Kezdőlap (Madárpók)

 Állatok 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Madárpók

Állatok  Madagaszkári nappali gekkó  Magyar aknászpók

A madárpóknak fontos a búvóhely: ha kialakítunk neki egy kis odút, akkor azt mesterien felfejleszti a környezetében található tőzegdarabkákkal és saját hálójával. A hálójuk egyébként többnyire csak kötőanyag, amelybe különféle anyagokat szőnek, vagy csak lógatják az egészet egy faágról.


A madárpókok elhelyezése
A terrárium
A madárpókok megfelelő elhelyezéséhez az igényeit kielégítő terráriumot biztosítsunk. A talajon lakó pókok a természetben üregeket ásnak, amelyeket növekedésük folyamán egyre jobban kitágítanak. A nőstény madárpókok csak ritkán hagyják el az üreget.

Madárpókok kezdőknek
Megpróbálom felsorolni, melyek azok a fajok, melyek megfelelőek arra, hogy akár egy kezdő pókbarát is elboldoguljon velük. A pókok latin nevét adom meg, mert így nem lehet kavarodás a különféle hétköznapi elnevezések között. A lista csak egy ajánlat! ...

A madárpókok veszélyes marású állatok. Éjjelente vadásznak, főleg kisebb gerinceseket, békákat, madárfiókákat zsákmányolnak.

Madárpók (Avicularia).
Valamennyinek két pár leveles tracheája (tüdőzacskója) van. Általában csak a trópusokban élnek. Tetemes nagy testüket sűrű szőrözet fedi s ez többnyire vöröses, vagy feketés barna, komoran egyszínű.

MADÁRPÓK!(NEKEM IS VAN)!DE A KÍGYÓ SE ROSSZ!!!
Hogy mi a legkedveltebb állat?! Ez nem kérdés!A KÍGYÓ! Főleg a Gabonasikló szelíd,és könnyű tartani ráadásul szép is!nekem is van!ÉLJENEK A KÍGYÓK!
KACSACSŐRŰ EMLŐS!!! ...

Bütykös csótányokkal (Gromphadorrhina portentosa), óriás karéjos sáskákkal (Tropidacris collaris), kéregutánzó sáskákkal (Eurycantha calcarata), kétpettyes rablópoloskákkal (Platymeris biguttata), ~kal és óriás skorpiókkal ismerkedhetnek meg ezentúl a látogatók.

26. Zsuzsi és Enci ~os oldala
► "Vonzanak az egzotikus állatok? Akkor legyen ~od!"
madarpokok.hupont.hu ...

Az első csoportba tartoznak az egyébként is elkülönülő nagytestű ~ok, meg néhányféle más földbeszövő; a második csoportba pedig az összes többi pókfaj.

A sort hosszan folytathatnánk: óriás ~ok és botsáskák, a szemünk láttára kikelő kiscsibék és bőrevő halak, színpompás lepkék és a legapróbb méretű egerek.

Akár 4 cm-es testhosszával Magyarország legnagyobb termetű pókfaja. Lábait kiterjesztve akár a 10 cm-es átmérőt is elérheti. Méltán nevezte Kolosváry Gábor 1931-ben, a Természet című folyóiratban a 'mi ~unknak'.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Farkas, Kígyó, Kígyók, Majom, Kutya?

◄ Madagaszkári nappali gekkó   Magyar aknászpók ►
 
RSS Mobile