Kezdőlap (Sirálykapinty)

 Állatok 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Sirálykapinty

Állatok  Sirály  Sisakos baziliszkusz

japáni sirálykapintyek

A japáni sirálykapinty "mostohaként" is bevált ...


A japán sirálykapinty

Nagysága 12-13 cm. Karcsú, könnyed mozgású, békés természetű madár. Többféle színváltozata ismert, de kalitkában általában a barna vagy rozsdavörös (sárga) különböző árnyalatainak fehérrel kevert kombinációt látjuk. Gyakoriak a kontyos (bóbitás) egyedek is.

Japáni sirálykapinty (Lonchura striata domestica)
Fotók
Neve más nyelveken / Avibase /: ...

Ha vásárlásra adjuk fejünket és a díszpintyek felé húz a szívünk, valamint már tartottunk például japáni sirálykapintyet vagy zebrapintyet, akkor nyugodtan válasszuk ezeket a gyönyörű és kedves madarakat.

Nagysága és viselkedése erősen hasonlít a japán sirálykapintyére, de tollazata sokkal tetszetősebb, miután sötét feje, háta és szárnyai mellett a test alsó fele "pikkelyezetten" tarka. A hím és a tojó között a színbeli eltérés nem észlelhető, ezért a nemek megállapítása hosszabb megfigyelést igényel.

Nekem ez nem jött be a ~ viszont gond nélkül nevelt egy fészekaljban Dominikánus vida Aranyveréb és Rizspinty fiókát is. Tojásait gazdamadár hiányában többnyire a talajra rakja, de találtam szövőmadár fészekben is melyeket kivéve, a sirályka alá rakva költettem ki és neveltettem fel.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Sirály, Pinty, Zebrapinty, Zebra, Rizspinty?

◄ Sirály   Sisakos baziliszkusz ►
 
RSS Mobile