Kezdőlap (Ájulás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Ájulás


 

Ájulás

Betegségek  Ajaksömör  Ájulás okai

Ájulás
TünetekA gyerek sápadozik, egyre gyengébbnek érzi magát. Verejtékezik, szédül, látása elhomályosul, végül rongybabaként összecsuklik. A hirtelen megnyurgult kiskamaszoknál viszonylag gyakran fordul elő.


- LELKI OKAI
Az , aléltság kifejezés magában hordozza a szó eredeti jelen­tését: élettelenség, erőtlenség. Aki gyakran elájul, így jelzi a kör­nyezetének, hogy 'erőtlennek" és kiszolgáltatottnak érzi magát.

ájulás, eszméletvesztés
Az ájulás (szinkópe) hirtelen fellépő, rövid idejű eszméletvesztés. Az ájulás az agy elégtelen oxigén- és tápanyagellátásának tünete, általában a véráramlás átmeneti csökkenése okozza.nak a rövid ideig tartó eszméletvesztést nevezzük, mely általában nem tekinthető komolyabb betegség tünetének.

Ájulás, eszméletvesztés
A hirtelen bekövetkező, viszonylag rövid ideig tartó eszméletvesztést általában gyengeségérzet, szédülés előzi meg, egyben sápadtság és verejtékezés is jelentkezik.

vagy epilepsziás roham?
Gyakran nehéz elkülöníteni egymástól az t és az epilepsziás görcsrohammal járó eszméletvesztést.

Az ájulásról a sulineten
Olvasva: 248
Az ájulás hirtelen bekövetkező, aránylag rövid ideig tartó eszméletvesztés. Oka az agy vérellátásának romlása.

Az okai erősen korfüggőek. Fiatalokban az általában jó kórjóslat, idősebbekben gyakrabban találunk az mögött szervi betegséget.

Az ájulás hirtelen bekövetkező, aránylag rövid ideig tartó eszméletvesztés. Az ájulás, másnéven szinkópa (rövid ideig tartó eszméletlenség) akkor következik be, amikor csökken a vér áramlása az agyba.


(gör. lipothymia, kis foka eclysis). Az Á. kisebb fokánál szédülés lép föl, a szemek elsötétedésének, fülzugásnak kiséretében. Ha ezekhez az érzés az öntudat és a mozgás megszünése járulnak, az Á. teljes képe jön létre.

Ájulás
Az ájulás időszakos eszméletvesztés, amely nem feltétlenül jelent nem súlyos állapotot.


Az agyi vérellátás csökkenése következtében kialakuló, rövid ideig tartó eszméletvesztés
Tünetek ...

Az ájulás rövid ideig tartó, múló eszméletvesztés, amelyet általában valamilyen érzelmi megrázkódtatás vált ki. Néhány embert meglehetősen gyakran, másokat csupán ritkán vagy egyáltalán nem érint a jelenség.

A mély rövid, visszafordítható, de teljes eszméletvesztést jelent, oka az agy oxigénhiánya. Létrejöhet szívverés kihagyás, aszfixia (légzésleállás) vagy érzelmi sokk okozta érszakadás következtében is, ami miatt az agy kevés vérhez jut.

Családi örökség az ájulás
Nagyobb eséllyel okoznak vérrögöt a hormonális fogamzásgátló eszközök
megjegyezzem?
Elfelejtett jelszó ...

A ritka kórképet már korábban elnevezték nyeléses nak. Magyarázata az, hogy szervezetünk működését a szimpatikus és az ellentétes paraszimpatikus idegrendszeri hatások szabályozzák.

Ezért veszélyesek a fürdősók! Szédülést és ájulást okozhatnak
Ha rosszul készíted el, a pihentető hatású kádfürdő akár fordítva is elsülhet.
Forrás: Femina.hu ...

: a fogorvosi gyakorlatban előforduló eszméletvesztéssel jár. A beteg elsápad, pulzusa szapora, gyenge, légzése szapora, felületes, pupillái kitágulnak. Gyengeséget, szorongó érzést és fülzúgást érez, verejtékezik.

Ájulás
Fektessük az ájultat laposra, és a beteg fejét helyezzük mélyebbre, hogyha az arcszíne sápadt. A halántékokat ecetes vízzel mossuk meg, és dörzsöljük be kámforos szesszel. A szív tájékát erősen dörzsöljük be ecetes vízzel.

- syncope, kollapszus, syncope, collapse
álciszta - pszeudociszta, pseudocyst
áldaganat - pszeudotumor, pseudotumor ...

Ájulás, kollapszus (felnőtt esetében is): legtöbbször hosszabb ideig történő állás, vagy folyamatos fizikai megterhelés, esetleg ülő vagy fekvő helyzetből történő hirtelen felállás okozza.

: kialakulhat fájdalom hatására, látvány hatására, lelki trauma következtében.
Elveszti az eszméletét. Összecsuklik. A hasi erek kitágulnak, az agyból lezuhan a vér. A keringés rendeződik. Láb felpolcolása.

- ÁJULÁSI TÜNETEK. Hányinger, eszméletvesztés.
- GOBÓCÉRZÉS a torokban.
- FÜLZÚGÁS, fülcsengés (tartósan) ...

Az (szinkópe) hirtelen, rövid ideig tartó eszméletvesztés.
Az az agy elégtelen oxigén- és egyéb tápanyagellátásának egyik tünete, amit általában a vérnyomás átmeneti csökkenése okoz.

ájulás (syncope) vagy ájulás közeli állapot.
Az észlelhető tünetek nem mindig utalnak súlyos rendellenességre.


Az ….
Anafilaxiás sokk (anafilaxia, allergia, nehézlégzés) ...

Ájulás ", Ortosztatikus hipotónia ", Étkezés utáni alacsony vérnyomás "
24. FEJEZET - Sokk
25. FEJEZET - Szívelégtelenség ...

, kézremegés - Mi az oka?
Hányinger, hányás, , epilepsziás görcsök
Tudatkiesés ...

Ájulás minden életkorban előfordulhat. Okai sokfélék lehetnek: fiataloknál általában elégtelen folyadékbevitel és nem megfelelő táplálkozás, vagy tartós állás okoz ájulást.

, fájdalomcsillapítás, reumás betegségek,
allergiás folyamatok.
3.5 Nyelvdiagnosztika ...

Az ájulás az agy elégtelen oxigén- és tápanyagellátásának tünete. Legtöbbször a vérellátás átmeneti csökkenése idézi elő. A véráramlás csökkenését számos ok kiválthatja.

Az oka a vérnyomás leesése. Normálisan az ezt szabályozó érzékelők (receptorok) a vérnyomásesés hatására megnövelik az agy felé áramló vér mennyiségét, ezáltal az elkerülhető.

Az ájulás (latinul: collapsus) összeesést jelent, s nem is mindig jár együtt az eszmélet elvesztésével is. Gyermekeknél, fiataloknál gyakrabban fordul elő.

Lásd még: Lásd még: Szédülés, Daganat, Szindróma, Cukorbetegség, Hányinger

Betegségek  Ajaksömör  Ájulás okai

 
RSS Mobile