Kezdőlap (Törpenyúl)

 Állatok 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Törpenyúl

Állatok  Törpekuvik  Törpepapagáj

Holland törpenyúl
Történet
A 1880-as években egy holland tarka alomban feltűnt egy hófehér, piros szemű, sokkal kisebb súlyú nyúl. Mutáció volt, amely a törpeség génjét hordozta. Ez volt a holland törpenyúl kiinduló őse.


Az észak-amerikai törpenyúl a legkisebb nyúlfaj, testhossza 28 cm, ebből a farok 2 cm-t tesz ki, testtömege 460 g.
Maga ásta üregében és a zsályacserjék sűrűjében él, és főként ezzel a növénnyel is táplálkozik. Szomszédjait jellegzetes füttyel fegyelmezteti a veszélyre.

Törpenyúl
A házinyúl régóta ismert háziállat, ám a legtöbb fajtája túlságo-san nagy és helyigényes ahhoz, hogy a lakásban kényelmesen elhelyezhető legyen. Társállatként való tartásra ezért leginkább az egészen apró, tengerimalacnál nem nagyobb törpenyulak alkalmasak.

Egy nyúl - még ha törpenyúl is - könnyen megsértheti a malacot. Egy-egy, a nyúl számára játékos ugrás vagy rúgás komoly sérüléseket okozhat a másik állatnak. A tengerimalac-kölykök akár gerinctöréssel is végezhetik.

Ma egy nagyobb akvárium, egy törpehörcsög és egy törpenyúl büszke tulajdonosa vagyok. És kijelenthetem, hogy sohsem kaptam el semmit az állatoktól, a jókedven kívűl :).Idős korban kifejezetten előnyös(föleg ha egyedül él az ember) ha van valamilyen állat a háznál.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Nyúl, Kutya, Macska, Delfin, Házinyúl?

◄ Törpekuvik   Törpepapagáj ►
 
RSS Mobile