Kezdőlap (Törpenyúl)

 Állatok 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Törpenyúl

Állatok  Törpekuvik  Törpepapagáj

A törpenyúl
A törpenyúl mindenki számára ideális választás, aki nem akar kutyával, macskával, vagy egyéb háziállattal küszködni. Ez a bohókás szőrmók boldogságot hoz a mindennapjainkba, elég csak ránéznünk, és máris jobb kedvünk lesz.


Holland törpenyúl
Történet
A 1880-as években egy holland tarka alomban feltűnt egy hófehér, piros szemű, sokkal kisebb súlyú nyúl. Mutáció volt, amely a törpeség génjét hordozta. Ez volt a holland törpenyúl kiinduló őse.

Törpenyúl
A házinyúl régóta ismert háziállat, ám a legtöbb fajtája túlságo-san nagy és helyigényes ahhoz, hogy a lakásban kényelmesen elhelyezhető legyen. Társállatként való tartásra ezért leginkább az egészen apró, tengerimalacnál nem nagyobb törpenyulak alkalmasak.

Észak-amerikai törpenyúl, (Brachylagus idahoensis)
Bunolagus
Dél-afrikai folyami nyúl, (Bunolagus monticularis) ...

Egy nyúl - még ha törpenyúl is - könnyen megsértheti a malacot. Egy-egy, a nyúl számára játékos ugrás vagy rúgás komoly sérüléseket okozhat a másik állatnak. A tengerimalac-kölykök akár gerinctöréssel is végezhetik.

Ma egy nagyobb akvárium, egy törpehörcsög és egy ~ büszke tulajdonosa vagyok. És kijelenthetem, hogy sohsem kaptam el semmit az állatoktól, a jókedven kívűl :).Idős korban kifejezetten előnyös(föleg ha egyedül él az ember) ha van valamilyen állat a háznál.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Nyúl, Kutya, Macska, Delfin, Házinyúl?

◄ Törpekuvik   Törpepapagáj ►
 
RSS Mobile