Kezdőlap (Alkoholbetegség)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Alkoholbetegség

Betegségek  Alkoholabúzus  Alkoholfüggőség

Az alkoholbetegség fázisai:
1. kezdeti, tisztán tüneti, alfafázis: az alkalmi, ivási ok keresése, a kipróbálási szakasz, amikor a berúgás után bűntudat keletkezik, ami 'ok" az ismét-ivásra, ...


Alkoholbetegségről akkor beszélünk, amikor az italfogyasztó egyén az alkoholfogyasztása felett már elvesztette az uralmát és az alkohollal függő viszonyba került, amelynek legszembetűnőbb jegyeit a megvonási tünetek adják.

alkoholbetegség, Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés: ...

alkoholbetegség
agyvérzés a kórelőzményben
vérző fekély az anamnézisben, vagy fekély a közelmúltban ...

Az alkoholbetegség termé­szetszerűleg jelentősen kihat az alkoholista környezetére is, házas­társára és gyermekeire. A tudományos kutatás viszont már régóta meggyőzően bebizo­nyította, hogy az alkoholizmus esetében valójában betegségről van szó.

A fejlettebb országokban az alkoholbetegség okoz hasonló tüneteket. A tartós alkoholfogyasztás csökkenti a B1 vitamin raktárakat, amelyek -pótlás nélkül -egyébként csak mintegy 3 hétre elegendőek.

A munka utáni társas iszogatások, "rundok" eléggé elterjedtek, s az ilyen kocsmai összejövetelek nemegyszer alkoholbetegségnek kiindulói lehetnek ("mindenki fizet egy rundot…").

Eléréséig ajánlott multivitamin készítményeket fogyasztani, amelyek átsegítenek az alkoholbetegség kiváltotta hiányállapotokon.
A stressz:
A mindennapos túlterheltség az egyik legalattomosabb egészségkárosító.

A vérben a gamma-GT 50-60 U/l értékig normális, 150-300-as érték már alkoholbetegségre utal. E fölött mindenképpen komolyan kell venni. Ezres értékeknél sem biztos még a májzsugor, ami ugyanakkor 300-as értéknél is kialakulhat.

Mit lehetne tenni az alkoholbetegség ellen társadalmi szinten?
Nyilván a megelőzés lenne a legjobb megoldás, az említett 10-11 liter letornázása lenne az egyik legfontosabb népnemzeti feladat.

A májsejtek közvetlen károsodását, májgyulladást (hepatitis) okozó tényezők: leggyakoribb a krónikus alkoholbetegség és a vírusos (hepatits B, C) vagy autoimmun eredetű májgyulladás.

Ismerjük más tanulmányokból is hogy a gazdasági válságokban a depresszió, a depressziós magatartás zavar, az alkalmazkodási zavarok illetve az alkoholbetegség növekszik. A szülést követő depressziónál is fontos a betegség felismerése, előfordulási aránya 15-18% a kismamák körében.

Az első lépés a tünet, az alkoholbetegség diagnózisának őszinte kimondása. A második pedig a változásra, változtatásra való teljes elszánás. Sajnos, enélkül minden orvos, pszichiáter tehetetlenül próbálkozik a gyógyítással.

A mikroszomális P450 enzimrendszer polimorfizmusa is jelentősen hozzájárul az alkoholbetegség rossz prognózisához (12, 17, 18). A kaukázusi populációban eddig a CYP2EI négy különböző típusát írták le.

Kiváltó okai lehetnek az alkoholbetegség, ami jelentősen felhasználja a szervezet B1 -vitaminkészletét is, vagy a Távol-keleten, ahol a rizsről lehántolják a külső burkot,ami tartalmazza a B1-vitamint, ezáltal a népesség jelentős része betegszik meg ebben a betegségben.

alkoholizmus gyógyítása gyógynövényekkel
akkupunktúra az alkoholizmus gyógyításában
alkoholbetegség idézetek
alkoholisták statisztika
alkoholizmus gyógyítása agykontrollal
alkoholizmus magyarországon statisztika 2011 ...

Sok településen működnek anonim alkoholmentes klubok, egyházi háttérrel alkoholbetegségeket mentő missziók. Mind az egyéni, mind a csoportos terápiás hatások lényege, a személyiség megmaradt értékeinek felismertetése, az ezekre épülő új életmód és életminőség megerősítése.

Sajnos vizsgálat nélkül nem tudom megmondani, mi lehet a változás oka. Legkevésbé a környezetváltozás jöhet szóba, lehet májbetegség, alkoholbetegség, egyéb betegségek. A probléma tisztázásához háziorvosi és addiktológiai vizsgálatra volna szükség.
Oldalak: 1 ...

Ha valaki a fenti mennyiségeknél többet, vagy rendszeresebben iszik, akkor nagy valószínűséggel kialakul nála az alkoholbetegség. Ennek legjellemzőbb tünetei: ...

Az egy főre eső fogyasztás 1950 és 1985 között mintegy megnégyszereződött. Az alkoholbetegség természetszerűleg jelentősen kihat az alkoholista környezetére is, házastársára és gyermekeire, azaz a valóságban mintegy négy-öt millió állampolgár szembesül közvetlenül e problémával.

Nőkön az alkoholfogyasztással járó károsodások hamarabb alakulnak ki, amely korábbi fázisban teszi lehetővé a kezelésüket. Napi 60 g alkohol (nőknél ennek a mennyiségnek a fele) tartós fogyasztása törvényszerűen vezet az alkoholbetegség és szövődményeinek kialakulásához.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Alkoholizmus, Függőség, Étvágytalanság, Alkoholfüggőség, Remegés?

◄ Alkoholabúzus   Alkoholfüggőség ►
 
RSS Mobile