Kezdőlap (Alkoholbetegség)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Alkoholbetegség

Betegségek  Alkoholabúzus  Alkoholfüggőség

Az alkoholbetegség fázisai:
1. kezdeti, tisztán tüneti, alfafázis: az alkalmi, ivási ok keresése, a kipróbálási szakasz, amikor a berúgás után bűntudat keletkezik, ami 'ok" az ismét-ivásra, ...


Alkoholbetegségről akkor beszélünk, amikor az italfogyasztó egyén az alkoholfogyasztása felett már elvesztette az uralmát és az alkohollal függő viszonyba került, amelynek legszembetűnőbb jegyeit a megvonási tünetek adják.

alkoholbetegség, Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés: ...

alkoholbetegség
agyvérzés a kórelőzményben
vérző fekély az anamnézisben, vagy fekély a közelmúltban ...

Az alkoholbetegség termé­szetszerűleg jelentősen kihat az alkoholista környezetére is, házas­társára és gyermekeire. A tudományos kutatás viszont már régóta meggyőzően bebizo­nyította, hogy az alkoholizmus esetében valójában betegségről van szó.

A fejlettebb országokban az ~ okoz hasonló tüneteket. A tartós alkoholfogyasztás csökkenti a B1 vitamin raktárakat, amelyek -pótlás nélkül -egyébként csak mintegy 3 hétre elegendőek.

Eléréséig ajánlott multivitamin készítményeket fogyasztani, amelyek átsegítenek az ~ kiváltotta hiányállapotokon.
A stressz:
A mindennapos túlterheltség az egyik legalattomosabb egészségkárosító.

A vérben a gamma-GT 50-60 U/l értékig normális, 150-300-as érték már ~re utal. E fölött mindenképpen komolyan kell venni. Ezres értékeknél sem biztos még a májzsugor, ami ugyanakkor 300-as értéknél is kialakulhat.

Mit lehetne tenni az ~ ellen társadalmi szinten?
Nyilván a megelőzés lenne a legjobb megoldás, az említett 10-11 liter letornázása lenne az egyik legfontosabb népnemzeti feladat.

A májsejtek közvetlen károsodását, májgyulladást (hepatitis) okozó tényezők: leggyakoribb a krónikus ~ és a vírusos (hepatits B, C) vagy autoimmun eredetű májgyulladás.

Ismerjük más tanulmányokból is hogy a gazdasági válságokban a depresszió, a depressziós magatartás zavar, az alkalmazkodási zavarok illetve az ~ növekszik. A szülést követő depressziónál is fontos a betegség felismerése, előfordulási aránya 15-18% a kismamák körében.

Az első lépés a tünet, az ~ diagnózisának őszinte kimondása. A második pedig a változásra, változtatásra való teljes elszánás. Sajnos, enélkül minden orvos, pszichiáter tehetetlenül próbálkozik a gyógyítással.

A mikroszomális P450 enzimrendszer polimorfizmusa is jelentősen hozzájárul az ~ rossz prognózisához (12, 17, 18). A kaukázusi populációban eddig a CYP2EI négy különböző típusát írták le.

Kiváltó okai lehetnek az ~, ami jelentősen felhasználja a szervezet B1 -vitaminkészletét is, vagy a Távol-keleten, ahol a rizsről lehántolják a külső burkot,ami tartalmazza a B1-vitamint, ezáltal a népesség jelentős része betegszik meg ebben a betegségben.

Sajnos vizsgálat nélkül nem tudom megmondani, mi lehet a változás oka. Legkevésbé a környezetváltozás jöhet szóba, lehet májbetegség, ~, egyéb betegségek. A probléma tisztázásához háziorvosi és addiktológiai vizsgálatra volna szükség.
Oldalak: 1 ...

Ha valaki a fenti mennyiségeknél többet, vagy rendszeresebben iszik, akkor nagy valószínűséggel kialakul nála az ~. Ennek legjellemzőbb tünetei: ...

Az egy főre eső fogyasztás 1950 és 1985 között mintegy megnégyszereződött. Az ~ természetszerűleg jelentősen kihat az alkoholista környezetére is, házastársára és gyermekeire, azaz a valóságban mintegy négy-öt millió állampolgár szembesül közvetlenül e problémával.

Nőkön az alkoholfogyasztással járó károsodások hamarabb alakulnak ki, amely korábbi fázisban teszi lehetővé a kezelésüket. Napi 60 g alkohol (nőknél ennek a mennyiségnek a fele) tartós fogyasztása törvényszerűen vezet az ~ és szövődményeinek kialakulásához.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Alkoholizmus, Függőség, Étvágytalanság, Alkoholfüggőség, Remegés?

◄ Alkoholabúzus   Alkoholfüggőség ►
 
RSS Mobile