Kezdőlap (Adenocarcinoma)

 Betegségek 

  » »
 
   

Adenocarcinoma

Betegségek  Addison-kór  Adenóma

Adenocarcinoma
Az adenocarcinoma jelentése, mirigyes rák, mirigyhám eredetű, malignus, azaz rosszindulatú daganat. A mirigyek hám eredetű anatómiai képletek, melyek valamilyen váladékot termelnek és ürítenek.


Adenocarcinoma - Remélhetünk gyógyulást?
Feleségemnél 2006 októberében adenocarciomát állapítottak meg. Sajnos nem műthették meg, mert minkét oldalon található daganat.

Adenocarcinoma - Stimuvax, fagyasztásos eljárás

65 éves férjemnél adenocarcinomát állapítottak meg. Jelenleg nem műthető és sugarazható. 4 kemoterápiás kezelésből az elsőn van túl.

Adenocarcinoma: a nyálkahártya hámsejtjeiből származik, a vékonybél rákos állapotainak közel felét adja.

Adenocarcinoma
A hallójárat bőrének mirigyeiből indulhat ki. Pl. ceruminoma malignisálódása
Váladékozó terime ...

Adenocarcinoma (ejtsd adenokarcinóma) - mirigyes rák, amely különböző szervek nyálkahártyáját bélelő hengerhámsejtekből indul ki.

Adenocarcinoma
Ejtsd: adenokarcinóma. Mirigyes rák, amely különböző szervek: légutak, gyomor-bél traktus satöbbi nyálkahártyáját bélelő hengerhámsejtekből indul ki.
Adenoidok ...

- Adenocarcinoma: Túlnyomórészt fehér bőrű férfiakban, életkori csúcsa: 65 év, incidenciája ↑ emelkedő tendenciát mutat !.
Etiológia ( kiváltó okok lehetnek):
...

Adenocarcinoma
A vesetumorok döntő többségét a proximalis kanyarulatos csatornák epithel sejtjeiből kiinduló tumor adja. Számos szinonimája létezik: hypernephroma, Grawitz's tumor, világos-sejtes veserák, malignus nephroma.

Adenocarcinoma renis
Balanoposthitis
Benignus prostata hyperplasia
Carcinoma penis ...

adenocarcinoma
mirigyes, vagy mirigyszerű epithel sejtekből felépített malignus daganat
Találatok Magyarázat
acinus sejtes adenocarcinoma ...

JFL-ben adenocarcinoma,amit sikeresen megműtött Dr.Agócs László,sTNM:T2N1M0 és utána Dr.Csollák Mária kezelt fáradságot nem kímélve, emberségesen,segítőkészen.Nagy szerepe volt,Dr.Molnár Éva tüdőgondozói munkájának hogy időben kerültem jó kezek közé.

: Correlation between endoscopic macroscopic type and invasion depth for early esophagogastric junction adenocarcinomas Gastric Cancer. 2011;14:22-27
29. Oezcelik A., Kaiser GM., Dechene A.: et al.

- NOS (máskülönben nem részletezett) AGC - endocervicalis eredetű mirigyhám, inkább rosszindulatú daganat AGC - mirigyhámsejtek - NOS (máskülönben nem részletezett), inkább rosszindulatú daganat AIS - mirigyhámsejt eredetű korai rák (Adenocarcinoma ...

A nyelőcső alsó részében nem ritka az adenocarcinoma, melynek kiindulása dystopiás gyomornyálkahártya-sziget is lehet. Ezen a tájékon sokszor nehéz eldönteni, hogy a daganat a nyelőcső szakaszból, vagy a gyomorból eredt, indult-e ki.

A malignus tumorok között a leggyakoribb a ductalis eredetü adenocarcinoma, mely a pancreas malignus tumorainak közel 90 %-a.

adenocarcinoma pulmonis (Latinul/Görögül )
120. adenoid vegetáció (Magyar)
121. adenokortikotrop hormon (Magyar)
122. adenóma (Magyar)
123. adenoma (Latinul/Görögül )
124. adenomegália (Magyar)
125.

Ezt erősíti meg Goldberg, aki patkánykísérletekben emlő adenocarcinoma kezelését végezte el radiofrekvenciás ablatiót és intratumoralisan befecskendezett doxorubicint együttesen alkalmazva (24).

A vékonybélből kiinduló rosszindulatú daganatok (adenocarcinoma, lymphomák és a carcinoid daganatok) igen ritkák, az összes rosszindulatú emésztőszervi daganat kevesebb, mint két százalékát teszik ki.

Az oesophagealis adenocarcinoma két jelentős rizikófaktora a GERD és az obezitás, a laphámsejtes carcinoma főbb rizikófaktorai a dohányzás és a jelentős alkoholbevitel.

A hasnyálmirigyrákok 95%-a adenocarcinoma, mely a hasnyálmirigy csatornácskáiban vagy a külső elválasztású (exokrin) enzimtermelő sejtekben keletkezik.

A vastagbélrák és a végbélrák szövettanilag az esetek többségében úgynevezett mirigyrák (adenocarcinoma), onkológiai kezelések tekintetében is jellemzően ugyanazokkal a kemoterápiás, célzott terápiás gyógyszerekkel kezelhetők e daganatok.

Egy mirigy eredetű típusú (adenocarcinoma) méhnyaki rák mikroszkópos képe (H&E festés)
Altípusok:[15][16]
Laphámsejtes rák (≈ 80-85%)
Mirigyszövet eredetű rák (≈ 15%)
Kevert típus (az előző kettő kombinációja)
Kis-sejtes rák ...

A tüdő hámszövetéből kialakuló rosszindulatú daganat, leggyakrabban a légutak hámjából, ritkábban a tüdő mirigyhámjából (adenocarcinoma).

Hat beteg esetét ismertetjük, akiknél a cardiatáji adenocarcinoma intramuralis metasztázist okozott a nyelőcsőben. A tumorokat és az áttéteket endoszkópos vizsgálattal diagnosztizáltuk.

A nem kissejtes daganatok fő szövettani altípusai: laphámcarcinoma, adenocarcinoma, bronchiolo-alveolaris carcinoma, nagysejtes carcinoma, kevert típusú carcinoma.

hólyagrák
prosztata jóindulatú daganata (benignus prostata hyperplasiának (BPH))
prosztatarák (adenocarcinoma prostatae)
hímvesszőrák (péniszrák)
hímvesszőrák rákelőző állapotai
hererák ...

The FUTURE II Study Group: Effect of prophylactic human papillomavirus L1 virus-like-particle vaccine on risk of cervical intraepithelial neoplasia grade 2, grade 3, and adenocarcinoma in situ: a combined analysis of four randomised clinical trials, ...

A petefészekben számos sejttípus található, ezért a petefészekráknak sok altípusa létezik. Leggyakrabban ún. adenocarcinoma a szövettani típus, amely a mirigyhámból alakul ki. Ennek is többféle formája lehet, az esetek többségében az ún.

A vizeletet előállító mirigyek és a vizeletet belőlük elvezető csövecskék hámjából kiinduló, ún. világossejtes veserák (Nevezik még a szakirodalomban adenocarcinoma renisnek, Grawitz-tumornak vagy hypernephromának is.), ...

karcinómája a férfiak leggyakoribb tumoros betegsége. Idejében, azaz még a tünetek megmutatkozása előtt felfedezve jól gyógyítható, ezért nagy jelentősége van a szűrővizsgálatoknak. A daganatos megbetegedés szövettanilag leggyakrabban adenocarcinoma.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Rosszindulatú, Tumor, Daganatos beteg, Daganatok

Betegségek  Addison-kór  Adenóma

 
RSS Mobile