság ellen, ha altató vagy netán alkohol után nyúlunk, állapította meg a Ryerson-egyetem kutatócsoportja.
LEGJOBB CIKKEK ...

Álmatlanság, idegen környezet, sötétség, testi korlátozás
Műtét
Okok ...

Álmatlanság, hányinger, hányás, szapora szívdobogás, étvágytalanság, rossz közérzet, botladozó járás, esetleg tudatzavar. A tünetek nyugalomban kevésbé lépnek fel, edzés, sportolás közben azonban súlyosbodnak.

Álmatlanság, túlterheltség, nyugtalanság, alhasi panaszok esetén, Kamilla-teát készítsünk, tejben főzve, cukrozzuk, és melegen kortyolgassuk el az ágyban. Mézet éjszakára ne használjunk, savassága irritálhatja a gyomrot.

Álmatlanság
Rövid leírás:
(másnéven: insomnia)
Alvással töltjük napunk egyharmadát, a kielégítő alvás nélkülözhetetlen a megfelelő fizikai állapothoz és a jó közérzethez.

Ha álmatlanság kínozza, ne vegye igénybe habozás nélkül a természetes gyógymódokat /macskagyökér, kamilla, csipkebogyó /.

Az álmatlanság (inszomnia) ", A kóros aluszékonyság (hiperszomnia) ", A narkolepszia ", Az alvási apnoe szindrómák ", A paraszomniák ", A demens betegek alvászavarai "
82. FEJEZET - Az agyi működészavarok ...

3.1 Álmatlanság
3.2 Fokozott alváskésztetés
3.3 Narkolepszia
3.4 Légzéssel kapcsolatos alvászavar
3.5 Az alvás-ébrenlét ciklusának zavarai
3.6 Paraszomniák
3.7 Az alvászavarok kezelése
3.8 Nőknél gyakori alvászavarok ...

Az álmatlanság,alvászavar,nyugtalan alvás,elalvási nehézség, rémálmok, nehéz ébredés szexuális érdektelenség, impotencia,frigiditás,csökkent fizikai, szellemi és szexuális teljesítőképesség. 3.

A kóros álmatlanság okai és következményei. Melyek azok a tünetek amikor érdemes orvosi segítséget kérni?
Koraszülött babák - Speciális légzéstámogatással több újszülöttet lehet megmenteni.

Megvan az álmatlanság génje
Megtalálták az öröklődő szívmegnagyobbodás génjét
A génektől függ a keserű íz érzete ...

Teakeverék álmatlanság és szorongás ellen:
Orbáncfű 30 g
Citromfűlevél 20 g
Komlótoboz 10 g
Levendulavirág 5 g
Narancsvirág 5 g ...

Kimerültség, álmatlanság, figyelemösszpontosítási nehézség.
Idegesség, nyugtalanság vagy rendkívüli ingerlékenység.
Étvágytalanság, émelygés, gyomorpanaszok, hasmenés, székrekedés.
Fejfájás.
Nemi vágy csökkenése.

insomnia - álmatlanság, sleeplessness
instabil - nem stabil, instable, not stable
instabilitás - a stabilitás hiánya, instability, lack of stability ...

Stressz oldás, álmatlanság, agresszió levezetése.
Légzésfunkció javítása
Vizelet-visszatartási problémák ...

hu, Álmatlanság lap.hu, Bélpanaszok lap.hu, Emberi Test lap.hu, Fejfájás lap.hu, Gasztroenterologia lap.hu, Gyermeklélektan lap.hu, Gyógynövény lap.hu, Hiperaktív lap.hu, Intim lap.hu, Kopaszodás lap.hu, Meddőség lap.hu, Nőgyógyászat lap.

Alvászavarok és álmatlanság
Az alvás-ébrenlét ciklus (cirkadián ritmus) ritmusos szerveződése alapvető jellegzetessége az embernek és minden fejlettebb állatfajnak is.
Tovább...

Étvágytalanság, hányinger, hányás
Fáradtság érzése
Szédülés
Álmatlanság
Súlyos esetben életveszélyes tüdővizenyő, agyduzzanat alakulhat ki ...

deviáns magatartás álmatlanság, lidérces álmok
szorongás magas vérnyomás
üldöztetési téveszmék szívbetegség ...

- Fatális örökletes álmatlanságot is okozhat a kóros fehérje.
- Ma már eltűnőben van az ún. "kurubetegség", mely egy Új-Guineában élő törzs tagjai között előforduló kór.

alvászavar - nemcsak álmatlanság
Alzheimer-kór
Alzheimer-kór gyógyítása
anorexia - bele lehet halni!
antibiotikumok - versenyfutás a baktériumokkal
asztma - allergia és gyulladás
ásítás
betegségek megelőzhetők
bipoláris zavar ...

Idegrendszer: Szenvedélybetegségek, különböző eredetű fájdalmak csillapítása, fejfájások egyes formái, bénulások utókezelése, herpes zoster, Meničre-szindróma, Parkinson-szindróma, trigeminus neuralgia, lumbágó, ischalgia, epilepszia, álmatlanság, ...

További betegségek, amelyre gyógyhatással van: gyerekbetegségek, fogzás, zúzódások, hangproblémák, torok- és gégegyulladások, idegfájdalmak, álmatlanság, fejfájás, magas vérnyomás, stressz, légcső- és hólyaghurut, isiász, betegségekben.

Hiánya: idegességet, álmatlanságot, zsíranyagcsere-zavart, bőrproblémákat idéz elő.
Fő forrásai: máj, hús, tejtermékek, korpa, borsó, uborka, kisebb mértékben a tej, a tojás.
Vízben oldódó vitamin
Napi szükséglet ...

Reflux lap.hu, Aloevera lap.hu, Álmatlanság lap.hu, Elhízás lap.hu, Emberi Test lap.hu, Intim lap.hu, Székrekedés lap.hu
DR. ERIC PEARL - KAPCSOLATTEREMTŐ GYÓGYÍTÁS: Gyógyulj meg és gyógyíts másokat is! (Édesvíz Kiadó) ...

fennáll-e hosszabb ideje étvágytalanság, fáradékonyság, álmatlanság?
jelentkezett-e már a szív érintettségére utaló jel, például terhelésre jelentkező nehézlégzés, lábdagadás, gyakori, éjszakai vizelés, satöbbi ...

Magas vérnyomás, fejfájás, ízületi panaszok, álmatlanság - csak néhány azon testi bajok közül, melyeket a Maharishi Mahesh Yogi által felélesztett módszer gyógyítói ajánlani tudnak.

légzési zavarok, szívműködési problémák, álmatlanság, levertség, szorongás, bőrpanaszok, allergia
Fluor
hal, húsok, máj, teljes kiőrlésű gabonák, tojás, dió ...

Lásd még: Lásd még: Depresszió, Alvászavar, Szorongás, Daganat, Szindróma

Betegségek  Allergológia  Álomkór
2014.04.23

 
RSS Mobile