Kezdőlap (Alagút szindróma)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Alagút szindróma

Betegségek  Alacsonynövés  Albinizmus

Alagút szindróma
Az emberi testben anatómiailag kialakult, szűk, csontos-szalagos-izmos terekben (alagútakban) futó ér- vagy idegképletek különböző okok miatt nyomás alá kerülhetnek.


Alagút szindróma-idegek az alagútban
Az emberi test csodálatos mozgásokra, fizikai teljesítményekre képes. Ámulunk a balettáncos, a rúdugró, a kötéltáncos, a sebész, a szobrász és még sok más ember teljesítménye láttán.

Alagút szindróma - 50 éves férfi
Alagút szindróma - 8 héttel a műtét után
Alagút szindróma - Műtét nélküli gyógyulás ...

Carpalis alagút szindróma
Viszonylag gyakori, fájdalmas betegség, melynek tünete, hogy főleg a domináns kéz hüvelyk, mutató és középső ujja elzsibbad (főleg éjszaka), az ujjak ügyetlenné, érzéketlenné válnak. Jelentkezhet olyankor is, amikor a kezet huzamosabb ideig felemelve tartjuk (pl.

Carpalis alagút szindróma
A csuklótájon egy szűk csatornán, a carpalis (kéztőcsonti) alagútban halad át a felületes ujjakat hajlító izom ina, és a hosszú hüvelykujjhajlító izom ina között.

Carpal tunnel syndrome, Carpal tunnel, karpális csatorna szindróma, carpalis alagút szindróma, kéztőcsatorna szindróma ...

Az alagút szindróma a billentyűzet használata következtében alakul ki. Tegyél tünetei ellen!
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

Lábideg alagút szindróma
Kedves DR.ÚR! Tanácsot szeretnék kérni a DR. Úrtól. Panaszom: mindkét lábamon a három középső...
Gyermekvállalás diabétesszel ...

KÖNYÖK ALAGÚT SZINDRÓMA "
RADIÁLIS ALAGÚT SZINDRÓMA "
A megjelenített alfejezetet tartalmazó fejezet és további alfejezetei: ...

Carpalis alagút szindróma, Corticobasalis degeneráció (CBD), Diffúz Lewy-testes demencia (DLB), Disztónia, Esszenciális tremor, Gerincsérv, Könyöktáji alagút szindróma, Másodlagos Parkinson-szindróma, Parkinson-kór, Parsonage-Turner szindróma, ...

Carpalis alagút szindróma
A szindróma viszonylag gyakori, fájdalmas betegség, elsősorban középkorú nők körében fordul elő.

Carpalis alagút szindróma - lelki okai
Tekintettel arra, hogy a carpalis alagút egy viszonylag szűk folyosónak felel meg, ha a csuklóízület nem a megfelelő helyzetben van, és a kéz erős igénybevételnek van kitéve, egy fontos ér vagy ideg 'elszorulhat". Az inak...
Cellulit (narancsbőr) - lelki okai ...

A karpális alagút szindróma diagnózisa a jellegzetes panaszok és tünetek alapján is már sokszor felállítható elég nagy valószínűséggel, a körültekintő neurológiai vizsgálatokkal kimutatható az ideg érző és mozgató funkciójának a károsodása.

A könyök alagút szindróma a második leggyakoribb betegség, melyet az idegek összenyomódása okoz. A legtöbb ember, aki ebben a betegségben szenved, már középkorú, vagy még idősebb.

Lábfájdalom ", Tarzális alagút szindróma ", Faszcitisz plantárisz ", Achilles-ín burzitisz ", Benőtt lábköröm ", Körömgombásodás ", Onichia ", Tyúkszem és bőrkeményedés ", Onichauxisz és onichogrifózis ", A hallux valgusz és a bütyök ", A kalapácsujj ", Szezamoiditisz " ...

Leggyakrabban artritisz (ízületi gyulladás) és egyéb ízületi problémák állnak a fájdalom és a csökkent mozgásképesség hátterében. Szintén gyakori az úgynevezett kéztőalagút szindróma.

A rendellenességek ezen csoportját az ismételt mozgások és a hosszan tartó, folyamatos, a test egy bizonyos területét érintő gyakorlatok végzése által szerzett sérülések okozzák.
Ezek a rendellenességek sokkal gyakoribbak a felnőtteknél (tenisz-könyök, golf-könyök, csukló alagút szindróma, stb.), ...

Előfordulhat időszakos rekedtség is.

10.Izom- és ízületi fájdalmak
A izmok és ízületek fájdalma mellett pajzsmirigybetegségre utalhatnak az ún. kéztőalagút szindróma tünetei is: az öreg-, a mutató- és a középső ujj bizonyos időközönként fellépő zsibbadtsága.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szindróma, Hüvelygyulladás, Ficam, Daganat, Pajzsmirigy?

◄ Alacsonynövés   Albinizmus ►
 
RSS Mobile