Kezdőlap (Adenóma)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Adenóma


 

Adenóma

Betegségek  Adenocarcinoma  Adipositas

Adenóma - jó indulatú mirigy daganat - lelki háttere
Az adenóma jóindulatú mirigy daganatot jelent.


Az "" jelentése: Egyfajta (mirigyhámból kiinduló) jóindulatú daganat.

macroadenóma (hipofízis) - 1 cm-nél nagyobb hipofízisből kiinduló jóindulatú daganat
macroangiopathia - nagyérbántalom (aminek következménye lehet szívinfarktus, stroke, perifériás obliteratív arteriosclerosis) ...

FibroadenómaÖsszetett jóindulatú daganat, amelyben a mirigyszövet elváltozása szorosan kapcsolódik a kötőszövetes burjánzással. Leggyakrabban az emlőben fordul elő. Ez az elváltozás a negyven éven aluli nőknél meglehetősen gyakori.

Adenóma
Mirigyhámból kiinduló jóindulatú daganat. Kialakulhat az agyban és a májban is, az utóbbi az adenóma hepatocelluláre.
Vissza Főoldalra ...

Az és a hiperpláziás polip a két leggyakrabban előforduló típusa az elváltozásoknak, amelyek a vastag- és végbél nyálkahártyáján fejlődnek ki. A vastagbéladenómák gyakoribbak az életkor előrehaladtával.

Fibroadenóma
Jóindulatú mirigydaganattal (adenóma) keveredett fibróma.
Lipóma ...

A fibro elég gyakori és valóban műteni kell, mert növekedésre hajlamos és az egészséges emlő-állományt összenyomja. Nagyon szépen meg tudják operálni, alig látszik.
Oldalak: 1
Küldje el ezt a cikket ismerőseinek! ...

A hipofízis hormonálisan inaktív daganata ("kromofób adenóma")
Hipofízis-daganatok műtéti megoldásának szövődménye
Sugárkezelés szövődménye, ha a mirigy a besugárzás vonalába esik
Craniopharyngeoma (e.: kraniofaringeóma), a hipofízisnyél daganata ...

A genetikai állomány kis eltérései elősegítik az (jóindulatú mirigydaganat) kialakulását. Egy másik gén (RAS rákkeltő gén) pedig az növekedését gyorsítja fel. A 18.

/ A jelentősen megnagyobbodott adenóma a hormontúltermelés tünetei mellett pajzsmirigy-elégtelenséget (hipotireózis), illetve mellékvesekéreg-elégtelenséget (Addison-kór) eredményez.

Az agyalapi mirigy
Agyalapi mirigy helye
Hipofízis
Hipofízis daganatok
Gyakori Kérdések
Betegség kiváltó okai
- tévhitek
Ajánlott gyógymódok
- HIPOFÍZIS MŰTÉT ...

Különösen akkor, ha például ultrahang segítségével, a belső felszínén sejtburjánzást lehet tapasztalni (papilláris szerózus cisztadenóma). A sejtburjánzásban olykor már rákos elfajulásra utaló jeleket is tapasztalunk.

A növekedési hormon túltermelődését legtöbb esetben az agyalapi mirigy jóindulatú daganata (hipofízis ) okozza, mely szakszerű orvosi ellátást igényel.

Jóindulatú ciszta az úgynevezett mirigydaganat - adenóma -, míg rosszindulatú daganattá fejlődhetnek a savós cisztaadenómák. A dermoid ciszta az organikus petefészekciszták azon csoportja, mely általában a méhen belüli fejlődéssel áll összefüggésben.

az agyalapi mirigy által termelt LH (luteinizáló hormon) és FSH (folliculus stimuláló hormon) nevű hormonok egyensúlyának felborulása (sérülés, agyalapi mirigy )
túl alacsony, vagy túl nagy testsúly
túl sok stressz
PCOS ...

rákok hányadrészéért felelősek, s az derült ki, hogy a nem teljes polipeltávolítás 20,8%-ukért és az 5 éven belüli ellenőrző kolonoszkópia elmaradása 18,4%-ukért. A polip jellegzetességei közül 8,1%-ért volt felelős a három vagy több adenóma és 5, ...

Ha bebizonyosodott, hogy a mikciós (vizelési) zavarok csupán prosztataadenóma (jóindulatú dülmirigy-megnagyobbodás) következményei, akkor beszéljük meg az orvossal a gyógynövényes kezelés lehetőségeit.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Daganatok, Jóindulatú daganat, Rosszindulatú, Tumor

Betegségek  Adenocarcinoma  Adipositas

 
RSS Mobile