Kezdőlap (Agyi megbetegedés)

 Betegségek 

  » »
 
   

Agyi megbetegedés

Betegségek  Agyi érkatasztrófa  Agyinfarktus

Agyi történések, kisagyi megbetegedés, ion zavarok, vashiány, "A" vitamin hiánya, garattályog, nyaki csigolya csontkinövése, mellűri folyamatok mellett reflux-betegség , nyelőcsőgyulladás, nyelőcső kiöblösödés ( nyelőcső diverticulum) , ...


- Az epilepszia a gyermekekben a leggyakoribb agyi megbetegedés: világszerte 1,0 százalék ez az arány, a felnőtt népességnek pedig mintegy 0,5 százaléka epilepsziás.

Az agylágyulás magában is megjelenő agyi megbetegedésként is jelentkezhet. Előzményei elég változatosak és egymástól teljesen eltérőek is lehetnek. Minden esetben kimutatható az agyi idegek és a vérellátottság hiánya az agysejteknél.

A betegség progresszív agyi megbetegedés, a beteg állapota tehát folyamatos romlást mutat a memória, a gondolkodás, a figyelem; a tanulási, a kommunikációs és az ítélőképesség terén, ...

A demenciát kis százalékban olyan ritkábban előforduló agyi megbetegedések okozzák, mint a Pick betegség, a Lewy-testes betegség, a Creutzfeldt-Jakob kór, a Korsakoff-szindróma vagy az ismertebbnek és gyakoribbnak mondható Parkinson-kór.

Különböző betegségek, leggyakrabban organikus agyi megbetegedések okozzák. Desorientatio, memóriazavar, valamint nem megfelelő ítéletalkotás és intellektus jellemzi. Az érzelem is halványodik, labilissá válik. Syn amentia (2). (L.

Ilyen károsodás méhen belüli betegség, a szülés viszontagságai (nehéz szülés, koraszülés stb.), agyi megbetegedések, balesetek következtében alakulhat ki.
Az intelligencia valódi zavarait meg kell különböztetni a látszólagosoktól.

Lásd még: Lásd még: Szorongás, Folyás, Daganat, Koleszterin, Szindróma

Betegségek  Agyi érkatasztrófa  Agyinfarktus

 
RSS Mobile