Kezdőlap (Agysorvadás)

 Betegségek 

  » »
 
   

Agysorvadás

Betegségek  Agysérv  Agytályog

Agysorvadás

Feleségem anyukájánál a koponya CT agysorvadást mutatott ki. MR-vizsgálatot javasoltak, amit december 16-án fognak elvégezni.
Olvasva 2007. 12.


Az agysorvadás összefüggésben áll az Alzheimer-kórral és a kognitív funkciók hanyatlásával, kialakulásának egyéb kockázati tényezői a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a magas koleszterinszint.

Agysorvadással kapcsolatos.
encephalicus
Az agyra vagy a koponyában elhelyezkedő struktúrákra vonatkozó.

Idős korban kezdődő agysorvadás. A szellemi képesség hanyatlásával kezdődik, majd teljes elbutuláshoz vezet.

agysorvadás (Magyar)
216. agysorvadás (Magyar)
217. agyszár (Magyar)
218. agytályog (Magyar)
219. agytekervény (Magyar)
220. agytörzs (Magyar)
221. agyvelő (Magyar)
222. agyvelő- (Magyar)
223.

Ismeretes a nyérc és a macskafélék fertőző szivacsos agysorvadása is. A kór humán vonatkozásaira igazán 1985-ben figyeltek fel, amikor Angliában sok-sok szarvasmarhát betegített meg a kergemarha-kór (BSE), ...

A központi idegrendszeri károsodást ("neurosyphilis") a homloklebenyt legerősebben érintő agysorvadás (paralysis progressiva), a gerincvelő egyes kötegeinek pusztulása (tabes dorsalis) jellemzi.

Mielőtt a prionokat felismerték, a Creutzfeldt- Jakob-betegség és a többi szivacsos agysorvadás hátterében vírusokat sejtettek.

A képalkotó diagnosztikai eljárások közül a CT és az MRI sok esetben nem alkalmas más agysorvadásos betegségektől való elkülönítésre. 2.

Ez az egyik bizonyítéka annak, hogy a CJB hasonló a Pápua Új-Guinea-i emberevők között előforduló agysorvadáshoz, a "kuru" nevű betegséghez.

Jellemző az alkohol miatt kialakuló demencia, mely jelentős agysorvadással jár. Krónikus alkoholos organikus pszichoszindróma a Wernicke-Korsakow-szindróma, melyre a szemizmok egy részének kétoldali bénulása, a járás és a törzs egyensúlyának zavara.

Szélhűdés és agyi atrófia (a kései Alzheimer-kórral összefüggő agysorvadás)
Kevésbé általános laboratóriumi vizsgálatok
Amyloid Beta 42 peptid és a Tau fehérje korrelációja (Tau/Ab 42) ...

Kutatások azt is kimutatták, hogy az ADHD gyógyszerek lassítják a növekedést és agysorvadást is előidézhetnek.
Hosszútávú használatkor, nem meglepően a szívroham kialakulásának a veszélye is megnő.

Az Alzheimer-kór, az egyén fokozatos elbutulási folyamata, amely lényegében az agysejtek degenerálódását, az agysorvadást jelenti.

A panaszok és tünetek alapján fel kell merüljön a gyanúja, de csak ha a családban is előfordult már Huntington betegség. Képalkotó vizsgálattal agysorvadás jelei láthatók.
Kezelése: ...

Legismertebb képviselőik a szarvasmarhák szivacsos agysorvadását (BSE) és az emberi Creutzfeld-Jacob szindrómát okozzák. Működésükről és a lehetséges kezelésről egyelőre kevés ismeret áll rendelkezésre.

létesül akkor is, ha az utolsó (az 5-ik) ágyékcsigolya a felette fekvő gerincoszloppal a keresztcsontok bázisa felett mellfelé elcsúszik és lefelé sülyed (műnyelven spondylolisthesis), ami lobok, sérülések folytán, de néha a gerincagysorvadás ...

Lásd még: Lásd még: Sorvadás, Demencia, Alzheimer-kór, Cukorbetegség, Depresszió

Betegségek  Agysérv  Agytályog

 
RSS Mobile